Kijkje in mijn boekenkast!

Na het artikel over mijn werkkamer beloofde ik nog een apart artikel te wijden aan mijn boekenkast. Om jullie een kijkje te geven in wat voor boeken ik zoal heb en hoe ik alles heb ingedeeld. Niet alleen met boeken, maar ook met vrolijke andere spulletjes. Ik ben hartstikke trots op hoe mijn Billy geworden is! Kijk je mee?

Vrolijk, kleurrijk en feelgood

Ik denk dat die drie woorden mijn boekenkast het best omschrijven. Ik heb namelijk bijna alleen maar feelgoodboeken. Op de eerste plaats omdat dat mijn favoriete genre is, maar ook omdat de covers van die boeken vaak zo vrolijk en kleurrijk zijn, iets wat nogal goed werkt op mijn gemoedstoestand.

De boekenkast is nieuw, die heb ik speciaal gekocht toen we deze kamer aan het verbouwen en opknappen waren. Mijn oude Billy was een erg leuke kast, met Shakespeare-teksten, maar hij was al erg oud en een beetje aan de kleine kant voor al die ambitieuze plannen die ik met mijn boekenkast had. Daarnaast wilde ik een kast met verschillende vakjes, zodat ik er behalve boeken ook nog andere dingen in kon zetten, dus deze kast paste prima in mijn straatje!

Bovenin

Bovenin is in principe het enige gedeelte dat niet feelgood is. Links staan kinderboeken, Young Adult en een paar romans. Kinderboeken vind ik leuk om tussendoor eens te lezen, omdat ze ik ze vaak heel grappig vind. Het enige boek dat ik uit mijn kindertijd heb bewaard, is Minoes van Annie M.G. Schmidt. Die staat daar ook tussen. Waarschijnlijk heb ik die als enige bewaard omdat het mijn lievelingsboek was als kind.

in het midden staat non-fictie en wat invulboeken, en rechts boeken over schrijven en thrillers. In principe bewaar ik boeken altijd, of ik moet ze niet leuk vinden of per ongeluk dubbel krijgen of kopen. Non-fictie bewaar ik sowieso altijd omdat je er altijd wel nuttige informatie uit kunt halen, en ik bewaar sowieso altijd gesigneerde exemplaren. Op dit moment heb ik (voor zover ik goed geteld heb) 44 gesigneerde boeken in mijn kast staan. Toevallig heb ik 1 gesigneerd boek uitgeleend, dus eigenlijk 45. Dit jaar zullen er vast nog wel meer gesigneerde exemplaren bij komen 🙂

Rechts onderin is een bijzonder vak, daar staan een paar boeken die ik zelf geredigeerd heb, en mijn eigen manuscript ligt er ingebonden en wel de show te stelen. Mijn personages heb ik afgelopen jaar laten illustreren. Dat vond ik zo bijzonder. Wat er in mijn hoofd ontstaan is staat nu gewoon als een beeld op papier!

In het middelste vak met de schilderijtjes hoop ik ooit mijn eigen boeken neer te zetten. Wacht, even verbeteren: in het middelste vak met de schilderijtjes komen ooit mijn eigen boeken te staan!

Midden:

Je ziet het: de feelgoodafdeling! Ik vind regenboogboekenkasten (je weet wel, boeken gesorteerd op kleur) er altijd prachtig uitzien, maar het is niet zo heel praktisch. Liever zet ik gewoon series bij elkaar. Alleen de boeken van Jill Mansell heb ik op kleur gesorteerd, zoals je links kunt zien. Die boeken waren er prima geschikt voor en zo heb ik toch nog een regenboog-vak 🙂

Het grappige is dat ik en een heel vak heb met Jill Mansell-boeken, een heel vak met Sophie Kinsella-boeken en een heel vak met Chantal van Gastel-boeken (links onderin). Die van Chantal zijn allemaal gesigneerd. haar boek Zwaar Verliefd is de enige die ik in twee edities heb, omdat ik in de verfilming gefigureerd heb. Dat was echt gaaf om te doen! Ik kan nu gewoon zeggen dat ik op Netflix sta 😉

Afgelopen november en december mocht ik op de bookspot-events eindelijk Jill en Sophie in het echt ontmoeten! Dat was zo bijzonder, je voorbeeldauteurs door wie je zelf bent gaan schrijven in het echt zien. Als mijn huis ooit in de fik zou staan, zou ik hun gesigneerde exemplaren als eerste redden!

In het midden staat een pannenkoekplant, die ik leuk vond voor de sier, en een stamboom met foto’s van mij, mijn moeder, mijn oma en haar moeder en oma. Helaas zijn mijn oma’s en opa’s allemaal al overleden, maar ik vind het mooi om ze hier een plekje te geven.

Onderin

Ik heb (nog) niet genoeg boeken om alle vakken te vullen. Daarom heb ik die ruimte vooral opgevuld met notitieboekjes en ander fleurig (roze) spul. De writer’s toolbox is een spel die ik ooit van een winactie heb gekregen. Altijd handig om inspiratie op te doen, of als ik ooit vastloop in een bepaalde scène van een verhaal.

Heel veel van die potjes heb ik ook zelf gemaakt, zoals die drie op een rij met het strikje. Er zitten schelpen en zelf geschilderde schillen van pistachenoten in. Het fleurige happiness-potje met de roze strik heb ik ooit tijdens een workshop van het desbetreffende boek gemaakt, met auteur Jette Schröder. Superleuk om te doen en het is mijn meest bijzondere zelfgemaakte object uit de hele kast. De roze potjes in het midden heeft mijn zusje voor me gemaakt en de leuke kat met de fleurige snoepjes heb ik van lieve Romy gekregen. Die moest een mooie plek krijgen!

Zoals je ziet: echt mijn eigen fijne plekje, met mooie boeken en andere bijzondere dingen! Hopelijk kan ik mijn verzameling de komende jaren alleen maar meer aanvullen, en wellicht ook met mijn eigen boeken. Wie weet, binnenkort 😉

Hoe heb jij jouw boekenkast ingedeeld?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

14 Comments

 1. 21 januari 2020 / 07:46

  Wat ontzettend leuk om te zien! Ik houd van boekenkasten en ik vind het ook leuk om bij die van mezelf regelmatig de indeling overhoop te gooien. Supertof dat je personages zijn geïllustreerd, dat lijkt mw heel erg tof om ook eens te laten doen. Hopelijk staat binnen niet al te lange tijd je eigen boek ook te shinen in de kast!
  Ik vind van die regenboogboekenkasten ook heel erg tof, maar inderdaad ook totaal niet praktisch, ondat series gewoon bij elkaar horen. Dus heb ik mijn kasten maar ingedeeld op genre (want het is echt een allegaartje wat ik heb) en dan op auteur en een beetje wat mooi is bij elkaar!

  • Lianne
   Auteur
   21 januari 2020 / 15:33

   Ja is inderdaad echt heel gaaf! Dat moment dat je die illustraties voor het eerst ziet, echt magisch bijna 😀
   Jouw boekenkast klinkt ook heel praktisch, dat is inderdaad ook een beetje hoe ik het gedaan heb. Ga jij daar ook nog een keer een artikel over delen? 🙂 Ik vind het ook altijd leuk om de boekenkasten bij anderen te zien!

 2. 21 januari 2020 / 08:23

  Een prachtige kleurrijke boekenkast! Heel mooi om te zien. En wat een leuk idee om je personages te laten illustreren. Dat lijkt me ook heel gaaf om te hebben.

  • Lianne
   Auteur
   21 januari 2020 / 15:34

   Dank je wel! En ja dat is heel bijzonder! Ik kan het je zeker aanraden 🙂 Ik raad ook aan om een illustrator te zoeken die echt bij jou en je verhaal past, zodat het echt nog beter wordt dan je had durven hopen! 😀

 3. 21 januari 2020 / 15:57

  Ik word echt helemaal vrolijk van jouw boekenkast! Ik herken aardig wat boeken die ik ook heb. Echt leuk ook dat je hebt gefigureerd in Zwaar Verliefd. In welke scene kunnen we je spotten?

  • Lianne
   Auteur
   21 januari 2020 / 17:12

   Wat leuk, dank je wel! 🙂 Ja, dat was echt een toffe ervaring! Ik ben te zien op ongeveer driekwart van de film, als Isa en Ruben elkaar zien in die nieuwe club. Ik sta pal achter Jim Bakkum 🙂 Heb daar alleen nog wel iets korter haar!

 4. 21 januari 2020 / 19:26

  Wat ziet je boekenkast er onwijs mooi uit! Zo leuk met al die kleuren! En ik word ook helemaal blij van de deels op kleur gesorteerde boeken. Dat vind ik altijd zo’n vrolijk gezicht. Leuk dat je boeken hebt afgewisseld met andere spullen. De pannenkoekenplant staat er ook prachtig bij. En wat leuk om mijn kat in je kast terug te zien. Hij staat daar maar mooi te shinen 🙂

  • Lianne
   Auteur
   22 januari 2020 / 11:57

   Leuk is dat hè, zo’n gekleurde boeken op een rij 🙂 Ik vond de afwisseling met boeken en andere spullen erg leuk. Ja jouw kat heb ik een mooie plek gegeven!

 5. 21 januari 2020 / 20:20

  Ik moet Zwaar verliefd toch nog een keer kijken, kijken of ik je deze keer kan spotten! Ik denk dat ik je toen nog niet kende 🙂

  Ik heb geen boekenkast, ja een paar kookboeken en prentenboeken (die gebruik ik voor de klas). Maar ik gebruik mijn ereader, en heb een abbo op de bieb. Dus echte boeken begonnen toch wel te kriebelen 🙂

  • Lianne
   Auteur
   22 januari 2020 / 11:59

   Haha, volgens mij kenden we elkaar toen net, dus logisch dat je me niet echt had gespot 😉
   Op zich is een e-reader en een bieb-abonnement ook erg handig! Maar echte papieren boeken in een boekenkast vind ik toch altijd wel iets moois hebben!

 6. 22 januari 2020 / 16:00

  Oh echt liefde voor je mooie boekenkast! Het ziet er zo vrolijk uit met die kleurtjes allemaal. Ik hoop zelf dat er in mijn toekomstige huis een grote houten boekenkast komt te staan.

  • Lianne
   Auteur
   22 januari 2020 / 17:02

   Dank je! Ik vind het zo leuk als mensen er vrolijk van worden 🙂 Jouw plan voor je toekomstige huis klinkt ook leuk trouwens!

 7. 27 januari 2020 / 12:48

  Wat een super mooi en gezellig hoekje! Heerlijke kleurtjes en juiste erg leuk dat je er ook andere spullen tussen hebt staan.

  • Lianne
   Auteur
   30 januari 2020 / 19:43

   Ja inderdaad! Ik word er ook heel blij van 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *