Liannes Letters 2 jaar! Hoe gaat het en wat zijn mijn plannen?

Deze week bestaat mijn onderneming Liannes Letters 2 jaar. 16 januari 2018 ging ik naar de KvK om mezelf in te schrijven als auteur, redacteur en schrijfcoach. Om zo hopelijk (dacht ik) twee jaar later fulltime dit werk te kunnen doen. Maar helaas, dat is niet uitgekomen.

Toch had ik allemaal leuke plannen voor 2020, en voor het 2-jarig jubileum. Ik zou dan eindelijk mijn nieuwsbrief klaar hebben, ik zou een kortingsactie opstellen voor mijn retreat, ik zou, ik zou, ik zou…

En toen kreeg ik een breakdown

Het was vorige week zondag, de laatste dag van mijn twee weken vakantie. In mijn vakantie zelf had ik allemaal leuke plannen gemaakt om in mijn eerste werkweek van 2020 aan te werken. Daar zou ik met goede moed aan beginnen zodat ik eindelijk in 2020 mijn dromen en mijn doelen zou behalen! Maar die dag kwam alles in grote getale op me af. Alles waar ik mee bezig was en alles wat ik deze week wilde gaan doen. Al mijn projecten, mijn op te stellen acties, mijn to do-lists, mijn werk, en zelfs huishoudelijke taken, alles benauwde me.

Het was zelfs zo erg, dat ik niets anders kon dan huilen. Veel huilen, malen en piekeren. Ik sliep slecht en ik wilde zo graag, maar ik kon niets meer. Ik kon me niet ontspannen en ik dacht alleen maar aan al die taken die vanaf die maandag op me zaten te wachten. Ja, toen moest ik eraan toegeven; ik was overstressed. Dit was serieus.

Dit moest anders

Het was duidelijk: ik moest op de rem drukken. Pas op de plaats nemen. Ik stond alleen maar aan en zat alleen maar in mijn hoofd. Ik moest even tot rust komen. Even geen blogs, mails of Instagramstories. Of ook maar iets van al die plannen en die to do-lijst waarmaken. Even rust. Aan de ene kant voelde het heel fijn, maar aan de andere kant wilde ik gewoon aan mijn business werken en alles zien te realiseren, want anders komt er al helemaal geen groei. Groei die ik wel graag wil hebben.

Maar ik besefte dat ik het op de verkeerde manier deed. Ik deed eens even bijna niets en ging terug naar de basis. Wat wil ik nou eigenlijk écht? Waarvoor heb ik Liannes Letters nou eigenlijk opgericht? Om meer met schrijven bezig te zijn!

Maar dat doe ik niet

In 2019 heb ik, behalve wat korte verhaaltjes en blogs, gewoon niks geschreven. Nul. De laatste keer dat ik echt een lang verhaal heb geschreven, was tijdens NaNoWriMo 2018. Meer dan een jaar geleden dus! Terwijl ik dat juist het allerleukste vind om te doen. Dus je ziet: dit moest anders. Ik moet weer gaan doen wat ik het allerleukste vind, in plaats van allerlei acties, diensten en projecten op te zetten die me uiteindelijk toch geen groei opleveren. Met goede moed workshops en retraites proberen te organiseren om uiteindelijk niemand te vinden die geinteresseerd is en ik me weer afvraag wat ik nou fout doe. Ik stop daar al mijn energie in en ik zie 0,0 resultaat.

Ik denk dat ik daardoor even ben ingestort. Het leek in de vakantie zo goed te gaan, maar juist op de laatste dag wilde ik niet meer terug naar hoe het was.

Mijn bedrijf bestaat deze week 2 jaar en meer dan een paar redigeer- en correctieklussen in die 2 jaar (inclusief een nare ervaring met een klant), heb ik helaas niet gehad. Het is dus echt hoog tijd om dit jaar te gaan groeien. Om eindelijk echt eens trots te kunnen zijn op mijn groei, omzet en wat ik bereikt heb. Het is duidelijk: ik wil meer schrijven! Daarom heb ik mijn stoffige facebookpagina een update gegeven en veranderd van Liannes Letters naar Lianne Reijntjes – Auteur. Meer schrijfupdates en zo hopelijk meer bekendheid werven!

Wat kun je van Liannes Letters gaan verwachten in 2020?
 • Ik wil meer (betaalde) blogsamenwerkingen, gaan werken met affiliate links en me meer verdiepen in manieren waarmee ik inkomsten kan genereren via mijn blog. Als iemand daar nog tips voor heeft hoor ik het graag! In mijn doelen voor 2020 had ik al verteld dat ik meer samenwerkingen wilde doen, dus dat wordt een mooi actiepunt!
 • Ik heb eindelijk weer plannen om een wat langer verhaal te gaan schrijven! Deze wil ik hier op mijn website gaan zetten, waar jullie naast blogs ook elke week een hoofdstuk van het verhaal kunnen lezen. Het wordt een vervolg op Code rood, het korte verhaal dat ik al eerder gepubliceerd heb (zie korte verhalen). Ik raad je wel aan om eerst dat verhaal te lezen, anders mis je een heel stuk. Zie dat maar als het inofficiële eerste hoofdstuk. Het verhaal gaat ‘Ik haat je, maar niet heus’ heten en aanstaande vrijdag komt het eerste (oké, eigenlijk tweede) hoofdstuk online!
 • Daarnaast heb ik nóg een idee voor een langer verhaal, een roman eigenlijk, waar ik een e-book van wil maken en op Liannes Letters wil gaan verkopen. Waar dit over gaat wil ik nog niet te veel op ingaan. Het komt waarschijnlijk ergens deze zomer beschikbaar.
 • Ik heb contact gehad met een uitgeverij die auteurs zoeken om in opdracht bepaalde verhaallijnen voor hun eigen series te schrijven. Je weet wel, van die supermarktboekjes. Want fictieve verhalen schrijven, dat is wat ik het liefste doe en waar ik me grotendeels op wil focussen.
 • Ook vind ik het leuk om schrijvers te helpen, te inspireren en iets te leren, dus het schrijfcoachen wil ik ook zeker blijven doen, alleen wil ik verder nadenken in welke vorm. Ik ben aan het denken om mijn retreat voor dit jaar te laten vervallen en een nieuw schrijfcoachingconcept te ontwikkelen, gewoon één-op-één. Maar dat is nog allemaal niet zeker. Ik wil eerst de rust terugvinden om hiervoor te gaan zitten.

Dus voornamelijk heel veel schrijven, daar zal de focus op komen te liggen. Het coachen vind ik leuk voor erbij en dat wil ik regelmatig gaan doen. Af en toe zal ik nog als redacteur een manuscript ter beoordeling aannemen, maar dan alleen als het verhaal of concept me aanspreekt.

Hoe gaat het nu met mij?

Gelukkig al een stuk beter. Ik slaap alweer beter en ik heb geen huilbuien of hele onrustige gedachten meer. Het zijn de kleine dingen door de dag heen die me heel goed helpen, ook als ik aan het werk ben. Een leuk gesprekje met een cliënt, een leuk liedje tussendoor op de radio, het gespin van mijn katten, een knuffel van Stefan, een lekkere maaltijd, een heerlijk geurende douchegel… dat kan me weer zo opfleuren en het laat me beseffen dat we dat eigenlijk veel meer mogen doen. Genieten van die kleine dingen die het leven zo mooi maken, vooral als je je niet goed voelt.

We zijn allemaal zo bezig met de toekomst, met alles wat we willen bereiken en de doelen die we willen behalen. Maar het is juist heel waardevol om in het nu te leven. Om blij en dankbaar te zijn voor wat je hebt, in plaats van alleen maar proberen te presteren en het moeten van jezelf. Met de focus daarop wil ik mijn rust oppakken en hopelijk kan ik dan lekker weer gaan schrijven, en aan leuke andere (creatieve) hobby’s die ik al zo lang wilde doen beginnen. Een mooi actiepunt voor 2020!

En voor het 2-jarig jubileum?

Helaas, even geen winactie. De rust is er nog niet genoeg voor wedergekeerd om dat op te gaan zetten en te promoten. Maar ik beloof jullie dat jullie binnenkort mijn feelgoodverhaal wekelijks op mijn website kunnen lezen! Leuk goedmakertje, toch? 🙂

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

18 Comments

 1. 14 januari 2020 / 09:06

  Fijn dat het weer wat beter met je gaat! Ik kan me goed voorstellen dat je het even niet meer zag zitten, soms wil je ook gewoon te veel. Ik heb voor 2020 ook een heleboel doelen opgesteld (artikel komt morgen online!), maar het hoeft allemaal niet vandaag. Het is zo belangrijk, maar ook zo moeilijk af en toe, om prioriteiten te stellen. Super goed dat je je weer meer gaat focussen op schrijven. Heel veel succes! <3

  • Lianne
   Auteur
   15 januari 2020 / 20:48

   Bedankt voor je lieve reactie! Ja dat klopt, ik wilde te veel, en het liefst vandaag (oké, dit jaar), maar dat gaat niet altijd. Dus nu focus ik me even op datgene waar ik echt energie van krijg. Dank je, dat gaat zeker lukken! 😀

 2. 14 januari 2020 / 13:13

  Heey Lianne!
  Wat rot om te lezen dat je ingestort bent. Maar ook wat ontzettend goed dat je het direct herkent hebt en actie ondernomen hebt!
  Ben erg trots op je dat je zo goed gehandeld hebt en daardoor nu helder voor jezelf hebt wat het is dat jij wil doen!
  Jij bent het belangrijkst in je leven schat 😘

  Groetjes,
  Rian

  • Lianne
   Auteur
   15 januari 2020 / 20:49

   Bedankt voor je mooie reactie, lieve Rian! Jij kent die gevoelens natuurlijk als geen ander. Super dat het met jou nu ook beter gaat en ook beter naar je gevoel en je lichaam kunt luisteren! Samen komen we er wel <3

 3. 14 januari 2020 / 13:17

  Goed om te lezen dat het alweer beter met je gaat en je de dingen goed overdacht hebt. Ik herken het wel, het zijn allemaal leuke dingen maar soms teveel. Goed dat teruggegaan bent naar de basis van wat je echt wilt. Ik ben heel benieuwd naar je verhalen en de plannen klinken heel goed.

  • Lianne
   Auteur
   15 januari 2020 / 20:52

   Ja dat voelde echt als een verademing. Ik ben blij dat ik op tijd op de rem heb getrapt en dat het daarom nu beter gaat. Teruggaan naar de basis helpt al echt! Leuk dat je benieuwd bent naar alle plannen 🙂 Ik houd je sowieso op de hoogte!

 4. 14 januari 2020 / 13:19

  Oh, dit is wel herkenbaar hoor! Zo veel willen, maar uiteindelijk om je heen kijken en denken: hmm, wat heb ik nu bereikt? Vind het heel knap dat je je zorgen en tranen meteen hebt omgezet in concrete actiepunten. En ze klinken ook enorm behapbaar. Wat mij op zulke momenten helpt is om inderdaad een stap terug te doen en vervolgens stap voor stap vooruit te gaan. Niet alles tegelijk willen, maar één ding tegelijk.

  You can do this! <3

  • Lianne
   Auteur
   15 januari 2020 / 20:54

   Ja precies dat wat je zegt, ergens heel veel tijd, moeite en energie in stoppen maar uiteindelijk helemaal niks bereiken. Is zo frustrerend! Ik focus me nu inderdaad op één ding en probeer daar echt het maximale uit te halen. Bedankt voor je aanmoediging en je lieve reactie! <3

 5. 14 januari 2020 / 15:18

  Wat fijn om te lezen dat het weer beter met je gaat! Wat mooi dat je je zorgen hebt omgezet in actiepunten. Hier kunnen veel mensen een voorbeeld aannemen.

  • Lianne
   Auteur
   15 januari 2020 / 20:54

   Ahh bedankt voor je lieve reactie! Hopelijk is dit ook een mooie inspiratie voor jou als jij er ook ooit doorheen zit <3

 6. 14 januari 2020 / 18:29

  Wat mooi dat je dit deelt, Lianne. Goed dat je zo authentiek durft te zijn, maar ook dat je concrete stappen zet om weer te doen waar je hart het hardst voor klopt (luistertip: ‘Waar mijn hart’ van Matthijn Buwalda ;-)) Het is ook wel herkenbaar, in de zoektocht naar groei en succes, verlies je soms uit het oog waar het nu echt om draait. Volgens mij is het belangrijkste dat je geniet en doet waar je van houdt, anders houdt je het niet vol. Heel veel succes met alles!

  • Lianne
   Auteur
   15 januari 2020 / 20:57

   Bedankt voor je lieve reactie! Het is zeker waar wat je zegt, je wilt groei en succes, maar ik vergat waarom ik dit in eerste instantie wilde doen, en dat is het allerbelangrijkst! Dat ga ik nu zeker weer (her)oppakken. Bedankt voor de luistertip! 😉

 7. 14 januari 2020 / 21:09

  Wat balen dat je dit hebt ervaren, het geeft niet, ik heb het ook ervaren vorig jaar en zeker bedenken wat je echt wil en wat jou echt gelukkig maakt (en stop met moeten!!) werkt zeker. En donderdag gaan we alvast aan onze doelen werken, dit wordt een top jaar!

  • Lianne
   Auteur
   15 januari 2020 / 20:58

   Wat vervelend dat jij dat ook mee hebt gemaakt! Teruggaan naar wat jij graag wilt en loslaten werkt inderdaad goed. Ik heb al héél veel zin in morgen! 🙂

 8. 15 januari 2020 / 16:44

  Wat goed van je dat je je na je break down weer herpakt hebt en met nieuwe plannen aan de slag gaat!

  • Lianne
   Auteur
   15 januari 2020 / 20:58

   Bedankt voor je lieve reactie. Dit gaat zeker lukken! 🙂

 9. 15 januari 2020 / 20:32

  Wat rot om te horen dat je even een mental breakdown had vorige week, maar wat ontzettend mooi om te lezen hoeveel inzichten iets meer rust in je hoofd je al heeft opgeleverd. Je hebt prachtige plannen die allemaal écht bij jouw passie voor schrijven passen en waarvan ik zeker weet dat ze je heel veel energie zullen geven in plaats van kosten. Echt heel veel complimenten waard dat je je signalen serieus hebt genomen en daardoor je doelen en plannen nu eigenlijk helderder hebt dan ooit.
  Overigens herken ik wel een stukje van de frustratie die de eerste weken van het jaar (en dus nieuwe doelen) met zich mee kunnen brengen. Bij mij ging het niet over werk, maar over een dilemma waarbij ik de knoop toch echt volgende week wilde doorhakken. Totale paniek kreeg ik er vorige week van. Want ik kon helemaal niet kiezen. Dat was totdat ik me besefte dat ik mezelf dat doel had opgelegd en helemaal geen knopen hoefde door te hakken, zolang ik me daar nog niet klaar voor voel. Dat gaf al zo veel rust. Ik geloof dat ik gewoon een beetje meeging in de januarikriebels en goede-voornemensvibes 😉 Toevallig heb ik daar laatst ook een artikel over geschreven dat morgen online komt.

  Anyway, nogmaals superstoer hoe je dit hebt aangepakt! Enne weet dat je oprecht heel erg goed bezig bent! Geniet van het schrijven en pak de nodige rustmomenten zodra je voelt dat het nodig is <3

  • Lianne
   Auteur
   15 januari 2020 / 21:02

   Bedankt voor al je lieve complimenten! Doet me goed als iemand je op deze manier weer kracht toespreekt! <3
   Wat vervelend dat je zelf ook met een dilemma hebt gezeten en dat dat piekeren bijna tot een paniekaanval heeft geleid! Fijn dat je besefte dat je niks moet van jezelf en je gewoon moet doen waar je je goed bij voelt. Ik ben heel erg benieuwd naar je artikel! Hopelijk heeft de keuze nu mooi voor je uitgepakt.
   Bedankt voor alles en dat ga ik zeker doen! Ik ga zeker rust nemen en genieten! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *