Privacybeleid

Wie ben ik?

Lianne Reijntjes is de eigenaar van Liannes Letters en is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens (gegevens van jou) zoals in deze privacyverklaring wordt uitgelegd.

Op Liannes Letters verwerk ik persoonsgegevens. Hier ga ik zorgvuldig mee om en natuurlijk met het oog op jouw privacy. In deze privacyverklaring leg ik uit wat ik doe en waarom.

Mijn website-adres: https://liannesletters.nl.

Mijn email: info@liannesletters.nl.

Welke persoonlijke data ik verzamel en waarom

Persoonsgegevens

Liannes Letters verwerkt je persoonsgegevens omdat je gebruik maakt van de aangeboden diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan mij hebt gegeven. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die worden verwerkt:

  • Voor- en achternaam, nickname of pseudoniem
  • E-mailadres
  • IP-adres (het adres van je computer of router)
  • Gegevens over Liannes Letters
  • Gegevens over jouw activiteiten op Liannes Letters
  • De internetbrowser en apparaat dat je gebruikt
  • De link naar jouw website

Reacties

Liannes Letters verwerkt al deze persoonsgegevens zodat je een reactie kunt achterlaten onder de berichten op deze site en ik contact met je op kan nemen, indien nodig. Dit doe ik om de website te kunnen verbeteren en de inhoud af te stemmen op jouw voorkeuren. Liannes Letters verstrekt jouw gegevens nooit zomaar aan derden, met uitzondering van jouw toestemming. Als je toch niet wil dat ik je gegevens bewaar en dat ik ze moet verwijderen, mag je te allen tijde een mailtje sturen naar info@liannesletters.nl.

Als je een reactie achterlaat op Liannes Letters, wordt bovenstaande data verzameld en getoond in het reactieformulier. Ook de naam van je website als je deze invult. Deze gegevens blijven bewaard zolang het artikel online staat. Deze gegevens worden gebruikt om je reactie te plaatsen onder berichten op deze website en worden bewaard tot jouw vraag, via e-mail, om de reactie te verwijderen. Natuurlijk mag je mij ook altijd mailen om je reactie te wijzigen.

Wanneer je gebruik maakt van Gravatar, komt er een profielfoto van jou bij de reactie te staan als je op een blogbericht reageert. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie. Met de gegevens van je profielfoto (geslacht, etniciteit e.d.) wordt niks gedaan.

Hoe lang bewaar ik jouw data?

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die, mits niet verwijderd, voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die geregistreerd staan op Liannes Letters (indien van toepassing), bewaar ik ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of  op ieder moment verwijderen (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Websitebeheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Persoonsgegevens delen met derden

Liannes Letters zal je gegevens nooit doorspelen aan derden, behalve als dit nodig is om gezamenlijke afspraken na te kunnen komen, of omdat mijn website dit volgens de wet verplicht is. Er zijn bedrijven waarmee ik samenwerk/ingeschreven sta die verantwoordelijk zijn voor het verwerken van bepaalde gegevens in opdracht van Liannes Letters. Hiermee heb ik een verwerkersovereenkomst gesloten (afspraken over hoe jouw gegevens opgeslagen en beveiligd worden) om te zorgen voor een goede beveiliging van jouw gegevens. Liannes Letters blijft hier verantwoordelijk voor.

Deze bedrijven zijn:

  • Google uit de Verenigde Staten, Google Analytics houdt de statistieken bij van Liannes Letters.
  • Yourname uit Nederland, die voor de hosting van Liannes Letters zorgt.
  • Jetpack uit de Verenigde Staten, deze dienst zorgt ervoor dat mijn website gebruik kan maken van de diensten van WordPress.com.

Dit betreft alleen bovengenoemde bedrijven. Liannes Letters geeft jouw persoonsgegevens alleen aan andere mensen, bedrijven en diensten met jouw toestemming. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je mee doet aan een winactie die opgesteld is via een bepaald bedrijf. Jouw gegevens worden dan met jouw toestemming aan dat bedrijf doorgegeven.

Cookies

Liannes Letters maakt gebruik van cookies. Een cookie is een klein bestand dat bij je eerste bezoek aan mijn website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Wanneer je een reactie achterlaat op Liannes Letters, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mag worden. Dit is voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je een account hebt en je logt in op deze site, slaat Liannes Letters een tijdelijk cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Dit cookie bevat geen persoonlijke data en wordt weggegooid zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen er enkele cookies bewaard worden in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je de optie Herinner mij selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert, wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Liannes Letters gebruikt ook cookies die ervoor zorgen dat de website goed werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Ook worden er cookies door andere bedrijven geplaatst om die de dingen, die je doet op internet, bij te houden. Bij jouw eerste bezoek aan mijn website ben je al geïnformeerd over deze cookies en is je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Wil je je helemaal afmelden voor cookies? Dan kun je je internetbrowser op zo’n manier instellen dat deze geen cookies meer opslaat. Ook is het mogelijk om alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser te verwijderen. Meer informatie daarover kun je hier vinden.

Cookies door andere websites

Liannes Letters maakt gebruik van analytische cookies geplaatst door andere bedrijven en diensten. Dit zijn bijvoorbeeld diensten die worden gebruikt voor deze website en mijn social media-accounts. Dit zijn:

  • Google Analytics. Deze dienst verzamelt geheel anoniem bezoekersgegevens van Liannes Letters, zodat ik bijvoorbeeld kan zien hoeveel mensen mijn website bezoeken en hoe vaak. Deze cookies worden 14 maanden bewaard. Je kunt het privacybeleid van Google hier vinden. Om je gegevens te beschermen, heb ik een bewerkersovereenkomst met Google gesloten. Ook deel ik geen gegevens over het gebruik van mijn website met Google en wordt je IP-adres niet in zijn geheel geregistreerd.
  • WordPress.com. Deze site verzamelt, net als Google Analytics, gegevens waarmee ik kan zien hoe Liannes Letters wordt gebruikt. WordPress.com is onderdeel van Automattic. Lees hier het privacybeleid. Deze cookies worden 347 dagen bewaard op de servers van WordPress.com.

Liannes Letters maakt naast analytische cookies ook gebruik van tracking cookies, voor de linkjes naar mijn social media. Dit betreft:

  • Facebook, Instagram en LinkedIn. Op de site van Liannes Letters vind je de linkjes waarmee je het artikel kunt delen op een van deze kanalen. Om dit mogelijk te maken, verzamelen deze social-mediabedrijven gegevens van jou zodra jij gebruikmaakt van die optie. Hiervoor is het privacybeleid van Facebook, Instagram en LinkedIn van toepassing. Voor deze toepassing slaan zij cookies op zolang deze gegevens door hen gebruik worden of totdat jij deze cookies zelf verwijdert.
  • Gravatar. Als je een account bij Gravatar hebt en hebt ingesteld dat bij iedere reactie een profielfoto van jou naast de reactie verschijnt, dan worden hiervoor cookies verwerkt. Deze cookies worden 347 dagen bewaard door Automattic Inc., waarvan Gravatar onderdeel is. Het privacybeleid dat hiervoor geldt, kun je hier vinden.

Als je de cookies van deze diensten wil verwijderen, kun je dat doen in je browser. Deze bedrijven zijn wereldwijd actief, maar omdat ze gevestigd zijn in Amerika, hebben ze niet alleen te maken met de Europese en Nederlandse wetgeving, maar ook met de Amerikaanse wetgeving.

Wil jij je gegevens inzien, aanpassen of verwijderen?

Vanwege de privacyverklaring heb je de volgende rechten:

  • Je persoonsgegevens in te zien, te veranderen of te (laten) verwijderen.
  • De eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Liannes Letters.
  • Een verzoek in te dienen om je persoonsgegevens die naar jou of een andere, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Als jij gebruik van wil maken van (een van) deze rechten, kun je een mailtje sturen naar info@liannesletters.nl, dan zal ik daar zo spoedig mogelijk op reageren. Als jij hier gebruik van wil maken, moet ik zeker weten dat jij die persoon bent over wie je zegt dat het gaat. Daarom zal ik jou vragen om een kopie van je identiteitsbewijs mee te sturen.

Verder ben ik verplicht je te wijzen op de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder als je van mening bent dat jouw privacyrechten zijn geschonden. De nationale toezichthouder is de Autoriteit Persoonsgegevens en je kunt via deze pagina een klacht indienen.

Gebruik van links naar andere sites

Op Liannes Letters staan soms links naar websites van derden of naar diensten die niet door Liannes Letters worden beheerd. Als je op zo’n link klikt, dan geldt op die website de privacyverklaring voor die site. Ik ben in zo’n geval niet verantwoordelijk voor de inhoud, het privacybeleid of de praktijken van websites of diensten van derden. Ik adviseer je om de privacyverklaring en de voorwaarden van deze websites goed te lezen.

Wanneer er sprake is van schade of verlies doordat je de inhoud, goederen of diensten op deze andere websites gebruikt of hierop vertrouwt, dan ben ik daar niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor.

Beveiliging van jouw gegevens

Natuurljk ga ik heel zorgvuldig om met jouw gegevens en is het mijn plicht om deze goed te beschermen. Als jij om wat voor redenen dan ook het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of je denkt dat er misschien misbruik van wordt gemaakt, neem dan contact op met mij via info@liannesletters.nl.

Hiermee beveilig ik jouw persoonsgegevens:

  • Beveiligingssoftware tegen verdachte inlogpogingen en SPAM, zoals een virusscanner en firewall.
  • TLS of SSL: jouw gegevens worden via een beveiligde internetverbinding verstuurd. Dit kun je zien aan de adresbalk https:// en het hangslotje in de adresbalk. Meer informatie over een beveiligde site kun je hier vinden.

Vragen?

Zoals ik in deze pricacyverklaring heb uitgelegd, wordt er voorzichtig omgegaan met gegevens van bezoekers en gebruikers van Liannes Letters. Heb je evengoed een vraag, of wil je een verzoek indienen voor het wijzigen of verwijderen van jouw gegevens? Stuur dan een mail naar info@liannesletters.nl, dan zal ik zo goed mogelijk op je verzoek ingaan om ervoor te zorgen dat je je veilig en vertrouwd voelt op liannesletters.nl!