Begin met het waarmaken van jouw dromen (in 3 stappen)!

Afgelopen zaterdag was ik op het Goals on Heels event van Marloes Teunissen. Een leerzame dag, een inspirerende ervaring en een gezellig groepje meiden dat vandaag de eerste stap wilde zetten naar het waarmaken van hun dromen en een gelukkiger leven. Hoe ik het ervaren heb kun je vandaag lezen.

Het event was in hotel Nimma in Nijmegen, helemaal bovenin op het dakterras (waar de wind ons bijna weg had gewaaid). Een stukje rijden, maar dan heb je ook wat! Marloes had alles onwijs goed verzorgd. De koffie en thee, de (onwijs lekkere) red velvet cake en de notitieboekjes lagen al klaar. Daarbij was de ruimte leuk aangekleed met roze ballonnen, vazen, was er een fotograaf en een illustrator die voor ons de dag vast zouden leggen. Heel gaaf!

Toen we begonnen, begonnen we meteen met de drie stappen naar ons geluk en succes: dromen, durven doen. Deze drie stappen licht ik wat verder toe, zodat jij ook aan de slag kunt met deze drie mooie stappen zodat het leven dat jij wilt leiden binnen handbereik ligt.

Dromen

Als eerste gingen we een soort van mediterend visualiseren. Nee, dat is minder zweverig dan het klinkt. Marloes vertelde wat we voor ons moesten zien: onze ideale werkdag. Hoe zag die eruit? Je staat op, je gaat je aankleden, je make-up doen, je voert je ochtendritueel uit, en wat ga je dan doen? Naar kantoor, of werk je thuis? Mijn ideale werkdag zou zijn om lekker te schrijven en thuis te werken. Gewoon lekker thuis, op mijn droomwerkkamer, werkend aan mijn boeken.

Stap 1: doe je ogen eens dicht en visualiseer voor jezelf: hoe ziet jouw ideale werkdag en droomleven eruit? Woon je misschien in een villa? Of in New York? Wat voor werk doe je? Of waar doe je je werk? Niks is raar, het zijn immers maar dromen. Schrijf alles eens voor jezelf op. Waar droom je nou echt van? Maak desnoods een moodboard met allemaal leuke plaatjes die jouw droomleven visualiseren. Ik denk dat ik dat ook maar eens ga doen.

Durven

Tijdens de stap ‘Durven’ gingen we met z’n allen onze redenen uitspreken om het niet te doen, dus waar we bang voor waren en ons door lieten tegenhouden. Vaak zijn dat meningen van anderen, twijfels aan jezelf omdat je niet goed genoeg bent, dat je toch gewoon elke maand geld moet verdienen, dat je vanalles leuk vindt en niet kunt kiezen, enzovoort. Dit is precies de fase waar ik momenteel in zit. Ik wil vanalles en ik wil mijn dromen wel waarmaken, maar ik moet gewoon maandelijks een inkomen hebben, en ik weet niet precies welke kant ik met mijn leven op wil omdat zoveel dingen me leuk lijken. Oké, ik vind schrijven leuk, maar daar kan ik niet van leven. Wat wil ik daar nog naast gaan doen? Ik ben erachter gekomen dat dat niet elke dag, de hele dag door manuscripten nakijken is, dat is gewoon leuk voor tussendoor. Maar wat kan ik dan wel de hele dag doen? Allemaal vragen die me veel bezig houden. Tijdens een nieuwe visualisatieoefening moesten we al onze twijfels, angsten en onzekerheden uit ons lichaam halen en in brand steken.

Stap 2: geef al je dromen een plek en haal die angsten uit je lijf, bijvoorbeeld door die allemaal op te schrijven en het blaadje daarna weg te gooien of te verbranden. Schrijf alles op wat je tegenhoudt en laat al die angsten los, zodat je je daarna echt op je dromen kunt focussen. Je bent goed genoeg. Jij kan dit!

Doen

Nu gingen we echt naar de stap ‘Doen’. Wat is iets waar je nu meteen aan kunt beginnen, vandaag nog? We hebben allemaal een doel opgeschreven dat we binnen 12 weken gerealiseerd wilden zien. Toen gingen we dat doel ontleden. Wat wil je per week gedaan krijgen? Daarna wat je per dag gedaan wilde krijgen, en als laatste waar je nu meteen, tijdens de borrel, al aan kon werken. Ik had als doel dat ik mijn boek over 12 weken naar een uitgeverij opgestuurd wilde hebben. Per week had ik opgeschreven hoe ik het wilde aanpakken; wanneer mijn manuscript dan helemaal klaar moest zijn, wanneer mijn brief voor de uitgeverij helemaal klaar moest zijn, enzovoort. Oké, wat kon ik per direct al aan beginnen? Herschrijven niet, want ik had geen laptop bij me. Maar ik kon wel alvast wat over mijn boek vertellen bij de andere cursisten. Eentje vond het zelfs zo leuk, dat ze wel wilde proeflezen. Zo, missie geslaagd 🙂

Stap 3: schrijf op wat je binnen 12 weken bereikt wil hebben en per week wat je gaat doen om dat te bereiken. Verdeel je hoofddoel op in subdoelen. En bedenk: wat is iets dat je vandaag al voor elkaar zou kunnen krijgen? De beste manier om nu meteen te beginnen met datgene wat jij wil, is door het gewoon te doen.

Na de inspirerende cursus was er nog een hele gezellige borrel, waarin je gezellig met medecursisten nog kon kletsen en netwerken. Lieve Nydia en Esmeralda waren er vandaag ook bij dus het was een hele gezellige dag vol inspiratie en waarin we elkaar konden helpen met het waarmaken van onze dromen. Het was een geslaagde dag waarin ik met een goed gevoel weer naar huis reed.

Hoe ga jij te werk bij het behalven van jouw doelen en dromen?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Delen:

16 Reacties

 1. 22 maart 2019 / 11:05

  Wat een inspirerend artikel! Ik herken veel van mezelf in wat je zegt. Er zijn zoveel dingen die ik leuk vind en ik heb het gevoel dat ik alles maar een beetje half-half kan doen.

  • Lianne
   Auteur
   22 maart 2019 / 11:21

   Fijn dat je er wat aan hebt! Hopelijk kan je nu ook wat meer in jezelf duiken en je afvragen: wat wil ik nou echt? In plaats van alles maar half-half te doen.

 2. 22 maart 2019 / 11:38

  Erg goede tips! Zeker het ‘gewoon doen’ is iets wat je inderdaad gewoon moet doen, haha!

  • Lianne
   Auteur
   22 maart 2019 / 12:49

   Fijn dat je er wat aan hebt! Dat ‘gewoon doen’ is inderdaad de beste tip, maar het lastigste dat er is!

 3. 23 maart 2019 / 05:54

  Dit klinkt als een hele leuke workshop! Vooral de durven stap is een goede voor mij. Ik ben goed in dromen en ook best goed in doen (als ik eenmaal durf). Maar soms word ik tegengehouden door twijfels en onzekerheden.

  • Lianne
   Auteur
   23 maart 2019 / 13:11

   Durven is ook een lastige stap voor mij en ook iets waar ik nu middenin zit. De beste tip is om het gewoon los te laten en al die onzekerheden overboord te gooien en het gewoon te gaan doen, al is het maar een kleine stap. Zo kom je toch steeds dichter bij het waarmaken van je droom! 🙂

 4. 23 maart 2019 / 09:37

  Het klinkt echt als een onwijs leuk event. Erg mooi artikel. Ik ben zelf momenteel ook bezig met het uitwerken van een aantal plannen en het achterna gaan van mijn dromen, en ik vind het altijd zo fijn als je een stap de goede richting op hebt gezet.

  • Lianne
   Auteur
   23 maart 2019 / 13:12

   Bedankt voor je reactie! Fijn dat je er wat aan hebt 🙂 Het is al heel mooi dat je bezig bent met je plannen uitwerken en echt je dromen concreet te maken, zodat je het straks ook echt kan gaan doen!

 5. 23 maart 2019 / 10:20

  Wat leuk dat je naar dit event bent geweest. Ik heb ooit een droom online cursus bij haar gevolgd, was heel inspirerend. En herkenbaar van het half-half doen. Ik zou me ook meer moeten focussen op 1 droom en niet op 5 tegelijk 🙂

  • Lianne
   Auteur
   23 maart 2019 / 13:14

   Ja hè, ik vind Marloes ook zo’n mooi en inspirerend mens. Het half-half doen is echt heel herkenbaar! We hebben ons die dag gefocust op één doel waar we de komende twaalf weken aan kunnen werken (of twee echt hele kleine doelen), zo werk je ook aan datgene dat je echt wilt.

 6. 25 maart 2019 / 13:51

  Je had er van de week al over verteld, maar heel leuk om je verslag er van te lezen en de foto’s erbij te zien. Klinkt als iets waar je echt wat mee kan.

  • Lianne
   Auteur
   27 maart 2019 / 13:42

   Ja ik kon er zeker mee vooruit, het was echt heel leerzaam en inspirerend!

 7. 26 maart 2019 / 07:30

  Het klinkt als een heel inspirerende dag en ook het stappenplan is heel inspirerend. Wat ontzettend leuk dat je hier bent geweest en dat de dag je zo veel mooie inzichten heeft gegeven en je ook echt hielp om je dromen helder te krijgen en ermee aan de slag te gaan. Prachtig doel heb je ook voor jezelf opgesteld! Ik weet zeker dat dat helemaal goed gaat komen 🙂

  • Lianne
   Auteur
   27 maart 2019 / 13:43

   Ja het was zeker een hele leuke en inspirerende dag! 1 doel tegelijk opstellen helpt echt om verder te komen en ik kan er zeker met goede moed mee aan de slag!

 8. 26 maart 2019 / 22:46

  Wat leuk dat je naar deze workshop bent geweest! Klinkt als een hele interessante en waardevolle dag. Met de Purpuz planner werk ik ook met doelen en bekijk ik per maand/week welke stappen ik daarin kan nemen. Maar ik vind het ook lastig om dan 1 doel te pakken, er zijn zoveel dingen die ik wil doen!

  • Lianne
   Auteur
   27 maart 2019 / 13:44

   Het was een hele interessante en inspirerende dag en ik kan het iedereen aanraden! Ik heb ook de Purpuz Planner, maar ik ben heel slecht in weekdoelen en dagdoelen stellen waardoor die hokjes gewoon vaak leeg blijven. Ik moet gewoon een deadline hebben voor één bepaald doel, dat werkt het beste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *