De 7 leukste boeken die ik in 2019 las!

Iemand die binnen een jaar wel honderd boeken leest? Ik beken tot mijn spijt: zo iemand ben ik niet bepaald. Voor mij is 25 al veel, en zelfs dat heb ik helaas niet gered. Maar toch heb ik wel een aantal mooie boeken gelezen die het waard zijn om vermeld te worden! Welke dat zijn, ga ik vandaag delen in deze mooie boekenblog! Het rijtje is geheel willekeurig ingedeeld, dus niet op van leuk naar minst leuk.

1: Tommie in de zorg – Tommie Niessen

Dit was dan weer wél een van die zeldzame momenten dat ik een boek binnen 24 uur uitlas. Tommie beschrijft aan de hand van korte hoofdstukjes over waarom hij ooit in de zorg is gaan werken en anekdotes over de dingen die hij meemaakt bij de cliënten. Voor mij heel herkenbaar, aangezien ik ook in de zorg werk. Maar daar zo vol passie over vertellen? Nee, dat kan ik niet. Daarom vind ik het zo knap dat Tommie dat wel heeft gedaan, en doet.

2: Babe, you got this – Emilie Sobels en Martje Haverkamp

Hier kon ik dan wél weer vol passie over vertellen. Ik heb zelfs tips uit dit boek gedeeld, verdeeld over twee artikelen. Ik heb onwijs veel opgestoken van de wijze lessen die deze 23 succesvolle ondernemers me gaven. Zeker een boek dat ik nog eens met veel plezier door kan spitten. Een aanrader voor alle vrouwen!

3: L.A. Candy – Lauren Conrad

The Hills heb ik nooit echt gevolgd, de serie waar dit boek op gebaseerd is. Ik zag het goedkoop in de kringloopwinkel liggen en besloot het een kans te geven. Toch was ik aangenaam verrast door L.A. Candy. Het is een fictief verhaal, gebaseerd op Laurens ervaringen toen ze in de serie speelde. Ze vertelt het verhaal op een toegankelijke en tijdloze manier, waardoor je niet zou zeggen dat dit boek al tien jaar oud is. Het tweede en derde deel heb ik onlangs ook bij de kringloop gevonden en staan ook al klaar om gelezen te worden!

4: Knetterverliefd – Vannessa Thuyns

Dit boek van lieve Vannessa Thuyns moest mee op vakantie! Omdat ik daar alle tijd had om aan het zwembad te gaan lezen, was dit boek ook zo uit. Het is een heel fijn boek om tussendoor te lezen en het is een heerlijke feelgood met een tikje spanning! Enige minpuntje: er gebeurt erg veel tegelijkertijd en alles gebeurt erg vlot achter elkaar in maar 200 pagina’s. Beter had ze het boek wat langer kunnen maken met wat meer rustpauzes tussendoor. Maar ach, het is daarom ook geen saai boek!

5: Verknocht – Lisette Jonkman

Ja, daar was ie dan eindelijk! Het langverwachte, derde deel in de Verkikkerd-reeks! Lisette Jonkman is een van de weinige auteurs wiens boeken ik razendsnel uitlees. Misschien dat als zij honderd boeken zou hebben, ik wel aardig in de buurt kom van honderd boeken per jaar! Verknocht is weer zoals we van Lisette gewend zijn, heerlijk grappig, romantisch en af en toe met een brok in je keel. Jammer dat dit het laatste deel is, want ik had nog wel veel meer over Lucy en de nerds willen lezen!

6: Truth or dance – Chinouk Thijssen

Er zijn weinig thrillers waarvan het mijn aandacht trekt om ze te lezen, maar voor die van Chinouk maak ik een uitzondering! Ook Chinouk schrijft lekker toegankelijk en niet te moeilijk, waardoor haar boeken lekker weglezen. Maar dat komt ook wel door de grote hoeveelheid spanning. Truth or dance is het eerste deel van een trilogie en over de andere delen heb ik ook al veel goede verhalen gehoord. Laat 2020 maar beginnen voor een paar spannende leesavondjes!

7: Ruimte voor liefde – Joyce Spijker

In deze ben ik nog bezig, maar deze verdient het zeker om genoemd te worden. Het is een non-fictie, waar mijn oud writerscommunity-coach Joyce Spijker een knap staaltje research heeft gedaan. Alle onderwerpen over de liefde zijn al eens een keer beschreven, maar deze is nieuw! Want hoe komt het dat, in een gemoderniseerde wereld, waar iedereen zelfstandig en onafhankelijk wil zijn, ons beeld van de liefde in al die tijd nog niks is veranderd? Joyce schrijft over hoe het ook anders kan, in plaats van wachten op de prins op het witte paard, ware liefde en happily ever after. Doet ze goed!

Wat is het leukste boek dat jij dit jaar hebt gelezen?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

17 Comments

 1. 13 december 2019 / 06:51

  Mooie boeken heb je gelezen Babe you got this ligt nog op mij te wachten. Een van de mooie boeken die ik dit jaar heb gelezen is de Olijfboom van Lucinda Riley.

  • Lianne
   Auteur
   13 december 2019 / 10:43

   Ik heb ook een boek van Lucinda Riley liggen, het eerste deel van De Zeven Zussen. Ik ben er ook erg benieuwd naar. Babe, you got this kan ik je zeker aanraden!

 2. 13 december 2019 / 09:32

  Wat een leuke boeken! Ik ben ook gek op lezen. LA Candy vond ik ook zo leuk! Ik heb The Hills wel gevolgd (afgelopen zomer heb ik alle 6 seizoenen ook teruggekeken), maar de boeken had ik nog nooit gelezen. Grappig, ik vond de eerste en het tweede deel ook in de Kringloop! Het derde deel zag ik ook, maar die had ik toen niet meegenomen. Super stom, want ik was heel snel door deel 1 en 2 heen en nu is deel 3 natuurlijk allang verkocht aan iemand anders. Haha. Mocht je deel 3 uit hebben dan koop ik het boek dus graag van je over, als jij dat geen probleem vindt :-). Ik wil het boek ook wel weer terugsturen als ik ‘m uit heb, dan heb je je serie weer compleet!

  • Lianne
   Auteur
   13 december 2019 / 10:45

   Oh leuk dat je alle seizoenen hebt teruggekeken! En grappig dat jij die boeken ook bij de kringloopwinkel vond! Nou, bij ons liggen er twee kringloopwinkels in dezelfde straat, dus toen had ik deel 2 en 3 bij de ene gevonden, bleken ze de hele serie bij die andere ook te hebben! Ik kan wel voor je kijken of ze deel 3 nog hebben, het is inmiddels al een aantal maanden geleden. Ik fiets er straks langs en dan kijk ik wel even voor je!

 3. 13 december 2019 / 09:53

  Wat leuk om dit soort blogs bij iedereen voorbij te zien komen 🙂 En lezen moet je altijd op je eigen tempo doen, dus verontschuldig je vooral niet over het aantal boeken dat je in een jaar leest! Wat een leuke boeken heb je gelezen dit jaar. Ik heb dit jaar ook Lisettes boeken gelezen en vond ze heerlijk snel weglezen 🙂 De boeken van Chinouk wil ik ook echt nog gaan lezen komend jaar. Het leukste boek dat ik dit jaar gelezen heb was denk ik een deel uit de Percy Jackson serie van Rick Riordan. Ik ben heel blij dat ik zijn boeken dit jaar heb ontdekt 😉

  • Lianne
   Auteur
   13 december 2019 / 10:46

   Haha, ja dat klopt zeker! Ik kan tenminste wel langer van een boek genieten op die manier 😉 Lisettes boeken lezen voor mij altijd heel snel weg, heerlijk! En die van Chinouk kan ik je ook zeker aanraden!

 4. 13 december 2019 / 11:09

  Klinkt als een leuk rijtje. Het boek was mij het meest is bijgebleven van afgelopen jaar is toch wel ‘memoirs of an imaginairy friend’ (ook vertaald in het nl geloof ik). Onwijs origineel en leuk beschreven.

  • Lianne
   Auteur
   13 december 2019 / 11:33

   Die ken ik helemaal niet, maar hij klinkt wel heel interessant. Ik ga hem eens opzoeken! 🙂

 5. 13 december 2019 / 11:36

  Zitten veel Nederlandstalige schrijvers tussen die ik niet ken. Leuk! Ik ben een beetje op ontdekkingstocht naar leuke Nederlandse literatuur. Vooralsnog lees ik de meeste boeken in het Engels. Maar heb dit jaar eigenlijk vooral goede herinneringen aan de Onbreekbaar-reeks van Lisette Jonkman (in een ruk uitgelezen op vakantie!)

  • Lianne
   Auteur
   13 december 2019 / 12:33

   Leuk dat je Nederlandse boeken wil gaan lezen! Deze kan ik je zeker allemaal aanraden! De Onbreekbaar-reeks wil ik ook nog lezen, maar ik wil eerst wachten tot ze in paperback-versie verschijnen 🙂

 6. 14 december 2019 / 10:25

  Ik heb dat boek van Lauren Conrad ook gelezen. En het grappige is dat ik een paar van deze boeken naar de kringloop gebracht heb. Toevallig!!

  • Lianne
   Auteur
   14 december 2019 / 19:59

   Wat toevallig zeg! Mooi dat je op zo’n manier weer andere mensen blij kan maken met boeken als je ze zelf niet meer nodig hebt 🙂

 7. 14 december 2019 / 15:01

  Leuke boeken zo te lezen. Ik heb er zelf alleen Babe, You got this van gelezen, maar heb meerdere van jouw lijstje op mijn wil-ik-nog-lezen lijstje staan.
  En grappig, ik heb een soortgelijke blog als deze (met hele andere boeken danwel ;-)) voor binnenkort op de planning staan.

  • Lianne
   Auteur
   14 december 2019 / 19:59

   Leuk dat jij ook nog meerdere boeken van dit lijstje op jouw lijstje hebt staan! Ik ben benieuwd naar jouw boekenblog 🙂

   • 17 december 2019 / 19:54

    Toevallig staat er voor deze week nog een andere boekenblog bij mij op de planning, maar de boekenblog met leukste boeken die ik het afgelopen jaar las komt over twee weken ongeveer op mijn website. 🙂

 8. 21 december 2019 / 12:50

  Ik ben een lezer en er zijn jaren geweest dat ik meer dan 100 boeken las. Mooie tijden. Ik mis ze wel, want door alles wat ik heb meegemaakt heeft mijn concentratie een enorme deuk gehad. Dit jaar zit ik aan de 63 boeken denk ik. Of ik ben bezig in boek 63. Truth or Dance heb ik ook gelezen! Ik wil heel graag het vervolg lezen. Verknocht wilde ik lezen, maar ben er dit jaar niet aan toegekomen. Ik wens je een fijn leesjaar toe in 2020!

  • Lianne
   Auteur
   21 december 2019 / 14:42

   Wat goed en knap dat jij zoveel boeken in een jaar kan lezen! Ik vind 63 alsnog veel, dat doe ik je niet na! Toch wil ik proberen om er minstens 25 te gaan lezen in 2020. Verknocht is zeker een aanrader! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *