Mijn aankopen op de huishoudbeurs!

Vorige week dinsdag was ik samen met mijn moeder en mijn zusje op de huishoudbeurs. Dat heeft ons, behalve een gezellige dag ook de nodige aankopen opgeleverd. Maak je geen zorgen, ik heb geen geld als water uitgegeven! Het is nog redelijk beschaafd gebleven. Kijk je mee?

In de beautyhal raakten we natuurlijk niet uitgekeken en vooral mijn moeder kon daar wel uren doorbrengen! We gingen alle drie met de kristalpad haarverwijderaar (en een gratis potje argancrème) naar huis en mijn moeder en ik vielen voor een wenkbrauwfiller.

De kirstalpad haarverwijderaar verwijdert je ongewenste haar, zonder het te scheren. Door middel van kristalletjes in de pads die je over je benen, armen, oksels e.d. wrijft, haalt het de haren weg op een vriendelijke en pijnloze manier. Met scheren heb je vaak dat er nogal eens rode en pijnlijke bultjes achterblijven, maar dat is met deze haarverwijderaar juist niet het geval! We wilden hem alle drie eens uitproberen en met een leuke kortingsactie en met gratis crème namen we het mee. Onze eerste goede aankoop van de dag!

Bij een stand tegenover vroeg een vrouw of ze onze wenkbrauwen een ‘make-over’ mocht geven. Met een mooi resultaat, want bij mijn moeder (die normaal maar hele dunne wenkbrauwen heeft) zag je zichtbaar een ‘eyebrow boost‘. Ook mijn wenkbrauwen werden helemaal ‘on fleek‘ met deze mad 4 eyebrow. Het lijkt op lipgloss, en je brengt het ook op dezelfde manier aan, alleen dan is het voor je wenkbrauwen. Doordat je de wenkbrauwfiller mooi uitstrijkt, wordt het één geheel en ziet het er heel natuurlijk uit. Ik heb er een wenkbrauwmesje bij gekocht, die heel makkelijk en subtiel ongewenste jaartjes bij je wenkbrauw weghaalt. Makkelijker en pijnlozer dan een pincet!

Oké, je zult begrijpen dat ik niet naar bovenstaande aankoop op zoek was, maar daar liep ik stom toevallig tegenaan. Er was een stand met allemaal sokken met namen erop, en meteen zag ik die van Stefan ertussen staan. Die moesten mee naar huis als cadeau voor vriendlief, natuurlijk! Bij het schap met vrouwelijke namen had ik zo mijn twijfels, mijn naam staat namelijk niet vaak bij artikelen met namen. Maar yes, ik had geluk dit keer! Twee paar sokken met onze namen gingen mee naar huis. Ook had ik natuurlijk een leuk speelbolletje gekocht voor de katjes, want het is natuurlijk hartstikke zielig als die niks krijgen 😉

Op de food-afdeling proef ik vaak meer lekkernijen dan dat ik echt wat koop. Maar voor één stand maak ik altijd met liefde een uitzondering: het Milka-huisje waarin je voor een paar euro een hele zak met heerlijke Milka-chocoladeproducten kunt scoren! Het is altijd een verrassing wat erin zit, maar dit keer was ik aangenaam verrast door deze: vier repen met naturel, smarties (mijn favoriet!), karamel en oreo, choco brownies en choco wafels. Yummy! (En nee, ze zijn nog niet op!)

Een bezoek aan de media-hal met het books & coffee hoekje kon van mijn kant natuurlijk niet uitblijven! Vooral omdat ik wist dat auteur Joyce Spijker daar stond, die ik nog ken van de writers:community, die zij had opgezet. Inmiddels heeft ze na het stoppen daarmee een boek in eigen beheer uitgebracht, Ruimte voor liefde. Die kon ik natuurlijk niet laten liggen! Het boek gaat over liefde anno nu, en hoe ons beeld ten opzichte van relaties in al die eeuwen nog niet veranderd is. In dit boek doet ze onderzoek naar liefde en laat ze ook zien dat het anders kan. Het lijkt me een heel interessant boek en ook eens leuk om over alternatieve manieren van liefde te lezen in plaats van alleen maar Mr. Right tegenkomen en happily ever after leven. (Alhoewel dat natuurlijk nog altijd ontzettend leuk is!)

Na nog wat verder rondneuzen in de ‘boekenwinkel’, liep ik tegen een boek aan dat ik ook al een tijdje wilde aanschaffen: Tommie in de zorg. Dit boek is geschreven door Tommie Niessen, een zelfstandig verpleegkundige die net als ik in de thuiszorg werkt, en zijn ervaringen over het werk in de zorg door middel van (korte) verhalen in dit boek vertelt. Zijn bevindingen, visie en kijk op de zorg geven een ontroerend en herkenbaar beeld van het werk, en waarom het zo ondergewaardeerd wordt. Ik heb het al uitgelezen en wauw, juist omdat het voor mij zo herkenbaar is vind ik het een heel bijzonder boek. Zo prachtig om te lezen dat hij, door al die vooroordelen die hij krijgt als mannelijke verpleger en het slechte imago van wat de zorg heeft, toch zo’n passie voor dit vak heeft en graag zorgt voor de mensen die het nodig hebben. Er zijn maar zelden boeken die ik binnen 24 uur uit heb gelezen, maar dit was er een van. Dus ook als je niet in de zorg werkt: dit boek is zeker een aanrader!

Ik zat tijdens het maken van de foto’s te denken: vergeet ik niet nog iets? Maar nee, volgens mij is dit echt alles wat ik gekocht heb! Buiten nog wat eten en drinken om dan. Nadat we van het boekenstandje weggingen, hebben we in de hal met wereldgerechten en producten nog lekker iets gegeten (mijn moeder en mijn zusje Indonesisch en ik een overheerlijke poké bowl), hebben we nog een optreden gezien van een Robbie Williams look-a-like en toen was het alweer sluitingstijd. Een hele geslaagde dag!

Ben jij ooit al eens op de huishoudbeurs geweest?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 25 februari 2019 / 11:39

  Wat leuk dat je naar de huishoudbeurs bent geweest. Die kristalpad heb ik ook! Best een prettig haarverwijderaar, maar ik gebruik het allen in mijn gezicht. En de Milka ziet er heerlijk uit! Een heerlijk dagje heb je gehad!

  • Lianne
   Auteur
   25 februari 2019 / 11:48

   Leuk dat je die kristalpad ook hebt! Voor in het gezicht lijkt die me ook erg fijn 🙂 Ja het was een heerlijke dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *