Outfit: ik draag geel. Ja echt!

Het stond voor dit jaar op mijn lijstje om een kledingstuk te dragen dat ik normaal nooit draag. Eenmaal in Antwerpen vond ik daarvoor het perfecte item: een gele broek! Een beetje (heel erg) buiten mijn comfortzone paste ik de broek en toch was ik meteen overtuigd. Hij ging mee de grens over en vorige week had ik hem dan eindelijk voor het eerst aangetrokken!

Aversie voor geel

Volgens mij is de laatste keer dat ik geel droeg ergens op de basisschool geweest. Ik vond geel heel lang een vreselijke kleur en ik zag mezelf er nooit in lopen. Toen die kleur in de mode kwam, zag ik mezelf er nog steeds nooit in lopen. Toch kriebelde het om toch eens iets anders aan te trekken dan roze, wit, zwart of blauw. Dus toen ik de Lola Liza in Antwerpen binnenliep, wist ik zeker dat ik daar iets mee wilde nemen. Dat was vooral omdat die winkel in Nederland maar op twee plekken te vinden is (en dat is helaas niet in Noord-Holland) en ik dus iets anders wilde dan de H&M of Primark. Maar ik had niet gedacht dat ik de perfecte buiten-mijn-comfortzone-outfit tegen zou komen.

Ik keek tussen het rek met afgeprijsde artikelen en kwam eerst het jasje tegen. Die vond ik meteen al erg leuk dus die wilde ik passen. Daarna kwam ik dus die gele broek tegen. Hij heeft zo’n rafelige randjes bij de pijpopeningen en een glitterrandje aan de zijkant, zoals je op bovenstaande foto wel een beetje kunt zien. Superleuke broek dus, alleen… hij was geel. Toch besloot ik het een kans te geven. Samen met het jasje bleek het de perfecte combinatie om te passen. Stefan was meteen enthousiast en ikzelf was gek genoeg ook meteen overtuigd. Ik voelde me echt een overwinnaar! Ik ging eens voor totaal iets anders dan gewoonlijk.

De perfecte combi

Ik was vooral overtuigd omdat de broek een mooie, zachte kleur geel heeft, in plaats van dat felle okergeel. Dat vind ik voor mezelf nog even iets te, maar daarom was deze broek juist perfect om mee te beginnen. Hij is een maat groter dan wat ik normaal draag, maar mijn maat hing er niet meer bij. Maar ik wilde de broek zo graag een kans geven dat ik toch deze maat heb geprobeerd. En qua maat viel het eigenlijk hartstikke mee. Hij is daarom juist wel lekker wat ruimer bij mijn bovenbenen en heupen. En met een riem is het probleem zo opgelost. Ik heb het jasje en de broek gecombineerd met een simpel zwart topje, zodat ik niet helemaal een clown zou worden, haha! Als kers op de taart mijn glimmende schoenen van River Island en ik zag er echt geweldig uit, al zeg ik het zelf! Blits en toch rustig tegelijk.

Charlie wilde ook graag even mee poseren 🙂

Voor herhaling vatbaar?

Ja, zeker! Al zal ik nog steeds niet iemand zijn die wekelijks geel aantrekt of er nu 10 gele items bij zou kopen, toch weet ik nu dat het verrassend leuk is om eens iets vernieuwends aan te trekken en ik was zeker verrast hoe goed ik me erbij voelde om deze broek te passen en ook echt aan te trekken! Dus als jij eens in de winkel staat en bij een kledingstuk twijfelt of het wel iets voor jou is: geef het een kans. Het feit dat je het al overweegt, maakt dat het kledingstuk sowieso al jouw ding is, omdat je het toch wel erg leuk vindt. Dus gewoon doen! Je ziet wel hoe het voor mij is afgelopen. Want I sure rock these pants, vind je ook niet?

 • Broek en jasje: Lola Liza. 
 • Topje: H&M. 
 • Schoenen: River Island. 
 • Oorbellen: Zinzi.

Wat voor kleding is voor jou echt buiten je comfortzone?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

10 Reacties

 1. 20 augustus 2019 / 07:06

  Een hele mooie broek. Prachtige kleur! Staat je heel mooi. Een rok dragen is iets echt buiten mijn comfort zone. Een jurkje tijdens de vakantie gaat net 🙂

  • Lianne
   Auteur
   20 augustus 2019 / 21:34

   Dank je voor je lieve compliment 🙂 Een jurkje op vakantie aantrekken is ook al een mooie uitdaging om je comfortzone een schop onder z’n kont te geven!

 2. 20 augustus 2019 / 08:05

  Wat zie je er leuk en vrolijk uit! Dat jasje is prachtig, maar de broek staat je ook heel erg mooi. Je kunt pastelgeel hartstikke goed hebben 🙂 Leuk dat je in dat opzicht buiten je comfortzone bent gegaan. Je hebt helemaal gelijk: het is eigenlijk heel leuk om eens iets anders dan anders te kopen en te dragen. Ik probeer dat zelf ook regelmatig te doen, bijvoorbeeld met de knalgroene blouse de ik laatst kocht.

  • Lianne
   Auteur
   20 augustus 2019 / 21:35

   Bedankt voor je lieve reactie! 🙂 Lief dat je dat zegt! Leuk dat jij de laatste tijd ook wat meer dingen koopt die anders zijn dat wat je normaal draagt 🙂

 3. 20 augustus 2019 / 09:25

  Wat een heerlijke outfit! Ik ben zelf ook dol op geel, voornamelijk het geel wat lichtelijk naar oker neigt. Het geeft direct ook zo’n zomers gevoel.

  • Lianne
   Auteur
   20 augustus 2019 / 21:36

   Dank je! Ja ik vond die kleur eerst niks, maar de laatste tijd vind ik het toch wel wat vrolijks hebben. Gelukkig maar dat je soms in je smaak kan veranderen!

 4. 21 augustus 2019 / 10:23

  Wat een toffe broek! Altijd leuk om eens iets compleet nieuws te proberen 😀 Soms zijn die onverwachte aankopen toch ineens favoriet! Leuk om mee te experimenteren!

  • Lianne
   Auteur
   21 augustus 2019 / 17:07

   Dank je! Ja klopt, leuk hoe experimenteren soms toch goed uitpakt 😀

 5. 21 augustus 2019 / 18:17

  Toffe kleur broek zeg! Staat je goed! Moet zeggen dat een kort broekje in NL aardig buiten mijn comfortzone is, haha! Op vakantie draag ik het dan wel weer graag.

  • Lianne
   Auteur
   21 augustus 2019 / 21:17

   Bedankt voor je reactie! 🙂 Niks mis mee om een kort broekje op vakantie te dragen toch? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *