De 5 leukste feelgoods die ik in 2020 las

Elke maand schrijf ik een blog voor Feelgoodboeken over mijn leven als auteur, leuke boeken van collega’s die ik las en wat ik meemaak tijdens het schrijven. Pak een kop thee en lees mee: de 5 leukste feelgoods die ik in 2020 las.

Naast dat ik in 2020 mijn drukste jaar ooit had qua schrijven (twee verhalenbundels, een novelle en een hele roman), heb ik ook een verrassend goed leesjaar gehad. Normaal gesproken lees ik altijd ongeveer tussen de 20 en 25 boeken (niet veel, maar als je zelf ook schrijft moet je de tijd zien te verdelen), dit jaar zijn het er al meer dan 30! Dit waren voornamelijk feelgoodromans.

De leukste feelgoodboeken 2020

Het is leuk om naast zelf te schrijven, ook andere collega-auteurs in het zonnetje te zetten. Misschien doe je nog wat leuke leestips op. Dit vond ik de 5 leukste feelgoodboeken die ik dit jaar heb gelezen (niet op volgorde):

1. Ik mis je – Gillian King

Een mooie roman over rouw, verlies en de verkeerde keuzes. Een feelgood met een wat diepere laag en een serieus thema. Daar houd ik wel van.

2. Dubbel zes – Daphne Deckers

Eerst dacht ik: weer een BN’er die een boek probeert te schrijven. Toch was ik aangenaam verrast door Dubbel zes. Het heeft alles: humor, de rauwe randjes, wijze levenslessen, de nodige romantiek, misverstanden, heftige gebeurtenissen en sexy scènes. Ik had hem ook zo uit, wat best wel knap is als ik zo’n dik boek lees.

3. Gek van jou! – Jette Schröder

Ik was al helemaal fan van haar vorige roman De Happiness goeroe, maar deze vond ik weer net zo geslaagd. Een boek met een feministisch tintje en een originele verhaallijn. The mansion of love was erg interessant en erg vermakelijk om over te lezen.

4. De Onbreekbaar-trilogie – Lisette Jonkman

Het is een beetje raar om hier maar één boek van te noemen, want deze hele trilogie is, net als de Verkikkerd-trilogie, echt een feestje om te lezen en echt weer Lisette Jonkman-achtig goed! Ik vond het echt jammer toen ik ze uitgelezen had.

5. Ik pleit voor jou – Marijke Vos

Ooit las ik een boek van haar, Ik kom je halen. Aardig boek, maar haar schrijfstijl is in deze roman echt in positieve zin verbeterd. Leuk ook, die hele advocaten-kantoorsfeer en hoe ze die uitgewerkt heeft. Het heeft me echt nieuwsgierig gemaakt naar meer van Marijke!

Wat waren jouw favoriete feelgoodboeken van dit jaar? Misschien kan ik daar weer leuke inspiratie uithalen voor in 2021. En dan rest me nu alleen nog te zeggen: een heel tof, goed en gelukkig 2021 met veel leesplezier gewenst!

Liefs,
Lianne

Wil jij ook lid worden van de feelgoodboeken-community? Ga dan naar de website van auteur Nanda Roep of naar de Facebook-groep van Feelgoodboeken en meld je aan. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat boeken van vrouwelijke auteurs lager gewaardeerd worden dan die van mannelijke auteurs. Met die insteek is Feelgoodboeken.nl opgericht. Voor vrouwen en door vrouwen die graag feelgood lezen en schrijven. Droom lekker weg in een heerlijk romantisch boek dat, het zegt het al, makes you feel good!

*De links naar de boeken zijn affiliate links.

Volg:

4 Reacties

 1. 6 januari 2021 / 12:55

  Ik vond Ik mis je ook prachtig! De andere staan toevallig allemaal op mijn wil-ik-lezen-lijstje.

  • Lianne
   Auteur
   6 januari 2021 / 18:02

   Leuk! Ja zijn echt aanraders.

 2. 12 januari 2021 / 08:46

  Superleuk en handig, deze boekentips! Ik lees zelf wel meer boeken, maar dat zijn meestal zelfhulpboeken in plaats van romans of feelgood. Heel welkom dus, zo’n lijstje met tips 🙂 Vooral het boek van Daphne Deckers lijkt me wel wat en ik wil ook echt een keer een boek van Lisette Jonkman gaan lezen. Heb zoveel goede verhalen over haar romans gehoord!

  • Lianne
   Auteur
   12 januari 2021 / 17:18

   Fijn dat je er iets aan hebt! Ik vind het lezen van feelgood en romans juist heerlijk! Als ik een zelfhulpboek lees, merk ik zelf dat ik nog heel erg ‘actief’ ben in mijn hersenen, zo van: ik moet al deze info opslaan, ik moet hiervan leren, en dat werkt niet echt ontspannend. ’s Avonds lees ik daarom liever een fictief verhaal waarbij ik niet te veel na hoef te denken en echt kan ontspannen 🙂 Ja de boeken van Lisette Jonkman zijn echt aanraders! Inderdaad perfect hersenloos leesvoer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *