Help, ik ben het plezier in bloggen kwijt

Het zal je vast zijn opgevallen dat ik minder blog. En dat klopt. Ik plaats nu om de twee weken een artikel. Wat ik zelf eigenlijk heel weinig vind. Maar op de een of andere manier staat het me tegen om vaker dan dat artikelen te gaan plaatsen. Vandaar dat ik hier een artikel over schrijf. Ik wil het even kwijt en wellicht dat ik zo toch tot een oplossing kan komen.

Writersblock wat betreft bloggen

Zo zou je het in zekere zin kunnen noemen. Ik heb geen inspiratie voor blogartikelen. Ik plaats nog wel maandoverzichten, maar die plaats ik vooral voor mezelf, zodat ik de groei kan zien die ik doorgemaakt heb. Maar natuurlijk is het leuk als anderen ze ook graag lezen. Verder wil ik graag bloggen over schrijven. Over mijn schrijfproces en over mijn boek Kwetsbaar verliefd dat bijna uitkomt, maar helaas krijg ik niet veel uit handen. Terwijl ik het leuk vind om daar op Instagram en in mijn Liannes Letter over te praten, maar bloggen (en ik zeg het eerlijk) geeft me op dit moment heel weinig energie.

Dat vind ik jammer, want ik zou graag een keer per week een leuke schrijfblog of iets dergelijks willen plaatsen. Waarom weet ik ook eigenlijk niet. Misschien het gevoel dat ik heel veel tijd en werk steek in een artikel en dat het niet zoveel gelezen wordt als ik zou willen. Natuurlijk moet ik daar niet naar kijken, maar op dit moment voelt iets plaatsen voor mij heel geforceerd. Het is niet dat ik er echt plezier aan beleef. Wat natuurlijk jammer is, want ik wil zo graag vertellen over mijn boek dat er bijna aankomt!

Tips

Mocht jij tips voor me hebben, of een suggestie over wat jij leuk vindt om van mij te lezen, hoor ik het graag van je. Ik wil het plezier in bloggen gewoon terugkrijgen, net zoals dat ik veel plezier heb in het schrijven van mijn Liannes Letters (meld je aan als je hem wilt ontvangen, ze zijn echt de moeite waard!). Voor nu houd ik het hier even bij en zie je over twee weken weer een maandoverzicht.

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Delen:

20 Reacties

 1. Johanna
  15 september 2020 / 09:41

  Ik lees je blog graag. Maar mijn nadeel is, dat ik me er niet op kan aboneren, zonder bloglovin of zo. Bij Romy kan dat wel. Dus het is toeval als ik zie dat je een nieuwe hebt. Verder geloof ik dat het normaal is, dat je na het afronden van iets in een leegte komt. Wat ik zou willen lezen? Over schrijven, over hoe het met je boek gaat, hoe je je erbij voelt, maar ik heb geen produktenshow of zo nodig. Gewoon iets gezelligs met een beetje diepte. Succes met je boek. Geniet van de nazomer!

  • Lianne
   Auteur
   16 september 2020 / 09:56

   Lief, dank je! Ik ga me eens verdiepen in hoe het werkt op abonneren op een blog, want dat weet ik niet precies. Het is wel handig in ieder geval. Bedankt voor je input! 🙂

   • Johanna
    16 september 2020 / 11:35

    Als ik alle reacties lees, dan zeg ik maar één ding: ga een weekje of 2 vakantie nemen. (thuis natuurlijk). Doe alleen dingen die je leuk vindt en zelf wilt. Ga een dagje naar een welness-iets. Etc. Dan heb je na een tijdje weer echt energie voor veel dingen. Ik zie gewoon een opgebrand zijn, na een grote presatie (het boek uitgeven). Dus dan is het nu tijd voor de batterijen weer opladen! Succes

    • Lianne
     Auteur
     16 september 2020 / 18:16

     Dank je, lief! Die vakantie komt er zeker als mijn boek er is 🙂

 2. 15 september 2020 / 10:40

  Soms heb je van die periodes dat het even niet lukt, en dat is ook oke. Wat ik dan doe: niet schrijven tot het weer begint te kriebelen. Want dan weet ik dat ik het doe omdat ik het leuk vind en niet omdat het voelt als een verplichting. Je bent een mens dus als het even niet wil, dan is dat maar even zo.

  • Lianne
   Auteur
   16 september 2020 / 09:57

   Dat is zeker waar! Het is niet dat ik niet wil, want schrijven aan andere dingen en projecten lukt wel, maar ik weet niet zo goed waarom het bloggen op dit moment niet zo goed lukt. Maar je hebt zeker gelijk. Misschien begint het over een tijdje toch weer te kriebelen!

 3. 15 september 2020 / 11:30

  Nadat ik alleen iets plaatste wanneer ik zin had en niet meer keek naar de views ging het weer beter.
  Niet teveel naar andere bloggers kijken hoe ‘goed’ die het doen zeg maar.. anders heb je onrust en ga je in een andere stijl schrijven.
  Lekker iets plaatsen wanneer je er zin in hebt.

  • Lianne
   Auteur
   16 september 2020 / 09:58

   Ik kijk ook niet naar statistieken, dat werkt bij mij toch niet. En je hebt gelijk, ik plaats gewoon iets als en wanneer ik daar zin in heb!

 4. 15 september 2020 / 20:11

  Ik heb een veel te strak schema om geen zin meer in bloggen te hebben, haha 😉 Nee, ik heb ook echt periodes dat ik niet zoveel zin heb, maar ik werk best wel ver vooruit. Misschien kan je nadenken over content die je op Instagram deelt bijvoorbeeld ook (op een andere manier) op je blog te delen? Bijvoorbeeld. Of gewoon rustig afwachten tot de zin weer terug komt, dat kan ook.

  • Lianne
   Auteur
   16 september 2020 / 10:00

   Zo’n strak schema helpt natuurlijk ook! Maar het is dan vooral dat ik denk: god, die tijd die er dan in gaat zitten in artikels uitwerken en plaatsen… haha! Daar zie ik dan zo tegenop. Ik heb geen zin om te gaan forceren. Maar ik kan misschien inderdaad wel tot het einde van het jaar een planning maken, misschien dat dat al helpt.

 5. 16 september 2020 / 09:34

  Goed dat je hierover schrijft! Zou het misschien kunnen zijn dat je een beetje schrijfmoe bent? Ik heb zelf ook niet altijd zin en inspiratie om te bloggen. Wat bij mij goed helpt is een brainstormsessie, zo kom ik vaak op leuke onderwerpen waar ik heel enthousiast van word. Dan is een artikel ook meteen heel leuk om te schrijven. Alleen soms zie ik het even niet meer, dus ik moet er dan echt voor gaan zitten haha. Maar, het is niet erg toch als je een stapje terug doet? Gewoon doen wat goed voelt en jezelf niet teveel druk opleggen :-).

  • Lianne
   Auteur
   16 september 2020 / 10:02

   Ik weet niet of het schrijfmoe is, want schrijven aan andere dingen, projecten en verhalen lukt wel. Goede tip, van die brainstormsessie! En voor de rest ga ik vooral niet te veel forceren. Het komt zoals het komt 🙂

 6. 17 september 2020 / 10:11

  Heel gezond om het even rustig aan te doen! Ik blog echt alleen als ik zin heb en iets te melden heb en alleen over de onderwerpen waar ík blij van word. Soms is dat vaak, soms een poos niet. Laat het lekker even voor wat het is, dan komt het plezier vast weer terug. Of niet, ook niet erg, toch?

  • Lianne
   Auteur
   17 september 2020 / 15:04

   Dat is ook een hele goede van je, zo blijft het leuk en forceer je inderdaad niets. Zo houd je het plezier erin. Dat is ook iets wat ik zo aan moet houden denk ik 🙂

 7. 17 september 2020 / 11:14

  Ik zou er toch ook niet te veel mee in zitten. Zo’n dingen gaan altijd in periodes en ik denk dat het net goed is om het even te laten rusten nu. De zin zal vanzelf wel terugkomen en zo niet, dan is dat ook oké hé 🙂 Ik heb zelf ook al een paar keer een dip gehad maar het gaat ook altijd weer over en dan zit ik terug boordevol nieuwe ideeën en energie.

  • Lianne
   Auteur
   17 september 2020 / 15:09

   Je hebt helemaal gelijk! Ik heb vaker van die ‘blogdips’. Ik laat het voor nu ook gewoon even rusten, dan kan ik daarna hopelijk met nieuwe inspiratie en energie weer nieuwe artikelen schrijven 🙂

 8. 20 september 2020 / 10:52

  Juist heel goed dat je daarin naar jezelf luistert en niet tegen je zin in gaat bloggen. En eigenlijk wel begrijpelijk dat je, nu je al heel veel tijd bezig bent met alles rondom je boek (en nadat je daar eerder keihard aan hebt gewerkt door elke dag heel veel te schrijven), misschien even wat tijd aan andere dingen wilt besteden dan aan schrijven aan je blog. Weet je, die zin komt vast vanzelf wel weer. Laat het inderdaad gewoon even rusten en gun jezelf tijd voor andere leuke dingen. Dan komt de blogzin vast vanzelf wel weer, misschien wel als je boek er straks echt is en de inspiratie daardoor totaal begint te stromen 🙂 Komt goed, lieve Lianne!

  • Lianne
   Auteur
   21 september 2020 / 10:49

   Ja misschien dat dat het is, ik ben inderdaad zo veel bezig geweest met mijn boek dat ik waarschijnlijk even moet bijkomen en andere dingen op moet pakken, zodat ik binnenkort weer frisse inspiratie heb 🙂

 9. 24 oktober 2020 / 14:19

  Zou er niet teveel mee zitten en juist lekker offline wat tijd besteden. Dan komt de zin vanzelf wel weer 😉

  • Lianne
   Auteur
   25 oktober 2020 / 11:35

   Lief, dank je! Ja, dat komt vanzelf wel goed <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *