Recept: hartige pasta (vegetarisch)!

Ik ben niet zo’n ongelofelijke keukenprinses en als ik drie dagen achter elkaar gekookt heb, vind ik het wel weer mooi geweest en maken we iets makkelijks klaar of bestellen we iets. Maar er is één gerecht waarvan ik hem met plezier klaarmaak. Eentje die ik zelf heb bedacht (met behulp van mijn gelukkig niet te wensen overlatende uitprobeer-skills), die ontzettend gemakkelijk te maken is, snel klaar is, ongelofelijk lekker is en ook nog eens vegetarisch is. Nou, wat wil je nog meer? Vandaag, in het kader van de Nationale week zonder vlees leek het me tijd om mijn eigen recept de wereld in te gooien! Ik noem het hartige pasta.

Ik ben pescotariër en een stukje vis gaat er op z’n tijd wel in. Alleen voor deze week besloten we eens helemaal op de vegatour te gaan. Ik vind het een mooi initiatief. Het is beter voor de dieren, het milieu en voor je gezondheid. Alhoewel Stefan toch wel een vleeseter is, is dit pastagerecht zelfs zijn absolute lievelingskostje geworden. Dus heb je een vriend/man/kind dat absoluut niks wil eten zonder vlees, schotel ze dit gerecht voor en ik weet zeker dat ze van gedachten veranderen. Oké, tijd voor het klaarmaken!

Wat heb je nodig? (En het zal je verrassen, niet zo enorm veel. Niet eens pastasaus!)

 • Een zak kaastortellini
 • Een doosje champignons (Ik doe er voor de variatie ook verschillende paddenstoelensoorten in, het kan allemaal. Net wat je lekker vindt.)
 • Pijnboompitjes
 • Potje rode pesto
 • En dat was alles al!

Hoe maak je het? (En het zal je opnieuw verrassen: het is binnen 10 minuten klaar!)

 • Kook de pasta.
 • Snijd de champignons (of andere paddenstoelen) en bak ze lekker bruin.
 • Doe wat pijnboompitjes bij de champignons en laat ze meebakken.
 • Als de pasta klaar is, giet deze af en doe ze in de pan bij de champignons erbij.
 • Doe er wat rode pesto bij.
 • Klaar is je hartige pasta!

Ik ben iemand die nooit kijkt naar afmetingen, ik doe er altijd op gevoel een beetje van dit en dat bij. Meestal gebruik ik een halve zak tortellini en een heel doosje champignons. De hoeveelheid pijnboompitjes en pesto kijk ik niet eens naar. Maar als jij het wel fijner vindt, kun jij voor jezelf er wel gewoon afmetingen voor verzinnen en bijvoorbeeld 2 eetlepels pesto gebruiken. Niks is goed of fout.

Heb jij ooit een gerecht verzonnen dat een enorm succes bleek te zijn? Ik ben benieuwd!

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 15 maart 2019 / 16:56

  Wat een heerlijk receptje. Het ziet er heerlijk uit. Leuke placemat ook 🙂
  Ik heb weleens een saus voor bij de zalm in elkaar geflanst met wat ik had en sindsdien is deze saus favoriet. Je mengt ricotta met grove mosterd en tzatzike kruiden door elkaar.

  • Lianne
   Auteur
   15 maart 2019 / 23:18

   Dank je, die placemat heb ik samen met nog een paar anderen in Parijs gekocht 🙂 Die saus voor de zalm klinkt ook erg lekker!

 2. 15 maart 2019 / 20:36

  Ik werd al enthousiast bij het lezen van de woorden ‘snel klaar’, ‘simpel’ en ‘vegetarisch’, want dat is precies waar ik naar kijk als ik op zoek ben naar recepten 🙂 Wat ziet het gerecht er lekker uit en het klinkt ook heerlijk.
  Ik ben geen grote keukenprinses (of nou ja, zeg nooit nooit, haha), maar een van mijn geslaagde gerechten is verse noodles met onder andere broccoli, doperwten en cashewnoten. Ooit gepikt van Allerhande, dus niet zelf bedacht, maar ik vind het nog steeds een ideaal recept.

  • Lianne
   Auteur
   15 maart 2019 / 23:19

   Fijn dat je er wat aan hebt! Inderdaad, dat zijn ook criteria voor mij als ik iets wil klaarmaken. Dat recept van jou (of van Allerhande eigenlijk) klinkt ook als de moeite waard om uit te proberen! 🙂

 3. 16 maart 2019 / 10:49

  Ik vind deze combi ook heerlijk, ik maak regelmatig zo’n soort pasta! Ook heerlijk met ravioli 😀

  • Lianne
   Auteur
   21 maart 2019 / 16:34

   Ja heerlijk hè? Het is echt een favoriet geworden!

 4. 26 maart 2019 / 22:49

  Tortellini is zo lekker!! Ik neem ze ook weleens met spinazie of noten erin. Jouw recept ga ik ook eens maken!

  • Lianne
   Auteur
   27 maart 2019 / 13:44

   Die met spinazie en noten klinken ook lekker! Leuk dat je dit recept ook eens gaat maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *