Fotodagboek: De mooiste plekken in Barcelona!

Het is alweer twee maanden geleden dat ik in het heerlijk zonnige Barcelona te vinden was. Wat kan ik terugverlangen naar dat heerlijke weer. Maar ook naar die prachtige, hippe stad die zoveel moois te bieden heeft! Het is een stad met een mooie combinatie van authentieke gebouwen en hippe hotspots. Als je er nog niet geweest bent: na dit artikel wil je er zeker naartoe! En ook als je er wél geweest bent, wil je zeker weten weer terug. Kijk mee in het fotodagboek van onze twee dagen in Barcelona.

We wisten meteen wel wat we als eerste wilden bezoeken toen we met de trein in Barcelona aankwamen: de Sagrada Familia natuurlijk! We wilden dat indrukwekkende gebouw nu eens met eigen ogen zien. Nou was het zo dat in dezelfde week dat wij daar waren een groot festival in Barcelona plaatsvond en het drukker was dan normaal. Dus tickets voor een tour in de Sagrada Familia waren tot de week daarna allemaal uitverkocht. Ooit wil ik er nog wel een keer naar binnen. Maar de buitenkant was al fantastisch om te zien!

Daarna besloten we naar Park Guell te gaan, om daar ook tickets voor te scoren voordat die ook uitverkocht waren en we helemaal niks meer te zien kregen! Er waren nog tickets voor de volgende dag, dus die hadden we meteen gekocht zodat we de volgende dag ook al iets voor op de planning hadden staan.

Daarna gingen we door de stad lopen en wauw, ik keek mijn ogen uit bij het zien wat voor een prachtige en originele architectuur Barcelona rijk is. Al die gebouwen van Gaudi zijn stuk voor stuk eye-catchers! Helaas waren tickets door die festivaldrukte overal uitverkocht, maar ooit wil ik alles vanbinnen eens gaan bekijken!

Dit is de Gotische kerk, waar we gelukkig wél tickets voor konden scoren. Na het wandelen en de sightseeing besloten we te lunchen en te meeten met een collega/vriend van Stefan. Die was toevallig ook die dagen in Barcelona. Hij was er al vaker geweest en liet ons nog wat mooie plekjes zien. Zoals de Spaanse Arc de Triomf en Parc de la Ciutadella.

Via het park liepen we door naar de boulevard en naar het strand. Daar gingen we even lekker gingen zitten voor een drankje. Alleen al vanwege de looks zou je ze bestellen, toch? 🙂

Na wat genieten van dit heerlijke uitzicht liepen we terug de stad in, waar we bij toeval stuitten op een heel leuk tentje: Restaurant Bananas. Helaas konden we vanwege het tijdstip niets groots te eten bestellen, maar we moesten hier nog wel even blijven zitten voor een drankje. Als je ooit in Barcelona komt, sla deze hippe hotspot dan vooral niet over!

Toen we echt honger begonnen te krijgen, besloten we in de binnenstad nog wat te eten. Daarna besloten we weer met de trein terug te gaan, zodat we de dag daarna weer op tijd konden vertrekken. Eindelijk op naar Park Guell! Ik dacht al genoeg kleurrijks van al Gaudi’s gebouwen te hebben gezien, maar dit was een waar paradijs! Dit in combinatie met het uitzicht over de stad vond ik waarschijnlijk de mooiste plek van Barcelona.

Serieus, ik kreeg door al dat mozaïek ideeën voor in ons eigen huis! Superleuk toch? En, een factor die meespeelde waarom ik die plek zo mooi vond: een stuk met roze mozaïek! Niet geheel onbelangrijk 😉

Ook de huisjes onderaan de trappen waren erg leuk. Ik vond ze op het snoephuisje van Hans en Grietje lijken.

Toen we weer terug de stad ingingen, besloten we weer te gaan lunchen met die vriend van Stefan en we hebben drankjes gedronken bij Oassis Natural Cooking, op de Passeig de Gràcia. Nog zo’n ontzettend leuk instagramwaardig plekje! We hebben er alleen wat gedronken, maar volgens mij hebben ze daar hele lekkere en gezonde gerechten. Gaat zeker weer op mijn lijst als we weer teruggaan!

Nog een plek die je écht moet bezoeken als je hier bent, is de winkel Ale- Hop. Helaas hebben ze hem bij ons niet, maar Spanje zit er vol mee! Ze hebben er zulke leuke, kleurrijke en schattige hebbedingetjes en tierelantijntjes, zoals notitieboekjes, pennen en ander instawaardig spul. Zelfs Stefan heeft er (leuke) dinosaurusspulletjes gekocht. Aanrader dus!

We wilden nog ergens wat gaan eten met uitzicht op de Sagrada Familia en toen het ging schemeren zijn we naar Torre Glòries gegaan, die ’s avonds prachtig oplicht.

Na met z’n drieën nog een drankje te hebben gedaan op een rooftopbar gingen we kijken bij een podium van het festival wat die week bezig was. Het was gezellig druk, er waren meerdere optredens en we hadden uitzicht op de fontein die ’s avonds een prachtige kleurenshow gaf!

Achteraf was het wel leuk dat we net tijdens de dagen van het stadsfestival in Barcelona waren, maar de volgende keer wil ik erheen als het gewoon rustig is en niet alles uitverkocht is! Maar het was een leuke afsluiter van deze twee dagen Barcelona.

Ben jij ooit in Barcelona geweest?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Delen:

12 Reacties

 1. 24 november 2019 / 08:04

  Mooie foto’s. Drie jaar geleden ben ik in Barcelona geweest en vond het een prachtige stad. Ik wil echt een keertje terug.

  • Lianne
   Auteur
   24 november 2019 / 10:26

   Ja ik wil nu ook echt een keer terug!

 2. 24 november 2019 / 08:54

  Oh, wat tof! Ik ben nog nooit in Barcelona geweest, maar nu ik jouw foto’s zie, wil ik meteen een ticket boeken.

  • Lianne
   Auteur
   24 november 2019 / 10:27

   Ik was er ook nog nooit geweest, maar het is zeker een aanrader en nu zou ik zeker ook eens terug willen!

 3. 24 november 2019 / 09:59

  Ik ben nog nooit in Barcelona geweest, maar wat ziet het er supergaaf uit! Ik wil er zeker een keer naar toe!

  • Lianne
   Auteur
   24 november 2019 / 10:28

   Ik was er ook nog nooit geweest, maar ik was aangenaam verrast! Het is zeker een aanrader om eens heen te gaan 🙂

 4. 24 november 2019 / 14:15

  Wat een leuke foto’s heb je gemaakt! Ik ben 12 jaar geleden voor het laatst in Barcelona geweest, maar ik zou er wel echt weer een keer naartoe willen ;D

  • Lianne
   Auteur
   24 november 2019 / 17:41

   12 jaar is ook al wel weer een hele tijd terug. Hoog tijd om weer eens te gaan 😉

 5. 25 november 2019 / 13:02

  Jaaaa ik wil hier nog zo graag een keertje naar toe! Het staat hoog op mijn lijstje en nu helemaal door jouw prachtige foto’s!

  • Lianne
   Auteur
   25 november 2019 / 13:04

   Leuk dat jij er ook eens naartoe wil gaan! Het is zeker een aanrader en je kunt er inderdaad prachtige foto’s maken 🙂

 6. 27 november 2019 / 08:26

  Superleuk om je verslag van Barcelona te lezen! Ik ben er twee keer geweest en blijf het een geweldige stad vinden. Vooral Parc Guëll is inderdaad prachtig. Mooie foto’s heb je gemaakt en wat hebben jullie veel mooie dingen gezien! Zelf ben ik ook nog nooit in de Sagrada Familia geweest, maar heb ik alleen de buitenkant gezien. Ik hoop zeker nog een keer de binnenkant ook te zien.
  De Alé Hop is leuk hè?! Mijn moeder werd – toen wij een aantal jaar geleden gingen – alleen al enthousiast van de grote koe die voor de deur staat, omdat zij koeien verzamelt 😛

  • Lianne
   Auteur
   27 november 2019 / 14:20

   Ja ik vond het een prachtige stad en ik wil er graag eens terug 🙂 Helaas konden wij toen de Sagrada Familia ook niet naar binnen, maar dat wil ik ooit nog wel een keer. Ja die Ale Hop is zo leuk! Wij zijn er in Lloret de Mar geweest omdat we in Barcelona niet echt gewinkeld hadden, maar wat een waar feest was het om daar rond te lopen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *