Meet the Zomerdromen-crew #5: Nydia en Marleen

Je had al kunnen lezen over de verhalenbundel Zomerdromen, die over een paar weken uitkomt als e-book en waar ik de organisator van ben. Samen met 14 andere auteurs heb ik deze bundel geschreven, waar ik enorm trots op ben! Maar misschien vraag je je af: wie zijn die 14 andere auteurs? Tot aan het verschijnen van de bundel laat ik er elke keer 2 aan het woord. Zo kun je ze allemaal wat beter leren kennen. Vandaag is het de beurt aan Nydia Thung en Marleen Ouwerkerk!

1: Stel jezelf voor in 3 zinnen:

Nydia: Ik ben Nydia Thung, illustrator van mijn eigen kleine onderneming Dreaming with Nydiart. Naast tekenen en schilderen, is schrijven ook mijn grootste passie die ik vaak uit in een instagrampost met een van mijn vele hersenspinsels. Samen met mijn vriend, kat en vogel woon ik op het prachtige eilandje Dordrecht.

Marleen: Ik ben Marleen en geboren in de lente van 1985. Ik woon samen met mijn gezin en onze hond in het smalste stukje van Nederland. Ik ben een creatieveling met allerlei hobby’s zoals schrijven, fotografie, tekenen, schilderen, haken, muziek en zingen.

2: Wat heb jij vóór Zomerdromen al gepubliceerd of geschreven?

Nydia: Mijn bijdrage aan Zomerdromen is het eerste verhaal wat ik heb geschreven voor publicatie. Verder heb ik voorheen alleen blogartikelen en onafgemaakte verhalen geschreven. Momenteel schrijf ik voornamelijk veel content voor mijn Instagram-account.

Marleen: Het begon allemaal met het schrijven van een thriller. Daarna heb ik in eigen beheer de feelgood/chicklit-serie Pechdag uitgebracht. Vorig jaar deed ik mee aan de KoboTalent schrijfwedstrijd en kwam ik in de finale terecht.

3: Waar gaat jouw verhaal in Zomerdromen over?

Nydia: Een jonge vrouw, Olivia, is verliefd op haar beste vriend Lucas. Ze heeft al haar moed verzameld om het hem te vertellen tijdens hun bioscoopafspraak. Helaas loopt ze haar kans voorbij en gaat hij de volgende dag op vakantie naar de Griekse zon met zijn feestliefhebbende vrienden. Jaloezie en verdriet kruipt in Olivia op en ze vraagt zich af of ze Lucas wel moet vertellen wat ze voor hem voelt. 

Marleen: Mijn verhaal gaat over Linda en Benthe, twee vriendinnen en tevens collega’s, die naar het strand gaan om van het mooie weer en hun welverdiende vakantie te genieten. Door een pijnlijk en ongelukkig toeval leren ze twee mannen kennen. Ondanks dat kun kennismaking nogal pijnlijk verliep, besluiten ze met z’n vieren een hapje te gaan eten, maar de avond neemt een onverwachte wending aan…

4: Hoe heb je jouw verhaal bedacht?

Nydia: Het eerste stuk van het verhaal is gebaseerd op een eigen ervaring. Mijn vriend en ik waren eerst alleen beste vrienden. We spraken veel af en deden leuke dingen samen. De diner- en bioscoopafspraak is ook precies zo’n afspraak waar ik hem wilde vertellen wat ik voor hem voelde, maar het eng vond om te doen. Voor de rest heb ik mij laten inspireren door chicklits en romcoms.

Marleen: Mensen om me heen vragen dat ook vaak en ik weet het eigenlijk niet. Het komt gewoon. Het is fantasie en daar ontbreekt het me meestal niet aan. Ik wilde in dit geval een leuk, maar luchtig verhaal schrijven met een verrassende wending. Inspiratie haal ik uit werkelijk alles: een afbeelding op een pak melk, een liedje op de radio, een naam van iemand, de geur van iets, de zonsondergang of dingen die ik zelf meegemaakt heb. Er is altijd wel iets om over te schrijven.

5: Wat hoop je met je publicatie in Zomerdromen te kunnen bereiken?

Nydia: Ik hoop dat feelgoodliefhebbers kunnen genieten van mijn verhaal. Het is simpel, maar juist lekker om weg te lezen. Persoonlijk vind ik dit soort feelgoodverhalen heerlijk om te lezen als ik even geen zin heb in een zwaar fantasyverhaal.

Marleen: Ik hoop mensen in deze vreemde, ongekende en soms moeilijke tijd een leuk verhaal te bieden waarbij ze even alles kunnen vergeten. Veel mensen gaan dit jaar niet of in de buurt op vakantie en deze bundel is dan heerlijk om in weg te dromen en toch dat zomerse vakantiegevoel te ervaren.

6: Wat kunnen we in de toekomst nog meer van jou verwachten op schrijfgebied?

Nydia: Voorlopig alleen nog instagramposts over mijn eigen ervaringen in het leven en berichten over mijn onderneming. Ik heb wel een begin geschreven van een fantasynovel die ik al jaren in mijn hoofd heb zitten, maar het gaat nog jaren duren voordat deze af is.

Marleen: Ik kan er nog niet veel over vertellen, maar ik heb contact met een uitgever. Mijn eerste feelgood viel in de smaak en ze willen mijn thriller ook lezen. Wie weet komt er een leuke samenwerking uit.
De planning is om ook het laatste deel van de Pechdagserie als paperback uit te geven en vervolgens de hele serie als e-book aan te bieden. Ik ben inmiddels ook gestart met het publiceren van een nieuw verhaal op mijn website en Facebookpagina, maar mede door die coronacrisis heb ik momenteel zeer weinig tijd om te schrijven, maar geduld is een schone zaak… Ik hoef me in elk geval niet te vervelen 😉

Aanstaande vrijdag komt deel 6 van het voorstelrondje. Op onderstaande links kun je de andere interviews teruglezen. Ben je al benieuwd geworden naar Zomerdromen? Het e-book is op 1 juni verkrijgbaar bij alle online boekwinkels.

Lees hier het interview met:

Vanessa Gerrits en Liz Hartevelt

Joyce Sikkink en Mirjam Schippers

Darina Nykl en Vivian van Leeuwen

Sandra Kolhoff en Mariska Vermeulen

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *