Meet the Zomerdromen-crew #1: Vanessa en Liz

Je had al kunnen lezen over de verhalenbundel Zomerdromen, die over een paar weken uitkomt als e-book en waar ik de organisator van ben. Samen met 14 andere auteurs heb ik deze bundel geschreven, waar ik enorm trots op ben! Maar misschien vraag je je af: wie zijn die 14 andere auteurs? Tot aan het verschijnen van de bundel laat ik er elke keer 2 aan het woord. Zo kun je ze allemaal wat beter leren kennen. Vandaag is het de beurt aan Vanessa Gerrits en Liz Hartevelt!

1: Stel jezelf voor in 3 zinnen:

Vanessa: Hoi, ik ben Vanessa! Dertig jaar en de enige Vlaming uit de bundel. Naast lezen en schrijven hou ik van tekenen, Netflixen en mijn kat. Met een kopje thee doe je mij –100% Hufflepuff – altijd een plezier. Ik werk als copywriter bij een communicatiebureau. Fulltime aan het schrijven dus!

Liz: Ik ben Liz, 34 jaar en ik woon in het midden van het land samen met drie katten. Naast dat schrijven werk (en hobby) is, hou ik van creatief bezig zijn (sieraden maken, diamondpainting, tekenen/schilderen, bulletjournaling), muziek luisteren (vooral rock en metal) van concerten en festivals, lezen en bloggen op mijn boekenblog Pluizenbol.

2: Wat heb jij vóór Zomerdromen al gepubliceerd of geschreven?

Vanessa: Je kent me misschien van mijn YA Fantasy-boeken (‘Hashtag Hiernamaals’ en de Vleugels Trilogie, allemaal uitgegeven bij Dutch Venture Publishing) maar met ‘Op het Slappe Koord’ maakte ik ook al eerder een selfpub-uitstapje naar chicklitland.

Liz: Ik heb inmiddels 2 New Adult-boeken geschreven, Ongetemd en het vervolg Verwilderd. En ik ben bezig met het derde deel, Onstuimig, dat dit jaar uit moet komen.

3: Waar gaat jouw verhaal in Zomerdromen over?

Vanessa: Mijn verhaal ‘(Festi)val voor mij’ gaat over Amber, een studente Verpleegkunde die aan de slag is als jobstudent op een groot muziekfestival. En wie weet loopt ze achter de schermen wel een wereldbefaamde leadzanger tegen het knappe lijf…

Liz: Over een meisje dat een vakantiebaan krijgt in een strandtent. Natuurlijk zit er wat romance in, maar dat verklaren is zo saai. 😉

4: Hoe heb je jouw verhaal bedacht?

Vanessa: Grappig weetje: ik had eerst een totaal ander verhaal geschreven! Maar daar was ik uiteindelijk toch niet zo tevreden van. Ik moest dus ‘from scratch’ met een ander idee op de proppen komen. Vooral de setting moest zomerser. En wat is er zomerser dan een festival? Gezien we in 2020 niet meer op de festivalweide zullen staan, kan je zo toch nog een beetje de sfeer van muziek, modder en mooie mannen opsnuiven.

Liz: Eigenlijk niet echt op een specifieke manier. Ik heb na zitten denken en ineens was het verhaal er. Verhalen komen hier altijd aan waaien, heb daar geen specifieke methode voor ofzo. Een verhaal kan door alles getriggerd worden. Een naam, een boom, een auto, enz.

5: Wat hoop je met je publicatie in Zomerdromen te kunnen bereiken?

Vanessa: Vooral een leuk wegdroommomentje voorzien! De wereld is momenteel niet zo enorm vrolijk, dus we kunnen zo’n portie feelgood wel gebruiken.

Liz: Vooral mensen een fijn boek gunnen. En misschien dat ik meer nieuwe lezers vind die mijn schrijfstijl zo tof vinden dat ze mijn boeken in één ruk uit gaan lezen.

6: Wat kunnen we in de toekomst nog meer van jou verwachten op schrijfgebied?

Vanessa: Leuk nieuwtje: binnenkort komt er een kersvers feelgoodboek van me uit voor de digitale markt! Verder ben ik momenteel een kerstverhaal aan het schrijven. Iets helemaal anders dan de zomerse sferen van Zomerdromen dus.

Liz: Sowieso nog 2 boeken in de Ongetemd-serie. Verder komt er als het goed is nog een sportbundel met korte verhalen waar er 1 van mij in staat. Daarnaast ben ik bezig met een feelgood en heb ik nog een New Adult/Feelgood liggen die zeker gaat verschijnen. Misschien bij een uitgever, misschien bij mezelf.

Aanstaande vrijdag komt deel 2 van het voorstelrondje. Ben je al benieuwd geworden naar Zomerdromen? Het e-book is op 1 juni verkrijgbaar bij alle online boekwinkels.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *