Voorstelrondje: mijn belangrijkste personages

Op de blog van Mirjam Schippers kwam ik van de week een leuk artikel tegen dat ik kon gebruiken voor mijn eigen inspiratie: namelijk het voorstellen van de personages uit je boek! Sommigen van jullie zullen misschien wel nieuwsgierig zijn naar wat ik allemaal precies geschreven heb. Op mijn auteurspagina kun je wat meer informatie lezen, en in deze sneak peek kun je een kort fragment lezen. Maar even in het kort: ik heb een feelgoodroman geschreven, waarvan ik hoop dat hij volgend jaar uitgegeven kan worden.

Maar in de tussentijd moet ik natuurlijk alvast potentiële lezers enthousiast zien te maken, dus ik dacht: waarom niet? Misschien is het wel leuk om jullie alvast op een originele manier nieuwsgierig te maken naar wat komen gaat. Bij dezen: speciaal voor jullie komen de drie hoofdpersonages uit mijn verhaal Opgescheept aan het woord!

Else

Hallo, aangenaam kennis te maken. Ik heet Else. Officieel Else-Marie, maar het kan nog net door de beugel dat mijn ouders me zo noemen. Oké, eigenlijk niet, maar als ik er wat van ga zeggen komt die preekwaterval weer uit hun mond. Sinds kort woon ik eindelijk op mezelf. Of nou ja, samen met twee andere dames. Dat verliep allemaal anders dan ik had gehoopt. Als ik niet het voortouw zou nemen, zou alles hier in het honderd lopen. Dat wil zeggen: stof op de meubels, afwas op het aanrecht en geen voedzame maaltijden op tafel. Mijn huisgenoten vinden dat ik te veel zeur, maar ik kan er niks aan doen. Als ik alles zou laten verslonzen, gaan mijn ouders er geheid wat van zeggen. Toch zou ik wel graag wat losser willen zijn. Niet zo bezig zijn met al die structuur en regels. Misschien dat Lindsays knappe broer Maurice me dan eindelijk ziet staan… Oh help, zei ik dat hardop? Ach, zolang hij er zelf maar niet achter komt.

Jenny

Hoi allemaal! Mijn naam is Jenny. Wat leuk om me aan jullie voor te stellen. Ik woon op mezelf, samen met twee huisgenoten. Wat ik superleuk vind, hoor, maar soms word ik gek van hun gekibbel. Ik vond het zo leuk dat ik twee huisgenootjes kreeg, maar ik haat het dat ik zo’n klungel ben die alles fout doet. Ik wilde zo graag het huis uit, eindelijk aan mijn ouders en mijn superslimme broertjes laten zien dat ik volwassen was, en ook iets kon. Maar ik maak dingen alleen nog maar erger. Ik verpest de was, het avondeten en zelfs leuke verrassingen. Het enige waarvan ik denk dat ik het nog een beetje goed kan, is tekenen. Dat vind ik het allerleukst om te doen. Vooral tekeningen maken van superschattige dieren met achtergronden in de mooiste kleurtjes. Daar word ik altijd blij van!

Lindsay

God, ik haat voorstelrondjes. Moet ik echt? Nou, goed dan. Ik ben Lindsay. Laten we het er maar op houden dat het thuis nogal shit was en ik liever gisteren dan vandaag daar weg wilde. Dat is gelukkig gelukt, maar nu zit ik wel vast aan twee van die zeikerige huisgenoten die zich overal mee bemoeien, en kan ik nog niet van mijn vrijheid genieten. Altijd dat gezeur van Else over huishoudschema’s en eten koken, Jenny die al mijn kleding verpest, en dan heb ik ook nog die loser van een buurjongen wat alles er niet bepaald beter op maakt. Nou ja, het is beter dan thuis wonen. Maar oké, alles is beter dan thuis wonen. Al woonde ik in een kartonnen doos onder de brug, dat had me geen reet uitgemaakt. Maar gelukkig heb ik het nu best goed voor elkaar, los van mijn huisgenoten dan. Ik heb lekker wel de mooiste slaapkamer!

En word je al nieuwsgierig? Zou je meer willen lezen? Laat het me vooral weten, want dan ga ik nog veel meer leuke dingen delen!

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

8 Comments

 1. 27 november 2019 / 09:17

  Wat leuk dat ik je geïnspireerd heb om dit blog te schrijven en wat een superleuk artikel is het geworden 🙂
  Echt heel tof om te lezen! Ik ben echt heel erg benieuwd naar je boek. Als het net zo leuk is als deze verhalen, gaat-ie er zeker komen!

  • Lianne
   Auteur
   27 november 2019 / 12:51

   Jij ook bedankt voor de inspiratie 🙂 Dingen over personages delen is eigenlijk gewoon heel leuk! Leuk dat je zo benieuwd bent 🙂 Ja, hij is zelfs nóg leuker dan alle andere verhalen die je ooit van me gelezen hebt 😉

 2. 27 november 2019 / 11:16

  Wat ontzettend leuk om zo je personages beter te leren kennen en ik ben zeker nieuwsgierig. Ik ben benieuwd naar je boek 🙂

  • Lianne
   Auteur
   27 november 2019 / 12:51

   Dank je! Leuk dat je zo nieuwsgierig bent 🙂 Ik ga zeker meer leuks delen!

 3. 27 november 2019 / 19:09

  Ik ken de dames natuurlijk al door het proeflezen van de eerste versie van je verhaal, maar heel leuk om ze weer ‘tegen te komen’!

  • Lianne
   Auteur
   27 november 2019 / 21:44

   Ja klopt! Ik ben benieuwd wat je van de verbeterde versie vindt. Het is echt heel erg veranderd! 🙂

 4. 28 november 2019 / 17:11

  Leuke personages alvast. Het smaakt zeker naar meer dus ik ben erg benieuwd naar nog een voorproefje!

  • Lianne
   Auteur
   28 november 2019 / 17:14

   Dank je! Fijn dat je het leuk vindt! Dan ga ik zeker meer delen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *