Blogtag: De liebster award #2

Een tijdje geleden had ik voor de tweede keer een liebster-award tag gekregen, van Nadia van The blog project. Dank je wel daarvoor! De liebster award is een blogtag waarin je andere bloggers tagt met leuke vragen om ze beter te leren kennen. Die bloggers gaan ook weer mensen taggen, en die ook weer, et cetera.

Omdat ik de liebster award-tag als eens eerder heb gehad, doe ik het deze keer niet met andere blogs taggen, maar ik vond het wel erg leuk dat Nadia aan me gedacht heeft en ik heb beloofd hem nog een keer in te vullen. En sowieso vind ik vragen invullen altijd leuk. Dus wil je wat over mij weten? Hier zijn de 10 leuke vragen die Nadia voor me bedacht heeft! Oké, hier komen ze:

1: Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Schrijven, zonder twijfel! Ook muziek luisteren, een boek lezen of met vriendinnen afspreken zijn ook grote hobby’s van me.

2: Wie is de belangrijkste persoon in je leven?

Dat is mijn vriend Stefan. Nu we samenwonen, zijn we er juist nog veel meer voor elkaar dan ooit tevoren. Ik ben ontzettend blij dat hij in mijn leven is.

3: Wat is je lievelingseten en waarom?

Ik eet graag sushi, en andere dingen met vis. Zolang er maar vis in zit. Dat vind ik het lekkerste wat er is. Daarbij is het gezonder dan vlees en voel ik me er beter bij om vis te eten dan vlees.

4: Waar erger jij je het meest aan?

Dat er mensen zijn die je zonder goede reden kwetsen of in de steek laten. Ik snap dat niet. Mensen mogen best eens wat aardiger voor elkaar zijn. En natuurlijk zijn er nog wat kleinere dingen waar ik me regelmatig aan erger, bijvoorbeeld in het verkeer. Laatst reed een auto voor me niet door toen het stoplicht niet groener kon worden dan het al was. Dat is op zich al erg genoeg, maar toen de bestuurder na wat getoeter van mijn kant eindelijk eens gas gaf, was het alweer oranje en moest ik door die auto voor me nóg eens langer wachten. Grrr!

5: Welke eigenschappen heb je die anderen (en jijzelf) bewonderen?

Ik weet eerlijk gezegd niet welke eigenschappen van mij anderen bewonderen. Wat ik zelf wel bewonder aan mezelf, is het feit dat ik kan zingen en schrijven. Daar ben ik zo blij mee, ik vind dat ik daar echt mee gezegend ben.

6: Wat was je grootste blunder ooit (of meest gênante moment) in je leven?

Ik zat net in de brugklas, en er was een jongen die ik nogal, iets meer dan alleen leuk vond. Een keer in de pauze was een vriend hem aan het plagen en probeerde hem plagerig tegen me aan te duwen. Vond ik stiekem wel leuk, maar ik deed net alsof ik daar niets van moest hebben. Dus ik probeerde terug te schoppen, maar ik was vergeten dat ik een tas van het brug-backpacker formaat op mijn rug had hangen. Dus ik verloor mijn evenwicht en viel pats-boem achterover. Iedereen die het gezien had begon te lachen, die jongen dus ook. Gauw liep ik naar binnen en ik kon me niet herinneren dat ik me ooit zo geschaamd had. Tot zover mijn mislukte poging om indruk te maken…

7: Wat is jouw paradigma voor de kwaliteit van het leven en waarom?

Ik ben ervan overtuigd dat, zoals ik al eerder zei, als mensen wat liever voor elkaar zijn, deze wereld een leukere plek wordt. Al begint een betere wereld natuurlijk bij jezelf. Ik laat iedereen in zijn/haar waarde en ik laat mensen die ergens een andere mening over hebben dat ook gewoon vinden zonder te zeggen dat ik vind dat dat niet goed of raar is. Daarbij is een motto van mij dat je elke dag datgene moet doen waar je gelukkig van wordt. Volg je hart en ga voor je passies en dromen. Het leven is te kort om dat niet te doen!

8: Wat zijn jouw doelen voor dit jaar of voor komende 5 jaar?

Dan wil ik al een paar mooie boeken hebben geschreven en fulltime met schrijven bezig te kunnen zijn. Ook hoop ik mezelf verder te ontwikkelen op het gebied van gitaarspelen en songwriting en hoop ik over 5 jaar getrouwd te zijn. Haalbaar, toch? 🙂

9: Hoe was je in de puberteit? (Vervelend of had je een fase?)

Ik was het braafste kind dat ouders of leraren mee konden maken. Op school was een een heel teruggetrokken, stil meisje. Ik ben zelfs nog nooit de klas uit gestuurd. Ik zat veel liever op mijn kamer te zingen of verhalen te schrijven dan dat ik bezig was met make-up of uitgaan. Desondanks kon ik bij mensen bij wie ik me wél op mijn gemak voelde juist wel heel open, spontaan en een kletskous zijn. Ik ben nog steeds aan de rustige kant, dat zit gewoon in mijn aard, maar nu ben ik niet meer verlegen of teruggetrokken. Dat is gelukkig dus wel een fase geweest!

10: Welke 3 dingen maken jou oprecht gelukkig in het leven?

Drie dingen, oké. Mijn relatie met Stefan, mijn katten en schrijven. Dat zijn denk ik de drie belangrijkste dingen. Waar ik ook gelukkig van word zijn muziek, nieuwe uitdagingen aangaan en een leuke dag beleven met vriendinnen.

Hopelijk heb je met deze 10 vragen mij weer wat beter kunnen leren kennen. Nogmaals bedankt Nadia voor de tag en de leuke vragen! Mocht jij ook genomineerd zijn of worden voor de Liebster award: je bent altijd welkom om mij te taggen!

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

8 Comments

 1. 5 maart 2019 / 06:54

  Heel leuk om je antwoorden te lezen. Mooie doelen heb je en zeker haalbaar!

  • Lianne
   Auteur
   5 maart 2019 / 10:44

   Dank je voor je lieve reactie!

 2. 5 maart 2019 / 08:05

  Wat een mooie vragen en heel leuk om je antwoorden te lezen! Ik vind je antwoorden op vraag 7 prachtig. Het maakt de wereld inderdaad mooier als je anderen in hun waarde laat en altijd doet wat jou gelukkig maakt <3 Ook je dromen voor over 5 jaar zijn heel mooi. Het moet vast lukken om die de komende jaren waar te maken 🙂

  • Lianne
   Auteur
   5 maart 2019 / 10:46

   Dank je voor je lieve woorden! Ik moest even onderzoeken wat ‘paradigma’ nou precies inhield, haha! Maar ik denk dat ik het zo inderdaad mooi heb verwoord 🙂 Ja ik hoop ook dat al die dromen haalbaar genoeg zijn om over 5 jaar waar te maken!

 3. 5 maart 2019 / 10:46

  Wat leuk om te lezen! Ik houd ervan om mensen beter te leren kennen met dit soort tags. Het is zo leuk om te zien hoe goed je jezelf kent en echt weet waar je gelukkig van wordt. Dat is echt heel veel waard!

  • Lianne
   Auteur
   5 maart 2019 / 10:48

   Leuk dat je dit soort vragenlijsten zo leuk vindt! Ik vind het ook altijd leuk om ze in te vullen en om ze bij iemand anders te lezen, zo leer je jezelf en anderen kennen 🙂 Bedankt voor je lieve reactie!

 4. 5 maart 2019 / 20:07

  Leuk om te lezen! Lijstjes zijn altijd leuk. 🙂
  Mooie doelen heb je, moet zeker haalbaar zijn binnen vijf jaar, dus: go for it!!

  • Lianne
   Auteur
   6 maart 2019 / 16:44

   Dank je voor je lieve reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *