Gek op lente en mooi weer! 7 redenen waarom

Eindelijk is die winterperiode vol kou en donkere dagen voorbij! Als de eerste bloemen uit de grond schieten en bloesems aan de bomen bloeien, ga ik er met mijn camera naartoe om prachtige foto’s te maken van al dat natuurschoon. Er zijn zat redenen te bedenken waarom ik zo gek ben op deze tijd van het jaar! Jij ook?

1: roze bloesems. Zo jammer dat ze zo kort bloeien, want ik geniet er elke keer weer van! Natuurlijk zijn alle soorten bloesems mooi, maar de roze zijn toch stiekem favoriet. De hele wereld fleurt helemaal op als de bomen in bloei staan!

2: de tulpenvelden. Niet te vergeten natuurlijk al die prachtig gekleurde tulpenvelden die ik vanuit mijn autoraam regelmatig bewonder. Het verbaast me telkens weer hoeveel prachtige kleuren er wel niet zijn!

3: mooi weer. Eindelijk kunnen de jurkjes weer uit de kast, kan ik buiten lekker lezen, terrasjes pakken en zo’n beetje alles! Oké, behalve schaatsen, maar daar vind ik toch niks aan 😉

4: langer licht. Ook niet geheel onbelangrijk, lekker ’s avonds tot laat nog in de tuin zitten (mits het mooi weer is) en ’s morgens niet meer in het donker naar mijn werk te hoeven rijden. Dat maakt zo’n werkdag al meteen zoveel plezieriger!

5: vakanties. Dit is ook de periode waarin de meeste mensen een vakantie inplannen. Dat is natuurlijk al leuk, maar de verheuging ernaartoe is al net zo’n feest! Ook ik heb leuke plannen, ik ga in juni op retraite in Zuid-Frankrijk!

6: jonge dieren. die nestjes kittens, de lammetjes in de wei, de kuikentjes die langs de berm wandelen met moeder eend… Ik smelt!

7: feestdagen. Alhoewel ik ook wel eens werk tijdens feestdagen (nadeel van de zorg), is het toch leuk om tijdens Pasen, Koningsdag of Pinksteren er gezellig op uit te gaan. Aankomende Pinksteren ben ik lekker vrij, dus laat dat mooie weer maar komen!

Houd jij ook zo van de lente?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

12 Reacties

 1. 10 mei 2019 / 19:13

  Ik hou zeker van de lente, ook om de redenen die jij noemt. Heerlijk dat de dagen langer worden, de geur in de lucht, de vrolijke kleurtjes…

  • Lianne
   Auteur
   14 mei 2019 / 09:43

   Heerlijk is dat hè? Daar kan ik ook zo van genieten!

 2. 11 mei 2019 / 08:47

  Erg herkenbaar. Ik hou van de natuur in de lente, alles wat tot bloei komt en alle dieren die weer vrolijk door de natuur vliegen en springen. Lekker hardlopen in het ochtendzonnetje kan je me dan ook onwijs blij mee maken.

  • Lianne
   Auteur
   14 mei 2019 / 09:43

   Heerlijk! Dat hardlopen klinkt ook erg lekker! Misschien dat ik zoiets ook maar eens ga doen, of ga wandelen, gewoon lekker om mijn hoofd leeg te maken en lekker te genieten!

 3. 11 mei 2019 / 15:32

  Houuuu van de lente! Heerlijk. Vooral op zonnige dagen. Ik heb veel meer energie. Hardlopen is ook veel leuker om te doen als de zon schijnt. Wat ik daarnaast fijn vind, is dat het al vroeg licht is. Op sommige dagen moet ik voor mijn werk om 6 uur opstaan en vervolgens om half 7 de deur uit. Dit is fijner om nu te doen dan in de donkere wintermaanden.

  Liefs,
  Marloes

  • Lianne
   Auteur
   14 mei 2019 / 09:44

   Ja ik vind het ook zo fijn dat het al zo vroeg licht is! Als ik mijn bed uitstap om naar het werk te gaan, maakt dat het al licht is meteen alles zoveel draaglijker! 🙂 In de winter is het zo demotiverend, haha!

 4. 11 mei 2019 / 17:29

  De lente en herfst zijn mijn favoriete seizoenen, maar qua positieve energie vind ik de lente leuker. En ik ben fan van witte bloemen/bloesem, maar roze mag er ook zijn! 🙂

  • Lianne
   Auteur
   14 mei 2019 / 09:45

   Ja klopt, de herfst heeft ook wel mooie kleuren, maar als ik moest kiezen dan geef mij maar de lente 🙂 Vooral voor de positiviteit en mooie bloemen!

 5. 12 mei 2019 / 10:50

  Net als jij ben ik ook groot fan van de lente. Er is weinig dat ik niet kan waarderen aan dit seizoen 😉 Wat leuk dat jij ook graag foto’s van de natuur maakt in de lente. Ik geniet daar ook altijd volop van, zeker als de bloesem, de tulpen of de blauwe regen in bloei staat.

  • Lianne
   Auteur
   14 mei 2019 / 09:46

   Nee volgens mij is er niks dat ik niet leuk vind aan de lente. Ik vind het vooral leuk om die mooie bloesems op de camera vast te leggen. Ze bloeien zo kort en dan heb je ze toch nog vast kunnen leggen 🙂

 6. 28 mei 2019 / 21:53

  Ik ben ook dol op de lente! Op de bloemen, op de kleuren en de geuren, de zonneschijn, nou ja alles wat jij ook noemde. 🙂

  • Lianne
   Auteur
   30 mei 2019 / 11:20

   Heerlijk seizoen hè? Dan ben ik meteen ook zoveel productiever en doe ik veel meer inspiratie op 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *