Fotodagboek: mijn tripje Antwerpen!

Twee weekenden geleden was ik met Stefan een weekendje naar Antwerpen (een hartstikke lief verjaardagscadeautje). Een unieke ervaring voor ons beiden, aangezien we er nog nooit geweest waren (ik alleen voor de boekenbeurs, maar toen had ik maar weinig van de stad zelf gezien). Het beviel ons heel goed en we vermaakten ons uitstekend! Ik kan wel zeggen dat zo’n tripje naar ‘De hoofdstad van Vlaanderen’ voor herhaling vatbaar is! Kijk mee in mijn fotodagboek tijdens het tripje in deze hippe, bruisende stad!

We gingen die zaterdag al heel vroeg vanuit Amsterdam met de Intercity Direct. Heel handig om met de trein te gaan. Binnen 2 uur ben je al in Antwerpen. Ons oog viel meteen op het prachtige Centraal Station van Antwerpen, met daarnaast de dierentuin en een reuzenrad.

We gingen lekker de stad in. Ik wilde heel graag naar Mooy, de roze hotspot van Antwerpen. Wat een superleuk en schattig tentje! Vooral al die bloemen aan de muur. ZO. GAAF. Ik moet echt een tutorial op gaan zoeken hoe deze te maken, want ik wil ze ook voor in mijn werkkamer! In mijn roze hotspot-series zal ik binnenkort meer over deze plek vertellen.

Let niet op Stefans hand rechts onderin. Overigens vond hij het prima om hierheen te gaan, het was mijn verjaardagscadeau, after all. 🙂

Ook wilde ik graag naar de Wasbar, wat echt een leuke hotspot in Vlaanderen moest zijn. Romy had er al een artikel over geschreven en dit plekje ging op mijn lijstje voor als ik zelf naar Antwerpen zou gaan. Wat een origineel, kleurrijk plekje is dit! Het is een restaurant en wasserette in één. Ideaal voor studenten, maar natuurlijk ook leuk als je toerist bent. Je kunt hier je was doen en in de tussentijd blijven zitten tot het klaar is. Lekker iets eten en aan je verslagen werken. Als ik in België woonde en nog student was, wist ik wel waar ik elke week naartoe ging!

Ook het eten en drinken is er superlekker! We besloten er een late lunch te nemen met een tomatencrèmesoep. Die smaakte erg goed! Ook had ik een chocomel met slagroom en Maltesers. Een waar feest! Niet echt heel gezond, maar we waren een weekendje weg, dus ik vond dat dat mocht.

Deze Wasbar-locatie ligt op de Melkmarkt, waar veel meer van dat soort leuke tentjes en winkeltjes liggen. Daar tegenover lagen bijvoorbeeld de superschattige winkeltjes Akotee en Akotwee (al kwamen we van de rechterkant en ging ik dus eerst Akotwee binnen en toen pas naar haar oudere zus). Maar allebei de moeite waard als je van superschattige, girly en kleurrijke spulletjes houdt! Ik ben er wel een halfuur binnen geweest want ik kon gewoon niet stoppen met rondkijken. Helaas heb ik niks gekocht (want het moest ook nog allemaal meegesleept worden), maar de volgende keer ga ik hier zeker niet met lege handen naar buiten!

Na lekker door de stad te hebben rondgelopen, lekker te hebben gewinkeld en nog wat te hebben gedronken, was het tijd voor sushi! Dit wilden we doen bij Zaowang, want dit scheen één van de beste sushirestaurants van de stad te zijn. En lekker was ie zeker, we bestelden een heuse sushiboot! De sushi zelf was heerlijk, de sashimi iets minder, maar dat kon aan mij liggen. Al met al heerlijk avondeten!

Na het eten besloten we eindelijk naar het hotel te gaan om in te checken en ons op te frissen. Door een fout was onze reservering niet doorgegeven door TUI aan het hotel, waardoor we dus de enige kamer kregen die nog over was en als het ware ‘geupgrade’ werden zonder dat we extra bij hoefden te betalen. Wat een luxe! We hadden vanaf onze kamer een prachtig uitzicht op het centraal station, waar we op een steenworp afstand vandaan zaten.

Na nog een paar drankjes te hebben gedaan op een van de sfeervolle terrassen tegenover ons hotel gingen we na een geslaagde dag lekker slapen. Die zondag stonden we weer vroeg op, om na het heerlijke ontbijt naar de ZOO te gaan.

De ZOO Antwerpen is een stadsdierentuin in het midden van de stad, die naast het centraal station ligt. Als je hier een weekendje bent is het zeker de moeite waard om hierheen te gaan! Je ontsnapt even aan de drukte van de stad en waant je in een groene oase vol met prachtige dieren. Ook heb je op sommige plekken een prachtig uitzicht op het station en lijkt het door die mooie grasvelden met bloemen soms net alsof je door een park wandelt.

Rond een uur of drie hadden we alles wel gezien. We hadden ook best wel pijn aan onze voeten dus besloten we op een terrasje te gaan zitten en daarna nog even in de stad rond te kijken. Na lekker Italiaans te hebben gegeten, wat drankjes te hebben gedronken en natuurlijk Belgische chocola te hebben gekocht was het die avond tijd om weer met de trein naar huis te gaan. Dat was een zeer geslaagd weekend en bij het zien van de foto’s geniet ik weer na.

Ben jij al ooit eens in Antwerpen geweest?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

12 Comments

 1. 13 augustus 2019 / 06:55

  Hele mooie foto’s en wat een heerlijk weekend heb je beleefd. Een heel mooi verjaardagscadeau. En ik kom af en toe in Antwerpen, een hele leuke en mooie stad. De volgende keer wil ik ook naar Mooy. Het ziet er prachtig uit.

  • Lianne
   Auteur
   13 augustus 2019 / 16:53

   Mooy is echt een aanrader! Leuk dat jij ook geregeld in Antwerpen te vinden bent! Ik wil er ook zeker vaker heen 🙂

 2. 13 augustus 2019 / 10:48

  Wat een prachtige beelden. Ik ben dus ook nog nooit in Antwerpen geweest, maar wil er zeker nog wel een keer heen. Maar ik heb eerst een tripje naar Ierland op de planning staan.

  • Lianne
   Auteur
   13 augustus 2019 / 16:53

   Ja, zeker een aanrader! Ik was er ook nog nooit geweest maar het beviel me heel goed. Leuk dat je eerst naar Ierland gaat! Veel plezier alvast 🙂

 3. 13 augustus 2019 / 10:55

  Ik ben verhuisd van Utrecht naar Antwerpen! Altijd leuk om te zien hoe anderen Antwerpen beleven, aangezien ik hier zelf ook nog half toerist ben, haha.

  • Lianne
   Auteur
   13 augustus 2019 / 16:54

   Wat leuk dat jij van Utrecht naar Antwerpen bent verhuisd! Ik kan me voorstellen dat je je dan nog een beetje toerist voelt en nog niet alles van de stad gezien hebt. Misschien leer je van de toeristen zelf ook nog leuke plekjes kennen, haha! 🙂

 4. 13 augustus 2019 / 17:15

  Fijn dat je zo’n heerlijk weekend gehad hebt in Antwerpen!

  Zelf heb ik er samen met mijn man die van die kanten is, 8 jaar gewoond. Goed voor toen, maar om er terug te gaan wonen, nee, dat zou ik niet meer kunnen. Te druk, en zou mijn (grote) tuin veel te erg missen.

  • Lianne
   Auteur
   13 augustus 2019 / 20:31

   Leuk dat jij in Antwerpen gewoond hebt! Al snap ik dat je nu de voorkeur geeft aan iets rustigers en met wat meer groen 😉 Maar de ervaring en de herinneringen zijn sowieso leuk! 🙂

 5. 13 augustus 2019 / 19:02

  Superleuk om je verslag te lezen en wat leuk dat jullie ook naar Wasbar zijn geweest 🙂 Echt een leuk tentje is dat, hè, met heel lekkere eet- en drinkopties! De winkels Akotee en Akotwee zijn ook zo tof. Op zich misschien wel zo veilig dat jullie niet al te veel konden meesjouwen in de trein, want het is soms best wel verleidelijk om in dat soort winkeltjes heel wat te kopen 😉
  Het klinkt als een geweldig tripje waar jullie allebei van hebben genoten. Ik ben erg benieuwd naar je artikel over de roze hotspot. Die kende ik nog niet! Toevallig was ik laatst bij Shirley op bezoek in Antwerpen. Het blijft toch een mooie stad. Wij gingen onder andere in het reuzenrad bij het station, wat ook een toffe ervaring op zich was 🙂

  • Lianne
   Auteur
   13 augustus 2019 / 20:34

   Ja er waren zo veel leuke tentjes! We konden er voor die twee dagen natuurlijk maar een paar uitkiezen, haha! Maar Wasbar, Mooy en Akotee en Akotwee zijn zeker de moeite waard! 🙂 Wat leuk dat je Shirley laatst heb opgezocht! Als iemand in zo’n stad woont kom je al gauw wat meer te weten over leuke plekjes en hotspots 🙂 Wij zijn ook in het reuzenrad geweest, al vond ik het uitzicht op sommige punten toch wat tegenvallen (tja, toch wel heel veel van die typische Belgische huizen die op z’n zachts gezegd niet heel vrolijk zijn :p ), maar de binnenstad was echt heel mooi 😀

 6. 19 augustus 2019 / 21:35

  Antwerpen is een prachtige stad! Afgezien van de boekenbeurs, ben ik er bijna zes jaar geleden een dagje geweest. We gingen ook met de trein, net wat je zegt, zo gaaf om in dat mooie station aan te komen. Verder heb ik hele andere dingen gezien, dus heel gaaf om nieuwe hotspots te zien. Die hou ik in gedachten voor een volgende keer!

  En die rozen muur is zeker supergaaf!! Als je er een tutorial voor op Pinterest hebt gevonden (of zelf maakt :)) hoor ik het graag.

  • Lianne
   Auteur
   20 augustus 2019 / 21:31

   Ja met de trein gaan is echt heel handig, je komt meteen in het mooie station en in het centrum van de stad! Leuk dat je nu nieuwe hotspots hebt ontdekt voor de volgende keer 🙂
   Ik heb al van alles op YouTube opgezocht en er is redelijk veel over die bloemen te vinden! Misschien een ideetje voor in mijn vakantie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *