Recept uit Chickslovefood: sushibowl

Voor mijn verjaardag heb ik het receptenboek van Chickslovefood gekregen, en daar was ik zo enthousiast over dat ik deze week meteen een aantal gerechten uit had gekozen om te gaan maken. Zie hier het eerste gerecht: de sushibowl! Ik ben gek op sushi en sushibowls, dus deze moest absoluut als eerste klaargemaakt worden. En hij was aardig goed gelukt kan ik je zeggen 🙂 Hij was zelfs zo lekker dat ik het recept graag met je deel!

Het recept voor de sushibowl (voor 2 personen)

Ingrediënten:

 • 150 gram rijst.
 • 2 stukken zalm
 • 1 avocado
 • 2 vellen nori sushi
 • bakje 125 gram zeewier
 • 2 eetlepels mayonaise
 • Tip: ben je vegetariër, dan zou je ook tofu kunnen gebruiken in plaats van zalm.

Bereidingswijze:

 • Kook de rijst volgens de verpakking (meestal een minuut of 8) en zeef het kookwater eruit.
 • Kook de zalm zo’n 5 minuten in olijfolie, voeg peper en zout toe en snijd hem in stukjes.
 • Snijd de avocado in plakjes.
 • Knip de norivellen in kleine stukjes en meng ze samen met de rijst. Voeg wat peper en zout toe voor de extra smaak.
 • Voeg de zeewier en de mayonaise toe (eventueel op de het-oog-wil-ook-wat-manier zoals ik die heb toegepast).
 • Aan tafel dan maar!

Wat vond ik ervan?

Dit was een heerlijk gerecht en zeker voor herhaling vatbaar! Ik had er een klein beetje teveel peper in gedaan, maar het was daarom juist wel een lekkere smaakmaker. Ik heb het niet 100% volgens het boek gedaan. Je moest eigenlijk Japanse mayonaise gebruiken, maar ik heb gewone mayonaise gebruikt omdat ik die Japanse niet had (en ik had ook niet exact 2 eetlepels gebruikt) Maar ik kan je zeggen: het smaakt even goed! Ook moest je volgens het boek zilvervliesrijst gebruiken, maar ik heb gewoon de witte, wat meer plakkerige rijst gebruikt voor het echte sushi-effect. Ook heb ik iets meer norivellen gebruikt, omdat ik een pak had gekocht met velletjes van A10 formaat. Het is maar net hoe je het voor jezelf lekker wil maken. Volgende keer wil ik de tofu-variant proberen!

Officieel zou dit gerecht binnen 12 minuten klaar moeten zijn, maar volgens mij heb ik er wel zo’n beetje een halfuur over gedaan (oeps). Maar dat is mijn eigen schuld, omdat ik de vis nog niet had laten ontdooien. En omdat dit de allereerste keer was dat ik een recept uit het boek maakte vergeef ik het mezelf. Volgende keer gewoon een kwartiertje korter, oké Lianne?

Heb jij wel eens een lekker recept uit een kookboek gemaakt?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

6 Comments

 1. 9 augustus 2019 / 21:08

  Ziet er goed uit! Leuk dat je al meerdere dingen uit het kookboek hebt gemaakt. Lijkt mij een handig kookboek!

  • Lianne
   Auteur
   9 augustus 2019 / 21:11

   Ja is zeker een aanrader 🙂

 2. 11 augustus 2019 / 08:29

  Ziet er heerlijk uit! Dit recept wil ik zeker eens maken.

  • Lianne
   Auteur
   12 augustus 2019 / 11:30

   Is echt een aanrader!

 3. 14 augustus 2019 / 16:51

  Ahhh sushibowl!! Zeewier zalm en avocado is altijd een perfecte match.

  • Lianne
   Auteur
   14 augustus 2019 / 22:03

   Ja dat is inderdaad een superlekkere combi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *