Maandoverzicht #4 Hoe ging het in deze gekke april?

Ondanks dat ik – net als vele anderen – zes weken thuis heb gezeten, is die tijd echt omgevlogen! We hebben natuurlijk niet heerlijk op een terrasje kunnen zitten of gezellig met vriendinnen wat kunnen afspreken. Maar toch is april wel een redelijk goede maand voor me geweest. Met ups en downs, want natuurlijk zaten er ook slechte dagen bij. Dat is vooral in deze tijd heel normaal en dat laat ik er gewoon zijn. Benieuwd hoe het in april met me gegaan is? Je leest het vandaag!

Mijn doelen:

Mijn doelen voor de maand april waren:

 • Zelf leren hoe ik gellak moet aanbrengen. Dat heb ik nu al twee keer gedaan. Wel ben ik er de hele middag mee bezig, maar dat is vooral in deze tijd een mooi tijdverdrijf en ook leuk om te doen. Ik laat het twee weken zitten en dan doe ik er nieuwe op. Ook merk ik dat het langs de randjes nog niet helemaal mooi afgewerkt wordt, maar daarvoor ben ik het ook aan het oefenen. En er is toch niemand die het echt ziet of er echt op let 😉
 • Elke dag een meditatie/yoga-oefening. Dit is niet elke dag gelukt, maar gelukkig wel vaak. Toch wel zo’n 5x per week. Ik merk dat ik het heerlijk vind om ’s ochtends mezelf even helemaal los te maken en in beweging te komen. En ook om tijdens de meditatie heel erg tot mezelf te komen. Dat lukt niet altijd, want soms heb ik teveel gedachten die rondrazen. Ik heb daar de afgelopen week fijne oefeningen voor gevonden, de YouTube-video’s van Sanny zoekt geluk. Heel fijn zijn die en soms word ik er zelfs emotioneel van!
 • 15.000 woorden aan mijn nieuwste feelgoodroman schrijven. Dat is gelukkig gelukt, mede omdat ik voor het eerst meegedaan heb aan Camp NaNoWriMo. Dat is altijd in april en juli en dan schrijf je geen 50.000 woorden zoals in november, maar kun je zelf instellen hoeveel woorden je wilt gaan schrijven en elke dag tracken hoeveel je geschreven had. Enorm fijn!
Goede schrijfmaand

Sowieso was april een goede schrijfmaand. Met 15.000 woorden aan die roman en dan nog ongeveer 6000 woorden aan andere verhalen. Ik heb Ik haat je, maar niet heus nu afgemaakt, en ik ben met een nieuw verhaal begonnen die ik heb ingezonden voor een schrijfwedstrijd. Ik had het idee al een tijdje liggen, maar ik vond het idee perfect voor die wedstrijd en het verhaal té leuk om er niet aan te beginnen! Heerlijk, lekker in die schrijfflow zitten. Die had ik al lang niet meer gehad!

Ook heb ik besloten om mijn roman helemaal zelf uit te gaan geven, zowel als e-book als paperback. Eerst wilde ik alleen een e-book, zoals ik dat al eerder benoemde. Maar deze maand ging ik echt eens luisteren naar mezelf en wat ik graag wilde. Weet je, ik wilde het eigenlijk zo graag, een écht boek vasthouden, dus waarom eigenlijk niet? Er waren best wat dingen die me tegenhielden (de kosten die ik moet maken, krijg ik mijn hele oplage wel verkocht, etc).  Maar als ik het niet zou proberen wist ik ook niet of het wel zo zou lopen. Dus ik ga de uitdaging aan en ik ga het gewoon doen. En eigenlijk heb ik er enorm veel zin in!

Ook had je waarschijnlijk al gezien dat ik mijn project na maanden hard werken eindelijk gelanceerd heb! Ik ga een verhalenbundel uitbrengen, met zomerse feelgoodverhalen, samen met 14 andere auteurs. Ik heb er al zoveel leuke reacties op gekregen en ik heb er nu echt zin in gekregen om het uit te gaan brengen. Het boek heet ‘Zomerdromen’ en is over een maand verkrijgbaar als e-book. Vanaf volgende week dinsdag komen er twee keer per week allemaal interviews met de andere auteurs online. Dus als je die wilt leren kennen, houd mijn blog in de gaten!

Geluksmomenten:

Ook zijn er heel veel mooie en kleine dingen waar ik deze maand blij van werd:

 • Het heerlijke lenteweer en dat ik lekker buiten in de tuin kon zitten, daar werd ik zo blij van!
 • De mooie bloesembomen bij mij in de buurt, waarvan ik niet kon stoppen er prachtige foto’s van te maken.
 • Ik stuurde mijn oudtante in Venlo een kaartje omdat ze nu alleen zit, en ze had speciaal mijn telefoonnummer aan mijn ouders gevraagd zodat ze me kon bellen om me te bedanken voor het superlieve kaartje en dat het haar goed heeft gedaan. Zo fijn!
 • Sowieso (video)bellen met mijn moeder en een aantal lieve vriendinnen maakte me blij. Met één vriendin was het de bedoeling om ’s avonds om 8 uur even tien minuten te bellen, maar daarna kwamen er nog een paar andere vriendinnen bij het gesprek en werd het wat langer. Op een gegeven moment zaten we zelfs al drie uur te kletsen en was het tijd om naar bed te gaan! Bij sommigen is het zo dat zelfs als je elkaar een tijdje niet ziet of spreekt, dat het dan meteen weer voelt als vanouds. Heel fijn is dat!
 • Een kaartje krijgen van mijn zusje en een vriendin die een kaart stuurde met een lachende foto van haar 7 maanden oude zoontje. Zo lief!
 • Stefan nam met boodschappen doen (dat doet hij nu, ik word op dit moment niet blij van supermarkten. Hebben meer mensen dat?) een mooie bos rode rozen voor me mee als verrassing, die nog twee weken mooi de woonkamer deed opfleuren!
 • Ook werd ik blij van onze twee lieve katten die in een zeldzaam moment dicht tegen elkaar op de bank lagen. Zo lief!
 • In het warme weekend van 19 april volgde ik een online workshop ‘Je eigen ecosysteem maken’. Superleuk om te doen en heel leerzaam! Van tevoren kreeg ik alle materialen thuisgestuurd en er zat zelfs een heerlijk geurende thee bij! Ik hoop dat mijn eigen systeem binnenkort goed geacclimatiseerd is en dat hij eindelijk dicht kan.
 • Mezelf kwetsbaar opstellen op Instagram, waar ik mooie reacties op krijg. Ook de mooie reacties op het bericht wie er een goede social media strateeg en business coach wist. Sinds deze maand ben ik echt van plan om in mezelf te gaan investeren en heb ik anderen om hulp gevraagd. Binnenkort ga ik zitten met Debra van Dsocials en business coach Mariska Vermeulen. Ook ben ik met Jessica, een grafisch vormgever, in zee gegaan om mijn boek te gaan ontwerpen. Yay, ik heb er nu al zin in! Ik weet zeker dat het de investeringen waard gaan zijn.
 • Ik genoot van een paar mooie boeken. Dubbel Zes, van Daphne Deckers, waar ik soms hardop om moest lachen! En het tweede deel van de spannende Truth or Dance-serie van Chinouk Thijssen.
 • Een paar keer lekker wandelen in een mooi natuurgebied hier in de buurt. Lekker bewegen en even heerlijk tot rust komen!
 • Een fijne ochtendroutine ontwikkelen die ik ook na deze crisis wil gaan aanhouden!
 • Ik heb een nieuwe bezigheid gevonden: puzzelen! Heel goed om je hoofd leeg te maken. Ik hoopte dat ik hem binnen een maand af zou krijgen, maar ik had hem binnen zes dagen al af!
 • Deze maand had ik gelukkig een paar opdrachten voor manuscripten om te redigeren. Heel fijn om toch wat binnen te krijgen als je zes weken thuis zit.
 • Gisteren had ik weer een dienst in de thuiszorg, waar ik best wel tegenop zag gezien de coronamaatregelen. Maar gelukkig was het me alles meegevallen en heb ik een fijne werkochtend gehad.
Wat ging er goed deze maand?

Het tot mezelf komen en het (her)ontdekken wat ik wil, waar ik blij van word en waar ik energie van krijg. Ook om daarmee een beslissing te maken om eindelijk te gaan investeren in mezelf en in mijn bedrijf, om zo dit jaar nog te kunnen gaan doen waar mijn hart écht sneller van gaat kloppen: feelgoodverhalen schrijven en meiden/vrouwen inspireren.

Wat ging er minder goed?

Ik had wel een paar mindere dagen, waarin het gewoon echt niet goed ging, met mezelf in de knoop zat en gewoon vastliep. Vaak was ik eenzaam, en boos op mensen omdat ze me niet eens een berichtje stuurden met de vraag hoe het met me gaat. Moet alles dan van mijn kant afkomen? Denk ik dan. Maar iedereen heeft het op dit moment moeilijk en sommigen denken er niet meteen aan om anderen een bericht te sturen, als het zelf niet zo lekker gaat. Ik moet gewoon in mijn hoofd houden dat de mensen die er voor me willen zijn, er ook echt voor me zullen zijn. En degenen die dat niet doen zijn het gewoon niet waard. In zo’n tijd als deze leer je wel wie je echte vrienden zijn.

Ik vind het wel heel lastig dat ik niet kan gaan winkelen, of op een terrasje kan zitten of zomaar met een vriendin aan de andere kant van het land af kan spreken. Maar ik houd mezelf gewoon voor dat uit elke slechte situatie ook goede dingen ontstaan. De natuur krijgt nu eindelijk even rust. En mensen hebben nu veel meer tijd om na te denken over waar ze blij van worden en wat ze nu écht willen, zo ook ik. Hopelijk kunnen we dat ook na deze crisis met z’n allen aan blijven houden, en kunnen we ook met z’n allen meer genieten van de kleine dingen die normaal zo vanzelfsprekend lijken.

Mijn doelen voor mei:

Een groot doel is om Zomerdromen af te krijgen en eindelijk te publiceren in alle online boekhandels. Dat is het grootste doel waar ik aan ga werken. Voor de rest ga ik met alle ondernemers zitten met wie ik ga samenwerken om mijn doelen te verwezenlijken. Verder wil ik 10.000 woorden proberen te schrijven aan mijn roman, want die moet natuurlijk wel echt af komen. En laten we hopen dat we in mei al in ieder geval de eerste terrasjes kunnen pakken en weer wat etentjes met vriendinnen kunnen plannen!

Hoe is het met jou gegaan de afgelopen maand?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Delen:

10 Reacties

 1. 2 mei 2020 / 10:39

  Wat heb je onwijs toffe dingen gedaan. En supervet zo’n samenwerking met allemaal andere schrijvers! Ik ben zelf druk bezig geweest met een geïllustreerd boek, wat ik maak als afstudeerwerk (en uiteindelijk ook uit wil brengen).

  • Lianne
   Auteur
   2 mei 2020 / 12:10

   Dat geïllustreerde boek klinkt ook echt supergaaf! Ik ben heel benieuwd naar je eindproduct 🙂

 2. 2 mei 2020 / 12:16

  Je hebt een hele mooie maand beleefd en lekker veel geschreven! Top!

  • Lianne
   Auteur
   2 mei 2020 / 12:19

   Ja, dat ging gelukkig erg lekker! Ik ben blij dat ik het weer te pakken heb 🙂

 3. 2 mei 2020 / 13:07

  Wat tof dat je zoveel geschreven hebt, goed bezig zeg! Ik ben zelf het bloggen weer aan het oppakken, aan het studeren, ook aan het schrijven (feministische artikelen) en ik probeer meer momenten lekker te puzzelen of te lezen. Van het lenteweer heb ik zeker genoten!!

  • Lianne
   Auteur
   2 mei 2020 / 16:34

   Zo te horen ben jij ook heel goed bezig! Leuk dat je het bloggen weer op het gepakt en artikelen schrijft! Hopelijk komt het mooie lenteweer snel weer terug 🙂

 4. 2 mei 2020 / 15:37

  Wat een fijn uitgebreid, maand overzicht! Leuk om te lezen.

  • Lianne
   Auteur
   2 mei 2020 / 16:32

   Leuk, dank je! 🙂

 5. 4 mei 2020 / 09:43

  Wat een fijn artikel! Super leuk dat je gaat samenwerken met andere schrijvers. Wat goed ook dat je hebt besloten om in jezelf te investeren. Debra van Dsocials vind ik zo inspirerend! Hopelijk wordt mei een fijne maand! <3

  • Lianne
   Auteur
   4 mei 2020 / 10:48

   Ik ben ook heel benieuwd naar Debra, zij werd me een paar keer aangeraden dus ik ben heel benieuwd! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *