Hoe houd je de herfst leuk voor jezelf? 5 tips!

Ben je net als ik iemand die als ze terugkomt van vakantie door dat sombere en koude weer meteen weer opnieuw een vakantie zou willen boeken? Dat gevoel heb ik nog steeds een beetje, maar helaas gaat me dat best veel geld kosten. Dus nog beter is om toch maar gewoon wat van die tijd in Nederland te maken. Ook al zullen de herfst en ik nooit beste vrienden worden, het lukt me de laatste jaren steeds beter om dit seizoen wat blijer door te komen. En met deze tips gaat dat jou vast ook lukken!

1: Houd je vakantiegevoel gewoon wat langer vast.

Heimwee naar de zomer? Dat gevoel herken ik maar al te goed! Als je nog geen zin hebt in de herfst, waarom houd je de zomer dan niet wat langer vast? Bekijk al die heerlijke vakantiefoto’s terug, zet er een zomerse muziekplaylist op, schrijf een leuk zomerverhaaltje en maak een tropisch drankje voor jezelf. Kortom: als de zomer buiten weg is, haal je hem toch zelf lekker binnen?

2: Plan leuke uitjes.

De herfst is zo erg nog niet als je allemaal leuke dingen gepland hebt staan en waar je naar uit kunt kijken. Plan een gezellig dagje weg met je vriendinnen, spreek met bloggers af, bezoek een leuk concert of een film in de bioscoop (ja, herfst is weer filmseizoen!) en maak er wat leuks van. Je kunt wel depressief op de bank blijven zitten en net zo verdrietig worden als het weer buiten, maar eropuit gaan en leuke dingen doen is veel leuker, toch?

3: Bedenk eens wat voor leuke dingen dit seizoen allemaal te bieden heeft.

Wat ik leuk vind aan de herfst is dat Stefan en ik weer een pompoen kunnen gaan uithollen en ik daarna pompoensoep kan gaan maken. Daar kijk ik al een paar weken naar uit en misschien dat jij wel net zo’n leuke, typische herfstachtige dingen kunt bedenken! Een mooie boswandeling bijvoorbeeld en mooi gekleurde bladeren meenemen. Of eindelijk weer eens een kop warme chocomel op een verwarmd terras bestellen! Er zijn best wat leuke herfstdingen te bedenken.

4: Omdenken is je beste vriend!

Regent het buiten? Niet leuk als je eigenlijk de stad in wilde, maar daardoor zijn er tal van andere dingen te bedenken die je kunt doen. Lekker binnen een boek lezen bijvoorbeeld. Is het koud buiten? Niet fijn als je daar doorheen moet, maar daardoor wel een reden om eindelijk die mooie trui weer eens aan te trekken. Of om een nieuwe winterjas te kopen. En als je thuis bent, kun je weer lekker die warme deken weer uit je kast pakken. En die dagen die weer langer donker zijn? Tja, daar is helaas niet veel aan te doen. Bedenk maar: hoe donkerder het wordt, hoe eerder het Kerstmis is!

5: Bedenk dat het maar tijdelijk is.

Weet je wat zo fijn is aan seizoenen? Ze komen elk jaar weer terug! De herfst is dus net als de zomer maar tijdelijk en duurt echt niet voor eeuwig, al lijkt dat misschien wel zo. Voor je het weet worden de dagen weer langer en krijgen de bomen weer blaadjes. En tot die tijd heb je hopelijk wat aan bovenstaande tips!

Wat vind jij van de herfst? Heerlijk of hel?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

14 Comments

 1. 8 oktober 2019 / 15:03

  Heey Lianne, leuk geschreven!
  Ik word ook altijd weer even wat somberder na de zomer, maar ik probeer te genieten van alle kleine dingen en daar heeft de herfst er toch ook wel een aantal van. Je niet meer kapot zweten bij iedere stap die je zet vind ik een enorme plus bijvoorbeeld! En de gezelligheid die de donkere dagen met zich meebrengen, kaarsjes aan, dekentje op de bank en een heerlijke kop thee!

  • Lianne
   Auteur
   9 oktober 2019 / 13:17

   Dank je voor je leuke reactie 🙂

   Fijn dat jij ook wat meer kunt genieten van de kleine dingen in de herfst! En inderdaad, niet meer zoveel zweten is ook wel een heel groot voordeel 😉 Hopelijk kun jij dit jaar ook een beetje van de herfst genieten!

 2. 9 oktober 2019 / 06:55

  Herkenbaar. Ik kwam vorige week terug van vakantie en het scheelde 15 graden en het regende… wat een omschakeling, waar ik echt even aan moest wennen. Maar ik hou ook zeker wel van het herfstseizoen, van de mooie kleuren en de gezellige avondjes met een plaid op de bank 🙂

  • Lianne
   Auteur
   9 oktober 2019 / 13:18

   Ja bij mij precies hetzelfde! Wat een omslag was dat. Ik wilde meteen al terug! Maar die dingen die jij opnoemt kunnen de herfst en het sombere weer inderdaad wat leuker maken 🙂

 3. 9 oktober 2019 / 08:46

  De herfst op zich gaat nog, alleen komt daarna de winter, en dat is echt niet mijn seizoen… vooral de kou en het donker vind ik zo lastig.
  Ga nu wel lekker veel bloembollen kopen (en planten natuurlijk!) zodat er snel weer wat kleur is in die donkere tijd.

  • Lianne
   Auteur
   9 oktober 2019 / 13:19

   De winter is inderdaad ook niet mijn seizoen, vooral omdat ik niet zo goed tegen de extreme kou kan en als ik al één minuut buiten loop, krijg ik al pijn aan mijn rug omdat de kou bij mij daar altijd zo doortrekt. Echt niet fijn! Ik hoop dat we dit jaar ook weer een mooie, zonnige winter hebben zoals afgelopen jaar!

 4. 9 oktober 2019 / 09:01

  Leuk om te lezen, goede tips! Ik vind de herfst en de winter echt vreselijk, voor mijn gevoel duren ze ook altijd 3/4 van het jaar, haha. Maar we moeten er maar weer het beste van maken! 😉 Misschien ga ik volgende maand maar weer eens naar de sauna, dat doet me ook altijd goed.

  • Lianne
   Auteur
   9 oktober 2019 / 13:20

   Herkenbaar! Ik heb precies hetzelfde! En inderdaad, de herfst is net begonnen en nu moet de winter nog komen. Nu duurt het nog zolang voordat het weer lente wordt, helaas! De sauna klinkt ook als een goed idee om de herfstdagen door te komen! 🙂

 5. 11 oktober 2019 / 22:37

  Handige tips! Ik hou echt van de herfst, behalve al die regen..

  • Lianne
   Auteur
   13 oktober 2019 / 10:48

   Ja, van al die regen houd ik ook echt niet. Hopelijk krijgen we snel nog wat zonnige dagen!

 6. 13 oktober 2019 / 09:24

  Heel mooi en herkenbaar, dit artikel! Ik heb er ook weleens over geschreven: als zomermens kun je gelukkig de herfst alsnog wel wat leuker maken. Ik vind zelf altijd de gedachte fijn dat elk seizoen maar drie maanden duurt. En doordat er zoiets als herfst en winter bestaat, kan ik wel de lente een stuk meer waarderen. Het hele idee van cocoonen in de herfst kan ik wel heel erg waarderen, net als bijvoorbeeld foto’s maken in het bos. Zo wordt de herfst zelfs als zomermens nog een beetje leuk 🙂

  • Lianne
   Auteur
   13 oktober 2019 / 10:49

   Ja, voor mij helpt de gedachte dat het maar tijdelijk is ook altijd wel. Ook zijn er zat leuke dingen te vinden in de herfst. Gisteren heb ik foto’s kunnen maken van een aantal mooie vliegenzwammen die bij elkaar stonden. Juist dat kan zo mooi zijn aan de herfst 🙂

 7. 15 oktober 2019 / 18:25

  Wat leuk dat jullie samen een pompoen uithollen en pompoensoep maken. Wat doen jullie met de uitgeholde pompoen? Neerzetten met een lichtje erin?

  • Lianne
   Auteur
   21 oktober 2019 / 21:17

   Ja dat is wel het plan 🙂 Hebben we vorig jaar ook gedaan en dat was echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *