Mei: groei en hoogtepunten

Helaas eindigde deze maand in een groot drama en groot verdriet. Onze kat Tommy is afgelopen vrijdagnacht geheel onverwachts overleden. Ik ben er nog steeds door van slag. We hebben hem laten onderzoeken bij de dierenarts en hij bleek een erfelijke hartafwijking te hebben die helaas nogal eens geregeld bij katten voorkomt, ook als ze nog zo jong zijn. Hier konden we dus helemaal niets aan doen, maar toch, het blijft extreem verdrietig en het is moeilijk om te beseffen dat zo’n jonge, lieve kat ineens uit het leven gerukt is en we het nu helaas zonder hem moeten doen. In ieder geval hebben we van hem genoten voor zolang dat mocht duren en ben ik hartstikke blij dat die lieve, speelse en altijd spinnende poes in ons leven mocht zijn. <3

Rust zacht lieve Tommy <3

Hopelijk kan ik deze vreselijke gebeurtenis snel een plekje geven, zodat ik tenminste weer met plezier kan gaan bloggen en alles wat ik heb laten liggen weer kan oppakken, zoals de winacties aan de desbetreffende winnaars, het werken aan mijn werkkamer en het schrijven aan nieuwe verhalen.

Gelukkig zijn er deze maand ook veel leuke dingen gebeurd en kan ik de maand mei natuurlijk niet afsluiten zonder een blog met hoogtepunten te plaatsen. Ik vind het wel vooral moeilijk om het te plaatsen, aangezien deze maand op de meest rotte manier is geëindigd. Maar wellicht is het toch wel goed om even wat positieve dingen op mijn lijstje te zien. Wat is er allemaal gebeurd in de maand mei?

 • De eerste van deze maand ben ik gezellig bij een vriendin geweest die net pas met haar vriend samenwoont in Amersfoort.
 • Het gaat goed met mijn werk als zorgondernemer! Sinds deze maand werk ik bij twee verschillende thuiszorginstanties en bij een cliënt particulier. Dat is even genoeg voor nu.
 • Ik ben gezellig met een groepje vriendinnen naar de verjaardag van een vriendin van ons geweest. Een hele roadtrip naar Brabant, maar het was onwijs gezellig! Daarna zijn we gezellig met z’n allen blijven slapen.
 • We hebben eindelijk die oerlelijke vloerbedekkingen uit onze slaapkamer en mijn werkkamer gehaald. Tijd voor een make-over!
 • Ik ben eens assertief geweest door vriendelijk aan een collega mede te delen dat ik een bericht over de wedstrijd van Ajax niet echt thuis vond horen op het flexportaal. Go me!
 • Ik was al zeker een jaar niet meer geweest bij de cliënten van die instantie waar ik vorig jaar in loondienst gestopt was. Ze herkenden me nog!
 • 10 mei hadden we een concert in Utrecht en zijn we eerst daar lekker wat gaan eten. Gezellige avond!
 • Ik word zo blij van het laminaat dat eindelijk op onze bovenverdieping ligt! Het ziet er zoveel beter uit 🙂
 • Yay! Introducing Nashville komt in oktober naar Amsterdam, waar allemaal verschillende countryartiesten komen optreden! We hadden natuurlijk nog niet genoeg concerten dit jaar.
 • Op het werk had ik een lekker taartje gehad van een cliënt voor zijn verjaardag. Hmm, bosbessen!
 • Na twee dagen schilderen was mijn werkkamer dan eindelijk helemaal roze! Proud of myself! Een virtuele tour komt binnenkort.
 • Natuurlijk hebben we ook een aantal dagen mogen genieten van prachtig buitenwerk-weer! Ik heb mezelf in ieder geval weer lekker bruin kunnen kleuren.
 • 16 mei hebben we de 1e verjaardag van onze katten gevierd, die Tommy gelukkig nog wel mee heeft mogen maken.
 • Helaas alweer het 3e seizoen van Riverdale helemaal afgekeken. Nu ben ik weer in een serie-zwart-gat geraakt. Iemand serie-tips?
 • 17 mei werd ons nieuwe bed eindelijk geleverd. Onze slaapkamer wordt steeds meer af!
 • De kaartjes voor het volgende theaterseizoen zijn besteld! we hebben weer leuke voorstellingen en goede plekken!
 • Stefans moeder had mooie, nieuwe orchideeën gekocht om ons huis op te fleuren. Superlief toch? 🙂
 • Oké, ik kijk zelden tv, maar ik kon het toch niet laten om het songfestival dit jaar te kijken. Wie was er nog meer blij dat onze Duncan gewonnen had?
 • Dat was een fijn weekend. Die zondag zijn we naar Limburg gegaan om een vriendin van mij op te zoeken die daar op de camping zat. Daarna hadden we met mijn familie een leuk uitje voor de trouwdag van mijn ouders.
 • Nog een concert deze maand, die van Maren Morris! Je weet wel, die van Oh baby . . . why don’t you just meet me in the middle? Het was een gave avond!
 • Ik ben helemaal enthousiast geworden van een nieuw verhaal in mijn hoofd dat ik al een beetje uitgewerkt heb.
 • Mijn synopsis en mijn begeleidende brief voor de uitgeverijen zijn eindelijk klaar! Mijn schrijfcoach heeft ernaar gekeken en ze voorzien van goede feedback. Nu maar duimen!
 • Met lieve Nydia, de winnares van mijn meet-and-greet-winactie gezellig bij café Blond afspreken. Die avond ging ik naar lieve Romy voor haar verjaardag. Bedankt dames, voor de fijne dag!
 • We hadden een onwijs gezellige avond bij de voorstelling van Arjen Lubach. Mooie afsluiter van het theaterseizoen!
 • Ik heb de pagina’s op mijn site een mooie update gegeven met de mooie, professionele foto’s die Romy gemaakt heeft! Kijk zeker even rond, ik ben er heel trots op!
 • Van de week was ik gezellig op ziekenbezoek bij een oud-collega. We hebben heerlijk buiten gezeten en gekletst!
 • Ik heb genoten van een vrije Hemelvaartsdag met prachtig weer!
 • Ondanks dat deze maand zo rot eindigde, heb ik toch veel lieve en meelevende reacties gekregen op het overlijden van Tommy, en hebben we nog wel de hele maand van hem kunnen genieten <3

Hopelijk spreek ik jullie snel weer! Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Delen:

18 Reacties

 1. 4 juni 2019 / 09:16

  Zo jammer dat zo’n prachtige maand zo triest moest eindigen…
  Maar wel goed dat jullie duidelijkheid hebben, en dat jullie nu weten dat er geen voorkomen aan was, helpt hopelijk wat voor het verwerken. In ieder geval heeft hij een heel fijne tijd bij jullie gehad, hoeveel te kort het ook was. Heel veel sterkte!

  Zo spannend van je boek! Ik duim met je mee! En leuk dat je alweer een nieuw, goed verhaalidee hebt.

  • Lianne
   Auteur
   4 juni 2019 / 16:02

   Bedankt voor je lieve reactie! Het blijft moeilijk, maar het is inderdaad fijn om te beseffen dat dit gewoon iets was waar we niks aan konden doen en totaal geen invloed op konden hebben.

   Ja klopt! Hopelijk ligt er straks met mijn boek tenminste een beetje geluk in het verschiet 🙂

 2. 4 juni 2019 / 09:31

  Wat bijzonder dat die clienten je nog herkenden! Ik heb ook mijn kaartjes voor het nieuwe theaterseizoen binnen. Arjen Lubach heb ik begin dit jaar ook gezien, heel tof!

  Wat ontzettend naar van jullie kat trouwens… Een dier verliezen is al verschrikkeling, en bij een jong beestje dat totaal onverwacht overlijdt moet een enorme klap zijn. Sterkte!

  • Lianne
   Auteur
   4 juni 2019 / 16:05

   Ja Arjen Lubach was echt zo grappig! Hij maakte het ook heel persoonlijk door vragen in het publiek te stellen en grappen over onze stad te maken. Echt een leuke avond!
   Bedankt voor je lieve reactie! Ja, we vonden hem ’s ochtends vroeg en dat was echt heel naar. Gelukkig voor hem is het gauw gegaan en heeft hij voor de rest geen pijn gehad. Maar het blijft moeilijk.

 3. 4 juni 2019 / 10:01

  Wat ontzettend verdrietig dat Tommy is overleden, heel veel sterkte! <3

  • Lianne
   Auteur
   4 juni 2019 / 16:06

   Bedankt voor je lieve reactie! <3

 4. 4 juni 2019 / 11:17

  Wat ontzettend treurig en verdrietig dat jullie kat is overleden. Heel veel sterkte! Gelukkig waren er ook mooie momentjes, maar ik kan me voorstellen dat je van slag bent. Ik vond onze kat verliezen ook vreselijk. Heel veel sterkte xx

  • Lianne
   Auteur
   4 juni 2019 / 16:08

   Bedankt voor je lieve reactie! Een dier verliezen is echt niet leuk, een paar maanden terug ons konijn en nu ook nog onverwachts onze kat, dat was echt heel verdrietig. We hebben er nu nog één en hopelijk blijft die nog lang bij ons!

 5. 4 juni 2019 / 14:12

  Ach, wat verdrietig Lianne. Heel erg veel sterkte X. Mijn lieve Buttons zit momenteel een beetje in de medische molen. Vorige week zaterdag moest ze ineens braken, en dat hield maar niet op. Afgelopen zaterdag, na een paar daagjes opname, kon ik haar weer ophalen en leek ze helemaal in orde. Gisteren begon ze ineens super snel te ademen, waardoor ik als overbezorgde moeder natuurlijk compleet in de stress schoot. Nu is ze dus weer bij de dierenarts, nu voor controle en een röntgen. Oké, hier heb je niks aan, maar moest het blijkbaar van me afschrijven.

  Veel sterkte gewenst in ieder geval, een beestje verliezen is altijd zo ongelofelijk kut. Zacht uitgedrukt!

  Liefs!

  • Lianne
   Auteur
   4 juni 2019 / 16:12

   Bedankt voor je lieve reactie Johanne! Wat vervelend dat Buttons nu ook in een medisch traject zit! Ik herken het inderdaad, Tommy was van de week van tevoren ook erg aan het braken, maar wij dachten dat het gewoon iets van voedselvergiftiging was. Een paar dagen voor zijn dood at hij al helemaal niks meer. De dierenarts had hem toevallig nog voor zijn controle omdat hij net 1 was onderzocht, maar verder dan blaasjes in zijn mond van waarschijnlijk het overgeven kwam het niet. Wij dachten dus dat hij niet at omdat hij zo’n pijn aan zijn mond had en dat dat waarschijnlijk binnen een paar dagen wel over zou gaan. Nou, en toen was zijn hele lichaam ineens over… Heel erg was dat. Hopelijk heeft Buttons niet hetzelfde als Tommy en gaat het snel weer de goede kant op met haar! En het maakt helemaal niks uit hoor, van je afschrijven is altijd goed. En het is ook fijn om te weten dat je niet de enige bent die zoiets doormaakt 🙂

 6. 5 juni 2019 / 20:14

  Aaah, wat verdrietig dat Tommy er niet meer is. Veel sterkte met het verwerken <3

  Supertof dat de synopsis en boekvoorstel af is. Ik duim met je mee 🙂 En leuk dat je weer een idee hebt voor een verhaal. En wat heb je verder leuke dingen gedaan/meegemaakt. Ik ben benieuwd naar je werkkamer 🙂

  • Lianne
   Auteur
   6 juni 2019 / 11:32

   Bedankt voor je lieve reactie! <3 Ja, hopelijk komt er iets positiefs uit! En in de tussentijd kan ik me richten op andere leuke projecten 🙂

 7. 6 juni 2019 / 10:03

  Wat jammer dat je maand zo heeft moeten eindigen. Ik snap dat dat even lastig is en wens jullie dan ook veel sterkte met het verdriet. Ben wel benieuwd naar wat je de komende tijd allemaal gaat doen en naar je werkkamer!

  • Lianne
   Auteur
   6 juni 2019 / 11:33

   Bedankt voor je lieve reactie! Gelukkig gaat het verwerken nu redelijk goed en heb ik gelukkig wat leuke projecten waar ik me op kan focussen 🙂

 8. 10 juni 2019 / 11:01

  Zo verdrietig van Tommy, hij zal al tijd een plekje bij jullie blijven houden. Gelukkig dat zijn broertje wel gezond is!

  • Lianne
   Auteur
   10 juni 2019 / 14:05

   Ja we houden zeker de mooie momenten bij ons. En zo fijn dat zijn broertje wel gezond is 🙂 Dat geeft al veel rust!

 9. 13 juni 2019 / 19:25

  Zo verdrietig dat jullie deze maand afscheid moesten nemen van Tommy. Ik kreeg kippenvel toen ik je appje over Tommy last. Zo zo rot om dat te horen over jullie lieve kat! 🙁 Het overlijden van een huisdier is zo veel heftiger dan mensen (zonder huisdieren) soms denken. Je hecht je enorm aan een beestje en het is dan intens verdrietig om hem te moeten missen. Dikke knuffel! <3

  Ik ben blij dat je toch ook wat fijne momenten hebt beleefd in mei. Zo leuk dat je mijn foto's op je site hebt geplaatst. Ziet er echt heel tof uit! En ook superleuk dat je erbij was op mijn verjaardag – was zo gezellig! Ik ben ook mega benieuwd naar je nieuwe slaapkamer en hobbykamer. De roze kleur zag er op je foto's al geweldig uit. Dat kan niet anders dan een geweldig eigen plekje worden.

  • Lianne
   Auteur
   14 juni 2019 / 13:10

   Bedankt voor je lieve reactie <3 Ja een huisdier hoort toch een beetje bij het gezin en het is dan toch moeilijk als zo'n beestje wegvalt. Gelukkig heb ik inderdaad ook wat leuke dingen beleefd 🙂 Ik kan niet wachten tot mijn kamer helemaal af is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *