Foto diary: bloesems en geiten

Afgelopen week ging ik met een vriendin naar het Amsterdamse Bos, waar we met onze camera’s het kersenbloesempark en de geitenboerderij hebben bewonderd! Kijk je mee?

Van een paar weken terug ging ik alleen naar dit prachtige en romantische park, en het was prachtig weer! Nu ging ik samen met een vriendin, want die wilde er ook nog eens graag naartoe. En natuurlijk zeg ik daar geen nee tegen 😉 Het weer was wat minder mooi, maar daardoor was het wel minder druk en konden we prachtige foto’s maken!

Ik ben gek op bloesembomen, dus dit park in het Amsterdamse Bos is dan ook echt een feest om naartoe te gaan! Helaas staan ze maar een paar weken per jaar in bloei, dus als je er graag heen wilt, moet je gauw zijn! Maar dat maakt het dan voor die paar dagen per jaar wel heel bijzonder.

Op sommige stukjes werden de bomen al groen, zie je? Dus we waren nog op tijd! Heel lang konden we geen foto’s maken, want het begon te stortregenen en om te schuilen hebben we wel minstens een halfuur in een wc-hokje staan wachten. Een ‘leuke’ toevoeging aan een middagje uit!

Toen het opgehouden was met regenen, gingen we naar Geitenboerderij Ridammerhoeve, die op loopafstand ligt van het bloesempark. In het Amsterdamse Bos staat met richtingaanwijzers alles prima aangegeven en kun je moeilijk verdwalen. Eenmaal op de geitenboerderij lachte het zonnetje ons weer toe.

Dit is overigens geen boerderij waar ze alleen maar geiten hebben, ze hadden ook kippen, koeien, paarden en varkens. Je kunt gewoon bij ze in de hokken komen om ze van dichterbij te bekijken en eventueel te aaien, als ze dat willen.

Voor een paar euro konden we een flesje geitenmelk kopen en de jonge geitje het flesje geven. Alhoewel ze niet zoveel dorst hadden, was het wel een leuke ervaring en hebben we ons prima vermaakt. We konden hier de rest van de dag wel blijven! Er waren ook drie hele kleine geitjes van net een dag oud, zo lief!

Ook maken ze daar ook hun eigen producten, zoals geitenkaas, die je in het winkeltje kunt kopen. Ik ben normaal niet zo’n fan van geitenkaas, maar de stukjes die ik geproefd had waren toch wel erg lekker!

Je ziet, ik ben hier helemaal in mijn element! Ik denk dat de geitenboererij het leukst is om te bezoeken in de lente, als er allemaal jonge dieren geboren zijn. Een bezoekje in combinatie met het kersenbloesempark is prima te combineren! We hadden de auto neergezet op de Nieuwe Meerlaan, daar kun je gratis parkeren en zit je precies tussen het bloesempark en de geitenboerderij in. Ideaal dus! Zo zie je dat je je voor weinig een hele dag kunt vermaken. Volgend jaar ga ik hier zeker weer naartoe!

Ben jij al ooit eens in het Amsterdamse Bos geweest?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Delen:

17 Reacties

 1. 19 april 2019 / 22:35

  Superleuk dat je naar het Bloesempark en naar de geitenboerderij bent geweest! Ik ken beide inmiddels heel goed en het zijn inderdaad zulke leuke plekken om naartoe te gaan 🙂 Die foto van jou met de geitjes is echt geweldig. De vrolijkheid spat ervan af 🙂 Jammer dat het weer niet helemaal meezat in het bloesempark, maar gelukkig hadden jullie het bij de geitjes beter getroffen. En ondanks dat blijven de mooie bloesembomen een feestje om te zien.
  De geitenboerderij is voor mij een stukje jeugdsentiment, haha. Ik ben daar in groep 6 weleens naartoe gegaan met de verjaardag van mijn juf, maar tegenwoordig kom ik er alleen af en toe als ik op een zonnige dag door het bos ga wandelen. Het blijft een fijne plek, het Amsterdamse bos! Mijn nieuwe woning is er maar 10 minuutjes rijden vandaan, dus we kunnen altijd een keer samen daarnaartoe gaan als je over een tijdje mijn huis zou willen bewonderen 🙂

  Nog gefeliciteerd met je mooie blogmijlpaal trouwens! Wat geweldig dat Liannes Letters alweer 1 jaar bestaat! Op naar nog veel meer mooie jaren als blogger, schrijver en ondernemer 🙂

  • Lianne
   Auteur
   22 april 2019 / 10:20

   Dank je! Ja lijkt me leuk om er eens samen heen te gaan! 🙂

 2. 20 april 2019 / 09:49

  Aah wat mooi om te zien. Ik vind bloesembomen zo geweldig. En het herinnert me altijd aan Kopenhagen, waar ik vorig jaar ben geweest. Daar stond ook een park vol bloesembomen en man, wat was dat mooi.

  • Lianne
   Auteur
   22 april 2019 / 10:20

   Ja prachtig is het hè? Oh dan moet ik eens naar Kopenhagen!

 3. 21 april 2019 / 07:42

  Wat een mooi park! Ik ben er nog nooit geweest. En wat leuk dat je de geitjes een flesje mocht geven.

  • Lianne
   Auteur
   22 april 2019 / 10:21

   Het park is zeker een aanrader! Vooral rond deze tijd 🙂

 4. 22 april 2019 / 11:49

  Aaah wat een mooie foto’s!! Ik houd van bloesem 🙂

  • Lianne
   Auteur
   1 mei 2019 / 12:06

   Ja prachtig hè? Ik houd er ook zo van!

 5. 22 april 2019 / 13:37

  Wat een leuke weblog heb je
  ik kwam hier toevallig effe langs een kijkje nemen en kom zeker vaker kijken.

  • Lianne
   Auteur
   23 april 2019 / 12:17

   Bedankt, wat leuk!

 6. 23 april 2019 / 08:13

  Dit ziet er zo leuk en gezellig uit! En ahhh, die geitjes <3

  • Lianne
   Auteur
   23 april 2019 / 12:17

   Ja zo leuk hè <3

 7. 26 april 2019 / 11:20

  Prachtige foto’s van de bloesems heb je gemaakt. Het is wel kort dat ze bloeien maar misschien is dat net het speciale eraan. Als je het elke dag zou kunnen zien, zou het misschien op de duur ‘gewoon’ worden…?
  Wel een dilemma: prachtig weer maar druk, of iets minder weer maar rustig… 🙂
  De boerderij lijkt me ook echt leuk.
  Zo fijn ook om dichtbij huis een mooie dag uit te kunnen hebben (want dat was het wel als ik je enthousiasme zo lees)!

  • Lianne
   Auteur
   26 april 2019 / 17:28

   Ja ze bloeien (helaas) maar kort, maar dat maakt het inderdaad wel bijzonder 🙂 De boerderij is ook echt leuk en ze zijn beiden zeker een aanrader om eens heen te gaan!

  • Lianne
   Auteur
   1 mei 2019 / 11:59

   Dank je! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *