Maandoverzicht #5: een mooie maand mei

#trots! De verhalenbundel Zomerdromen is vanaf nu te koop op Kobo, Apple Books, Tolino en Bol.com! 😀

Mei is alweer voorbij. Ja echt, alweer een maand voorbij! En ondanks dat we nog steeds veel thuis zitten gaat de tijd heel snel. Tenminste, vind ik. Het was een maand van mooie, zonnige dagen en veel schrijven en werken aan mijn groei. Kijk je mee naar mijn meimaand-overzicht?

Mijn doelen:

Mijn doelen voor de maand mei waren:

 • 10.000 woorden schrijven aan mijn roman. Yes, daar zit ik met 20.000 woorden al het dubbele overheen! Begin deze maand stond de teller op ongeveer 27.000 woorden (precies houd ik het niet bij) maar nu al op bijna 48.000! Het begint al echt iets te worden 🙂 Het schrijven ging deze maand ook beter dan vorige maand, omdat ik nu beter weet waar ik precies naartoe wil werken. Al heeft het straks natuurlijk nog wel veel herschrijfwerk nodig. Ik heb deze maand toch al behoorlijk goede stukken geschreven!
 • Het e-book Zomerdromen dat eindelijk klaar is! Zo bijzonder was het om dat project waar ik al een jaar aan gewerkt nu eindelijk in e-bookvorm te zien. En ook écht op een website te zien staan. Was toch wel even een momentje! Wil je het bestellen? De verhalenbundel is vanaf nu verkrijgbaar op Kobo, Apple Books, Tolino en Bol.com!
 • Investeren in mijn bedrijf. Ik heb goede gesprekken gehad met een social media strateeg, ben in contact gekomen met een leuke VA en binnenkort ga ik zitten met business coach Mariska Vermeulen, die ook met haar verhaal in Zomerdromen staat! Ik heb er zin in om mijn bedrijven nu eindelijk nog verder uit te gaan bouwen in plaats van blijven aanhobbelen.
Geluksmomenten:

Ook waren er weel veel lichtpuntjes en geluksmomentjes die mei 2020 voor mij hebben gevormd:

 • Dat ik al 5 keer een ochtenddienst kon werken. Nog niet echt veel, maar dat was al meer dan in april.
 • Gelukkig kreeg ik wel een telefoontje van een van mijn opdrachtgevers dat ze me vanaf juni weer twee keer per week willen inplannen tot het einde van het jaar. In ieder geval weer verzekerd van een inkomen!
 • Dat ik zoveel heb geschreven, meer dan verwacht. En ook echt goede stukken. Voor het eerst ben ik ervan overtuigd dat het echt wel goed gaat komen met die zelfuitgave!
 • Mijn ouders waren deze maand 30 jaar getrouwd. Helaas was het geen feestje en konden we niet gaan uiteten, zoals ze dat graag hadden gewild, maar we hadden wel met het hele gezin een leuke dag gehad door spelletjes te doen en lekker thuis een feestmaaltijd te laten bezorgen. Het feit dat ik iedereen weer zag na maanden niet op bezoek kunnen komen was al heel fijn!
 • Al die mooie reacties ontvangen van mensen die al zo benieuwd zijn naar Zomerdromen. Ik kan niet wachten tot jullie het kunnen lezen!
 • Daarbij ben ik aan een leuk side-project begonnen: ik lanceerde mijn internetverhaal ‘Ik haat je (maar niet heus)’ als gratis e-book, ter promotie. Ik ben er heel trots op! Wil je dit korte feelgoodverhaal gratis in je mailbox ontvangen? Check de pagina ‘Mijn boeken’!
 • Ik heb nieuwe (oké, tweedehands) roze pumps gekocht van Fabienne Chapot. Helemaal blij ben ik ermee. Ik kan niet wachten tot ik weer een business-fotoshoot kan laten doen!
 • Leuke en inspirerende gesprekken voeren met mijn grafisch vormgever, Debra van Dsocials en mijn vriendin Angela, die ervoor heeft gezorgd dat mensen mijn gratis e-book kunnen ontvangen door zich op mijn site in te schrijven.
 • Eindelijk kon ik weer lekker genieten van een behandeling bij de schoonheidsspecialiste. Dat was al veel te lang geleden!
 • Beseffen dat dit een goede maand voor mij was, aangezien ik in mijn kleurenschema geen enkele dag rood heb gemaakt en maar twee dagen geel. Voor de rest voelde ik me elke dag wel goed!
Wat ging er goed deze maand?

Zoals je ziet: eigenlijk zo’n beetje alles. Ik heb een hele goede maand gehad, met maar twee dagen die iets minder waren. Verder voelde ik me goed, heb ik goed aan mijn doelen kunnen werken en goed voor mezelf kunnen zorgen, door mijn ochtendroutine steevast bijna elke ochtend toe te passen. Ook al merken we nog steeds overal om ons heen de maatregelen van de coronacrisis, voor mij brengt het ook goede dingen met zich mee. Dingen doen waar ik blij van word, me focussen op wat ik écht wil en lekker tot mezelf komen.

Wat ging er minder goed?

Soms heb ik nog heel onzekere gedachten. Met name over mijn boek, en over het ondernemen. Wie zit er nou op mij te wachten? Waarschijnlijk gaat niemand het kopen en heb ik straks zoveel geïnvesteerd en krijg ik de kosten er niet uit. Dat soort gedachten wil ik nog leren om meer proberen om te zetten in positieve gedachten. Als iemand hier tips voor heeft hoor ik het graag!

Mijn doelen voor de maand juni:

Deze maand wil ik mijn boek als het ware ‘klaar’ hebben om op te kunnen sturen naar de proeflezers. Dan is het verhaal niet alleen meer van mij. Dat vind ik altijd een hele spannende, maar leuke stap. Ook wil ik, ondanks dat ik weer meer aan het werk ga, proberen om mijn ochtendroutine erin te houden. Misschien kan ik er een middag of een avondroutine van maken. In ieder geval wordt het doel om me hieraan te blijven vasthouden als ik weer ga werken. En nog een belangrijke: meer in mezelf geloven en erop vertrouwen dat het allemaal wel goed komt!

Heb jij ook een goede maand gehad? En wat zou jij willen bereiken in juni? Ik ben heel erg benieuwd!

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

5 Comments

 1. 2 juni 2020 / 15:07

  Je hebt een boel geschreven, goed zeg! En wat fijn dat je zulke goede gesprekken hebt gevoerd over je bedrijf. Heel veel succes!

  • Lianne
   Auteur
   2 juni 2020 / 18:31

   Dank je! Ja, het was echt een goede maand op schrijf- en ondernemersgebied 🙂

 2. 8 juni 2020 / 09:22

  Wat mooi om te horen dat je zo’n goede maand achter de rug hebt! Wat heb je veel geschreven en je hebt ook mooie mijlpalen bereikt deze maand, vooral met het lanceren van Zomerdromen 🙂 Ook heel fijn trouwens dat je weer wat meer diensten kon draaien. Langzaamaan wordt dat vast al weer wat meer als vanouds.
  Niet te onzeker zijn over het ondernemen, hoor! Ik heb er ook weleens een handje van, bijvoorbeeld als ik mogelijke opdrachtgevers benader. Maar het begint echt met in jezelf geloven. Zoals mijn businesscoach zei: “Zorg ervoor dat je er zelf volledig in gelooft dat iets gaat lukken. Dan straal je dat ook uit en lukt het daadwerkelijk eerder” Precies wat jouw doel voor juni is dus 🙂
  Ik weet zeker dat het goed gaat komen met het lanceren van je boek! En al helemaal nu je een investering hebt gedaan in mensen die je helpen om daar een nog groter succes van te maken! 🙂

  • Lianne
   Auteur
   8 juni 2020 / 15:23

   Dank je wel voor je reactie lieve Romy! Het was inderdaad een hele fijne maand 🙂 Het is inderdaad fijn dat Zomerdromen nu is gelanceerd en ik het resultaat van dat gave project nu echt kan zien!
   Je hebt zeker gelijk! Ik heb al een aantal verschillende gesprekken gevoerd met business coaches en webinars gevolgd, die allemaal hetzelfde zeggen: je moet leren durven en je angsten opzij zetten. Dus ik ben daar echt aan het werken! Ik weet nu ook wel zeker dat het goedkomt met mijn boek 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *