Meet the Zomerdromen-crew #7: Marije en Jeanine

Je had al kunnen lezen over de verhalenbundel Zomerdromen, die over een paar weken uitkomt als e-book en waar ik de organisator van ben. Samen met 14 andere auteurs heb ik deze bundel geschreven, waar ik enorm trots op ben! Maar misschien vraag je je af: wie zijn die 14 andere auteurs? Tot aan het verschijnen van de bundel laat ik er elke keer 2 aan het woord. Zo kun je ze allemaal wat beter leren kennen. Dit is het laatste rondje, met last but not least: Marije van de Sande en Jeanine Suiker!

1: Stel jezelf voor in 3 zinnen:

Marije: Ik ben Marije, 32 jaar en ik woon met mijn man en twee dochters op een bioboerderij. Daar is het altijd gezellig druk met koeien, notenbomen en sinds dit jaar voor mij met een eigen kruidentuintje en frambozenstruiken. Daarnaast maak ik sinds kort digitale portretjes en hoop ik in augustus een dahlia pluktuintje te hebben.

Jeanine: Dertiger, jonge moeder van drie kinderen, in het bezit van donkere humor en een gezonde dosis zelfspot. Dol op het schrijven en vertellen van verhalen op mijn blog strijkenissuf.nl.

2: Wat heb jij vóór Zomerdromen al gepubliceerd of geschreven?

Marije: Verder dan mijn schrijfwerk inzetten voor mijn studie of mijn blog ben ik nog niet gekomen. Maar ik denk dat ik wel al ontzettend veel verhalen heb geschreven. Ik heb meerdere blogs gehad, waaronder ooit een mamablog. En nu heb ik mijn groene lifestyleblog nog over.

Jeanine: Ik heb een eigen blog waar ik regelmatig verhalen op publiceer. Meestal columns maar ook recepten en soms een review. Ik heb niet per se een favoriet onderwerp, zolang het maar niet over strijken gaat want dat haat ik.

3: Waar gaat jouw verhaal in Zomerdromen over?

Marije: Het is lekker dichtbij huis, gewoon op het platteland. En het heeft een kleine boer-zoekt-vrouw vibe. Je weet wel zo’n boer, waar je eigenlijk niet verliefd op moet worden (want man, wat zijn ze altijd druk met werk). Maar dan gebeurt het toch. En het is ook wel heel mooi dat boerenleven. Maar gaat dat dan ook allemaal wel goed? In het echte leven ben ik natuurlijk ook verliefd geworden op een boer, maar dat verhaal ging wel heel anders.

Jeanine: Mijn verhaal, Bed and Break gaat over Iris Hartenlust en haar vriendin Lana die samen op een korte vakantie naar Italië gaan in het oude en prachtige dorpje Corinaldo, gelegen in de Marken. Iris zat er namelijk nogal doorheen door een fikse burn-out en kon wel een break gebruiken. Helaas blijkt de eigenaar van hun accommodatie, Marcello nogal een eikel te zijn.

4: Hoe heb je jouw verhaal bedacht?

Marije: Dat ging niet helemaal volgens een goed doordacht plan. Het was het vierde verhaal dat ik schreef (en dat was al best dichtbij de deadline). Bij mij lukken dingen altijd alleen goed op het laatste moment. Wanneer er tijdsdruk is presteer ik beter. Het was helemaal niet het verhaal dat ik bedacht had, maar wel het verhaal dat ik uiteindelijk echt wilde vertellen.

Jeanine: Ik wist al heel snel dat dit verhaal zich in Corinaldo moest afspelen, dit vestingsdorpje hebben we vorig jaar met mijn gezin en vrienden regelmatig bezocht. Vooral ik en mijn vriendin, Willemijn waren er helemaal weg van en we grapten regelmatig dat we hier wel een B&B zouden willen beginnen. Bovendien maak ik momenteel een wat moeilijkere periode door. Ik zit zelf ook thuis en kwam er onlangs achter dat ik een bipolaire stoornis heb. Hoewel ik heb geprobeerd het verhaal luchtig te houden, zit er toch een verborgen boodschap in dit verhaal: praat over je problemen. Ik kan mezelf dan ook wel met de hoofdpersonage, Iris Hartenlust identificeren. Stiekem is het op sommige vlakken dus een beetje autobiografisch.

5: Wat hoop je met je publicatie in Zomerdromen te kunnen bereiken?

Marije: Toen Lianne vorig jaar vroeg of ik mee wilde doen aan haar verhalenbundel, had ik er gewoon echt heel veel zin in. Het was een onwijs leerzaam project en ik heb er alles ingestopt wat ik in mij had. Ik schrijf nooit feelgood dus het was een hele toffe uitdaging. Het feit dat mijn verhaal er straks instaat, is precies wat ik wilde bereiken.

Jeanine: Ik hoop dat we te midden van deze coronacrisis iedereen die niet op vakantie gaat toch nog een beetje mee kunnen nemen op reis. Even zorgeloos wegdromen in de zomer. 😉

6: Wat kunnen we in de toekomst nog meer van jou verwachten op schrijfgebied?

Marije: Moeilijke vraag! Geen idee. Ik dacht altijd dat ik een thriller zou schrijven en nu sta ik met een kort verhaal in een feelgoodbundel. Je weet maar nooit. Maar dat er íets volgt op schrijfgebied, ja dat zal wel zo zijn. Al is het maar mijn eerst volgende blogpost. 😉

Jeanine: Ik heb het momenteel al druk genoeg met mezelf maar ik heb mijn blog wel weer een beetje opgepakt. Al is het maar om van me af te schrijven. Ik wil in de toekomst graag een boek schrijven over hoe ik de afgelopen periode heb ervaren. Een open boek, net zoals ik zelf ben.

Dit was het laatste deel van het voorstelrondje. Maar niet getreurd, op onderstaande links kun je de andere interviews teruglezen! Ben je na het lezen van al die interviews benieuwd geworden naar Zomerdromen? Het e-book is op 1 juni verkrijgbaar bij alle online boekwinkels.

Lees hier het interview met:

Vanessa Gerrits en Liz Hartevelt

Joyce Sikkink en Mirjam Schippers

Darina Nykl en Vivian van Leeuwen

Sandra Kolhoff en Mariska Vermeulen

Nydia Thung en Marleen Ouwerkerk

Michelle Ekermans en Nayana van Gurp

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 26 mei 2020 / 13:07

  Wat leuk, hoe tof is het om op een bio-boerderij te wonen! Ik ga de websites van beiden ook even bekijken en kan niet wachten tot het e-book uitkomt!

  • Lianne
   Auteur
   27 mei 2020 / 11:41

   Tof zeg! Heb je de andere interviews ook al gelezen? 🙂

  • Lianne
   Auteur
   27 mei 2020 / 11:41

   Nee ik ook niet! Bijna! 🙂

  • johanna
   1 juni 2020 / 10:49

   Heb vandaag geprobeerd het boek bij bol.com te vinden, maar is me niet gelukt. Junnje ergens en link of isbn nummer aangeven? Bedankt.

   • Lianne
    Auteur
    1 juni 2020 / 14:23

    Helaas duurt het even voordat het online staat vanwege de Pinksterdagen. Ik hoop dat het vanavond of morgen dan echt erop staat. Het beste kun je even bij Kobo of Amazon books kijken, bol.com duurt altijd langer.

    • johanna
     2 juni 2020 / 17:22

     Zojuist gezien dat het op bol.com staat.

     • Lianne
      Auteur
      2 juni 2020 / 22:40

      Ja, klopt, ze waren heel snel! Heb je het al gekocht? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *