Persoonlijke update: kletspraatjes over verbouwing, werk en personal stuff

Miste je me al? Kan kloppen, Ik heb vorige week namelijk helemaal niets geplaatst. Daar had ik niet zoveel puf meer voor na alles wat er nog bij kwam. Dus hoog tijd om jullie weer helemaal up to date te brengen over mijn persoonlijke situatie! Pak lekker iets te drinken en ik klets je helemaal bij!

Slaapkamerverbouwing

Op dit moment zijn wij druk bezig met het verbouwen van onze slaapkamer en bovenverdieping. En niet maar een klein beetje meubels verschuiven, nee ALLES wordt drastisch aangepakt. We hebben de ingebouwde kledingkast eruit gehaald, alles opnieuw gestuukt en geschuurd, en er zit al een nieuw plafond in met hue verlichting. Op dit moment zijn we bezig met alles opnieuw schilderen. De deuren, vensterbanken hebben er al aan moeten geloven, en deze week zijn onze muren aan de beurt. Daarna kunnen we onze mooie laminaatvloer gaan leggen en worden half mei eindelijk ons bed en onze nieuwe kledingkast geleverd. Ik kan niet wachten!

Voor onze slaapkamer kiezen we voor fris wit, met een blauw tintje. Een muur wordt lichtblauw, en verder wil ik de kamer op gaan leuken met frisse, blauwe accenten. Mijn werkkamer wordt ook meteen aangepakt en die wordt (kun je het al raden)… roze! Eindelijk een mooie roze kamer, helemaal voor mezelf! Ik moet nog heel even kijken of ik alle muren roze maak, of op één muur misschien een leuk gekleurd behang plak. Dat zie ik wel. Ik heb er in ieder geval veel zin in om die stoffige, nu bruine kamer, eens lekker aan te pakken! Als je nog leuke tips of ideeën hebt, die zijn altijd welkom! Ik zal nu nog geen foto’s laten zien want van al die troep wordt niemand blij, maar ik beloof jullie voor nu alvast een bedroom- en girlbossroom-tour als alles af is!

Yay, mijn boek is af!

Of nou ja, het is nog geen boek-boek, maar het is een mooi begin van wat uiteindelijk een boek kan worden. Deze maand heb ik mijn boek nog eens helemaal doorgelopen en helemaal geperfectioneerd, en ik ben er zo trots op! Ik weet zeker dat het nu echt helemaal klaar is en af genoeg is om naar de uitgevers te sturen. Ik heb er nu zo’n 2,5 jaar aan gewerkt, en dit is zonder twijfel de allerbeste versie. Er hoeft echt niks meer aan te gebeuren. Geen drastische veranderingen of grote stukken die ik moet herschrijven. Hij is nu echt gewoon af! En voor de mensen die de eerdere versies al gelezen hebben: je herkent het niet meer terug. Ik heb zelfs een gloed gloed gloednieuwe naam bedacht. Dus niet meer de titel die ik eerder deelde, maar afgelopen week heb ik dus gewoon een nieuwe, nog leukere titel bedacht. Welke dat is, verklap ik nog niet! 😉

Aankomende maand ga ik eindelijk aan mijn brief en synopsis voor de uitgeverij werken. Dat is waarschijnlijk nog moeilijker dan het verhaal zelf, want dat is namelijk the first impression. Als die niet goed is, flikkeren ze het verhaal de prullenbak in zonder er zelfs maar één blik op geworpen te hebben. Dus ja, je snapt wel dat dat heel veel werk en herschrijfwerk gaat kosten (hopelijk niet nog eens 2,5 jaar, haha!). Mocht je niet zo lang kunnen wachten en graag willen weten waar mijn verhaal over gaat, dit kun je hier alvast lezen. En hier kun je alvast een klein voorproefje lezen van het eerste hoofdstuk.

Work work work work work work…

Ik kom om in het werk! Zat ik twee maanden geleden nog voor het grootste gedeelte thuis, toen ik net startte als zorg-zzp’er, nu moet ik tegen teams zeggen dat ik niks meer voor ze kan betekenen omdat ik deze en komende maand zo vol zit. Vanaf mei ga ik voor nóg een andere zorginstantie werken en dan zet ik voor mezelf de rem erop omdat ik vol genoeg zit. De laatste paar weken ben ik zo’n zes dagen per week aan het werk en ik merk toch wel dat het slopend is. Op zich vind ik het nu niet erg, zodat ik nog extra wat kan verdienen vanwege de verbouwing, leuke uitjes en niet vergeten de vaste lasten, maar toch wil ik vanaf juli een vast werkrooster voor mezelf aan gaan houden zodat ik de rem voor mezelf erop houd en niet teveel in plan. Maar voor de rest gaat het hartstikke goed, en ik heb meer plezier in dit werk dan dat ik ooit gehad heb. Het ondernemen in de thuiszorg is de beste keuze geweest.

Let’s get personal…

Ook moet ik even iets persoonlijks kwijt. Ik heb getwijfeld of ik het wel moest plaatsen, maar anders ga ik het opkroppen en dat komt mijn plezier in het bloggen niet ten goede. Voel je zeker niet persoonlijk aangevallen, want dat is mijn bedoeling niet. Het is gewoon een gevoel waar ik mee zit en dat ik graag even uitgesproken wil hebben.

Naar aanleiding van mijn blog over mijn 1-jarig bestaan, kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat ik het jammer vind dat ik maar een beperkt aantal reacties daarop heb gekregen. Ik zet mensen in het zonnetje die regelmatig mijn blogs lezen, ik doe moeite om een (naar mijn idee) leuke winactie te organiseren, en om dan te zien dat de reacties zich maar beperken tot niet eens een handvol, dan vind ik dat toch wel erg teleurstellend. Om het maar gewoon eerlijk te zeggen: het heeft me erge pijn gedaan. Ik krijg op deze manier het gevoel dat niemand zin heeft om iets leuks van me te ontvangen, of met me op theedate wil, of dat jullie met z’n allen hebben afgesproken om niet op Liannes 1-jarige blog te reageren. Haha, die laatste is wel erg overdreven, maar aangezien ik op sociaal gebied niet altijd leuke dingen heb meegemaakt, ben ik heel gevoelig voor dat soort gedachten. Kunnen jullie niet weten natuurlijk, maar zeg nou zelf: een hoeveelheid reacties op een blogjubileum die net op één hand te tellen is, vind ik eigenlijk gewoon schandalig. Dat zou jij ook vinden.

Nogmaals: dit is niet naar iemand persoonlijk. Waarschijnlijk heeft niemand dit zo in de gaten gehad. Toch wil ik mijn gevoel hierbij uitspreken en het iedereen toch even duidelijk maken dat ik hier toch wel mee heb gezeten. Dat is alles. Je hoeft hier ook niet eens op te reageren, ik weet dan gewoon voor de volgende keer dat ik geen winactie meer hoef te organiseren, maar het lucht voor mij gewoon heel erg op om het toch uit te spreken. Zo kan ik mijn plezier in het bloggen tenminste gewoon behouden. Want dat is natuurlijk wat ik wil! Plezier in bloggen en met elkaar wil ik (willen we) natuurlijk behouden, en ik hoop dat dat ook gewoon kan 🙂

Mocht je toch nog mee willen doen met mijn winactie, dat kan vandaag nog. Morgen (1 mei) maak ik de winnaars bekend. Laat in het winactie-artikel weten dat je meedoet en welke jij graag zou willen winnen.

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

21 Comments

 1. 30 april 2019 / 09:57

  Super dat je boek af is! Dat moet vast een heel fijn gevoel geven, weten dat het nu goed is zoals het is. Dat vind ik vaak het moeilijkste aan het schrijven, ik zou eraan blijven werken, maar of dat het altijd beter maakt? 😉
  Veel succes met de begeleidende brief en synopsis, vaak nog moeilijker dan het schrijven van je verhaal zelf… 🙂 Maar ’t komt vast helemaal goed 🙂
  Heerlijk zeg, een ‘nieuwe’ bovenverdieping! Zo leuk ook om je eigen werkkamer te kunnen inrichten. Daar ga je veel plezier van hebben. Zelf heb ik ook die luxe van een eigen werkkamer waar het niet geeft dat er wat rommel ligt (zeker als ik net een ontwerp af heb) of lawaai maak, of muziek speel die niet andere mensen hun smaak is.
  Wat naar dat je je zo gekwetst voelde door de weinige reacties. Zelf heb ik niet goed ‘durven’ meedoen omdat ik je blog nog niet lang volg en ook nog niet zo vaak gereageerd heb. Het voelde wat alsof ik de prijzen van zo’n leuke actie nog niet echt ‘verdien’ daardoor. Maar moest dat geen belemmering zijn, dan doe ik alsnog heel graag mee.

  • Lianne
   Auteur
   30 april 2019 / 10:19

   Ja dat is zo ’n fijn gevoel, alleen ben ik er nog lang niet omdat ik nog gewoon die synopsis moet schrijven. Eigenlijk moet ik er niet teveel over nadenken en gewoon beginnen, haha!
   Het feit dat we allebei een werkkamer hebben is zo fijn, gewoon om lekker je eigen plekje te hebben en jezelf even terug te trekken 🙂 Wat fijn dat jij ook een eigen werkkamer hebt en gewoon lekker muziek kan spelen als het jou uitkomt!
   Bedankt voor je lieve reactie! Dat maakt echt niet uit hoor 😉 Dat je meedoet vind ik al superleuk en een leuke manier om nieuwe bloggers te leren kennen 🙂 Daarbij kun je natuurlijk ook altijd in de reactie feliciteren, maar ook aangeven dat je deze keer niet meedoet, maar misschien voor een volgende keer wel, dat maakt niet uit. Kijk maar of je mee wil doen, je bent van harte welkom 🙂

 2. 30 april 2019 / 11:22

  Altijd leuk, zo’n persoonlijke update! En wat gaaf dat jullie volop bezig zijn met het opknappen van de slaapkamer en van je werkkamer. Ik weet zeker dat het er geweldig uit komt te zien. Ik ben nu al héél benieuwd naar het resultaat. Wel een flinke klus inderdaad, alle stuc- en schilderwerk, maar hopelijk is het het daarna helemaal waard.
  En wauw, wat goed dat je boek af is! Een enorme mijlpaal (naast de mijlpaal van Liannes Letters natuurlijk). Ik ben stiekem heel nieuwsgierig naar je nieuwe titel. Geweldig dat het ondernemen als zzp’er in de zorg ook zo goed gaat en (misschien wel nog belangrijker) dat het je veel plezier en voldoening geeft.

  Ik vond het heel verdrietig om te lezen dat je onzeker werd van het aantal reacties op je blogjubileum. Ik heb je artikel met veel plezier gelezen (net als al je andere artikelen dit jaar :)) en heb bewust onder het artikel erna gereageerd omdat ik het niet “eerlijk” vond als ik als vriendin meedoe voor het winnen van bijvoorbeeld een theedate, terwijl wij al voor de gezelligheid elkaar regelmatig spreken 🙂 Het zou kunnen dat meer mensen op die manier dachten. Dat is in ieder geval waarom ik onder je artikel erna reageerde met een welgemeende felicitatie en je op Facebook heb gefeliciteerd in plaats van onder dat ene artikel. Het zou kunnen dat er meer mensen zo dachten. Je mag echt hartstikke trots zijn op je blog, op jouw bedrijf én op deze prachtige mijlpaal. En weet ook dat het soms door heel andere dingen kan komen dat mensen niet reageren, bijvoorbeeld doordat ze een tijdje geen blogs lezen of simpelweg vergeten om te reageren. Dat zegt echt helemaal niets over jou 🙂 Ik hoop dat je je niet laat leiden door het aantal reacties om heel trots te zijn op deze mooie mijlpaal. Want die trots is meer dan terecht! <3

  • Lianne
   Auteur
   1 mei 2019 / 11:52

   Bedankt voor je lieve reactie <3 Het maakt mij echt niet uit wie meedoet voor mijn winactie, al gaan we als goede vriendinnen op een theedate. Ik bepaal natuurlijk nog altijd zelf wie de winnaar is 😉 En je hebt helemaal gelijk, misschien hebben sommigen het wel helemaal niet gelezen of zijn er andere redenen geweest waardoor er zo weinig gereageerd was. Ik vind het in ieder geval hartstikke lief dat je nog de moeite genomen hebt om een reactie onder het bericht te zetten! Dat had echt niet gehoeven hoor <3 Op naar weer zo'n mooi blogjaar!

 3. 30 april 2019 / 12:51

  Leuk om weer een persoonlijke update te lezen. Ik ben heel benieuwd naar jullie klusresultaten, het komt er vast heel mooi uit te zien! En wat geweldig dat je boek af is!!! De synopsis lijkt mij ook heel lastig en daar zie ik ook een beetje tegenop. Ben heel benieuwd hoe jij dit gaat aanpakken 🙂
  Ik vind het ook verdrietig om te lezen hoe je je voelde onder het aantal reacties op je blogjubileum. Ik lees je blogs altijd met veel plezier en dat zal ik ook blijven doen. Ik sluit me aan bij de reactie van Romy, je mag echt heel trots zijn op jezelf!

  • Lianne
   Auteur
   1 mei 2019 / 11:55

   Ik ben ook wel benieuwd of de synopsis me uiteindelijk gaat lukken, maar ik ga ervoor! Ik zal te zijner tijd nog wel wat tips delen 😉 Bedankt voor je lieve reactie en dat je mijn blogs altijd met veel plezier leest, daarom had ik je natuurlijk ook vermeld 😉 Dat verdien je zeker!

 4. 30 april 2019 / 16:20

  Zo, je hebt het flink druk inderdaad! Ik ben benieuwd naar het resultaat van de verbouwing boven 🙂

  • Lianne
   Auteur
   1 mei 2019 / 11:55

   Dank je! Ik zal als het af is een hele tour met foto’s laten zien 😉

 5. 30 april 2019 / 19:41

  Persoonlijke updates vind ik altijd leuk om te lezen (ook om te schrijven trouwens). Ik ben benieuwd naar het resultaat van het klussen. Succes nog even daarmee!
  En wat heerlijk dat je boek af is. Ik ben echt ontzettend benieuwd en hoop dat je (snel) een uitgever zult vinden. Daarom wil ik je ook nog veel succes wensen bij het schrijven van de synopsis (en ja, hopelijk duurt dat geen 2,5 jaar, want zoveel geduld heb ik echt niet, hoor).
  Goed dat je gewoon eerlijk zegt wat je voelt. Ik baal ontzettend dat ik het bericht over het hoofd gezien heb, maar gelukkig las ik dit bericht nog wel op tijd 😉
  Heel veel succes met alles!

  • Lianne
   Auteur
   1 mei 2019 / 11:59

   Leuk dat je die persoonlijke updates zo leuk vindt! Ik vind ze nog wel altijd een dingetje, haha. Vinden mensen het wel leuk om over mijn personal stuff te lezen? Maar volgens mij is er helemaal niks om me zorgen over te maken. Dank je wel, ik zal proberen om de synopsis binnen een maand af te hebben 😉 Anders dan die 2,5 jaar, haha!

  • Lianne
   Auteur
   1 mei 2019 / 11:59

   Dank je wel! 🙂

 6. 1 mei 2019 / 09:44

  Wat leuk dat jullie de slaapkamer en je werkkamer aan het verbouwen zijn. Ben heel benieuwd naar de foto’s als het af is. Roze in je werkkamer, ik kan alleen maar zeggen: supergaaf! 🙂

  En wat supergaaf ook dat je boek af is!!!! Je hebt er hard aan gewerkt de afgelopen 2,5 jaar. Ik heb je eerste versie natuurlijk gelezen, dus ben wel heel benieuwd hoe het geworden is, nu je zegt dat het niet meer te herkennen is. Heel veel succes met het schrijven van een synopsis en de brief en het versturen naar een uitgeverij. Heel spannend!

  Wat jammer dat het jubileum van je blog overschaduwd werd door een vervelend gevoel over het aantal reacties erop. Het aantal reacties op blogs en op social media berichten gaat altijd op en af volgens mij, het blijft gissen waarom het soms minder is dan verwacht. Maar daar moet je je niet door laten ontmoedigen hoor! Gewoon lekker blijven schrijven en bloggen. 🙂

  • Lianne
   Auteur
   1 mei 2019 / 12:01

   Ja ik heb er ook veel zin in! Al dat roze, haha ik kan niet wachten 🙂

   Ik ben inderdaad heel benieuwd wat je van het vernieuwde verhaal vindt. Ik ga mijn best doen om een goede synopsis te schrijven en dan is het duimen maar!

   Bedankt voor je lieve reacties! Het kan inderdaad gewoon zijn dat het over het hoofd is gezien, maar toch is het lastig om het niet persoonlijk te zien, vooral als het zo’n speciale blog is. Maar om je gevoel uit te spreken kan ook al zoveel helpen! 🙂

 7. 2 mei 2019 / 09:58

  Wat fijn dat je boek eindelijk af is! Ik kan me voorstellen dat dit een heel fijn gevoel is. En ook tof dat je freelance zorg-werk zo lekker loopt.

  Ik vind het super jammer dat je zo baalt van je reacties over je blog viering! Ikzelf kwam echt om in werk en familiebezoeken in April en heb amper blogs gelezen. Daarom heb ik je post helemaal over het hoofd gezien (ik zie net dat ik ook Johanne’s blog jubileum heb gemist!). Dus bij deze nog van harte gefeliciteerd met je 1-jarig blog bestaan. Ik zal zeker ook in de toekomst met veel plezier blijven lezen. ?

  • Lianne
   Auteur
   2 mei 2019 / 23:18

   Ja dat is zo fijn dat het werk en het werken aan mijn boek zo lekker loopt 🙂 Ah joh is toch helemaal niet erg dat je het druk had met familiebezoek? Ik neem het niemand kwalijk 😉 Maar hartstikke bedankt voor je lieve reactie!

 8. 3 mei 2019 / 12:27

  Nou, wat stom dat je zo weinig reacties op je jubileumartikel hebt gekregen. Ik vrees dat ik er mede schuldig aan ben…ik heb de laatste tijd zoooo weinig geblogd en er zo weinig tijd en.of zin in heb gehad, dat ik reageren op andermans (superleuke!) blogs ook heb laten liggen. En dan noem je me ook nog zo lief omdat ik inderdaad heel vaak bij je reageer. Nou, beter laat dan nooit (?): ik vind je blogs altijd heel fijn om te lezen en hoop dat je er nog lang mee doorgaat. Je schrijft hele herkenbare dingen en zie ook regelmatig overeenkomsten in onze persoonlijkheden. Oh, en als ik het op tijd had gezien had ik heel graag een theedate met je gedaan!! Had me superleuk geleken.

  Verder: wat ongelofelijk spannen dat je boek af is! Kan me heel goed voorstellen dat een boek schrijven moeilijk is, maar dat het opsturen ervan nóg veel moeilijker is. Ik ga de komende tijd in ieder geval hard voor je duimen.

  • Lianne
   Auteur
   3 mei 2019 / 20:47

   Bedankt voor je superlieve reactie Johanne, dat je alsnog de moeite neemt om te reageren doet me zo goed! Ik neem het niemand kwalijk, het is niet naar iemand persoonlijk. Maar het voelde op dat moment wel even vervelend. Ik snap heel goed dat je door wat minder te bloggen zelf ook niet zoveel op andermans blogs kijkt. Bedankt voor je lieve compliment over mijn blogs en ik heb inderdaad precies hetzelfde bij jouw blogs! Inderdaad jammer dat je net te laat was voor de winactie want dat had me ook superleuk geleken! Maar dan houden we het in gedachten voor de volgende keer 🙂

 9. 6 mei 2019 / 17:09

  Hoi Lianne, wat supernaar om te lezen dat je je zo rot voelde. Ik probeer al de hele week te verzinnen wat ik moet typen, want ik vind het heel erg als ik je ook dat gevoel heb gegeven (ik weet dat het niet persoonlijk was, maar ik wilde niet bijdragen aan dat iemand zich rot voelt! 😉 ) Wat naar! Ik vind het superlief dat je me genoemd hebt en ik lees je blog ook echt heel erg graag. Ik had zelf een kleine social pauze, mede door privé dingen. Ik heb wel je post gelezen over je blog jubileum en wilde heel lief anderen laten winnen, want ik heb je al eens ontmoet. Dus ik dacht, dat moet ik dan iemand anders gunnen. Want je winactie was heel erg tof. Typisch geval van mezelf juist even wegcijferen en een ander dat leuks laten winnen! Ik had helemaal niet gedacht aan dit scenario. Als mijn hoofd toen helderder was, had ik waarschijnlijk dat gewoon in een reactie gezet en je gefeliciteerd, maar dingen tussendoor lezen gaat dus niet goed. Om een lang verhaal kort te maken: Als je maar nooit meer denkt dat niemand zit te wachten op iets leuks van jou, want je doet hele leuke dingen! Ik vind je blog oprecht heel leuk. 🙂 Alsnog van harte harte harte gefeliciteerd! Je mag zeker weten WEL trots zijn.

  • Lianne
   Auteur
   6 mei 2019 / 20:54

   Hee lieve Marije, wat een onwijs lieve reactie van jou! Dank je wel daarvoor, jouw lieve woorden doen mij zo goed <3 Het spijt me als ik jou een vervelend gevoel heb gegeven door mijn vervelend gevoel (haha, tegenstrijdig dit!) want dat was mijn bedoeling helemaal niet. Het is inderdaad helemaal niet naar iemand persoonlijk. Ik snap het heel goed dat je even een social pauze hebt ingelast, want het is ook zo veel allemaal hè? Dat neem ik je heus niet kwalijk! Voel je daar echt niet rot over! Lief dat je anderen hebt willen laten winnen, maar uiteindelijk ben ík degene die bepaalt wie er wint, dus het maakt helemaal niks uit of ik jou al ontmoet heb of niet. Gewoon lekker meedoen en niet teveel denken wat anderen willen! 😉 Ik vind het al heel lief dat je nu toch de moeite neemt om op mijn blog te reageren en bedankt voor je lieve complimenten! Ik ga zeker gewoon door met bloggen, want alle lieve mensen die ik ontmoet (waaronder jij) zijn echt onbetaalbaar en zou ik niet willen missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *