Maandoverzicht #8: Zonnige augustus

Wauw, augustus is ook alweer om. We zitten al in september. Ik word altijd een beetje depressief van september. De zomer is voorbij en het voelt dan altijd alsof we al heel snel richting het nieuwe jaar gaan. De zomer is omgevlogen! Ik vind het jammer dat die voorbij is, maar gelukkig heb ik wel een mooie maand beleeft met veel leuke momenten. Lees je mee?

Mijn doelen:

Mijn doelen voor de maand augustus waren:

Kwetsbaar verliefd helemaal af en drukproef! Dat laatste is nog niet helemaal gelukt. Samen met Stefan heb ik het hele bestand vormgegeven in boekvorm, heb ik het uitgeprint en het hele verhaal nog doorgelopen voor de laatste foutjes. Morgen ga ik die nog verwerken in het programma en kan het boek in principe naar de drukker. Heel spannend! Het boek is al bijna een boek! Wil je op de hoogte blijven van het hele boekproces? Volg mij op Instagram of schrijf je in voor mijn Liannes Letter, waarin ik alles over het te verschijnen boek deel!

Geluksmomenten:

Ik beleefde weer een hoop mooie momenten deze zomermaand:

 • 1 augustus kwam mijn (schoon)familie gezellig langs om mijn verjaardag nog te vieren. Dat was een gezellige middag en ik was goed verwend!
 • Lieve Romy kwam 2 augustus langs en ze heeft deze maand ook nog eens binnen een weekend Kwetsbaar verliefd helemaal geredigeerd! Bedankt lieve Romy, en fijn dat je het verhaal zo leuk vond!
 • Ik had eindelijk weer eens een redactieklus. En ook nog eens een onwijs leuke redactieklus, van een uitgeverij. Eindelijk een verhaal dat me echt aansprak. Zo wil ik wel meer van dat soort redactiewerk!
 • Ik begon een mooie motivatiemap (tip van een mede-selfpub-auteur), waarin ik lieve berichtjes en mooie recensies van mijn boeken inplak, voor als ik een wat minder dagje heb.
 • Met het zomerse weer ben ik lekker een paar keer naar het strand geweest, en daar heb ik echt van genoten! Ook hebben Stefan en ik een bootje gehuurd en zijn we lekker door de Alkmaarse grachten gaan varen.
 • Ik voegde een oude vriendin waar ik lang geen contact mee had weer toe op Facebook en we hadden via Messenger een leuk gesprek samen. Fijn dat ondanks alles wat er gebeurd was het nu weer goed voelt tussen ons.
 • Ook heb ik een knoop doorgehakt wat betreft werk. Ik werk als zzp’er voor verschillende thuiszorginstanties, en bij eentje heb ik naar mijn gevoel geluisterd en heb ik de werkzaamheden afgezegd. De reden: ze vroegen nogal veel van me. Ze wilden dat ik extra taken naast de thuiszorgroutes ging doen omdat zij daar anders weinig gediplomeerde krachten voor hadden, ze wilden dat ik een stagiaire zou meenemen, enz. Ik voelde echt aan alles in mijn lijf dat ik dat allemaal gewoon niet wilde. Dus heb ik ze een mailtje gestuurd met dat ik voorlopig stop met opdrachten voor ze uit te voeren. Ik had wel de zekerheid dat ik vanaf september twee keer per week voor vast bij ze aan het werk kon, maar als ik de laatste jaren íets geleerd heb is het wel dat je goed voelen belangrijker is dan zekerheid. Nu zit ik de komende paar weken weer zonder opdrachten thuis, maar ik doe tenminste geen werkzaamheden waar mijn hart niet ligt!
 • Ook las ik leuke boeken, de Onbreekbaar-serie van Lisette Jonkman. Ik vind het jammer dat ik deel 3 al uit heb. Ik had graag meer gelezen!
 • Na een aantal weken deed ik weer eens aan yoga en maakte ik een hele yoga-challenge af. Ik was heel trots op mezelf!
 • Ik was deze maand zo blij met alle mooie reacties die ik krijg op Kwetsbaar verliefd en de coverreveal, mijn Liannes Letter en het feit dat mensen het zo stoer en dapper vinden dat ik zelf uitgeef. Dank jullie wel allemaal <3
Wat ging er goed deze maand:

Ik loop goed op schema wat betreft het afmaken/afronden van Kwetsbaar verliefd. Dat is een fijn gevoel. Ik had eigenlijk niet verwacht dat het zo soepel zou lopen. Ook had ik genoeg leuke ideeen wat betreft marketing en promotie. Ik heb me niet verveeld deze maand!

Ook merk ik goed dat ik nu vooral doe waar ik energie van krijg en energievreters laat ik wat meer liggen. Mijn vloer heeft al weken geen stofzuiger meer gezien, maar so be it. Ik ga geen energie steken in dingen waar ik niet blij van word. Ook bloggen staat bij mij nu op een lager pitje. Ik merk op dit moment dat dit me gewoon geen energie geeft en dat ik me daar op dit moment niet op wil focussen. Als je wil weten waar ik mee bezig ben, volg me dan op Instagram of meld je aan voor mijn Liannes Letter, waarin ik elke twee weken een leuke mail aan je schrijf.

Wat kan ik verbeteren:

Veel! Ik merk dat ik zo veel wil dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Voor nu focus ik me op Kwetsbaar verliefd, maar ik wil ook zo graag mijn coachingstrajecten ontwikkelen, mijn bedrijf verder vormgeven, de cursussen/trajecten eens allemaal gaan doen… Ik wil een weekschema maken waarin ik per dag inplan wat ik dan doe, zodat ik het overzicht behoud. Maar dat vind ik nog erg moeilijk.

Mijn doelen voor de maand september:

Waarschijnlijk kun je het al raden:  Kwetsbaar verliefd naar de drukker sturen en alles voorbereiden voor de releasedag! Ik hoop dat, met een beetje geluk, het boek op 1 oktober gaat verschijnen. Maar ik durf nog niets vast te stellen, aangezien ik niet weet hoe het met de drukker gaat lopen. Ik kan niets beloven, maar ik ga mijn best doen!

Hoe was jouw augustus?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 2 september 2020 / 09:16

  Vind dit altijd leuk om te lezen, knap van je dat je iedere maand weer doelen stelt.

  • Lianne
   Auteur
   4 september 2020 / 11:21

   Ja en dan is het nog de kunst om ze te behalen 🙂 Maar dat gaat vaak wel goed!

 2. 4 september 2020 / 10:30

  Leuk om te lezen! Ik word ook altijd een beetje verdrietig zodra het september is. Ik mis die heerlijke zomer nu al! 🙁 Heel veel succes deze maand met de laatste loodjes! You can do it 😀

  • Lianne
   Auteur
   4 september 2020 / 11:21

   Ja ik ook! Ik hoop dat we nog een nazomer krijgen, haha 🙂 Dank je wel, lief!

 3. johanna
  4 september 2020 / 17:18

  Hier is september en oktober meestal nog erg mooi, gelukkig, want de zomer is me te warm. En een mooie herfst vind ik heel aangenaam. Mijn tip dus, plan een vakantie eind september, begin oktober naar een gebied waar een mooie herfst is. Leuk dat je boek binnenkort uitkomt. Succes

  • Lianne
   Auteur
   4 september 2020 / 17:28

   Dat staat meestal inderdaad ook op de planning, maar vanwege de corona durf ik dat nog niet aan. Helaas, want ik wil wel nog graag weg. Misschien dat het over een tijdje weer kan!

 4. 14 september 2020 / 22:06

  Ik vond het ook superfijn om je weer gezellig te zien in augustus en het was een feestje om je boek te mogen lezen en redigeren! Het is echt een prachtig verhaal geworden waar je heel trots op mag zijn <3 En dan heb ik het nog niet eens over alle stappen die je voor het uitgeven van je boek hebt gezet en over de prachtige cover.
  Wat goed trouwens dat je die knoop over het thuiszorgwerk voor jezelf hebt doorgehakt! Het klinkt inderdaad als een opdrachtgever die regelmatig over je grenzen heen ging. Supergoed dat je voor jezelf die grens hebt getrokken!
  Ik hoop dat september je ook heel veel moois brengt. En dat het je in sommige opzichten juist iets minder dan "veel" brengt 😉 Als in: weer een bos tussen de bomen kunnen zien. Best lastig soms als ondernemer – dat is mijn ervaring ook wel. Maar met je mooie plannen en doelen voor september moet dat vast en zeker lukken 🙂

  • Lianne
   Auteur
   15 september 2020 / 22:29

   Bedankt voor je lieve complimenten over Kwetsbaar verliefd! Ik ben je ook heel dankbaar dat je dit wilde doen <3
   Ja, dat van die thuiszorginstantie voelde wel goed. Ze vroegen dingen van mij die ik gewoon niet (meer) wil doen. Ze hebben me niet eens meer teruggemaild. En vroeger zou ik dat heel erg hebben gevonden dat ze me nu niet meer aardig vonden. Nu denk ik: ik wil dit werk niet meer doen, dus waarom zouden ze me aardig vinden? Ik hoef toch niks meer met ze te maken te hebben. Het voelt goed dat ik er nu zo over kan denken 🙂 Gelukkig ervaar ik nu deze maand nu al zo veel meer rust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *