Meet the Zomerdromen-crew #4: Sandra en Mariska

Je had al kunnen lezen over de verhalenbundel Zomerdromen, die over een paar weken uitkomt als e-book en waar ik de organisator van ben. Samen met 14 andere auteurs heb ik deze bundel geschreven, waar ik enorm trots op ben! Maar misschien vraag je je af: wie zijn die 14 andere auteurs? Tot aan het verschijnen van de bundel laat ik er elke keer 2 aan het woord. Zo kun je ze allemaal wat beter leren kennen. Vandaag is het de beurt aan Sandra Kolhoff en Mariska Vermeulen!

1: Stel jezelf voor in 3 zinnen:

Sandra: Ik ben Sandra Kolhoff, schrijfster en feelgoodblogger voor Sannset.com. Ik woon samen in Almere en ben in stralende verwachting van mijn eerste kindje!

Mariska: Ik ben Mariska Vermeulen en ik ben professioneel dromenvanger. Schrijven is één van mijn dromen die ik waarmaak. Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf waarmee ik anderen help hun dromen om te zetten in doelen.

2: Wat heb jij vóór Zomerdromen al gepubliceerd of geschreven?

Sandra: Ik heb korte verhalen geschreven voor de website Get inpired by books en natuurlijk mijn eigen blogs op Sannset.com!

Mariska: Ik heb twee chicklits geschreven vóór zomerdromen: Totdat de liefde komt & Ware liefde roest niet. Daarnaast heb ik de teksten geschreven voor een kookboek: Hollandse Klassiekers Anno Nu.

3: Waar gaat jouw verhaal in Zomerdromen over?

Sandra: Liva is er klaar mee! Klaar met mannen en klaar met haar saaie baan. Wanneer ze stuit op een renovatieproject van een landhuis in Spanje hakt ze de knoop door. Ze pakt haar koffers en zegt haar baan op. In de hoop daar haar rust te vinden, wordt deze snel verstoord door een wel erg aantrekkelijke medeklusser…

Mariska: Over hoe een ietwat vreemde (spoileralert: ietwat vreemde is een understatement) massage kan uitmonden tot iets nieuws.

4: Hoe heb je jouw verhaal bedacht?

Sandra: Geïnspireerd door Ik vertrek en een Spaanse serie, ontstond er een heerlijk romantisch verhaal in mijn hoofd.

Mariska: Hier komt het hilarische deel: de massage heb ik zelf ondergaan! Ik was voor een retreat in Nepal, en terwijl ik daar de meest vreemde massage ooit onderging, dacht ik: hier zou ik een boek over kunnen schrijven. Nou, dat “boek” werd een verhaal in Zomerdromen!

5: Wat hoop je met je publicatie in Zomerdromen te kunnen bereiken?

Sandra: Dat de lezers even kunnen wegdromen en zichzelf weer kunnen opladen met een heerlijk zomers verhaal!

Mariska: Dat ik iemand een lach op het gezicht kan toveren. En het zou fantastisch zijn als dit een aanzet is voor beginnende auteurs om ook op zo’n creatieve manier te kunnen debuteren. Maak je eigen droom waar!

6: Wat kunnen we in de toekomst nog meer van jou verwachten op schrijfgebied?

Sandra: Er wordt gewerkt aan een feelgoodroman en daarvan is toch echt de droom dat deze de weg naar een uitgever vindt. Houd Sannset in de gaten voor meer korte verhalen en herkenbare hersenspinsels!

Mariska: Ik heb nog geen idee! Spannend hè?

Aanstaande dinsdag komt deel 5 van het voorstelrondje. Op onderstaande links kun je de andere interviews teruglezen. Ben je al benieuwd geworden naar Zomerdromen? Het e-book is op 1 juni verkrijgbaar bij alle online boekwinkels.

Lees hier het interview met:

Vanessa Gerrits en Liz Hartevelt

Joyce Sikkink en Mirjam Schippers

Darina Nykl en Vivian van Leeuwen

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *