15 willekeurige feitjes over mij #3

Het laatste lijstje met random feitjes over mij is alweer van vorig jaar. Hoog tijd voor een nieuw lijstje! Benieuwd naar wat ik allemaal voor rare dingen doe of wil je me beter leren kennen? Pak iets te drinken en lees lekker mee!

1: Ik kan niet fluiten of mijn tong krullen. Ik heb geaccepteerd dat dat niet voor mij is weggelegd.

2: Net zoals dat sommige mensen ’s morgens een kopje koffie moeten drinken, moet ik voordat ik naar het werk ga een kopje chocomel drinken. Als ik dat niet doe voel ik me op de een of andere manier niet voldaan. Omdat ik niet zo heel vroeg ontbijt, is die chocomel voor mij een bodem.

3: Ik tekende vroeger meer dan dat ik schreef. Ik tekende altijd de omslagen van mijn potentiële boeken, die vaak over paarden, ballet of andere meisjesdingen gingen. Gelukkig heb ik het tekenen nu omgeruild voor het daadwerkelijke schrijven, al kriebelt het de laatste tijd steeds meer om echt te leren tekenen.

4: Ik heb nog nooit iets gebroken, gekneusd of gehecht gehad. Ook ben ik nog nooit geopereerd, behalve een keer als peuter voor mijn neusamandelen, maar daar weet ik niks meer van. Ik zou dus niet weten hoe het voelt om op een ziekenhuisbed te liggen.

5: Voor degenen die het nog niet wisten: ik ben de oudste van vier kinderen. Ik heb nog een zusje en twee tweelingbroertjes. Dat was vroeger niet altijd even leuk! Tegenwoordig kunnen we goed met elkaar opschieten en vind ik het altijd fijn om ze weer te zien.

6: Vroeger at ik ontzettend graag kippenpootjes, terwijl de gedachten aan kluiven me nu de rillingen geven. Gek hoe smaken kunnen veranderen!

7: Laatst heb ik iets van mijn 27-bucketlist afgestreept: ik heb in Spanje een traguspiercing laten zetten! Eng of pijnlijk? Nee hoor. Je voelt het wel, maar het is veel pijnlijker om je teen te stoten dan om een piercing te nemen (echt waar)! Ik voelde er daarna meteen al niks meer van.

8: Volgens mij ben ik de enige persoon ter wereld die niet zoveel om Disneyfilms geeft. Natuurlijk vind ik ze wel leuk om te kijken, maar ik kijk ze niet zo vaak. Er zijn er ook genoeg die ik nog nooit gezien heb, zoals Bambi, Lady en de Vagebond en de geanimeerde versie van Dumbo. Ja ik weet het, ik ben een cultuurbarbaar.

9: Ik durf toch wel te zeggen dat ik een meisjes-meisje ben. Vroeger (toen alles beter was, nee grapje) droeg ik het liefste jurkjes en had ik het liefste roze spulletjes, ik was gek op series zoals De Powerpuff Girls en Totally Spies (volgens mij komt daar onbewust de inspiratie voor mijn boek vandaan) en ik heb tijdens mijn hele schooltijd nooit met jongens gespeeld. Gelukkig is dát wel goed gekomen, maar een meisjes-meisje ben ik nog steeds.

10: Voor zover ik weet heb ik geen allergieën. Als ik toch allemaal hoor waar mensen allergisch of intolerant voor kunnen zijn ben ik dankbaar dat ik alles kan eten en drinken wat ik wil zonder klachten te krijgen.

11: Soms vind ik het leuk om mijn vriend in te wrijven dat ik beter ben in inparkeren dan hij. Als hij heeft gereden en de auto schots en scheef op een parkeerplaats neerzet, zegt hij eerst ‘dat het wel lukt en dat het zo prima kan’, om vervolgens de auto uit te stappen en te zien dat hij de auto wel heel erg dramatisch geparkeerd heeft. ‘Zal ik hem maar even rechtzetten voor je?’ vraag ik dan lachend, waarop hij dan toch maar toegeeft.

12: Ik vind het altijd zo knap als mensen wel tien boeken kunnen uitlezen in een maand. Ik mag al blij zijn als ik er één uitlees. Ook al vind ik lezen heerlijk, ik ben geen snelle lezer. Een boek binnen één dag uitlezen komt bij mij dus ook echt nooit voor, of het moet een heel dun en simpel boekje zijn. Wat gek is, omdat ik schrijfster ben.

13: Vanochtend hebben er minstens twee mensen op het werk weer gevraagd uit welk land ik nou eigenlijk kom. Irritant wordt het wel!

14: Ik vind de geur van mandarijnen en sinaasappels vreselijk, en ik eet die vruchten ook nooit. Het gekke is dat ik sinaasappelsap dan wel weer lekker vind.

15: De laatste keer dat ik mijn haren heb laten knippen, is al twee jaar geleden. Ik ga alleen naar de kapper om mijn haar te laten doneren en voor de rest laat ik het alleen maar groeien. Wel lekker goedkoop!

Wat is een willekeurig feitje over jou?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Delen:

14 Reacties

 1. 15 oktober 2019 / 16:48

  Wat een leuk lijstje om te lezen. Ik vind het zo leuk dat je iemand echt een beetje leert kennen door de blogs, ook al heb je diegene nog nooit gezien.
  En wat grappig, ik tekende vroeger ook heel veel, ook omslagen voor boeken die ik schreef. En ah, nummer 10 zou ik ook graag willen zeggen 😉 Maar aan de andere kant, als je je een stuk beter voelt doordat je iets niet meer eet, heb je het ervoor over. Dus mocht je ooit nog een allergie of intolerantie ontwikkelen, laat dat dan je troost zijn 😉

  • Lianne
   Auteur
   16 oktober 2019 / 16:03

   Leuk dat je het leuk vindt! Ik vind het ook altijd leuk om iemand door middel van dit soort feitjes te leren kennen 🙂
   En dat wat jij zegt is inderdaad een goed punt om mee te relativeren. Fijn dat je je nu al veel beter voelt daardoor!

 2. 15 oktober 2019 / 17:21

  Altijd leuk om van die random feitjes te lezen! En yay voor The Powerpuff Girls en Totally Spies, haha!

  • Lianne
   Auteur
   16 oktober 2019 / 16:04

   Ja geweldig waren die series hè? Ik mis ze nog steeds 😉

 3. 15 oktober 2019 / 19:33

  Leuk om te lezen! De meeste dingen wist ik wel al van je, maar sommige nog niet.

  • Lianne
   Auteur
   16 oktober 2019 / 16:05

   Leuk om zo toch weer meer over iemand te weten te komen 🙂

 4. 15 oktober 2019 / 21:10

  Leuk lijstje! Ik heb eens gehoord dat het genetisch bepaald is of je je tong kan krullen of niet. Het is dus niet iets wat je jezelf kan aanleren, gek hé?

  • Lianne
   Auteur
   16 oktober 2019 / 16:05

   Ja dat klopt, dat heb ik ook eens gehoord. Het is echt maar 10% van de mensheid die dit niet kan. Helaas dus 😉

 5. 15 oktober 2019 / 23:52

  Altijd leuk, dit soort lijstjes met feitjes 🙂 Dat blijven een van mijn favoriete soorten artikelen om te schrijven en lezen. Leuk om zo weer wat nieuwe dingen over je te leren! Die van de mandarijnen wist ik bijvoorbeeld nog niet. Grappig genoeg vroeg ik gisteren nog aan een collega toen ik mijn mandarijntje (ik ben daar dol op!) erbij pakte “Kun je die geur wel verdragen?”, maar gelukkig had ik mazzel 😉 Die geur is inderdaad nogal aanwezig. Wel gaaf dat je beter bent in inparkeren dan je vriend! Dat kunnen niet veel meiden zeggen. En wat goed dat je nog nooit iets gebroken hebt!
  Het eerste punt herken ik trouwens. Bijna al die trucjes die iedereen op verjaardagen lijkt te kunnen, kan ik ook niet, haha. Zelfs met mijn vingers knippen kan ik nog altijd niet.

  • Lianne
   Auteur
   16 oktober 2019 / 16:07

   Ik vind dit soort lijstjes ook altijd leuk om te lezen en het is leuk om iemand zo wat beter te leren kennen 🙂 Gek hè, dat mandarijntjes voor de een een heerlijke geur afgeven en voor de ander ondraaglijk zijn.
   Met mijn vingers knippen kan ik alleen rechts, maar het is fijn om te weten dat er naast mij nog meer mensen zijn die al die dingen niet kunnen 😉

 6. 17 oktober 2019 / 14:00

  Heel leuk om te lezen. je zo beter te leren kennen en ook wel herkenbaar, zoals de Disney films en het tekenen. Ik tekende zoveel! En nu schrijf ik meer dan dat ik teken, ik zou het wel weer willen oppakken.

  • Lianne
   Auteur
   20 oktober 2019 / 13:33

   Leuk dat je zoveel dingen herkent! Haha, van de Disneyfilms dacht ik al dat ik de enige was 😉

 7. 20 oktober 2019 / 10:58

  Super leuk om te lezen. Persoonlijke artikelen vind ik altijd erg interssant.

  • Lianne
   Auteur
   20 oktober 2019 / 13:34

   Leuk om te horen! Fijn dat je het leuk vindt om te lezen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *