Waarom een meh-dag ook oké is

Gisteren was het er zo een: zo’n dag waarin het allemaal niet zo lekker liep. Waarin het geen echte rampzalige dag was, maar toch ook weer niet je beste dag ooit. Gewoon een meh-dag. Alhoewel de zon me toelachte en ik hartstikke blij kon zijn omdat mijn verjaarweek is begonnen, voelde het toch niet zo geweldig als het zou moeten.

Vaak is het een combinatie van dingen. Gisteren leek het niet mee te zitten. Ik kon enorm gefrustreerd raken van leuke berichten over de nieuwe boeken van succesvolle auteurs (IK WIL OOK!), wat gedoe met een opdrachtgever waar ik nu niks tegen kan beginnen en tot overmaat van ramp erachter komen dat mijn kat heeft geknaagd aan mijn prachtige roze notitieboek die ik in Londen had gekocht. Yep, die dag kreeg geen gouden hoofdstuk in mijn levensboek.

Mensen zijn vaak geneigd om te zeggen: ‘Ach, het komt wel goed. Kom op joh, trakteer jezelf lekker op een reep chocolade of een milkshake, ga lekker wandelen om je hoofd leeg te maken of ga lekker wat leuks doen, dan voel je je in no-time weer beter!’ Dat heb ik geprobeerd, maar ik had niet zo’n zin om echt iets leuks te gaan ondernemen omdat ik me niet zo voelde. En waarom moeten er altijd leuke dingen gedaan worden? Waarom moet je meteen vrolijk worden als je in een dip zit?

Misschien komt het door dat perfecte plaatje wat je ‘geacht wordt’ te hebben. Blijheid is goed, verdriet is echt iets slechts en dat kan en mag absoluut niet. Er is niemand die zal zeggen: ‘Meid, laat die meh-dag er gewoon leker zijn.’ Waarom eigenlijk niet? Die dagen horen er net zo goed bij. Dus ik zeg het gewoon zonder me te schamen. Ja, ik had niet zo’n leuke dag en ik had ook geen zin on iets leuks te gaan doen om mezelf op te vrolijken. Ik wilde mezelf eigenlijk alleen maar zielig vinden en flink zeuren en mopperen (in mijn hoofd). Gewoon klagen over mezelf, tegen mezelf. Wie zegt dat dat niet mag of kan?

Niemand kan alleen maar vrolijk of blij zijn. Mindere dagen zitten er ook tussen. En je hoeft helemaal niet iets leuks te gaan doen om jezelf dan toch maar proberen op te peppen. Als je daar geen zin in hebt, hoeft dat helemaal niet. Laat die meh-dag gewoon lekker meh-dag zijn. Dat is ook oké. Accepteer het. Want net zoals dat leuke dingen erbij horen, hoort shit er ook bij. Al lijken we dat soms nog wel eens te vergeten. Dus zeg ik het nog maar eens: het is oké om niet oké te zijn.

Wat doe jij als jij een meh-dag hebt?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

8 Comments

 1. 23 juli 2019 / 08:12

  Je hebt helemaal gelijk. Zulke dagen horen er bij. Als ik een meh dag heb, dan accepteer ik het en probeer ik er toch nog iets van te maken. Een wandeling, een mooi boek lezen, een leuke serie kijken of mijn lievelingsmaaltijd bereiden.

  • Lianne
   Auteur
   25 juli 2019 / 10:34

   Ja klopt, je kunt het maar beter accepteren en beseffen dat het de dag daarna misschien een betere dag wordt!

 2. 23 juli 2019 / 10:05

  Je hebt helemaal gelijk, mindere dagen horen erbij. Ik probeer dan juist zo lief mogelijk te zijn voor mezelf, aangezien ik snel de neiging heb mezelf wat te verwaarlozen. Dus ik doe lekker een maskertje op, trek me terug met the sims en neem een lekkere douche.

  • Lianne
   Auteur
   25 juli 2019 / 10:35

   Ja lief zijn voor jezelf is altijd wel heel goed. Ik probeer mezelf dan wat minder dingen op te leggen en de boel de boel te laten.

 3. 24 juli 2019 / 21:04

  Mooi gezegd! Het kan soms het prettigste zijn om gewoon even in je meh-dag te blijven zitten. Je oprecht rot en ellendig te voelen en nergens naar toe te willen gaan. Gewoon lekker met een dekentje (nou ja niet met dit tropische weer natuurlijk ;-)) en een jankfilm op de bank!

  • Lianne
   Auteur
   25 juli 2019 / 10:35

   Haha, ja soms is dat het beste medicijn tegen een meh-dag!

 4. 25 juli 2019 / 13:53

  Bij mij werkt het het beste om het meh-gevoel er gewoon te laten zijn. Ik probeer wel naar buiten te gaan (tenzij het weer daar te slecht voor is), maar ben verder vooral niet te streng voor mezelf. Het gaat (meestal) vanzelf over.

  • Lianne
   Auteur
   26 juli 2019 / 11:11

   Het er laten zijn werkt waarschijnlijk nog het beste. Gewoon lief voor jezelf zijn en beseffen dat het vanzelf wel weer over gaat. Ik voelde me de dag daarna al veel beter 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *