Meet the Zomerdromen-crew #2: Joyce en Heleen

Je had al kunnen lezen over de verhalenbundel Zomerdromen, die over een paar weken uitkomt als e-book en waar ik de organisator van ben. Samen met 14 andere auteurs heb ik deze bundel geschreven, waar ik enorm trots op ben! Maar misschien vraag je je af: wie zijn die 14 andere auteurs? Tot aan het verschijnen van de bundel laat ik er elke keer 2 aan het woord. Zo kun je ze allemaal wat beter leren kennen. Vandaag is het de beurt aan Joyce Sikkink en Heleen van Wijk, a.k.a. Mirjam Schippers!

1: Stel jezelf voor in 3 zinnen:

Joyce: Ik ben Joyce Sikkink en geboren op 16 november 1989 in het Limburgse Venlo. In het dagelijkse leven werk ik met passie als leerkracht op een Jenaplanschool. En in mijn vrije tijd vermaak ik me met creatieve bezigheden, zoals schrijven, lezen, fotograferen, tekenen en noem het maar op (eigenlijk te veel om op te noemen).

Mirjam: Hoi, mijn naam is Mirjam en ik schrijf in deze bundel onder het pseudoniem Heleen van Wijk. Ik houd van schrijven, lezen en allerlei creatieve dingen. Ik ben helaas niet zo sportief als ik zelf zou willen, maar ik zwem graag baantjes en vind het leuk om af en toe een wandeling te maken.

2: Wat heb jij vóór Zomerdromen al gepubliceerd of geschreven?

Joyce: Nog helemaal niets. Dit is mijn eerste verhaal dat wordt uitgebracht. Ik heb natuurlijk wel veel voor mezelf geschreven, maar dat was gewoon voor mezelf en heel persoonlijk. Maar nu heb ik de smaak te pakken!

Mirjam: Ik heb tot nu toe vijf (christelijke) Young Adults geschreven, dat is ook de reden dat ik nu onder een pseudoniem schrijf. Ik wil graag die twee dingen, een verhaal voor een ‘gewone’ feelgoodbundel en mijn andere verhalen, apart houden.

3: Waar gaat jouw verhaal in Zomerdromen over?

Joyce: Mijn verhaal gaat over Sascha, en zij is smoorverliefd op Michiel. Ze heeft hem vorige zomer ontmoet, maar ze was zo verlegen dat ze weinig durfde te zeggen. Met haar vriendinnen ontdekt ze dat Michiel naar Aruba is verhuisd. En waar denk je dat ze deze zomer naartoe gaat? Naar Aruba! En heel ‘toevallig’ komt ze Michiel daar tegen. Ze hadden dit natuurlijk van tevoren allemaal gepland, maar dat hoeft Michiel toch niet te weten?

Mirjam: Over Eline, zij is een wiskundedocent en ze gaat met haar klas op schoolkamp. Natuurlijk gaat de knappe collega, waar haar leerlingen haar al weken aan proberen te koppelen, ook mee…

4: Hoe heb je jouw verhaal bedacht?

Joyce: In de zomer van 2019 vroeg Lianne of ik mee wilde werken aan een verhalenbundel. Ik heb daar geen moment over hoeven nadenken. Maar toen moest het verhaal nog worden bedacht. In mijn zomervakantie had ik al heel wat ideetjes. Met die ideeën begon ik de personages te beschrijven voor mezelf. Ik putte voor de hoofdpersoon Sascha heel wat karaktertrekken uit mijn eigen leven en hoe ik ben. In oktober van 2019 ging ik naar Aruba en die plek maakte het helemaal compleet! Even na die vakantie maakte ik mijn verhaal af en leverde ik het in bij Lianne.

Mirjam: Ik wilde geen standaard zomer-strand-bikini verhaal, dus bedacht ik me dat het wel grappig zou zijn als het in mijn verhaal typisch Nederlands zomerweer zou zijn (aka regen) en dat het niet over vakantie zou gaan, maar over de periode vlak voor de vakantie. Ik heb zelf in het onderwijs gewerkt en vond dat altijd een vreemde, maar ook leuke periode.

5: Wat hoop je met je publicatie in Zomerdromen te kunnen bereiken?

Joyce: Ten eerste heeft me deze ervaring al veel gebracht. Ik heb een heel proces van schrijven tot inleveren, weer opnieuw herschrijven en meedenken met de andere schrijfsters meegemaakt. Dit vind ik al een mooie ervaring. Ook hoop ik er lezers mee op te vrolijken, vooral in deze tijd van het niet op vakantie kunnen gaan. Even wegdromen in je achtertuin of op je balkon en net alsof doen dat je in Aruba rondloopt, en dit verhaal ook meemaakt. Ik zou het leuk vinden als veel mensen het e-book zouden kopen en dat ze na het lezen van deze verhalenbundel het ook een ander zouden aanraden. Maar de ervaring dat ik dit heb mogen doen en meemaken is me al veel waard!

Mirjam: Eh … daar heb ik eigenlijk helemaal niet over nagedacht. Ik vond het gewoon leuk om een kort verhaal te schrijven voor deze bundel.

6: Wat kunnen we in de toekomst nog meer van jou verwachten op schrijfgebied?

Joyce: Dit alles heeft me gemotiveerd om verder te gaan met schrijven. Ik heb nog zoveel ideeën in mijn hoofd. Die wil ik graag gaan uitwerken en al gaan beginnen met één van die ideeën: het schrijven van een kinderboek.

Mirjam: Ik heb massa’s onafgemaakte verhalen en minstens zoveel ideeën in mijn hoofd zitten, dus er komt vast nog meer aan!

Aanstaande dinsdag komt deel 3 van het voorstelrondje. Op onderstaande link kun je het eerste interview teruglezen. Ben je al benieuwd geworden naar Zomerdromen? Het e-book is op 1 juni verkrijgbaar bij alle online boekwinkels.

Lees hier het interview met Vanessa Gerrits en Liz Hartevelt.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *