April: groei en hoogtepunten

Er is alweer een maand voorbij, en dat betekent weer terugblikken op alle leuke dingen die ik heb beleefd. We genoten onder andere van prachtig weer, Pasen en Koningsdag, en daarbij bestond mijn blog 1 jaar! Wat heb ik allemaal gedaan de afgelopen maand? Je kunt het hier lezen!

 • Ik vond het nogal grappig dat Stefan op 1 april in de gouwe ouwe vlek-op-t-shirt-grap trapte!
 • Bij Beter Bed zochten we een mooi bed met heerlijke matrassen uit, en bij de Karwei mooi laminaat voor onze nieuwe slaapkamer! Alle ins en outs over de verbouwing kun je lezen in mijn vorige artikel.
 • Ik beleefde samen met andere ondernemers een onwijs leuke middag met lekker eten op de Think Legal Lunch van Esmeralda!
 • Met een vriendin ging ik samen naar het Amsterdamse bos, om opnieuw de prachtige kersenbloesems te bezichtigen en een bezoekje te brengen aan de geitenboerderij.
 • En toen ik terugkwam heb ik lekker Indisch eten gehaald omdat ik geen zin had om nog te koken, maar we hebben er alsnog 2 dagen van kunnen eten!
 • Ik kreeg ontzettend leuke reacties op mijn multipotential-blog, en dat het zo herkenbaar is.
 • Begin deze maand had ik een onwijs leuke middag tijdens de high tea met auteur Chinouk Thijssen in Boekhandel Plukker. Veel gezelligheid met Chinouk en andere boekenwurmen!
 • Ik kreeg een meevaller: geld terug van de belasting! Yes! Daarvan krijg ik mijn hele retraite naar Zuid-Frankrijk cadeau in juni, die ik deze maand helemaal all settled heb 🙂
 • Laatst zat mijn knotje de hele dag op en top, om er op het einde van de dag met prachtige krullen uit te komen. Lang leve haar wassen!
 • We hebben weer een aantal kaartjes gekocht voor wat concerten de komende tijd. Onze agenda raakt goed vol!
 • 10 april was dan eindelijk de dag dat we hebben getekend bij de notaris en onze grond dus niet meer van de gemeente, maar officieel van ons is. Nu is het hele huis van ons binnen een jaar tijd! Dat hebben we heerlijk gevierd met een etentje.
 • Ik heb eindelijk mijn chocoladeschoen versierd die al zo lang in de kast stond (en daarna lekker opgegeten natuurlijk)! Hier zie je het resultaat:
 • Dit was een maand om blij te worden dat de lente nu volop in gang is. Prachtige bloemen en bloesems, jonge dieren, mooi weer, langer licht buiten, heerlijk!
 • Ik heb een te gekke nieuwe naam voor mijn boekenserie bedacht die nog beter is dan de vorige! Ook is mijn boek nu na 2,5 jaar eindelijk toch wel af. FEEST! En daar blijft het niet bij: ik ben ook begonnen met een leuk kort verhaal over een van de bijpersonages. Daar ga ik ook zeker meer mee doen!
 • Stefans moeder had een aantal mooie, gekleurde bloemen meegenomen om bij ons in de tuin te planten. Onze bloemenperkjes worden steeds mooier!
 • Tijdens het werk heb ik lekker wat gegeten en gezellig gekletst bij een vrouwtje waar ik al een tijdje niet meer was geweest.
 • Lieve Romy heeft me wat spullen aangeboden die ze niet meer gebruikt maar die ik goed kan gebruiken voor onze slaapkamer en mijn werkkamer. Dankjewel nogmaals!
 • Groot nieuws: ik heb eindelijk, na jaren (sinds 2013 om precies te zijn) een NIEUWE TELEFOON! (Met leuk hoesje uiteraard!) Nog steeds ben ik er ontzettend blij mee. Hij maakt veel betere foto’s (zie beneden),  ik kan er eindelijk werkgerelateerde apps op zetten en nog wel 101 andere dingen. Weet je wat? Binnenkort wijd ik er wel even een aparte blogpost over, anders wordt deze wel erg lang 😉
Note: hij had eigenlijk rechtop moeten staan, maar op de een of andere manier kreeg ik hem met geen mogelijkheid gedraaid. Maar dat lag aan WordPress, niet aan mijn nieuwe telefoon 😉
 • Mijn blog bestond afgelopen maand 1 jaar! Wauw, wat een mijlpaal!
 • Ik ging naar de boekpresentatie van Veerle Wagenaar, wier boek ik heb mogen corrigeren. Ook mocht ik een stukje vertellen. Spannend, maar wel hartstikke leuk!
 • Voor het eerst dit jaar heb ik een zomerjurkje en een korte broek aan kunnen trekken met dat prachtige weer!  Hopelijk komt die zon snel weer terug.
 • We hebben ons prima vermaakt tijdens de Paasdagen bij mijn familie en Stefans familie. Heerlijk buiten van de zon genoten en lekker gegeten! Bij Stefans ouders hebben we in het weiland nog veel prachtig gekleurde tulpen kunnen plukken om er ons huis helemaal mee op te fleuren (zie bovenste foto). We hadden vijf vazen vol!
 • Toen we een ongeluk hadden met roze verf (lang verhaal kort: witte auto is nu roze geworden) zijn we teruggegaan naar de Karwei en hebben we gelukkig gratis een nieuwe pot verf gekregen. Nu komt die kleur hopelijk wel waar het moet wezen (mijn werkkamer)!
 • Afgelopen week zijn we naar de voorstelling van Peter Heerschop geweest. Supergrappig! Dankzij hem weet ik nu wat ik moet zeggen als iemand mij weer eens klein noemt 😉
 • Ik heb een vriendin geholpen met verhuizen en daarna hebben we lekker samen geluncht.
 • Met een andere vriendin ben ik gezellig even de stad in geweest tijdens Koningsnacht. Alkmaar is dan toch wel heel gezellig!
 • Ik besef dat ik heel blij wordt van al die dingen van afgelopen maand. Het lekkere weer, de verbouwing van onze kamers, het werk waar ik sinds het zzp’en veel meer plezier in beleef en mijn boek dat nu toch echt af is!

Wat was jouw hoogtepunt van april?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

13 Comments

 1. 4 mei 2019 / 09:27

  Wat een prachtige maand heb je gehad! Ik ben heel benieuwd naar die retraite in Zuid-Frankrijk. Twee jaar geleden was ik op een eiland voor de Zuidfranse kust waar mensen ook in retraite waren. Heel bijzonder en het lijkt me ook wel wat 🙂

  • Lianne
   Auteur
   4 mei 2019 / 13:53

   Ja ik ben ook erg benieuwd 🙂 Ik heb ook veel zin in juni!

 2. 4 mei 2019 / 10:15

  Wat een leuk overzichtje! Ik ben heel benieuwd naar de resultaten van de verbouwing. Wat fijn dat april zo’n goede maand voor je was 😀 Altijd leuk dit soort artikelen!

  • Lianne
   Auteur
   4 mei 2019 / 13:53

   Dank je! Ik zal gauw een foto-tour door mijn slaapkamer en werkkamer doen als ze af zijn 🙂

 3. 4 mei 2019 / 14:10

  Oooh, wat een heerlijk lange lijst vol met leuke dingen. Wat leuk dat je op retraite gaat in juni! Ben heel benieuwd hoe je het gaat hebben.
  Ik stuit trouwens pas net op de term multipotential en denk: hey, dat ben ik ook! Ik bedoel, ik houd enorm veel van schrijven, maar heb recent een paar andere dingen gevonden die me enorm trekken en die me nu richting een hele andere tak van sport hebben ‘geduwd’. Interessant! Ik ga er even induiken.

  • Lianne
   Auteur
   4 mei 2019 / 14:16

   Ja ik ben ook erg benieuwd! Ik heb er superveel zin in 🙂 Leuk dat jij je ook herkent in de multipotential-term. Ik heb hetzelfde wat jij ook zegt: ik houd heel erg van schrijven, maar er zijn ook heel veel andere dingen die me leuk lijken! Ik ben benieuwd welke dingen jou nu naar een andere tak van sport hebben geduwd! 🙂

 4. 5 mei 2019 / 07:47

  Wat een mooie, volle maand! Ik vind het heel leuk om te zien dat uit jouw hoogtepunten echt blijkt dat je een multipotential bent. Je bent met zoveel dingen bezig op professioneel vlak. Wat mooi dat je op retraite gaat! Ik ben zelf weleens naar een meditatie-retraite gegaan, maar zou nu graag eens op een schrijversretraite gaan.

  • Lianne
   Auteur
   6 mei 2019 / 13:41

   Wat leuk om te horen, bedankt voor je lieve reactie! Ja ik heb ook enorm veel zin in de retraite. Heb zoiets nog nooit gedaan dus ik ben erg benieuwd 🙂

 5. 10 mei 2019 / 13:45

  Zo te lezen was april echt wel een fijne maand. Misschien wel jammer dat ie zo snel omgevlogen is. Of misschien toch niet, komen des te sneller al die andere, leuke plannen eraan!
  Wel spannend – leuk spannend, niet eng spannend- die retraite. Soms droom ik daar ook stiekem van (zeker als ik dan de reclame ervoor zie in Schrijven magazine) maar dan komen er altijd zo praktische bezwaren (je moet wel glutenvrij eten, dat kan daar vast niet – of – hoe raak je daar in hemelsnaam zonder auto? ,…) in mijn kop dat ik maar niet verder kijk. Maar misschien, ooit,… 😉

  • Lianne
   Auteur
   14 mei 2019 / 09:40

   Ja soms verbaas ik me inderdaad ook hoe snel maanden omvliegen, maar met al die leuke plannen is dat soms ook niet zo erg 😉 Ja het is zeker spannend die retraite, maar ook wel leuk! Vervelend dat die gedachten om niet te gaan je zo tegenhouden, maar ik snap het wel. Hopelijk kun je die droom ooit nog waarmaken! 🙂

 6. 25 mei 2019 / 09:22

  Wat een geweldige maand april heb je gehad. Wat leuk dat je een retraite gaat doen in Zuid-Frankrijk. Een schrijfretraite of een gewone retraite?

  • Lianne
   Auteur
   26 mei 2019 / 10:48

   Dank je! Het is een gewone retraite, een soort ‘workation’, waarin je aan jezelf en aan je bedrijf gaat werken. Of in ieder geval helder gaat krijgen welke kant je nou precies op wilt en wat je dromen en doelen zijn. Ik heb er erg veel zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *