Meet the Zomerdromen-crew #3: Darina en Vivian

Je had al kunnen lezen over de verhalenbundel Zomerdromen, die over een paar weken uitkomt als e-book en waar ik de organisator van ben. Samen met 14 andere auteurs heb ik deze bundel geschreven, waar ik enorm trots op ben! Maar misschien vraag je je af: wie zijn die 14 andere auteurs? Tot aan het verschijnen van de bundel laat ik er elke keer 2 aan het woord. Zo kun je ze allemaal wat beter leren kennen. Vandaag is het de beurt aan Darina Nykl en Vivian van Leeuwen!

1: Stel jezelf voor in 3 zinnen:

Darina: Ik ben Darina Nykl, 41 jaar oud, getrouwd en naast mijn baan als secretaresse, schrijf en blog ik erg graag. Daarnaast ben ik ook bezig met het schrijven van een feelgoodroman en is mijn grote passie Parijs waar dit boek zich ook deels afspeelt. Op mijn blog deel ik ook veel tips over Parijs en verhalen. De laatste tijd ben ik ook meer met interieurstyling bezig, een nieuwe hobby die ik heb ontdekt doordat we ons huis verbouwd hebben.

Vivian: Ik ben Vivian, 25 en bijna afgestudeerd van de lerarenopleiding Nederlands. Waar mijn hart vol van is, stroomt mijn toetsenbord van over. Ik schrijf dan ook alles wat los en vast zit, van poëzie tot opinie en van blogs tot korte verhalen. Ik zit altijd vol plannen en ambities en ideeën, maar ik vind het ook heerlijk om keihard mee te zingen met Taylor Swift, seriemarathons te houden en voor de honderdste keer mijn lievelingsfilms te kijken.

2: Wat heb jij vóór Zomerdromen al gepubliceerd of geschreven?

Darina: Ik heb jaren geleden meegedaan met een schrijfwedstrijd van tijdschrift Vriendin en deze heb ik toen gewonnen. Daarnaast heb ik een boek uitgebracht met de titel: ‘De avond die haar leven veranderde.’ Momenteel ben ik bezig met het schrijven van een feelgoodroman die zich deels in Amsterdam, Parijs en Zuid-Frankrijk afspeelt.

Vivian: Vorig jaar heb ik met mijn gedicht over Rotterdam (waar ik woon) een prijs gewonnen in een lokale schrijfwedstrijd en dat is toen gepubliceerd in de wedstrijdbundel, maar ook in een bloemlezing samengesteld door de burgemeester van Rotterdam! Zomerdromen wordt dus mijn derde publicatie.

3: Waar gaat jouw verhaal in Zomerdromen over?

Darina: De hoofdpersoon moet voor haar werk naar Zuid-Frankrijk, waar ze goede herinneringen aan heeft. Door ontmoetingen daar vindt ze eindelijk wat ze echt wil en doet ze een aangename ontdekking die haar leven op een positieve manier zal veranderen.

Vivian: Ik verklap alvast dat de titel van mijn verhaal Last boarding call is en zich afspeelt op Schiphol. De hoofdpersonen, Cassie en Wolf, zijn allebei Nederlands zonder dat ze zich eigenlijk echt Nederlands voelen. Dat komt doordat ze al van kleins af aan de wereld over reizen voor het werk van hun ouders en steeds een tijdje in een ander land wonen… maar nergens voelen ze zich echt thuis, ook niet in Nederland. Ze ontmoeten elkaar en terwijl ze op hun vlucht wachten, komen ze erachter dat ze heel veel gemeen hebben, en dat er eigenlijk een hele wereld is tussen aankomst en vertrek.

4: Hoe heb je jouw verhaal bedacht?

Darina: Het is een uitvloeisel van het verhaal dat ik gewonnen heb bij de schrijfwedstrijd. Ook is dit verhaal de basis geweest van het boek dat ik nu aan het schrijven ben.

Vivian: Ik doe mijn afstudeerstage bij een online school, waar Nederlandse kinderen die veel op reis zijn en in het buitenland wonen Nederlands kunnen volgen. In de onderwijspsychologie worden zij third culture kids, oftewel TCK’s genoemd: kinderen die zich nergens thuis voelen. Mijn scriptie gaat deels over deze groep, en hoe zij worstelen met hun identiteit. Dat heeft echt veel indruk op me gemaakt. Ik raakte daar dan ook enorm door geïnspireerd en wilde heel graag mijn Zomerdromen-verhaal om twee TCK’s laten draaien: als een soort ode aan hen, als een manier om mijn eigen gedachten over mijn scriptiethema de vrije loop te kunnen laten. En als een manier om deze redelijk verborgen groep wat meer aandacht te geven.

5: Wat hoop je met je publicatie in Zomerdromen te kunnen bereiken?

Darina: Dat mensen heel veel plezier beleven aan het lezen!

Vivian: Ik zou het leuk vinden als mensen door mijn verhaal geïnteresseerd zouden raken in deze levensstijl. En dan vooral in hoe het is om als kind van steeds te moeten verhuizen, steeds iets nieuws te moeten opbouwen en dat vervolgens weer achter je te moeten laten. Daarnaast vind ik het een leuk extra element van mijn scriptie en hoop ik natuurlijk dat het me een beetje extra naamsbekendheid geeft. Ik denk namelijk dat Last boarding call een mooi beeld geeft van het soort verhalen dat ik graag wil vertellen: feelgood, romantisch, maar dan wel op zo’n manier dat het echt aan je hartsnaren trekt omdat het bitterzoet is. En daar ben ik heel trots op.

6: Wat kunnen we in de toekomst nog meer van jou verwachten op schrijfgebied?

Darina: Ik wil mijn feelgoodroman afschrijven en deze aanbieden aan uitgevers. Daarnaast blijf ik bloggen en wellicht komt er ooit eens een boek over interieurstyling van mijn hand!

Vivian: Ik heb geen idee! Op dit punt hoop ik dat ik over een paar jaar een poëziebundel zou kunnen uitbrengen, dat lijkt me echt heel gaaf en bijzonder. Maar als we iets kleiner blijven, dan wil ik de komende tijd meer korte verhalen en novelles gaan schrijven en die online publiceren. Zo kan ik het low-key houden, maar mensen wel laten meegenieten. En op de lange termijn… Ik heb wel de droom om uitgegeven te worden als auteur van historische-, feelgood- en young adult-romans. Maar ik denk dat het op dit moment nog vooral een droom is en nog niet zozeer een ambitie, en dat vind ik prima.

Aanstaande vrijdag komt deel 4 van het voorstelrondje. Op onderstaande links kun je de andere interviews teruglezen. Ben je al benieuwd geworden naar Zomerdromen? Het e-book is op 1 juni verkrijgbaar bij alle online boekwinkels.

Lees hier het interview met:

Vanessa Gerrits en Liz Hartevelt

Joyce Sikkink en Mirjam Schippers

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *