Ik breng mijn eerste boek uit!

Oeps, ik besefte dat ik dit blije nieuws overal al had gedeeld. Op mijn socials, in mijn Liannes Letter, met de mensen om mij heen… Maar ik had er nog geen blogartikel aan gewijd. Heel slecht! Maar ach, beter laat dan nooit. Sowieso ben ik van plan om meer te gaan bloggen, met in het specifiek over mijn boekproces. Ga lekker zitten en lees mee over alle ins en outs over mijn debuutroman, die over twee maanden al gaat verschijnen!

Ik breng mijn eerste boek uit

Mijn droom komt uit. De droom die ik al had toen ik deze blog begon, en zelfs daarvoor al. Mijn eerste feelgoodroman komt dit najaar uit! Het heet Kwetsbaar verliefd, en komt deze oktober uit in eigen beheer. Ook al had ik altijd gehoopt dat mijn allereerste boek bij een uitgeverij zou verschijnen en ik dit blij van de daken kon schreeuwen, en met jullie kon delen dat ik bij een uitgeverij zou debuteren, nu gebeurt het op een iets andere manier dan ik altijd had gehoopt en gewild.

Op de een of andere manier voelt dat nog steeds een beetje wringend. Ik ben zo’n zieligerd die geen uitgeverij kan vinden en het daarom zelf doet. Zo voelt het nog af en toe. Maar waarom ik voor het zelf uitgeven heb gekozen was een bewuste en ook juiste keuze, ook was ik er eerst heel bang voor of het me wel zou lukken. Maar gelukkig reageert iedereen om me heen heel positief. Ik krijg ik zo veel leuke reacties en steun, en ook mensen die zeggen dat ze het zo stoer van me vinden. Die reacties maken zo veel goed en motiveren me echt om door te gaan!

Eerst voelde het voor mezelf ook nog een beetje als een grap. Klinkt misschien heel stom, maar ik had niets behalve mijn eigen geschreven verhaal, dus het voelde alsof het allemaal niet echt was. Pas toen ik de cover voor het eerst zag, wist ik: shit ja, dit is serieus. Ik ga dit echt doen. Het voelt fantastisch en toch ook spannend tegelijkertijd, en dat zal wel niet helemaal weggaan. Ik denk dat ik me pas echt trots ga voelen als het boek er is, en ik het daadwerkelijk in mijn handen heb. Tot die tijd geniet ik van het proces ernaartoe, en met elke seconde die ik ermee bezig ben. Want ik kan je beloven: het is het echt waard!

Over Kwetsbaar verliefd:

De gedreven, hardwerkende Gia gaat de hele zomer naar Barcelona en trekt in het vakantiehuis van haar vader. Een hele zomer vol zon, cocktails en knappe Spaanse scharrels, dat ziet ze wel zitten! Ze is niet uit op een serieuze relatie. Tot ze de intelligente en Nederlandse student Alex ontmoet, die twee jaar in Barcelona heeft gewoond en bijna afstudeert. Al gauw probeert Gia al die gevoelens van zich af te zetten, want ze valt normaal gesproken toch niet op oer-Hollandse jongens? Al helemaal niet op jongens die jonger zijn dan zij…

Ondertussen wordt ze geconfronteerd met verschillende gebeurtenissen uit haar verleden, waardoor haar relatie met Alex en de band met haar vader onder druk komen te staan. Zal ze zich uiteindelijk toch kunnen openstellen voor de liefde, die ze al lang niet meer heeft gevoeld?

Kwetsbaar verliefd is een feelgoodroman, en een verlengde versie van het verhaal Het zwarte T-shirt, dat ik voor de verhalenbundel Zomerdromen schreef. Het was helemaal niet de bedoeling om van dat korte verhaal een hele roman te maken. Maar het hoofdpersonage uit Het zwarte T-shirt, Gia, heeft een bijrol in mijn gratis e-book Ik haat je (maar niet heus). En hoe beter ik haar ‘leerde kennen’, hoe meer ik vond dat zij een eigen verhaal moest krijgen, vanwege haar nogal interessante karakter. Wil je er alvast over lezen? Het e-book is hier gratis te downloaden.

De titel is bedacht door mijn redacteur tijdens een titel-brainstormsessie, tijdens een cursus bij haar thuis. Ze riep er eerst een paar die maar mwah waren, of die beter zouden passen bij een thriller. En toen kwam deze in haar op, en die voelde meteen goed. Hij dekte de lading precies en het vertelt in twee woorden precies wat en wie Gia is.

Te pre-orderen

Ik kan echt niet wachten tot ik (en jullie natuurlijk ook) het boek eindelijk in onze handen kunnen houden, en jullie kunnen genieten van het verhaal van Gia en Alex. Tot die tijd ga ik nog alles regelen en voorbereiden wat betreft het zelf uitgeven en promotie. Wil je op de hoogte gehouden worden van het hele proces en leuke acties en weetjes over het boek ontvangen? Meld je aan voor mijn Liannes Letter, die ik elke twee weken met je deel.

Mocht je echt al heel nieuwsgierig zijn en niet kunnen wachten: je kunt het Kwetsbaar verliefd al pre-orderen in mijn webshop. Dan krijg je hem over ongeveer twee maanden gesigneerd en met een leuk kaartje bij je in de brievenbus! (Ja, ik ben een van die ongeduldige en enthousiaste auteurs die het signeren al op losse blaadjes zit te oefenen – hoe kan ik dit het mooist opschrijven?)

Lees jij ook graag feelgoodromans?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 19 augustus 2020 / 11:57

  Een prachtige mijlpaal, daar mag en kun je zeker heel trots op zijn!! Heel veel succes met alles.

  • Lianne
   Auteur
   20 augustus 2020 / 10:04

   Dank je wel!

  • Lianne
   Auteur
   20 augustus 2020 / 10:04

   Lief, dank je!

 2. 20 augustus 2020 / 16:39

  Gefeliciteerd, wat super tof!
  Heel veel succes met de verkoop.

  • Lianne
   Auteur
   21 augustus 2020 / 12:28

   Dank je wel, wat lief! 🙂

 3. 28 augustus 2020 / 15:02

  Wat een gave stap! Gefeliciteerd! En heel stoer juist dat je het in eigen beheer doet. 🙂

  • Lianne
   Auteur
   29 augustus 2020 / 12:31

   Wat lief, dank je 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *