Mijn workation naar Zuid-Frankrijk!

Je had er waarschijnlijk al wat van opgevangen. Iets over workation en Frankrijk? Ja, dat klopt! Toen iedereen gewoon aan het werk was, zat ik op een prachtige Franse locatie aan mijn bedrijf te werken. Intussen is het alweer twee weken geleden dat ik lekker op het Franse platteland aan het genieten was, samen met zeven andere ondernemers. Vandaag kun je lezen hoe ik het heb gehad, en wat ik van die inspirerende workation heb opgestoken. Niet alleen op zakelijk gebied, maar ook over mezelf.

De locatie

In mijn vorige blog heb je al een beetje kunnen zien hoe het er ongeveer uitzag. We verbleven met z’n allen bij het dorpje Cuzorn, op ongeveer een uur rijden van het vliegveld Bergerac, in het zuidwesten van Frankrijk. Oftewel: een mooie wijnstreek in de Dordogne!

De accommodatie heette Bely Bas, en is van de Nederlandse eigenaren Michiel en Sibel, die zelfs ooit nog op Ik vertrek zijn geweest. Meer informatie vind je op hun website. Ze hebben van een oude boerderij een mooi verblijf gemaakt voor groepen die speciaal komen voor retraites en workations, dus het is niet voor ‘echte’ vakantiegangers.  Daardoor waren wij de enige groep en konden wij dus echt van onze rust genieten en ons echt vol focussen op de groep.

We sliepen met z’n tweeën of drieën op een kamer, we hadden prachtige rerenoveerde badkamers en er was een keuken waarin we zelf deden koken. Er was een zwembad, een mooie plek om buiten onder een afdak te werken of chillen en natuurlijk een hele grote lap grond met prachtig uitzicht.

De workation

De workation werd georganiseerd door Marloes van Goals on Heels. Ik heb haar ontmoet op een netwerkevent van Esmeralda van Jurist op sneakers (die ook mee was), en ik vind haar manier van coaching en ondernemen erg fijn. Toen ze het idee kreeg om een workation te organiseren, werd ik heel enthousiast en wilde ik heel graag mee. Behalve Marloes en Esmeralda kende ik, behalve sommigen van zien, niemand. Dat was toch wel spannend, vijf dagen in het buitenland met mensen die je niet kent. Gelukkig hadden we van tevoren een groepsapp aangemaakt zodat we elkaar toch al een beetje konden leren kennen.

Het was een hele fijne en leuke groep en iedereen voelde zich meteen bij elkaar op haar gemak. We konden heerlijk met elkaar lachen en gek doen, zoals een avondje foute muziek. Maar we konden ook hele serieuze gesprekken voeren en samen huilen omdat alle emoties ons soms teveel werden. Marloes had geen planning gemaakt, we zouden gewoon per dag kijken waar we behoefte aan hebben en ons laten leiden door ons gevoel. Wel deden we elke dag een brainstormsessie en ook kreeg iedereen de kans om even één op één met Marloes te gaan zitten. Al die tips en adviezen waren erg fijn. Gewoon eens AAN mijn bedrijf werken in plaats van IN.

Welke kant wil ik op?

Ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat ik niet gelukkig word van elke dag manuscripten nakijken, want dat is hoe ik Liannes Letters ooit bedacht heb. Ik wilde een totaal andere kant op met mijn bedrijf (bedrijven), maar ik wist niet precies hoe. Dankzij Marloes en goede adviezen van de rest van de groep weet ik beter wat ik leuk vind en hoe ik mijn talenten het beste kan benutten.

Het liefst wil ik fulltime blijven ondernemen. Ik vind het idee van twee bedrijven hebben enorm leuk (daar komt de multipotential weer in me los), maar ik zit met één daarvan in het verkeerde vakgebied. Ik ga Liannes Letters helemaal opnieuw indelen (een soort 2.0 versie), en ik heb ideeën lopen voor een heel tof, nieuw project wat helemaal bij mij past, en waarin ik alles kan doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. In september heb ik de hele maand een werkstop, dus dan ga ik me er volledig op focussen en hoop ik er ook wat meer over te kunnen vertellen!

Dus je ziet: het was een hele toffe, inspirerende, nuttige en leerzame week! Ik kan het iedereen zeker aanraden om eens op workation te gaan, al moet ik er wel bij zeggen dat je de dag nadat je terugkomt even helemaal niks moet doen om gewoon even op adem te komen. Zo’n week is al intensief en emotioneel genoeg!

Ben jij ooit op workation of op een retraite geweest?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

12 Comments

 1. 6 juli 2019 / 01:52

  Echt zo’n mooi concept, zo’n workation! En extra leuk dat het op een prachtige plek in het buitenland is, waardoor je bijna vanzelf al wat meer in de rust- en nadenkmodus komt 🙂 Ontzettend stoer dat je dit hebt gedaan, ondanks dat het natuurlijk nog een verrassing was wie er nog meer mee zouden gaan. Zo te horen heeft de workation je veel opgeleverd en was het ook een prachtige ervaring. Mooi om te lezen hoe je je passie steeds meer vindt en je volop op dit geweldig gave nieuwe project stort. Dat kan haast niet anders dan heel mooi uitpakken 🙂

  • Lianne
   Auteur
   8 juli 2019 / 18:26

   Ja klopt, daar was de locatie zeker perfect voor! En het was zeker een mooie ervaring 🙂 Bedankt voor je lieve woorden. Ik geloof er heilig in!

 2. 6 juli 2019 / 08:33

  Wat mooi om te lezen! Ik ben heel benieuwd naar je plannen voor Liannes letters. Het is echt goed om er eens voor te zitten en je af te vragen of je nog de goede kant op gaat. Ik ben nog nooit op retraite of workation geweest (hoewel ik vaak naar Engeland ga en daar heel veel nieuwe ideeën op doe voor mijn schrijfwerkzaamheden), maar sta wel regelmatig stil bij de vraag of ik wel doe waar ik gelukkig van word. Tot nu toe kan ik die vraag steeds positief beantwoorden, dus daar word ik wel blij van.
  Heel veel succes met alle mooie, nieuwe dingen die je gaat ondernemen!

  • Lianne
   Auteur
   8 juli 2019 / 18:28

   Dank je! Het gaat heel erg leuk worden 🙂 Regelmatig stilstaan bij de vraag of je nog wel goed bezig bent is heel verstandig. Vooral als je een eigen bedrijf hebt moet je echt doen waar je gelukkig van word. Fijn dat het voor jou steeds positief uit heeft gepakt 🙂

 3. 6 juli 2019 / 10:04

  Wat leuk om te lezen en erg inspirerend! Ik ben nog nooit op workation geweest. Maar het lijkt me wel tof en leerzaam! Momenteel ben ik ook wat veranderingen aan het doorvoeren in mijn bedrijf. Mijn laatste artikel schreef ik over een dip die ik had, maar wel even achter slot en grendel. Dus als je dat wilt lezen, stuur me gerust een mailtje voor het wachtwoord! 🙂

  • Lianne
   Auteur
   8 juli 2019 / 18:28

   Fijn dat je het leuk vindt! Ik kan het iedereen wel aanraden om eens te doen 🙂 Leuk dat jij ook wat dingen aan het veranderen bent! Het lijkt me leuk om te lezen!

 4. 7 juli 2019 / 09:36

  Mooi om te lezen en het lijkt me heel goed om dit ook een keer te doen. Vooral een retraite spreekt mij wel aan. Het lijkt me heel fijn om alles wat duidelijker te krijgen. Fijn dat het bij jou gelukt is en je weet wat je zou willen. Super, ik ben benieuwd!

  • Lianne
   Auteur
   8 juli 2019 / 18:40

   Ja ik raad het zeker aan om eens te doen. Je krijgt heel veel inzichten over jezelf en je bedrijf. Ik weet zeker dat jij er ook veel aan zult hebben 🙂

 5. 8 juli 2019 / 09:33

  Wat een gave en inspirerende week had je! Fijn dat het je geholpen heeft om de dingen duidelijker te krijgen en een carrière-switch te durven maken met je onderneming. Ik ben heel benieuwd!

  • Lianne
   Auteur
   8 juli 2019 / 18:41

   Ja dat was heel fijn, dat ik nu wat concreter heb welke kant ik op wil 🙂

 6. 8 juli 2019 / 10:21

  Ik vind dit zo tof om te lezen! Lijkt me echt heel fijn en inspirerend, zo’n week. Fijn dat je tot nieuwe inzichten bent gekomen!

  • Lianne
   Auteur
   8 juli 2019 / 18:42

   Wat fijn dat je het leuk vindt om te lezen 🙂 Ik kan het iedereen zeker aanraden om eens te gaan doen. Je wordt er zoveel wijzer van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *