Veranderingen op Liannes Letters

O jee, je leest de titel en je denkt: drastische veranderingen? Zoals een geheel nieuwe web lay-out, logo en profielfoto? Nee, niets van dat alles. Ik ga een richting inslaan die op dit moment wat beter bij mij en mijn toekomstplannen past.

Waarom gaan er dingen veranderen?

Het is lastig om dit uit te leggen, vooral omdat ik graag schrijf. Want bloggen is toch ook schrijven? Ja, dat wel. Maar toch merk ik dat ik de laatste tijd niet zoveel voldoening meer haal uit artikelen plaatsen. Ik ben ook weer teruggegaan van twee naar één keer per week iets plaatsen. Er ging mij anders te veel tijd inzitten die me energie kost. Soms heb ik zo een blogartikel weten te schrijven, maar soms plaats ik iets met heel veel foto’s. Die ik allemaal zorgvuldig moet uitzoeken, bewerken, zodat het systeem ze hopelijk pakt om op de site te plaatsen. En als dat niet lukt, moet ik het hele riedeltje opnieuw doen. En dat kost heel veel tijd, en heel veel energie.

Als ik nou wist waar ik het voor deed, bijvoorbeeld voor mensen die elke week met smart zitten te wachten op een artikel van mijn hand, maar dat gevoel heb ik niet. Niet voor de mensen die wel graag mijn blog met plezier lezen, daar ben ik jullie hartstikke dankbaar voor. Maar in die twee jaar dat ik blog zie ik nauwelijks groei. Alle bezoekersaantallen blijven maar een beetje stabiel. En sinds ik minder blog heb ik zelfs het gevoel dat het achteruit gaat. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar het maakt wel dat ik mijn zin in artikelen plaatsen kwijtraak. Tel daar het werk dat ik heb van sommige artikelen bij op, en dat maakt dat ik er dan over na ga denken met de vraag: wil ik dit nog wel? Of in ieder geval, op de manier zoals ik het nu nog doe?

Welke kant wil ik op?

Sinds het thuiszitten door deze coronacrisis, heb ik tijd om na te denken waar ik wél energie van krijg en kan ik ook de juiste beslissingen maken en knopen doorhakken. Eerst ben ik teruggegaan naar de basis: waarom ben ik überhaupt ooit een blog begonnen? Ik wilde meer bekendheid creëren als auteur, zichtbaar zijn. En meer met schrijven bezig zijn. Maar de uiteindelijke conclusie is toch dat mijn hart meer ligt bij het schrijven van fictieverhalen dan bij blogartikelen. Daarbij wil ik ook niet (als mijn boeken ooit uit mochten komen) bekend staan als ‘die blogger die een boek heeft geschreven’. Want dat is juist niet het geval. Het is toch echt andersom. Ik schrijf verhalen en doe daarnaast bloggen. Dat bloggen heb ik er als extraatje bij gedaan om wat meer bekendheid op te bouwen, zoals ik al benoemde.

Om er kort over te zijn: ik vind bloggen heus wel leuk, maar het is niet mijn eerste passie. En met dat besef ga ik het anders aanpakken, zoals ik al in de titel beschreef. Maak je geen zorgen, mijn blog blijft heus wel bestaan! Alleen op een andere manier dan jullie van me gewend zijn.

Hoe ga ik het vanaf nu aanpakken?
 • Er komt nu één keer in de twee weken op dinsdag een artikel, zodat ik meer tijd heb en me meer kan focussen op het schrijven van mijn verhalen. Alleen als er weer een maand voorbij is, zal ik een extra blog plaatsen met een maandoverzicht, want ik vind het wel heel leuk en ook belangrijk om mijn groei, ontwikkeling en mooie momenten samen te vatten.
 • De nadruk van de inhoud van mijn blogs zal wat meer komen te liggen op mij als auteur. Ik ga vanalles delen over de projecten waar ik mee bezig ben, allemaal leuke dingen over het e-book Zomerdromen waar ik mee bezig ben, en natuurlijk ga ik ook schrijftips geven.
 • En als ik er zin in heb, en inspiratie heb voor een artikel dat totaal ergens anders over gaat, zal ik die tussendoor plaatsen. Zo blijft het voor mij leuk en haalbaar.

Hopelijk is dit voor jullie duidelijk en ik hoop natuurlijk dat jullie nog met net zoveel plezier mijn artikelen zullen lezen als eerst. Heb je vragen of een eventuele suggestie over wat je wilt lezen over mij als auteur of mijn schrijfprojecten, laat het gerust weten!

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Delen:

7 Reacties

 1. 28 april 2020 / 18:39

  Ik vind het wel jammer dat je minder gaat bloggen, maar je moet uiteindelijk voor jezelf kiezen! Wel heel tof dat je je nu wat meer gaat richten op je schrijfwerk (vind ik dan weer). Ik ben benieuwd naar wat de toekomst gaat brengen 🙂

  • Lianne
   Auteur
   28 april 2020 / 20:03

   Bedankt voor je lieve reactie! Maar dat ik minder ga bloggen, houdt in dat ik meer tijd vrijmaak voor mijn verhalen, die je hopelijk ooit (binnenkort) kunt gaan lezen. Het een brengt het ander weer met zich mee 🙂

 2. 29 april 2020 / 09:22

  Wat mooi dat je hierin trouw blijft aan jezelf en aan jouw gevoel! Niets zo belangrijk als doen waar jouw hart het snelst van gaat kloppen en uit alles in dit artikel blijkt dat jouw hart het snelst gaat kloppen van verhalen schrijven. Je hebt een mooie beslissing genomen en ik hoop dat je die keuze je schrijfplezier alleen maar nóg meer aanwakkert <3

  • 29 april 2020 / 09:23

   Oeps, ‘dat je die keuze je’ moest zijn ‘dat die keuze je’. Het is nog vroeg 😉

   • Lianne
    Auteur
    29 april 2020 / 11:44

    Dank je wel voor je lieve reactie! Het voelt ook inderdaad heel goed om deze beslissing te maken en te doen waar ik écht blij van word 🙂

 3. 29 april 2020 / 13:31

  Heel belangrijk om je gevoel en je hart te volgen! Je moet echt doen waar jij blij van wordt. Succes!

  • Lianne
   Auteur
   29 april 2020 / 15:55

   Dank je wel voor je lieve reactie! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *