5 x zo houd je de herfst en winter leuk voor jezelf

herfst en winter dip tips

Ben je net als ik iemand die met al dit sombere en koude weer het liefst een zonnige vakantie wil boeken? Nu is op vakantie gaan op dit moment niet echt een optie. Dus nog beter is om toch maar gewoon wat van die tijd in Nederland te maken. Ook al zullen de herfst en winter en ik nooit beste vrienden worden, het lukt me de laatste jaren steeds beter om deze seizoenen wat blijer door te komen. En met deze tips gaat dat jou vast ook lukken!

1: Houd je vakantiegevoel gewoon wat langer vast.

Heimwee naar de zomer? Dat gevoel herken ik maar al te goed! Probeer daarom de zomer zo lang mogelijk vast te houden. Bekijk al die heerlijke vakantiefoto’s terug, zet er een zomerse muziekplaylist op, schrijf een leuk zomerverhaaltje en maak een tropisch drankje voor jezelf. Kortom: als de zomer buiten weg is, haal je hem toch zelf lekker binnen?

2: Plan leuke uitjes.

De herfst en winter zijn zo erg nog niet als je allemaal leuke dingen gepland hebt staan en waar je naar uit kunt kijken. Plan een gezellig dagje weg met je vriendinnen, spreek met bloggers af, bezoek een leuk concert of een film in de bioscoop (ja, filmseizoen is weer begonnen!) en maak er wat leuks van. Je kunt wel depressief op de bank blijven zitten en net zo verdrietig worden als het weer buiten, maar eropuit gaan en leuke dingen doen is veel leuker, toch?

3: Bedenk eens wat voor leuke dingen deze seizoen en allemaal te bieden hebben.

Wat ik leuk vind in deze periode is dat Stefan en ik weer een pompoen kunnen gaan uithollen en ik daarna pompoensoep kan gaan maken. Daar kijk ik al een paar weken naar uit en misschien dat jij wel net zo’n leuke, typische herfst- en winterachtige dingen kunt bedenken! Een mooie boswandeling bijvoorbeeld en mooi gekleurde bladeren meenemen. Of eindelijk weer eens een kop warme chocomel op een verwarmd terras (als ze tenminste open zijn ;-)) bestellen! Er zijn best wat leuke activiteiten te bedenken.

4: Omdenken is je beste vriend!

Regent of sneeuwt het? Niet leuk als je eigenlijk de stad in wilde, maar daardoor zijn er tal van andere dingen te bedenken die je kunt doen. Lekker binnen een boek lezen bijvoorbeeld. Is het koud buiten? Niet fijn als je daar doorheen moet, maar daardoor wel een reden om eindelijk die mooie trui weer eens aan te trekken. Of om een nieuwe winterjas te kopen. En als je thuis bent, kun je weer lekker die warme deken weer uit je kast pakken. En die dagen die weer langer donker zijn? Tja, daar is helaas niet veel aan te doen. Bedenk maar: hoe donkerder het wordt, hoe eerder het Kerstmis is!

5: Bedenk dat het maar tijdelijk is.

Weet je wat zo fijn is aan seizoenen? Ze komen elk jaar weer terug! De herfst en winter zijn dus net als de zomer maar tijdelijk en duurt echt niet voor eeuwig, al lijkt dat misschien wel zo. Voor je het weet worden de dagen weer langer en krijgen de bomen weer blaadjes. En tot die tijd heb je hopelijk wat aan bovenstaande tips!

Wat vind jij van deze maanden? Heerlijk of hel?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Weet je wat ik ook heerlijk vind in de herfst en winter? Mediteren!

Volg:

12 Reacties

 1. 2 december 2020 / 19:08

  Ik heb geen hekel aan de herfst en de winter, maar vind je tips nog steeds leuk om te lezen en handig 🙂

  • Lianne
   Auteur
   3 december 2020 / 09:40

   Fijn om te horen!

 2. 2 december 2020 / 20:41

  Ik ben zelf best een liefhebber van de herfst en winter, dus ik kom deze periode altijd wel door. Wel met een hoop lampjes, lekkere koffie’s en chocomel (warm) en goede boeken en series.

  • Lianne
   Auteur
   3 december 2020 / 09:41

   Ja dat is altijd heerlijk!

 3. 3 december 2020 / 09:06

  Mooie tips! Het laatste is ook iets wat ik me altijd voorhoud tijdens de winter. Uiteindelijk wordt het vanzelf weer lente en kan ik dat seizoen ook weer meer waarderen doordat het winter is geweest 🙂 Ik moet zeggen dat ik de laatste jaren minder moeite heb met de herfst en winter dan eerst. Wat jij ook zegt, dingen als herfstwandelingen, pompoensoep, de mooie kerstverlichting en andere typische herfst- en winterdingen hebben ook wel weer wat 🙂

  • Lianne
   Auteur
   3 december 2020 / 09:42

   Ja daarom, elk seizoen heeft wel wat. Je moet het gewoon leuk voor jezelf maken 🙂

 4. 4 december 2020 / 11:14

  Ik ben ook niet echt fan van de donkere, koude en regenachtige dagen. Oke, dat is wel een negatieve manier om de herfst en de witner samen te vatten, maar toch, haha. Goede tips!

  • Lianne
   Auteur
   4 december 2020 / 17:57

   Hahaha ik herken het! Hopelijk heb je wat aan deze tips!

 5. 4 december 2020 / 11:38

  Wat een fijne tips! Ik ben ook een zomermens en van mij mag het echt altijd zomer zijn. De lente vind ik wel leuk door de mooie bloesembomen maar zou ik het liefst ook overslaan als het kon :p. Ik hoop dat ik volgende herfst/winter een paar maanden in Lissabon zit! Voor nu probeer ik vooral lief te zijn voor mezelf, want de winter vind ik echt slopend haha.

  • Lianne
   Auteur
   4 december 2020 / 17:58

   Ik heb precies hetzelfde als jij! Laat die zomer maar oneindig duren, haha! Ik baal er ook zo van dat op vakantie gaan nu zo moeilijk is. Hopelijk heb je wat aan deze tips!

 6. 2 januari 2021 / 16:44

  Door de jaren heen heb ik elk seizoen weten te appreciëren. Vroeger haatte ik de herfst. Altijd guur weer kon mij echt niet bekoren. Maar door fotografie te gaan doen ben ik elk seizoen gaan analyseren in foto’s. Echt, waarom zag ik dit niet eerder? De mooie natuur in de winter, lente, zomer en herfst. Ik kan er mij uren mee bezig houden nu.

  • Lianne
   Auteur
   4 januari 2021 / 12:47

   Mooi dat je dankzij fotografie de seizoenen meer kunt waarderen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *