Februari: groei en hoogtepunten

Er is alweer een maand voorbij en dit was maar een kort maandje. Niet erg, want zo komen we eerder bij de lente! Toch beleefden we in februari al genoeg heerlijke zonnige dagen en heb ik in dat korte maandje toch genoeg leuke momenten en hoogtepunten beleefd. Pak een kop thee en lees mee! (Of pak koffie, cola of een glas wijn, als je dat liever hebt, maar thee rijmde even lekker in deze context!)

 • Sinds 1 februari sta ik officieel ingeschreven als ZZP’er in de zorg! Al moest ik wel nog veel verzekeringen en registraties regelen deze maand. Dit is nu allemaal zo goed als klaar dus kan ik aankomende maand eindelijk beginnen!
 • Ook kreeg ik vanwege mijn fulltime ZZP-schap een mooie bos bloemen met een lief Greetz-kaartje van mijn schoonouders!
 • Een aardige collega deelde tijdens de pauze haar pasta met me. Jammie!
 • Ik kocht kaartjes voor Krezip, voor 25 oktober! Mijn middelbare schooltijd herbeleven met hun te gekke nummers! En samen met Stefan kocht ik kaartjes voor een countryconcert, ook in oktober. Alvast genoeg te doen die maand!
 • Stefan en ik zijn tijdens de mooie, zonnige dagen lekker een paar keer gaan wandelen. Een keer heerlijk door de duinen in Bergen aan Zee (en een onwijs lekkere club sandwich gegeten op het strand), en ook een paar keer in het park bij ons vlakbij, waar we ook een bezoekje brachten aan de kinderboerderij. Zo lief, al die beestjes!
 • We hebben een paar nieuwe series op Netflix ontdekt, Russian Doll, die we al gauw hadden uitgekeken, en Kitten rescue. (meer een documentaire, maar niet minder schattig!) Ook ben ik begonnen aan Unbreakable Kimmy Schmidt!
 • 5 februari gingen we naar een theaterconcert in Alkmaar van The Bentleys, een band die allemaal liedjes uit de jaren ’50/’60 zingt en speelt. Dat was een middagje heerlijk mee zingen en swingen!
 • Ik had veel leuke reacties gehad van mensen die mijn verhaal wel wilden proeflezen!
 • Nadat ik Babe, you got this uitgelezen had was ik begonnen aan Babe, you got this. Het werkboek, waarin je nu echt met jezelf aan de slag gaat, en je gaat richten op wat jij wilt.
 • Ik ging naar de verjaardag van een lieve vriendin die aankondigde dat ze in verwachting is. Zo leuk voor haar!
 • Ik had een goed gesprek gehad met een coach die veel verstand heeft van ZZP’en in de zorg. Weer wat wijzer geworden!
 • Toen ik lekker een middagje film had gekeken kwamen de katjes allebei lekker bij me zitten. Zo lief!
 • Deze maand kwam mijn eerste gastblog online van Strijken is suf! Ik ga maandelijks gastbloggen voor Jeanine. Hoe leuk is dat?
 • Laatst had ik en gezellige spelletjesavond met vriendinnen. Ik had zelfs een keer gewonnen bij een spel dat ik nog niet kende. Beginnersgeluk misschien?
 • Dit was een goede maand waarin ik aan een groot levensdoel kon werken en die ook afkreeg: mijn boek afmaken! Na 2 jaar van versies opnieuw schrijven heb ik deze maand eindelijk de allerbeste versie ooit weten af te schrijven en naar de uitgekozen proeflezers gestuurd. Duimen maar!
 • Tijdens het boodschappen doen kregen we bij vier pakken chocomel gratis twee chocomel-mokken erbij. Altijd handig voor avondjes met warme chocomel met slagroom!
 • Ik kreeg een paar keer leuke complimenten over dat ik mijn haar zo leuk opgestoken had. Euh, gewoon met wat elastiekjes mijn haar in elkaar wroeten!
 • Tijdens Valentijnsdag konden we niet echt wat leuks doen (binnenkort gaan we nog uit eten), maar ik had evengoed toch een superlekkere maaltijd gekookt!
 • Dit was een maand waarin ik veel ben terug gegaan naar mijn innerlijke zelf. Ik ging naar een lieve coach die me helemaal terug liet gaan naar de basis en de kern van mezelf, wat me inzicht heeft gegeven in wie ik nou echt ben en wat ik nou echt wil.
 • Op een verjaardag heb ik samen met een vrouwelijke teamgenoot gewonnen met een potje 30 seconds. Ha, meisjes zijn onoverwinnelijk!
 • Ik leer graag nieuwe dingen en ga op z’n tijd leuke, nieuwe uitdagingen aan. Februari was zo’n maand waarin er iets leuks op mijn pad kwam: per toeval stuitte ik op een online cursus gebarentaal waar ik me voor ingeschreven heb, en het bevalt me erg goed! Ik heb met behulp van filmpjes al een aantal leuke en mooie gebaren geleerd. Ik ken zelfs al het alfabet 🙂
 • Ook heb ik deze maand een gezellig dagje uit gehad op de Huishoudbeurs met mijn moeder en zusje. Ik ben nog steeds blij met mijn aankopen! Het boek Tommie in de zorg had ik zelfs binnen 24 uur uitgelezen, iets wat niet vaak voorkomt bij mij.
 • Op de radio hoorde ik een prachtige akoestische live-versie van het nummer We Can Do Better van Matt Simons.
 • Ik had de was bewust een paar dagen laten hangen, omdat ik zo kon genieten van de heerlijke geur van de Ariel-pods, die ik op de Huishoudbeurs gratis had meegekregen om uit te proberen. Nou, het smaakt – of ruikt – zeker naar meer!
 • Romy kwam afgelopen zondag gezellig langs voor een (zakelijke) fotoshoot, met als resultaat een prachtige serie echt professionele foto’s van mezelf! Binnenkort zal ik ze op mijn website laten zien.
 • Ik had nog een bon van bol.com en deze had ik goed gebruikt door alle drie de delen van To all the boys I’ve loved before te bestellen!
 • Afgelopen dinsdag kwam er een vriendin langs. We hebben lekker op het strand gezeten en genoten van het zonnige lenteweer! In februari op het strand liggen? Ja, dat kan ook in Nederland!
 • Ik ben eindelijk weer eens in een fictieboek begonnen. Of nou ja, het verhaal is fictie, maar wel gebaseerd op echte ervaringen. L.A. Candy, geschreven door de televisiester van The Hills. Dankzij het mooie weer heb ik heerlijk buiten kunnen lezen, waar de katjes me gezelschap hielden en lekker in de zon lagen te rollebollen!
 • Ook heb ik het boek 333 dingen om over te schrijven herontdekt. Ik was vergeten hoe leuk het was om aan de hand van een opdracht een verhaaltje van een pagina te verzinnen!
 • And last but not least: er kwam een oud-collega langs toen ik nog bij een andere thuiszorginstantie werkte. het was heel gezellig! Het leuke is dat ik al een gesprek gepland heb staan met de leidinggevende, dus waarschijnlijk kan ik er binnenkort weer aan de slag als ZZP’er!

Kortom: een goede maand waarin ik helemaal terugging naar de basis van mezelf, mijn boek afkreeg en me volop aan nieuwe uitdagingen waagde zoals het ZZP’en in de zorg en de cursus gebarentaal! Hopelijk krijg ik in maart ook een mooi doel afgestreept: mijn boek opsturen naar een uitgever! Ik merk dat maanddoelen beter voor mij werken dan week- of dagdoelen, dus daar concentreer ik me volop op.

Wat is iets leuks dat jij deze maand hebt gedaan of behaald?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

12 Reacties

 1. 2 maart 2019 / 09:32

  Hele mooie momenten heb je afgelopen maand beleefd. Gaaf dat je gebarentaal gaat leren, mooie uitdaging!

  • Lianne
   Auteur
   2 maart 2019 / 10:33

   Dank je, het leek mij ook een mooie uitdaging om een nieuwe ‘taal’ te leren 🙂

 2. 2 maart 2019 / 09:33

  En vergat ik nog te schrijven 🙂 Geweldig dat je boek af is en je het naar uitgevers gaat sturen. Superspannend, ik ga voor je duimen!

  • Lianne
   Auteur
   2 maart 2019 / 10:33

   Dank je wel, wat ontzettend lief! Zodra ik meer weet laat ik het weten! 🙂

 3. 2 maart 2019 / 09:52

  Wat mooi dat je zoveel + punten onder elkaar kunt opsommen, fijn weekend!

  • Lianne
   Auteur
   2 maart 2019 / 10:33

   Dank je, jij ook!

 4. 2 maart 2019 / 10:05

  Wat een prachtige maand heb je achter de rug met veel mooie momenten en wat leuk dat je ons middagje samen ook noemt! Heel mooi om te horen dat het gesprek met de coach je veel inzicht heeft gegeven en ook heeft geholpen om een paar stoere en mooie stappen te zetten. Hoe tof dat je nu je hele manuscript hebt geredigeerd! Ik ga hard voor je duimen dat je mooie feedback van de proeflezers krijgt en dat je manuscript daarna een écht boek wordt dat inclusief een mooie kaft in de boekwinkels ligt 🙂 Ik ben ook wel benieuwd naar de serie Unbreakable Kimmy Schmidt trouwens. Lijkt me best een grappige serie!

  • Lianne
   Auteur
   2 maart 2019 / 10:37

   Ja het heeft me zeker geholpen om meer inzichten in mezelf te krijgen en wat ik niet en wel wil. Ik moest alles voelen wat er door me heen ging en ik werd er gewoon emotioneel van. Maar de kunst met die therapie is om al je emoties toe te laten en niets meer te onderdrukken, tot je uiteindelijk helemaal bij jezelf bent teruggekomen. Het was zo mooi om te ervaren!
   En ik hoop het boek inderdaad volgende maand te kunnen opsturen 🙂 Hopelijk is het dan eindelijk goed genoeg. Ik heb er zo lang aan gewerkt en vaak opnieuw herschreven, maar ik weet dat dit de allerbeste versie is, en dat de proeflezers ook hartstikke enthousiast zijn 🙂
   Ik heb pas een paar afleveringen gezien van Unbreakable Kimmy Schmidt, maar tot nu toe is hij erg leuk!

 5. 3 maart 2019 / 12:55

  Wat een super mooi lijstje! Wat toevallig, ik ben L.A. Candy momenteel ook aan het lezen! Ik vond ‘m bij de Kringloop. Vroeger was ik echt fan van The Hills en het boek brengt me weer een beetje in die sfeer!

  • Lianne
   Auteur
   3 maart 2019 / 19:30

   Wat toevallig dat jij hem ook aan het lezen bent! Ik heb hem ook bij de kringloop gekocht, wat grappig 🙂 Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zoveel had met The Hills, maar het verhaal erachter leek me wel heel interessant. Tot nu toe vind ik het een erg leuk boek!

 6. 6 maart 2019 / 14:34

  Wat een mooie maand heb je gehad. Het leest ook heel leuk 🙂 Supergoed dat je boek af is!
  Ik was afgelopen maand jarig, dus dat was wel leuk. Daarnaast was ik ongeveer de helft van de maand ziek, dus dat was minder.

  • Lianne
   Auteur
   6 maart 2019 / 16:46

   Dank je wel voor je lieve reactie! Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag 😀 Hopelijk heb je een hele leuke dag gehad! Wel jammer dat je veel ziek bent geweest de afgelopen maand, maar hopelijk heeft je verjaardag veel goed gemaakt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *