5 tips om je geluksgevoel te vergroten!

Zo’n dag waarop het niet lekker loopt hebben we allemaal wel eens. Maar zelfs de dagen waarom het wel goed gaat, loop ik toch nog tegen het gevoel aan dat ik iets ‘mis’. Wat precies, daar kan ik de vinger niet op leggen. Maar het is toch een klein aspect in je leven dat ervoor zorgt dat je toch niet helemaal 100% gelukkig bent met alles. Herkenbaar? Voor mij wel! Ik geef jou (en mezelf) vandaag 5 tips die jou echt kunnen helpen bij het aanvullen van jouw geluk!

1: Geef alle aspecten van je leven een cijfer. Het belangrijkste is om na te gaan: op een schaal van 1 tot 10, hoe gelukkig ben je nou echt met je leven? Geef alles een cijfer. Relatie, vriendschap, werk, vrije tijd, uiterlijk, financiële situatie, enzovoort. Is iets ‘maar’ een 7 of een 8? Ga na waarom dat geen 10 is, en wat jij kunt doen om daar wel een 10 van te maken. Misschien wil je afvallen, van baan wisselen, vaker iets doen met vriendinnen… Kortom: doe iets aan dat ultieme 10-gevoel.

2: Laat je telefoon vaker liggen. Ik heb sinds kort een app ingesteld die ervoor zorgt dat die al mijn social media en alle overbodige apps tijdelijk kan blokkeren. Zo zit ik veel minder doelloos op mijn telefoon en kan ik eindelijk al die verspilde tijd gebruiken om te geconcentreerd te schrijven of te werken, zonder afgeleid te worden. Het heeft wel echt effect, want ik heb nu elke dag veel meer het gevoel dat ik echt wat gedaan heb. Ik kan het iedereen aanraden!

3: Als alles mogelijk was, wat zou je dan doen? Wat zou jij doen als geld, meningen, tijd en al dat soort dingen, niet van toepassing waren? Waar word jij echt gelukkig van? Schrijf eens op wat jij zonder die belemmerende gedachten echt zou willen doen met je leven. Denk nu even weer hoe je als kind was en schrijf het allemaal op. Is het echt onmogelijk of belemmerend, denk je? Of in ieder geval, echt zoveel als dat je denkt?

4: wees je bewust van het hier en nu. Neem alles eens goed in je op. Wat zie je? Als je aan het eten bent, wat proef je? Laat die smaak eens echt op je inwerken. Mediteren werkt ook erg goed! Vind je dat nog moeilijk? Probeer eens elke dag minimaal 5 minuten te zitten met je ogen dicht en concentreer je op je ademhaling. Merk je toch dat er weer gedachten in je opkomen? Breng je aandacht weer naar je ademhaling. Houd dit vast. Luister naar wat je om je heen hoort en wat je voelt. Laatst toen het zo haard stormde, was ik in de tuin gaan zitten en ben toen in die razende wind gaan mediteren. Verklaar me voor gek, maar oh, wat heerlijk was dat!

5: Ga na wat echt belangrijk is. Hoe belangrijk is nou echt die tijd dat je op social media zit? Het mailtje dat je moet versturen? Die spullen die je allemaal op zolder hebt liggen? Maak een lijstje met dingen die je jouw prioriteit gunt. Maak daarna ook een lijstje met dingen die jou energie kosten in plaats van geven. Die dingen kun je beter laten zitten, weggooien of geen aandacht meer aan besteden. Hopelijk helpt het je op weg!

Heb jij nog een ultieme gelukstip?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

10 Comments

 1. 16 augustus 2019 / 10:28

  Mooi artikel! En ik ben het helemaal met je eens, het is soms zo heerlijk om echt in het hier en nu te leven, in plaats van in je telefoon. Tegenwoordig probeer ik ook geen werk gerelateerde dingen meer toe doen na 5en en voor 9en. Om zo ook echt van mijn vrije tijd te kunnen genieten, in plaats van altijd maar bezig te zijn. De wereld vergaat niet als ik een mailtje een dag later beantwoord.

  • Lianne
   Auteur
   19 augustus 2019 / 12:43

   Dat is ook een goed idee, om rond die tijd echt bewust de tijd voor jezelf te nemen en minder met werk of met je telefoon bezig te zijn. En het klopt wat je zegt, de wereld vergaat echt niet!

 2. 16 augustus 2019 / 18:15

  Een heel mooi en inspirerend artikel. Ik probeer zoveel mogelijk bewust te leven en dat gaat best goed en het voelt goed! En prioritering is ook iets wat ik nog meer zou kunnen doen. Fijne tips!

  • Lianne
   Auteur
   19 augustus 2019 / 12:44

   Fijn dat je wat aan de tips hebt en dat je al bezig bent wat bewuster te leven. Zo te horen ben je al heel goed bezig!

 3. 17 augustus 2019 / 10:52

  Wat een mooie tips! Dingen als stilstaan bij wat je kunt doen om je leven een 10 waard te maken en stoppen met denken in belemmeringen, zijn inderdaad de perfecte manier om eens echt te werken aan je eigen geluk. Zonder te vrezen voor wat anderen vinden of wat allemaal niet zou kunnen.
  Voor mij helpt het daarnaast heel erg om stil te staan bij dingen die ik wél heb of die wél zijn gelukt. Soms ben ik geneigd te kijken naar de aspecten die nu een 5zijn en die ik graag een 10 wil maken, terwijl het eigenlijk ook heel mooi is om eens stil te staan bij de aspecten die al wel een 9 of zelfs een 10 zijn in mijn leven. Je hebt soms al zo veel meer dan je eigenlijk beseft 🙂

  • Lianne
   Auteur
   19 augustus 2019 / 12:45

   Dat is ook inderdaad een hele mooie tip! We zijn altijd zo bezig met wat we nog willen verbeteren, maar we mogen ook eens stilstaan bij al die dingen die al wel goed zijn. Ik heb zo’n lijstje ook voor mezelf gemaakt en bij de meeste dingen scoorde ik een 8. En dan nog was ik bezig met hoe ik er alsnog een 10 van kon maken, terwijl een 8 eigenlijk ook al heel mooi is!

 4. 19 augustus 2019 / 11:25

  Wat een super fijne tips! Goed idee om alle aspecten van je leven een cijfer te geven, lijkt me heel interessant!

  • Lianne
   Auteur
   19 augustus 2019 / 12:46

   Het is zeker heel waardevol om dat eens te gaan doen, zo kom je erachter wat je eigenlijk nog graag zou willen verbeteren en wat je moet doen om er wel een voldoende van te maken!

 5. 19 augustus 2019 / 21:44

  Wat een mooie tips!

  Wat mij nog wel eens helpt is ‘count your blessings’. Dus even stilstaan bij mijn geluksmomentjes, groot en klein. Als ik mij soms wat minder voel hou ik weer even een dankbaarheidsboekje bij. Dan moet ik weer even bewust stilstaan bij de dingen waar ik dankbaar voor ben (en blij mee ben dus). Dat kunnen simpele dingen zijn als ‘mijn mooie roze pen die zo geweldig lekker schrijft’, tot ‘een gezellige dag met een vriendin gehad’ of mijn liefste die tegen mij zegt dat hij van mij houdt. Ik heb dit al meerdere keren gedaan, en krijg zo een steeds voller boekje. Als ik dan een dip heb, hoef ik maar even in dit boekje te kijken om weer op te fleuren.

  • Lianne
   Auteur
   20 augustus 2019 / 21:32

   Dat is inderdaad ook een goede tip! Ik schrijf ook wel eens geluksmomentjes op. Eerst elke dag, maar dat lukt vaak niet echt. Maar gewoon eens kleine dingen opschrijven waar je zo blij van wordt kan ook al heel veel helpen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *