Auteur

Naast dat ik teksten schrijf en manuscripten voor anderen redigeer, ben ik ook zelf actief als schrijfster van fictie. En dan het liefst chicklit/feelgood.

Mijn hart ligt bij feelgood. Waarom? Nou, omdat er al genoeg leed en onrecht is in de wereld. Er worden al genoeg moorden gepleegd, dus waarom zou ik daar dan ook nog over willen schrijven? Ik schrijf het liefste verhalen waar ik blij en vrolijk van word, en waar ik anderen ook blij en vrolijk mee kan maken. Ik wil mijn lezers heerlijk laten wegdromen bij mijn verhalen en met een goed gevoel het boek weer laten dichtslaan.

Lezers omschrijven mijn schrijfstijl als vlot en hartverwarmend, met realistische en beeldende dialogen en sterke personages. Ik zorg dat ik personages goed uitwerk en echte mensen van ze maak, met elk hun eigen manier van denken, voelen en praten.

Ik heb verleden jaar mijn eerste, echte feelgoodverhaal afgerond, met de titel: New girls on the block. Later heb ik deze (met veel leuke en nuttige Instagramhulp) veranderd naar de definitieve titel Appartemeidencomplex! Het is uiteindelijk de bedoeling dat het een serie gaat worden, dus voor elk boek dat volgt komt er een andere subtitel. Boek 1 gaat Opgescheept heten.

Ik heb voor Opgescheept hulp gehad van feelgoodschrijfster Lisette Jonkman. Zij vond mijn idee zo tof en heeft me geholpen met een verhaalopzet, tijdlijn maken en personages uitdiepen. Dankzij haar heb ik dit verhaal kunnen schrijven, en zonder haar zat ik waarschijnlijk nu nog steeds te dromen over het schrijven in plaats van het daadwerkelijk te doen.

Plot van het verhaal:

De slimme en rustige Else, de vrolijke en naïeve Jenny en de ijdele en arrogante Lindsay kennen elkaar niet, maar hebben een ding gemeen: een ongelukkige thuissituatie. In een wanhopige poging besluiten ze hun leven om te gooien en schrijven zich in voor een gloednieuw appartementencomplex. Met als resultaat: ze worden ingeloot om met z’n drieën samen te gaan wonen. Maar het samenwonen met drie totaal verschillende meiden blijkt zo simpel nog niet… Omdat ze zo graag uit huis willen besluiten ze het toch maar te proberen, wat voor grappige en ongemakkelijke situaties zorgt. Zullen de meiden het redden om op zichzelf te wonen en leren ze uiteindelijk ook om met elkaar te kunnen samenleven? Een herkenbaar en hartverwarmend verhaal over vriendschap, op jezelf wonen en je hart volgen.

Voor dit verhaal heb ik gekozen voor drie totaal verschillende hoofdrolspelers, met elk hun eigen issues, achtergrond en karakter. De meeste verhalen van het genre gaan over meisje ontmoet jongen, worden verliefd, overwinnen wat obstakels en krijgen elkaar uiteindelijk. Het hoofdthema is (meestal) liefde. Ik heb een heel andere inslag gekozen. Het hoofdthema van het verhaal is vriendschap. Liefde komt er natuurlijk ook in voor, maar dat is een subthema. Dat is wat dit feelgoodverhaal zo anders maakt dan de rest.

Ik ben nu nog bezig met de herschrijfronde en hopelijk is het verhaal vanaf volgend jaar klaar om uitgegeven te worden! Nieuwsgierig geworden naar het verhaal of wil je meer over mij als schrijver of mijn schrijfwerk weten? Neem dan contact met me op!

 

Korte verhalen

Ik schrijf niet alleen verhalen als bedoeling om er een boek van te maken, maar ook voor een oefening, opdracht of schrijfwedstrijd. Veel van die verhalen redden het niet en dan doe ik er daarna nooit meer iets mee. Zo jammer! Vandaar dat ik dacht dat het leuk was om die niet-gewonnen of nooit gepubliceerde verhalen gewoon op mijn eigen site te plaatsen! Zo krijgen jullie ook een beetje een idee van hoe ik schrijf, en komen deze leuke verhalen tenminste nog een beetje in de ‘spotlight’!

Lees hier het verhaal van de And C foute zomer schrijfwedstrijd. Helaas niet gewonnen, maar dat maakt het verhaal niet minder leuk! Vind je het verhaal leuk? Laat dan een reactie achter 🙂

Lees hier de sneak peek van het eerste hoofdstuk van mijn feelgood Opgescheept! Vind je het leuk en ben je benieuwd hoe het verder gaat? Laat dan een reactie achter 🙂

Meerdere verhalen volgen binnenkort!