Even voorstellen: dit is Baco!

Je kon het pas geleden op Instagram al zien. Ja, we hebben een nieuw huisgenootje! Een ontzettend lief, knuffelig en speels poezenbeest, genaamd Baco. Vandaag kun je over hem en onze kennismaking met hem lezen.

Sinds Tommy’s overlijden was zijn broertje Charlie aanhankelijker dan ooit. Hij miauwde veel, en produceerde zelfs geluid wat hij normaal nooit eerder maakte. Ter indicatie: normaliter miauwt hij meer piepend, nu klonk het ongeveer alsof de buren konden denken dat we hem mishandelden. Niet normaal dus. ’s Morgens kwam hij meteen luid miauwend aangerend, blij om een van ons weer te zien. Hartstikke lief, maar eigenlijk vond ik het best wel zielig voor ‘m. Dus zaten we eraan te denken of het misschien goed voor hem was om er een nieuw maatje bij te nemen.

Ineens was het daar

Toch waren we daar niet heel serieus mee bezig, het was tijdens het warme weekend van twee weken geleden dat we op het terras zaten en toevallig een gedeeld Facebookbericht zagen. Met jawel, een kat waar een nieuw baasje voor gezocht werd. We smolten weg bij de foto’s en besloten meteen te reageren.

Toen ging het heel snel, want zaterdagmiddag hadden we gereageerd, en zondagavond konden de vorige eigenaren hem al brengen. Ze gingen verhuizen en op de plek waar ze nu naartoe gingen mochten ze geen huisdieren meenemen. Dat vonden ze erg moeilijk, maar wij verzekerden ze dat hij bij ons goed terecht zou komen. Gelukkig vertrouwden ze ons daar volledig in en lieten hem bij ons. Officieel voor een paar dagen, om te kijken of hij echt bij ons zou passen. Nou, inmiddels is Baco hier al meer dan een week en niet van plan om ooit nog hier weg te gaan!

Over Baco

Baco is nu ongeveer één jaar oud en de vorige eigenaren hebben hem gevonden als kitten van slechts een paar weken oud. Een hartverscheurend verhaal, maar gelukkig zie je daar nu helemaal niks meer van. Ze omschreven hem als een lieve, speelse en nieuwsgierige kat die goed met andere katten overweg kan. Dat klonk heel positief voor ons, aangezien wij een kat wilden die qua karakter en leeftijd goed bij Charlie zou passen. Baco heette al zo, maar Stefan vond die naam veel te leuk en ik kon ook geen andere naam voor hem verzinnen, dus die hebben we aangehouden.

We hebben voor zolang mijn werkkamer ingericht als katten-wen-kamer. Toen Baco aankwam, kroop hij meteen bang weg achter de zonnebank, maar eigenlijk meteen dezelfde avond nog kwam hij er meteen spinnend achter vandaan toen we hem riepen. En meteen de volgende dag al wilde hij al de hele bovenverdieping verkennen. Niks bange poes, hij voelde zich al meteen direct thuis!

Samen met Charlie

De eerste ontmoeting met Charlie ging ook redelijk goed. Baco is heel nieuwsgierig en wil hem wel leren kennen, maar één onverwachte beweging en hij reageert nog wat bang. Charlie vindt het tot nu toe allemaal wel best. Als Baco ook beneden is kijkt hij wel met zo’n blik van: ‘Wat is dit? Denk maar niet dat ik dit leuk vind!’ Maar hij is wel rustig. Ze doen niet blazen of grommen, wat een heel goed teken is. En hij miauwt inmiddels weer gewoon piepend. Hopelijk worden het in de weken die volgen goede vriendjes van elkaar. Wij zijn in ieder geval al goede vriendjes met Baco en we zijn blij dat hij zich hier op zijn plek voelt! Ik ben blij dat we hem en onszelf hebben kunnen helpen. Het is zo’n lief poesje die het verdient om hier samen met ons en Charlie een fijn leven te hebben!

Heb jij ook ooit een nieuwe kat bij een andere kat geplaatst? Hoe ging dat?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

10 Comments

 1. 9 juli 2019 / 08:57

  Ach wat een lieverd! Super goed dat jullie Baco een nieuw thuis willen geven en wat fijn dat hij al zo snel gewend is! <3

  • Lianne
   Auteur
   9 juli 2019 / 22:43

   Dank je! Ja dat vind ik echt fijn 🙂 Hij is echt al heel ondeugend, haha!

  • Lianne
   Auteur
   9 juli 2019 / 22:43

   Dank je! Ja ik ben blij dat we deze lieverd een mooi plekje hebben kunnen geven.

 2. 9 juli 2019 / 09:25

  Wat een lieverd is Baco! Fijn dat hij al zo gewend is.

  • Lianne
   Auteur
   9 juli 2019 / 22:43

   Dank je! Ja hij begint zich meer en meer thuis te voelen 🙂

 3. 11 juli 2019 / 21:26

  Wat een liefie! Wat sneu voor Charlie dat hij het zo moeilijk had zonder Tommy, maar gelukkig dat hij nu een nieuw maatje heeft. Supercute is hij!

  • Lianne
   Auteur
   15 juli 2019 / 00:09

   Ja hopelijk worden het goede maatjes. Dat moet wel, met zo’n lieverd 🙂

 4. 12 juli 2019 / 08:22

  Welkom, lieve Baco! Wat leuk om te horen hoe Baco eigenlijk toevallig op jullie (digitale) pad kwam 🙂 Alsof het zo had moeten zijn! Het is echt een knappe kater en wat fijn dat hij zich nu al volledig thuis voelt. Heel veel geluk met hem! Die laatste foto is trouwens echt te leuk. Daar kijkt hij inderdaad alsof zijn nieuwe huisje al helemaal eigen is <3

  • Lianne
   Auteur
   15 juli 2019 / 00:10

   Ja daar ben ik zo blij mee. Ik ben blij dat we hem konden helpen en dat wij daar ook meteen mee geholpen waren 🙂 Ja hij voelt zich al echt thuis hier, hij zit zelfs al mauwend voor de deur omdat hij zo graag naar buiten wil, maar daar vinden we het toch nog iets te vroeg voor, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *