Maandoverzicht #1

Wauw, de eerste maand van 2020 is echt omgevlogen! Omdat ik het fijn vind om voor alles een overzicht te maken, heb ik deze hele maand geevalueerd voor mezelf. Ik heb de hoogtepunten opgeschreven, maar daarbij ook de dingen die minder goed gingen en wat ik zeker nog wil gaan leren en meenemen voor de volgende maand. Lees je mee?

Mijn doelen:

Mijn doelen voor januari waren:

 • Eindelijk mijn manuscript opsturen. Dat is gelukt, vrijwel meteen de eerste week al. Nu heb ik er geen invloed meer op en moet ik wachten tot ik hopelijk positief nieuws hoor.
 • Inzicht krijgen in mijn financiële situatie. Die vond ik nog lastig, aangezien ik nog niet precies wist hoeveel ik vanaf dit jaar ongeveer binnenkrijg elke maand. Nu heb ik mijn facturen gemaakt en heb ik daar iets beter zicht op.
 • Een toffe blogsamenwerking regelen met een vriendin. Check!
 • Elke dag iets ontspannends/creatiefs doen. Dat vind ik nog moeilijk, want op het gebied van ondernemen ben ik een workaholic. Ik zie mijn werk als mijn hobby en ik zit graag tot in de late uurtjes nog dingen op te zoeken over uitgeven en dat soort dingen. Een actiepuntje voor volgende maand is om echt die telefoon en laptop neer te leggen zodat ik ’s avonds echt klaar ben. Dan kan ik vaker een boek erbij pakken, eens lekker onder de zonnebank te gaan of een creatieve hobby oppakken.
 • Minder piekeren. Dit wisselt heel erg per dag. Ik moet er wel echt een gewoonte van maken om elke dag te mediteren en zoals bovengenoemd wat rustmomenten te pakken.
 • Inschrijven bij de sportschool. Ja, die is wel behaald! Ik heb al een paar keer meegedaan met de yoga-groepslessen. Heerlijk! Ik wil ook het dansen uitproberen.
 • Meer (betaald) schrijven. Dat betaald kan ik nog even weglaten, maar meer gaan schrijven is me wel gelukt! Heb je mijn verhaal Ik haat je, maar niet heus al gelezen? Elke week komt er een nieuwe aflevering online! (Tip: lees wel eerst Code rood!)
Geluksmomenten:
 • 8 jaar samen zijn met Stefan en samen naar de studio van radio 538!
 • Samen een leuke theatervoorstelling zien.
 • Dat ik een boek van Mirjam Schippers won en ze me er gewoon twee meegaf. Dank je wel lieve Mirjam!
 • Mijn vriendinnen weer eens zien op een verjaardag.
 • Een sessie ‘stop met piekeren’ gehad en daar weer mooie inzichten uitgehaald.
 • Samen met Angela de hele middag onze samenwerkingsplannen bespreken!
 • Weer met yoga beginnen en tijdens die lessen tot rust komen.
 • Een superleuke meeting gehad voor mijn secret project op zaterdag en een inspirerend event van de Goaldiggersclub op zondag. Meer van dat soort weekenden graag!
 • Een van mijn lievelingsfilms Dirty Dancing weer eens gekeken na een lange tijd.
 • Beseffen dat ik het eigenlijk gewoon goed heb en dankbaar mag zijn voor wie ik ben en wat ik heb.
Wat ging er goed deze maand:
 • Tussendoor rustmomentjes pakken als ik voel dat het teveel wordt.
 • Meer naar mijn lichaam luisteren, al ben ik hier nog niet elke dag mee bezig.
 • Sommige maanddoelen meteen oppakken, zoals vaker een boek pakken om te lezen, elke dag water drinken en weer beginnen met yoga.
Wat kan ik verbeteren:
 • Elke dag mediteren
 • Elke dag een boek lezen
 • Niet zoveel tegelijk willen
Mijn inzichten van de maand januari:

Dat ik een stapje terug moest doen en me nog meer mag focussen op de dingen die ik leuk vind en me energie geven. Ik heb tijdens een drukke week (zoals nu) nog steeds het idee dat ik teveel ‘moet’, al probeer ik het wel te verbeteren en het woordje ‘moet’ vaker te vervangen door ‘wil’ of ‘ga’. Ook kijk ik meer naar de kleine geluksmomentjes tussendoor en probeer ik wat vaker dankbaar te zijn voor mijn leven. Deze maand kon ik gelukkig wat meer bewust stilstaan in het hier en nu zonder allemaal dingen te willen bereiken.

Doelen voor februari:

Ik wil elke dag bewust tijd vrij maken voor mezelf, de dingen die ik leuk vind en aan het werken van mijn doelen. Daarnaast wil ik me gaan verdiepen in het laten groeien van mijn blog en eindelijk weer eens zorgen voor een betaalde schrijfopdracht.

Wat waren jouw belangrijkste inzichten voor deze maand?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

6 Comments

 1. 1 februari 2020 / 23:43

  Wat een goede evaluatie zeg! Ik vond onze middag ook erg nuttig! Ik dacht toevallig vandaag weer na om te gaan sporten, heb binnenkort wel een proefles salsadansen voor vrouwen die alleen willen dansen. Sportschool is niet echt mijn ding, behalve groepslessen. En door gratis proeflessen wil ik gaan kijken wat ik leuk vind!

  • Lianne
   Auteur
   2 februari 2020 / 18:11

   Leuk dat je ook wil gaan sporten en binnenkort een proefles salsadansen hebt! Ik ben ook niet zo van het fitnessen, maar ik vind de groepslessen die ze daar geven wel heel leuk. Zumba, yoga en dat soort dingen. Misschien wil je een keer mee? Kijken of je het wat vindt 🙂

 2. 3 februari 2020 / 09:40

  Wat een mooi overzicht! En wat goed dat je je manuscript opgestuurd hebt! Spannend! Veel succes!!

  • Lianne
   Auteur
   3 februari 2020 / 13:10

   Dank je! Ja ik hoop op eindelijk eens positief nieuws 🙂

 3. 3 februari 2020 / 13:02

  Mooi om te lezen! En heel spannend dat je je manuscript hebt opgestuurd. Ik ga voor je duimen!!

  • Lianne
   Auteur
   3 februari 2020 / 13:11

   Dank je, lief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *