5 anti-verveeltips waar je écht wat aan hebt!

Veel mensen zitten nu thuis, daar is geen ontkomen aan. Het is niet raar dat je soms het gevoel krijgt dat de ramen en muren op je afkomen. Hoe ga je deze quarantaineperiode leuk houden voor jezelf? En hoe ga je er ook voor zorgen dat je tenminste wat nuttigs doet? Vandaag geef ik 5 tips tegen verveling. En niet zomaar series op Netflix gaan bingewatchen of gaan gamen. Maar anti-verveeltips waar je wat van leert en ook na al dit gedoe nog wat aan hebt. Want hoe leuk is het als mensen vragen wanneer je dat nou weer geleerd hebt, je kunt zeggen: ‘Weet je nog, in 2020, toen corona ons leven beheerste en we massaal thuis moesten zitten?’

1: Zelf een nagelsalon beginnen.

Jahaa, hoe vinden jullie ze gelukt? Mijn #coronanagels? Alle nagelsalons zijn nu natuurlijk dicht en gellak gaat op een gegeven moment toch uitgroeien. Ook al zit je voornamelijk binnen en ziet praktisch niemand je, ik wil toch goed verzorgd voor de dag komen. Dus ik bedacht: ik heb nu tijd genoeg, waarom ga ik het niet gewoon zelf leren? Dus ik had een hele shitload aan materialen besteld en goedkoop een paar CND Shellacs op Marktplaats gekocht. Toen ik het voor het eerst uitprobeerde was ik er een hele middag mee bezig. Maar ach, oefening baart kunst, zullen we maar zeggen. Misschien kan ik binnenkort nog bij gaan klussen met een carrière als nagelstylist! Dus groeit je gellak uit of wil je gewoon eens wat anders op je nagels? Bestel wat materialen en ga gewoon zelf aan de slag!

2: Een nieuwe taal leren

Hier hoef je niet meteen een heel thuisstudiepakket voor aan te schaffen. Nergens voor nodig! Via de app Duolingo kun je op een heel leuke en laagdrempelige manier elke dag wat oefeningen doen om een nieuwe taal te leren. Zo ben ik begonnen met Spaans leren. (Dat komt altijd van pas voor als we weer op vakantie kunnen.) Ook volg ik een cursus gebarentaal. Deze volgde ik al, maar die doe ik nu een paar keer extra per week en ik heb me ingeschreven voor een minicursus coronagebaren. Ook heel handig in deze tijd dus. Dus laat die talenknobbel in je los en leer in een paar weken tijd iets waar je altijd wat aan hebt!

3: Beginnen met yoga

Zit je een beetje in de stress omdat je nu geen inkomen hebt of omdat je je zorgen maakt om je opa en oma? Een hele fijne manier om stress los te laten en innerlijke rust te vinden, is om te beginnen met yoga-oefeningen. Sportscholen zijn nu ook dicht, dus ik heb een (mooie roze) yogamat besteld en nu probeer ik elke ochtend aan yoga te doen. Op internet zijn zat yogalessen te vinden. Intensief of gentle, voor ieder wat wils. Ik moet zeggen dat het wel echt helpt om mijn hoofd leeg te maken, echt in het hier en nu te zijn en dankbaar te zijn voor alles wat ik heb. Ik kan het iedereen aanraden!

4: Gratis werkboeken downloaden of trainingen volgen

Veel ondernemers bieden nu gratis cursussen of e-books aan waardoor je toch wat kunt leren of je kennis van je vakgebied kunt bijspijkeren. Of heb je nog een cursus op je laptop staan waar je ‘nog eens een keer wat mee moest doen?’ Nu is je kans! School jezelf tot de beste jij die je kunt worden, zodat je al deze opgedane kennis weer kunt gebruiken in je eigen bedrijf, of voor je persoonlijke ontwikkeling. Is toch veel leuker dan doelloos de hele dag films op Netflix te kijken?

5: Een boek schrijven

Ik hoor altijd zoveel mensen roepen dat ze ooit nog eens een boek willen schrijven. Nou, een beter excuus dan er nu mee te beginnen is er haast niet. Maar als je niet weet hoe te beginnen, heb ik wat leuks voor je: ook ik doe mee aan het gratis delen van mijn kennis. Ik bied speciaal voor jou een skypecall aan om jouw boekidee te bespreken en vorm te geven. Ook als je nog helemaal geen idee hebt waar het boek over moet gaan, kunnen we hierover brainstormen zodat jij na deze call weet welke kant jij op wilt. En dat niet alleen, als jij het eerste hoofdstuk geschreven hebt, kun je het mij opsturen zodat ik hier feedback op kan geven. Zo maak ik het voor jou toegankelijk om aan de slag te gaan met dat boek dat jij al zo lang wil schrijven!

Wil jij hier gebruik van maken? Stuur mij een e-mail op info@liannesletters.nl en dan plannen we een gezellig skypegesprek in. Wat doe jij tijdens deze periode om je niet te vervelen?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 15 april 2020 / 14:29

  Leuke tips! ‘Toevallig’ ben ik een paar weken geleden begonnen met het schrijven van een boek, maar ik moet zeggen dat ik het lastig vind me hiertoe te zetten. Bij het schrijven van een blogpost zie ik snel resultaat en met dit project niet. Ondertussen probeer ik ook Grieks te leren.

  • Lianne
   Auteur
   15 april 2020 / 17:25

   Wat leuk dat je begonnen bent met het schrijven van een boek! Waar gaat het over? Ja klopt, een boek is een wat meer langdurig proces, dus er gaat meer tijd in zitten. Maar dat wil niet zeggen dat je helemaal geen resultaat ziet. Het gevoel van hoofdstuk naar hoofdstuk schrijven geeft me ook een voldaan gevoel, want dan komt het steeds meer af 🙂 En leuk dat je ook Grieks aan het leren bent! Zo kom je de tijd inderdaad wel door 😉

 2. 19 april 2020 / 10:38

  Je nagels zijn echt goed gelukt! En een heel tof idee om zelf met gellak aan de slag te gaan in deze tijd! Cursussen volgen staat bij mij ook op de agenda voor deze periode. Er zijn juist nu heel wat gratis cursussen, dus hoog tijd om daar lekker van te profiteren 🙂
  Goede tips allemaal! En wat een lief aanbod op een eind! 🙂

  • Lianne
   Auteur
   20 april 2020 / 17:34

   Ja dat vind ik ook! Een goede periode om allemaal leuke en gratis cursussen te volgen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *