Maandoverzicht #6: Al een halfjaar voorbij!

Het spijt me voor de lange onderbreking, ik had het druk met het afmaken van mijn feelgoodroman Kwetsbaar verliefd, die nu eindelijk bij de proeflezers ligt. Heel spannend, maar nu heb ik tijd om andere dingen te schrijven 🙂

Maar oké, even serieus, hoe kan het dat er al een halfjaar van 2020 voorbij is? Ik heb het gevoel alsof het vorige maand pas maart was. (Meer mensen die dat gevoel ook hebben?) Het lijkt wel dat het door al die drama van de laatste paar maanden sneller gaat dan normaal! Dat is dan ook wel weer iets positiefs 😉 Maar evengoed, het laat wel weer zien dat we van onze tijd moeten genieten, want je hoeft maar twee keer met je ogen te knipperen en het is alweer voorbij. Daarom vandaag niet alleen een maandoverzicht, maar ook een halfjaar-overzicht en doelen voor het komende halfjaar!

Superleuk boeknieuws!

Heb je het trouwens al op Instagram gezien? Die feelgoodroman, waar ik mee bezig ben, ga ik dit najaar zelf uitgeven onder de naam ‘Kwetsbaar verliefd’. Het is een verlengde versie van mijn korte verhaal in Zomerdromen, ‘Het zwarte T-shirt’. Eerlijk gezegd was het niet de bedoeling om er een langer verhaal van te maken, maar toch bleef het hoofdpersonage aan me trekken. Vooral omdat ze ook voorkomt in het verhaal in mijn gratis e-book ‘Ik haat je (maar niet heus)’, en ik erachter kwam dat ze eigenlijk een nogal bijzonder personage is, met een hele interessante geschiedenis. Daar moest ik iets mee, dus zo ben ik met Kwetsbaar verliefd begonnen!

Ik heb er heel veel zin in en het begint echt al vormen te krijgen. De cover is als het goed is eind deze maand af, dus houd mijn socials in de gaten! Natuurlijk ben ik er af en toe nog wel onzeker over, met gedachten als: wil iemand het boek wel kopen? En krijg ik die investering wel terug? Die gedachten worden wel steeds minder, gelukkig, nu ik er allemaal leuke reacties op krijg. Ik heb ontzettend veel zin in dit avontuur en ik ben heel benieuwd wat jullie ervan gaan vinden!

Mijn doelen:

Mijn doelen voor de maand juni waren:

 • Het e-book Zomerdromen lanceren. Ja, de feelgood-verhalenbundel is vanaf vandaag al een maand uit! Hij is verkrijgbaar op Kobo, bol.com, Apple Books en Tolino, en binnenkort hopelijk ook op Amazon!
 • Kwetsbaar verliefd afschrijven, herschrijven en naar de proeflezers sturen. Die laatste zelfs nog op de valreep gelukt, gisteren! Nu heb ik er geen invloed meer op. Ik ben heel erg benieuwd wat ze ervan gaan vinden.
 • Start maken met écht groeien met mijn bedrijven. Dit gaat hartstikke goed, al zeg ik het zelf! De investeringen werpen zijn vruchten af. Dankzij mijn Instagram Strateeg had ik binnen een maand al ontzettend veel groei gemaakt en nieuwe volgers erbij, en vanaf vandaag werk ik officieel samen met een Virtual Assistant. Ik vind het ook zo leuk om de reacties te horen, dat iedereen zegt dat ik zo goed bezig ben en het zo leuk vinden om mijn reis en plannen te volgen 🙂
Geluksmomenten:

Ook waren er superveel mooie momenten deze maand, maar voor deze blog zal ik er een paar benoemen 😉

 • Eindelijk weer uit eten kunnen! Stefan en ik hebben al heerlijk een paar restaurants/terrasjes opgezocht.
 • De superleuke reacties en recensies op Zomerdromen en mijn gratis e-book Ik haat je (maar niet heus) die ik al heb mogen ontvangen. Zo blij, dank jullie wel!
 • Een aantal inspirerende en leerzame webinars gevolgd waar ik zeker wat aan had!
 • Al een heel inspirerend coachinggesprek gehad met mijn business coach en collega auteur van Zomerdromen Mariska! Morgen is de tweede.
 • Gezellig geluncht met Lianne (naamgenoot), mijn VA. Ze leest normaal niet zo veel, maar ze vind ‘Ik haat je (maar niet heus)’ heel erg leuk en heerlijk weglezen! Zo’n mooi compliment!
 • Samen met een vriendin supermooie, nieuwe foto’s maken in het centrum van Alkmaar. Zie hierboven het resultaat.
 • Een paar zonnige en zomerse dagen gehad waarin ik lekker buiten aan Kwetsbaar verliefd kon werken.
 • Heel trots zijn op de Live Q&A van Zomerdromen, waar ik eerst heel zenuwachtig voor was, maar toen ik hem terugkeek kon ik er eigenlijk alleen maar met plezier naar kijken!
 • Ook heb ik eindelijk wat meer kunnen werken deze maand, gemiddeld drie keer per week in plaats van een paar keer per maand. Was toch wel fijn!
 • Eigenlijk, behalve een paar meh-dagjes, helemaal geen slechte dagen gehad deze maand. Ik merk heel zichtbaar mijn eigen groei en dat ik dingen beter los kan laten.
Wat ging er goed deze maand?

Veel! Als je het nog niet gelooft, check al het bovenstaande. Ik word zo blij van al deze ervaringen en stappen en ik hoop in juli (en dit nieuwe halfjaar) nog meer te kunnen groeien!

Wat ging er minder goed?

Soms heb ik nog wat onzekere gedachten, wat betreft mijn boek en het ondernemen, maar gelukkig worden die steeds minder. Ik geloof nu echt in mezelf, en dat is zo fijn om te mogen ervaren! Het enige wat ik nog wil veranderen, is dat ik regelmatig een vol en chaotisch hoofd heb met dingen die ik nog wil/moet doen. Hier wil ik wat meer rust en structuur in zien te krijgen (misschien dat ik dan eens moet beginnen met het opruimen van mijn bureau, maar ja, ik heb een hekel aan opruimen. Iemand tips?)

Mijn doelen voor de maand juli:

Vorderingen maken met de businesscoaching, mijn groei op Instagram en alle feedback van de proeflezers verwerken voor Kwetsbaar verliefd. Oh ja, en de cover delen, natuurlijk. Mijn VA (de andere Lianne) is bezig een nieuwsbrief en mailinglist voor me op te stellen. Dus binnenkort krijg je de gelegenheid je aan te melden voor de nieuwsbrief, waar ik nog eerder dan op de socials de cover ga delen! Dus als je nu al niet kunt wachten, houd mijn website in de gaten 😉

Ook ga ik zat leuke dingen doen, aangezien dat voor het grootste gedeelte weer mag. Stefan en ik gaan een weekendje weg naar Baarle-Nassau/Baarle-Hertog. Ook is dit mijn laatste maand als 27-er, want de 27e ben ik jarig 🙂 Ik wil voor het eerst sinds maanden weer eens gezellig mensen bij mij thuis uitnodigen, dat heb ik echt gemist. Dat voelt echt als het grootste cadeau wat ik die dag kan krijgen!

Overzicht eerste halfjaar:

Wat een raar, roerig en heftig eerste halfjaar hebben we toch gehad! Ik denk dat niemand ooit zo’n vreemde situatie als nu heeft meegemaakt. Niemand had dit ooit kunnen voorspellen. We mochten en konden niets doen, dus sommige doelen van het eerste halfjaar heb ik ook niet kunnen uitvoeren.

 Ik zal niet te veel ingaan op dat virus dat ons allemaal in onze greep hield (ik houd meer van vrolijke verhalen ;)), maar ik kan je wel zeggen dat deze crisis mij juist heel goed heeft gedaan. Daardoor kon ik beginnen met het (her)inrichten van mijn leven en bedrijven. Ik kwam veel thuis te zitten, ging dingen voor mezelf doen, een ochtendroutine ontwikkelen, veel schrijven, knopen doorhakken, en ik maakte een grote, persoonlijke groei door. Ik heb geïnvesteerd in mijn bedrijf, goede en leerzame gesprekken gehad en in korte tijd ook al een mooie groei gemaakt op Instagram, terwijl ik daarvoor nauwelijks groeide. Ik ben hartstikke blij welke wending dit eerste halfjaar voor mij heeft gekregen. Ik voel me goed en vertrouw meer op mezelf!

Mijn doelen voor het tweede halfjaar:
 • Kwetsbaar verliefd uitbrengen! Mijn eerste  échte boek. Volg me op Instagram om hier alle ins en outs over te volgen!
 • De website en de trajecten lanceren voor mijn andere bedrijf Shine Honey
 • Vanaf september nog maar twee dagen per week in de zorg werken
 • Werkkamer kledingkast opruimen. Ja, dat is echt nodig! Maar wat ik net al zei: ik houd niet zo van opruimen, haha! Als iemand tips heeft hoor ik het graag.
 • Een vaste dag- en weekroutine ontwikkelen. Nu wil ik nog te veel en te veel verschillende dingen op een dag doen, waardoor die chaos in mijn hoofd ontstaat. Dat moet hopelijk lukken als ik straks meer structuur heb met werkdagen.
 • Nu er nog bijna geen toeristen zijn, eens naar alle standaard Hollandse plekken gaan. Giethoorn, Kinderdijk, de Zaanse Schans en naar het Anne Frank-huis.
 • Elke maand met een mede-schrijver of ondernemer afspreken. Voor deze zomer staat mijn agenda echt al mooi vol gepland! 🙂

Hoe is het bij jou gegaan het eerste halfjaar?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

10 Comments

 1. 2 juli 2020 / 06:11

  Oké first of all, ik besef me nu pas dat dit jaar al voor de helft voorbij is. Hoe dan?!
  Wel ontzettend tof dat je eigen boek er aan gaat komen, ik ben heel benieuwd!
  Ik ben zelf ook druk bezig met de laatste hand leggen aan mijn boek, die ik hoop deze zomer uit te kunnen geven. Wat dat betreft heb ik de komende tijd genoeg te doen. Dus dat tweede half jaar zal ook wel vliegen 😉
  Succes met alles!

  • Lianne
   Auteur
   2 juli 2020 / 11:40

   Ja echt hè? Ik besefte het ook haast niet, maar het is echt zo! Inderdaad, hoe kan dat? Haha!
   Wat leuk dat je zelf ook bezig bent met je eigen boek! Ik ben heel benieuwd! Jij ook heel veel succes met het uitbrengen, komt vast goed 🙂

 2. 2 juli 2020 / 15:08

  Ik vind die maandoverzichten van jou altijd leuk om te lezen, ik schrijf wel al elke dag op wat ik doe, maar dit is zo leuk om te zien wat je bereikt hebt en hebt gedaan! Ik heb morgen mijn laatste toets, daarna moet ik mijn administratie doen en heb ik nog heel veel foto’s van jou te bewerken! Je bent lekker bezig, en een mindagje mag er natuurlijk ook tussen zitten, je kan niet altijd shinen. Ik ben heel benieuwd naar het boek!

  • Lianne
   Auteur
   2 juli 2020 / 17:53

   Wat leuk om te horen! 🙂 Ja ik vind het fijn om van die maandoverzichten te maken. Succes met je laatste toets 🙂 Ik zie je foto’s wel verschijnen!

 3. 4 juli 2020 / 11:27

  Even hoor, maar wat heb jij een megastappen gezet in een half jaar tijd! En wat is het mooi om je op de foto zo te zien stralen! Zo spannend dat je boek er straks echt gaat komen. En vooral heel mooi om te lezen dat je er zelf ook meer vertrouwen in krijgt. Want weet je, dit gaat jou gewoon lukken! <3 Ik ben benieuwd naar al je plannen voor de komende maanden. Het klinkt al heel goed! Maar voor nu lekker genieten van deze fijne verjaardagsmaand 🙂

  • Lianne
   Auteur
   4 juli 2020 / 13:46

   Dank je wel voor je mooie en lieve woorden <3 Ik ga zeker genieten van het hele proces en ik weet nu echt zeker dat ik dit gewoon kan en dat dit mij gaat lukken!

  • Lianne
   Auteur
   4 juli 2020 / 13:46

   Dank je wel! 🙂

 4. 8 juli 2020 / 16:14

  Je bent super goed bezig. Zie heel veel via Instagram voorbij komen en vind het echt heel knap wat je allemaal doet!

  • Lianne
   Auteur
   8 juli 2020 / 17:32

   Wat leuk! Dank je wel voor je lieve woorden en enthousiasme! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *