Maandoverzicht #2

Wat gaat het toch snel, februari is ook alweer omgevlogen! Maart is alweer begonnen en laten we hopen dat de lente bijna begint. Maar eerst wil ik nog even terugblikken en reflecteren op de maand februari. Hoe is het met mij persoonlijk en op werkgebied gegaan? En wat wil ik meenemen voor de volgende maand? Je leest het hier!

Mijn doelen:

Mijn doelen voor de maand februari waren:

 • Meer rust. Dat is me zeker gelukt! Het helpt nu ook al heel erg dat ik consistent naar de sportschool ga voor groepslessen als yoga en zumba. Verder heb ik dingen wat meer losgelaten en ook vooral gedaan waar ik zin in had.
 • Minder piekeren. ik voelde me deze maand goed, en beter in mijn vel dan in januari. Die rust in mijn hoofd heb ik dus ook meer teruggekregen.
 • Beginnen met schrijven aan mijn e-book. Yes, ik ben al bij hoofdstuk 3! O jongens, dit gaat zo gaaf worden 🙂
 • Uitzoeken wat ik precies wil met mijn bedrijven. Dit is mij deels wel gelukt, aangezien ik nu eindelijk d rust had om het uit te gaan zoeken. Ook weet ik nu welke kant ik dit jaar op wil en wat voor mij nu het belangrijkste is.
 • Gezonde en gevarieerde lunches maken. Hier mag ik nog wel meer handigheid in krijgen, aangezien ik meestal toch maar weer snel overstap op het oude, vertrouwde knäckebröd met de niet al te gezonde hummus uit de supermarkt. Ik ben niet zo van zelf dingen in elkaar flansen, dus graag een goedkoop alternatief gewoon uit de winkel zou ook al fijn zijn!
Geluksmomenten:
 • Een leuk verrassingspakketje krijgen van de uitgeverij van auteur Jette Schröder, waarin haar nieuwste boek zat. Superleuk dat ze er ook een naar mij op wilde sturen! Daarbij heeft ze nóg iets superleuks voor me gedaan, maar daar vertel ik binnenkort meer over!
 • Deze maand ging ik voor het eerst naar zumba en naar body balance, een groepsles gemixt met yoga, tai chi en pilates. Die bevallen allebei zo goed dat ik nu wekelijks probeer te gaan. Heerlijk, die lessen!
 • Ik plaatste een heel persoonlijk artikel en een instagrampost met een eerlijke en kwetsbare foto. de reacties waren zo mooi en gek genoeg kan ik sinds die post echt veel beter loslaten.
 • Samen met vriendinnen ben ik lekker tapas gaan eten toen Chiara over ons land raasde. Die storm hebben we toch weer mooi getrotseerd!
 • Op Valentijnsdag ben ik heerlijk met Stefan uit gaan eten en hebben we al onze leuke plannen besproken. Can’t wait for it all to happen! <3
 • Ik ging wandelen met twee vriendinnen en één van hem kwam met een mooi bosje gele tulpen om mijn huis wat mee op te fleuren. Superlief!
 • Deze maand zette ik na 2,5 jaar de schaar weer in mijn haar en dat was toch wel even wennen. Maar de leuke reacties maakten veel goed!
 • Mijn moeder kwam hier gezellig een weekendje en het was fijn om haar nog even te zien voordat we op vakantie gaan.
 • Ik ging naar de RUMAG-voorstelling (je weet wel, die.facebook.teksten.) in het theater. Geen idee wat we ons daarbij voor moesten stellen, maar we hebben enorm gelachen. Geweldige avond!
 • Heerlijk dat we dit jaar een extra februari-dag hebben, die ik nuttig heb besteed. Ik had een inspirerende schrijfworkshop waarin ik goede tips en adviezen kreeg voor mijn e-book, en ’s avonds hadden we een concert met allemaal Queen-muziek.
Wat ging er goed deze maand:
 • Het loslaten van dingen die me energie kosten.
 • Me focussen op meer rust.
 • Het consistent sporten en yoga.
Wat kan ik verbeteren:
 • Ik wil mezelf nog minder gaan vergelijken met anderen.
 • Ik wil mijn middagen beter en functioneler indelen. Deze maand deed ik vooral waar ik zin in had, maar ik wil wel een iets betere planning maken.
 • Dagelijks mijn administratie bijhouden, want anders behoud ik het overzicht niet.
Mijn inzichten van de maand februari:

Dat ik me deze maand veel beter voelde dan in januari. Mede doordat ik nu regelmatig sport. Gezonder eten probeer ik zoveel mogelijk te doen, maar mag ik doordeweeks nog wel iets meer om denken. Mijn grootste inzicht is dat als je dingen loslaat, en dingen van je lijstje schrapt die je energie kosten in plaats van geven, dat je je zoveel beter gaat voelen. Dus dit is wel iets om vol te houden!

Doelen voor maart:

Voor maart heb ik, behalve het verder afronden van een project waar ik mee bezig ben, niet veel doelen. Ik stap aanstaande vrijdag in het vliegtuig voor een weekendje Berlijn en maandag vlieg ik meteen door voor onze reis naar Japan. Ik ga gewoon genieten en nieuwe ervaringen opdoen!

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

16 Comments

 1. 3 maart 2020 / 20:35

  Heerlijk overzicht, wat fijn dat je de dingen meer kunt loslaten! Heel veel plezier tijdens je vakanties!

  • Lianne
   Auteur
   5 maart 2020 / 17:09

   Dank je wel! 🙂

 2. 4 maart 2020 / 06:13

  Heel mooi om te lezen dat je dingen makkelijker kan loslaten. Geeft zoveel rust. Heel veel plezier in Berlijn en Japan!

  • Lianne
   Auteur
   5 maart 2020 / 17:10

   Ja geeft zeker rust! Dank je wel 🙂

 3. 4 maart 2020 / 12:29

  Wat fijn om te lezen! Geniet van Berlijn, het is een geweldige stad! 😀

  • Lianne
   Auteur
   5 maart 2020 / 17:10

   Dank je wel! Ja ik ben heel benieuwd 🙂

 4. 6 maart 2020 / 10:07

  Wat lief dat je bloemen krijg toen jullie gingen wandelen, die kleine dingen kunnen mij ook zo gelukkig maken!

  • Lianne
   Auteur
   21 maart 2020 / 21:38

   Ja leuk is dat hè? Fijn dat het jou ook zo blij kan maken!

 5. 6 maart 2020 / 16:03

  Ik vind het altijd een spannend moment wanneer je de schaar in je haar laat zetten, maar stoer dat je het hebt gedaan! En dat heeft dus ook positief uitgepakt. Fijn weekend alvast 🙂

  • Lianne
   Auteur
   21 maart 2020 / 21:38

   Dank je wel! Ja ik vind het ook altijd wel spannend, maar gelukkig groeit het bij mij altijd vrij snel weer aan 🙂

 6. 7 maart 2020 / 00:29

  Wat heb je een mooie inzichten opgedaan in een maand tijd! En je hebt prachtige stappen gezet door de focus meer te leggen op waar jij blij van wordt en wat jou energie geeft. Echt iets om heel erg trots op te zijn! Supertof trouwens dat je met een e-book bezig bent. Ik ben zó benieuwd 🙂
  Héél veel plezier in Berlijn en in Japan! Wat een heerlijk vooruitzicht! Hopelijk ga je daar enorm genieten, maar dat moet vast wel goed komen. Ik ben nu al benieuwd naar al je foto’s van de échte Japanse bloesem.

  • Lianne
   Auteur
   21 maart 2020 / 21:39

   Bedankt voor je lieve reactie! Ja, je gaat veel leuke foto’s zien! 🙂

 7. 8 maart 2020 / 09:50

  Fijn dat februari een betere maand was dan januari! Alvast een hele fijne vakantie!

 8. 12 maart 2020 / 14:28

  Wat een mooie punten zeg, ik hoop dat jou dit weer de juiste energie geeft! Heel veel succes en geniet van je vakantie.

  • Lianne
   Auteur
   21 maart 2020 / 21:39

   Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *