Maandoverzicht #3 Geluksmomentjes en dankbaarheid in deze moeilijke tijd

Maart is ook alweer omgevlogen. En in wat voor heftige en onzekere periode kwamen we terecht. Ons gewone leven is compleet op z’n kop gezet en iedereen merkt er de gevolgen van. Helaas ben ik wat verkouden en hoop ik dat dit niet verder door gaat zetten. Mede daarom is het zo belangrijk om stil te staan bij alle mooie, positieve geluksmomentjes en om dankbaar te zijn voor alles wat we wél hebben en kunnen. Dat is zo waardevol en mogen we zeker vast blijven houden! Hoe is maart voor mij verlopen?

Mijn doelen:

Voor maart had ik niet echt specifieke doelen, omdat ik bijna de hele maand op vakantie zou zijn. Nu waren we twee weken vervroegd teruggekomen, maar eenmaal thuis heb ik ook gewoon maar ‘aangezien’ wat de dag mij zou brengen en had ik geen plannen gemaakt. Dat voelde voor de verandering wel eens even lekker, verplicht niets doen en hoeven.

Geluksmomenten:

Wel had ik een aantal mooie geluksmomenten! Waaronder wat mooie momenten in Japan:

 • Het katteneiland Tashirojima waar we een dagje naartoe zijn geweest. Hier lopen overal lieve en knuffelige poezenbeestjes rond. Een waar feestje voor kattenliefhebbers!
 • Genieten van al dat lekkere en gezonde eten.
 • In verschillende winkels in Tokyo ontzettend leuke kleding scoren die helemaal bij mijn stijl passen!
 • Een bezoekje brengen al die leuke dierencafés die Tokyo rijk is. We zijn naar een kattencafé, een uilencafé en zelfs een egelcafé geweest.
 • Heerlijk door verschillende parken lopen en genieten van sommige kersenbloesembomen die al in bloei staan.
 • Ook mocht ik een kimono passen op de laatste dag dat we in Tokyo waren. Heel speciaal!

En dit is maar een kleine greep van al het leuks dat we in Japan hebben beleefd. Ook thuis kon ik genieten van alle mooie, maar kleine dingen in deze crisistijd.

Fijne geluksmomentjes die ontstaan zijn door corona:
 • Weer beginnen met mijn online cursus gebarentaal.
 • Een nieuwe cursus volgen, social media voor schrijvers. Heel waardevol en fijn om wat te leren als je thuis zit en niet veel kunt doen.
 • Genieten van het mooie weer en de lente die in ons land is, door elke dag toch even een korte wandeling te maken.
 • Ook ben ik weer begonnen met zingen, een vroegere hobby waar ik al een aantal jaar niet echt meer aan toekom.
 • (Video)bellen met een aantal lieve vriendinnen. Leuk om op die manier even bij te kletsen!
 • Lieve reacties krijgen van mensen die bezorgd om me waren toen we nog in Japan zaten. Lief dat mensen aan je denken in deze tijd!
 • Mijn nieuwe kleding die ik gekocht heb in Japan voor het eerst aantrekken. Ook al kan bijna niemand het zien, ik voel me toch heel fijn als ik me mooi aankleed.
 • Aangezien ik toch niet veel te doen heb, de Sims gaan spelen en herontdekken! Ook leuk om verschillende personages uit mijn verhalen te maken en daardoor weer nieuwe inspiratie te krijgen. Is dat spel toch nog ergens goed voor 🙂
 • Weer heel simpel genieten van simpele gerechtjes zoals knäckebröd met kaas en komkommer. Simpel, maar dat had ik wel gemist in Japan!
 • Zelf een verrassend lekkere smoothie gemaakt met banaan, frambozen en 0,5 liter melk. Tja, als die producten toch op moeten moet je wat 😉
 • Sushi bestellen en daarmee de ondernemers in deze tijd steunen. En eindelijk weer genieten van westerse sushi zonder dat ze er die vieze wasabi op gooien (ja, dat doen ze standaard in Japan, dat was wel een nadeel).
 • Onverwachts na deze week nóg een week vrij krijgen aangezien een thuiszorginstantie me belde dat ze een cliëntterugloop hadden omdat mensen in deze tijd zichzelf proberen te verzorgen, en dat ze dus de vaste werknemers voorrang moeten geven om minuren te voorkomen. Geloof me, dat vind ik niet erg.
 • Blij worden van schrijven en werelden creëren waarin corona even niet bestaat.
 • Dankbaar zijn voor het feit dat ik niet alleen ben, maar een vriend heb waar ik mee samenwoon en dus niet helemaal eenzaam hoef te zijn in deze tijd, want dat heeft niet iedereen.
Doelen voor april:

We hebben natuurlijk geen idee hoe deze situatie verder zal verlopen en hoelang bepaalde winkels, restaurants en andere instanties nog dicht blijven. Daarom wil ik zoveel mogelijk dingen gaan doen die ik thuis kan gaan doen. Ik heb me ingeschreven voor Camp NaNoWriMo, dat in april van start gaat, en ik heb mezelf als doel gesteld deze maand 15.000 woorden van mijn nieuwe e-bookverhaal te gaan schrijven. Ook heb ik een yoga-matje en een heuse shellac-set besteld om thuis mijn nagels te leren doen, aangezien sportscholen en nagelstudio’s voorlopig dicht zijn. Ik hoef me in ieder geval niet te vervelen! En daarbij leer ik mezelf ook nog eens een nieuwe vaardigheid aan waar ik na deze crisis ook nog wat aan heb. Ook zit er een bekendmaking van een groot project aan te komen, dus ik houd mezelf wel lekker bezig komende maand!

Hoe houd jij je staande in deze tijd?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

20 Comments

 1. 31 maart 2020 / 10:35

  Wat goed dat je deze situatie van de positieve kant kunt bekijken, zo maak je er het beste van!

  • Lianne
   Auteur
   31 maart 2020 / 11:35

   Ja dat klopt, altijd de positieve kant bekijken. Daar kom je het verste mee 🙂

 2. 31 maart 2020 / 14:04

  Wat gaaf om over Japan te lezen, maar wel ontzettend balen hoe het allemaal gelopen is met het coronavirus. Ik kijk ook elke dag wat de dag gaat brengen, er valt niet zoveel te plannen en dat vind ik zelf best lastig. Wel heel fijn om zulke positieve blogs te lezen, want het brengt alles wat meer in perspectief. Vanavond horen we hoe het na 6 april zal verlopen en dan kunnen we misschien weer wat meer gaan plannen. Voor nu in iedergeval genieten als je terug kijkt naar je vakantie!

  • Lianne
   Auteur
   31 maart 2020 / 15:59

   Ja ik denk dat kijken wat de dag je brengt en maar gewoon zien wat je gaat doen, het beste is wat je nu kunt doen. Het heeft ook voordelen, dat je dingen gaat oppakken die je normaal nooit doet. Dus aan die positieve dingen houd ik me aan vast. Ik ben in ieder geval benieuwd wat alles na 6 april ons gaat brengen!

   • 3 april 2020 / 19:31

    En toen werd het helaas 28 april. Laten we hopen dat het dan ook echt klaar is. Ben er wel klaar voor om weer ècht te gaan leven.

 3. 31 maart 2020 / 14:47

  Een katteneiland, dat lijkt mij nou zo enorm leuk om eens te bezoeken!

  • Lianne
   Auteur
   31 maart 2020 / 16:00

   Ja dat was het ook! Ik ben blij dat we dat nog hebben kunnen doen 🙂

 4. 31 maart 2020 / 15:59

  Ik vind het altijd leuk om dit soort lijstjes te lezen en nu helemaal! En haha, dat met Sims had/heb ik ook. Ik krijg er echt ideetjes van om in een verhaal te verwerken. Aankomend weekend ga ik het ook weer installeren 😉

  • Lianne
   Auteur
   31 maart 2020 / 21:26

   Leuk dat jij dat ook hebt met de Sims en het ook dit weekend weer gaat spelen 🙂

 5. 1 april 2020 / 10:31

  Zo te lezen ben je lekker bezig! Fijn dat je je de komende tijd niet hoeft te vervelen :D. Ik heb het Sims spelen ook weer opgepakt, echt een oude verslaving haha. Maar ik kan er nog steeds enorm van genieten, vind het ook zo leuk om huizen te bouwen! Ik ben nu ook nog gewoon aan het werk, maar als ik echt vakantie heb, ga ik denk ik heel veel Simsen haha :D.

  • Lianne
   Auteur
   1 april 2020 / 10:42

   Haha ja de Sims blijft echt gewoon leuk hè? 😀 Je kan er zo de hele middag mee zoet zijn!

  • Lianne
   Auteur
   8 april 2020 / 11:08

   Ja dat was inderdaad heel gaaf! 🙂

 6. 6 april 2020 / 22:59

  Wat een mooie lichtpuntjes! Vooral die leuke dierencafés in Japan klinken te gek. Ik ben nu al benieuwd naar al je blogartikelen over Japan binnenkort. Heel mooi ook dat je bewust stilstaat bij de mooie dingen die juist door corona zijn ontstaan! Ik geloof ook dat deze periode, naast de vervelende gevolgen, ook mooie dingen met zich meebrengt. Zelf ben ik ook dankbaar dat ik nog elke week een keer mijn vriend kan zien en daardoor niet helemaal alleen ben. En ik vond ons videobelgesprek ook heel gezellig. Heel leuk om op die manier nog steeds met elkaar in contact te blijven, ook nu fysiek afspreken er even niet inzit 🙂

  • Lianne
   Auteur
   8 april 2020 / 11:10

   Ja het is fijn om nu inderdaad van die mooie vakantie en die geluksmomentjes na te genieten! Deze periode brengt ook zeker mooie dingen met zich mee, en ik probeer er zoveel mogelijk bij stil te staan. Ook al zijn er ook wat mindere dagen, maar die horen er gewoon bij. Ik heb alweer zin in ons videogesprek vanavond 🙂

 7. 7 april 2020 / 11:04

  Super jammer dat je je reis hebt moeten beëindigen voordat hij officieel om zou zijn! Tof om te lezen dat je een aantal heel leuke dingen hebt gedaan, zoals die kimono passen in Tokyo. Lijkt mij echt ontzettend gaaf om dat een keer bij jezelf aan te zien. Ben wel benieuwd hoor 🙂

  Het is inderdaad een bizarre tijd waar wij momenteel in leven. Ik vond het in het begin echt lastig om mij niet volop van al het nieuws te voorzien, maar ik merkte ook gewoon dat het mij echt heel depri maakte. Natuurlijk vind ik het belangrijk om op de hoogte te zijn van het nieuws, wel in proporties. Echt leuk om jouw geluksmomentjes in deze tijd te lezen. Wandelen is ook echt super lekker.

  Ik probeer elke dag stil te staan bij mijzelf en echt aandacht te hebben voor hoe ik mij voel. Daarnaast mediteer ik veel en probeer ik elke dag even aan beweging te doen. Verder genieten van de kleine momenten zoals zondag in de tuin zitten met een wijntje, heerlijk!

  Liefs!

  • Lianne
   Auteur
   8 april 2020 / 11:18

   Bedankt voor je lieve reactie! Ja die kimono was inderdaad ook een gave ervaring 🙂 Ik ga binnenkort sowieso heel veel verhalen en foto’s delen over Japan!

   Het is echt een hele onwerkelijke tijd. Toen we terugkwamen van vakantie was ineens alles anders hier, echt een omslag. Dat was best wel moeilijk. Ik probeer zo min mogelijk nieuws te kijken, want je wordt er inderdaad alleen maar meer depressief van. Ik heb ook wat mindere dagen, maar ik probeer zo veel mogelijk positief te blijven en dankbaar te zijn voor wat we wel hebben en kunnen, want dat is heel waardevol!

   Mediteren en bewegen zijn ook hele fijne dingen om dicht bij jezelf te blijven en stil te staan bij kleine geluksmomentjes. Ik probeer nu ook elke ochtend zoveel mogelijk aan yoga te doen en het helpt goed! En lekker in de tuin met een wijntje zitten mag natuurlijk altijd 😉

 8. 10 april 2020 / 17:10

  Balen van je reis zeg.. pff onze vakantie gaat waarschijnlijk ook niet door. Het is niet anders en dan gaan we nu maar onze tuinen aanpakken..

  • Lianne
   Auteur
   11 april 2020 / 22:36

   Balen hè? Maar beter kunnen we ons focussen op het positieve en wat we wél hebben. En de tuinen aanpakken is ook een mooie klus die je nu zeker kunt doen 🙂

 9. 18 april 2020 / 20:27

  Hallo Lianne,

  Wat ontzettend fijn om te horen dat je jezelf nog staande houdt in tijden van corona! Je houdt de moed er goed in!
  Voor mij is dit een eerste kennismaking met jouw blog en ik vind het heel mooi eruitzien.
  Zelf houdt ik ook erg van schrijven en ben ik samen met een schrijfgroepje bezig met het beoordelen van elkaars verhalen. Daar haal ik op het moment zeer veel plezier uit.
  Ik vond het ook super nice om te horen dat er ook een andere kattenliefhebber aan de andere kant van de ‘lijn’ zit. Een kattencafé én een katteneiland klinkt als de ware hemel 😉

  Vriendelijke groet,

  Stan Kelder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *