Hoe geef je een flinke dosis girlpower aan je dag?

Gemaakt door de lieve Romy Veul. Bedankt voor deze prachtige girlboss-fotoreeks!

Yes, we kunnen er niet omheen: het is vandaag internationale vrouwendag! En omdat te vieren is een soortgelijk artikel wel op z’n plaats. Op z’n tijd heeft elke vrouw weleens een girly motivation nodig, of dat nou op werkgebied of privé is. Het zorgt ervoor dat je je onoverwinnelijk voelt en je de hele wereld aankunt. Hoe zorg je nou voor een overload aan girlpower op zo’n dag als deze? Ik geef je 7 leuke tips!

1: Luister eens alleen naar vrouwelijke muziek. Muziek die dus echt alleen door vrouwen is geschreven en/of gezongen. Er zijn al zoveel mannen in de muziekindustrie, dat hun vrouwelijke collega’s ook eens extra girl credit verdienen! Bij voorkeur ook nog eens extreem feministische nummers, zoals Girls Just Wanna Have Fun van Cyndi Lauper, Run The World van Beyonce of Man I Feel Like a Woman van Shania Twain. Laat al die powervrouwen maar eens door je speaker knallen!

2: Simpel: spreek met vriendinnen af. Op welke dag kun je nou beter met vriendinnen afspreken dan deze? Trommel al je vrouwelijke gelijken op om er een gezellig avondje van te maken en het oestrogeengehalte eens lekker omhoog te brengen!

3: Ga vrouwendingen doen. Wat deed je vroeger toen je nog school zat? Juist, jezelf zo mooi mogelijk opmaken, nagels lakken, girly tijdschriften lezen, chick flicks kijken en shoppen! Waarom zou je dat nu op internationale vrouwendag niet weer doen?

4: Geef je uiterlijk een boost. Veel roze, mooie rokken of jurken en shiny sieraden zijn vandaag geoorloofd! Wees vandaag de beste, mooiste en meest veelbelovende jij die je kunt zijn.

5: Stuur een meisje of vrouw die jij bewondert eens een lief berichtje. Er zijn zat girlbosses, businessbabes of andere powervrouwen waar jij tegenop kijkt. Stuur ze op zo’n dag als vandaag eens een lief berichtje met een lief compliment, hoe goed je het werk vindt wat ze doet, wat ze voor jou betekent, et cetera. Zorg er eens voor dat alle vrouwen die je kent vandaag gezamenlijk een boost krijgen!

6: Zorg voor een kenmerk wat je onderscheidt. Laat bijvoorbeeld een roze koffiemok maken met jouw bijnaam of je favoriete quote, of draag die oorbellen waarvan mensen altijd zeggen dat ze die zo mooi bij je vinden staan. Wat maakt jou jou? Laat dat zien en spread the word!

7: Begin met het lezen van een feministisch boek. Zoals Babe, you got this of Nice girls don’t get the corner office. Heb je deze niet in je boekenkast staan, dan is een heerlijke feelgood geschreven door een vrouwelijke auteur en met een powerwoman als hoofdpersonage ook een goed idee. Als alles maar een extra vrouwelijk randje heeft vandaag!

Een fijne internationale vrouwendag! Wat doe jij om je vandaag extra vrouw te voelen?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Delen:

16 Reacties

 1. 8 maart 2019 / 09:04

  Wat een leuk en toepasselijk artikel! 🙂 Ik ben nog steeds zo benieuwd naar de boeken die je tipt in dit artikel! Fijne internationale vrouwendag! 😀

  • Lianne
   Auteur
   8 maart 2019 / 10:42

   Fijne internationale vrouwendag! 🙂

 2. 8 maart 2019 / 11:36

  Een heel leuk artikel om te lezen. Ik heb een stapeltje mode tijdschriften gekocht, dus ik laat me lekker inspireren op deze internationale vrouwendag. Fijne dag!!

  • Lianne
   Auteur
   8 maart 2019 / 11:55

   Fijne dag en veel leesplezier!

 3. 8 maart 2019 / 12:17

  Ah, wat leuk om Internationale Vrouwendag door de lens van girlpower te bekijken. Wij hadden geluk dat de enige mannelijk collega in ons team heerlijke brownies voor ons vrouwen heeft gebakken! Dus wij voelden ons op werk allemaal heel verwend!

  • Lianne
   Auteur
   8 maart 2019 / 21:49

   Wat leuk dat jouw mannelijke collega dat voor jullie vrouwen heeft gedaan! Dat is al een mooi feestje op zich 🙂 Hopelijk heb je een fijne dag gehad!

 4. 8 maart 2019 / 12:50

  Leuke tips!
  Ik ga wel een beetje tegendraads doen 😉 Ga zo lekker in de tuin aan de slag, daar word ik blijer van dan van roze jurken vrees ik 😉 Ben niet zo’n meisje-meisje /ultravrouwelijk. Maar vrouwen mogen ook een ‘stoere’ kant hebben toch?
  Daarna wel genieten van een lekker warme douche met een fijne scrub, bodylotion,… 🙂

  • Lianne
   Auteur
   8 maart 2019 / 21:50

   Als je niet zo’n meisjes-meisje bent is dat ook prima toch? 🙂 Je moet als vrouw zijnde doen waar je je goed bij voelt! Juist ook wel leuk, een vrouw met een wat stoerdere kant! Maar jezelf verwennen mag altijd 🙂

 5. 8 maart 2019 / 23:59

  Wat een leuk idee om vandaag eens echt de vrouwen om ons heen te eren! Je geeft heel leuke en originele tips. Ik ben een echt meisje-meisje en ben gek op typische vrouwendingen doen of gezellig afspreken met vriendinnen. Een feministisch boek lezen wil ik ook weer eens gaan doen. Ik ben nu al een tijdje bezig in het boek ‘Kom als jezelf’. Heeft niet zo veel (of beter gezegd: niets, haha) met business te maken, maar ik vind het wel een mooi boek om bepaalde (o.a. uiterlijke) onzekerheden van vrouwen te ontkrachten.

  • Lianne
   Auteur
   9 maart 2019 / 10:25

   Precies wat je zegt, daar ben ik ook echt gek op! Het boek ‘Kom als jezelf’ klinkt ook als een erg mooi boek waar je veel mooie tips uit kunt halen!

  • Lianne
   Auteur
   11 maart 2019 / 12:08

   Fijn dat je er iets aan hebt! 🙂

 6. 26 maart 2019 / 22:53

  Ik mocht deze dag met jou doorbrengen!! Als dat niet genoeg girlpower is 🙂

  • Lianne
   Auteur
   27 maart 2019 / 13:45

   Dat was zeker een leuke, girlpower-overladen dag! 😀

 7. 10 juni 2019 / 11:05

  Ik heb deze blog helemaal over het hoofd gezien. Kom hem nu pas tegen. ? Wat een mooie foto’s heeft Romy van je gemaakt!
  En wat een leuke girlpower-dag tips!

  • Lianne
   Auteur
   10 juni 2019 / 14:05

   Haha maakt niet uit! Dank je wel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *