Persoonlijk: wat wil ik nou echt?

Vandaag is het tijd voor een voor mij nogal persoonlijk artikel, met een onderwerp waar ik al een paar weken mee worstel. Ik ben al jaren niet gelukkig met het werken in loondienst, dus ben ik een bedrijf gestart om zo meer met schrijven bezig te kunnen zijn, maar zelfs dat wil niet vlotten. Ik hobbel nu al een jaar maar een beetje aan en er zit gewoon geen vooruitgang in. Ik heb niet het dubbele aantal opdrachten als toen ik begon, geen aanmeldingen voor mijn workshop en nog steeds die baan in loondienst zonder dat ik echt minder ben gaan werken, omdat ik het geld nodig heb. Jep, het is een soort vicieuze cirkel waar ik niet uit lijk te komen.

Daarom ben ik nu ook al een tijdje stil op social media. Op de eerste plaats haal ik er op dit moment maar weinig voldoening uit, en op een nog belangrijkere plaats: ik word alleen maar ontmoedigd door die zoveelste verlovingsring, die zoveelste echofoto, die zoveelste boekpresentatie en die zoveelste grote opdracht die binnen is gehaald. Dus nee, het deed me even goed om niks meer op Facebook of Instagram te plaatsen. Ik heb het gevoel dat ik er veel moeite voor doe en er eigenlijk niks voor terugkrijg, alleen maar ontmoediging, jaloezie en frustratie door al die meiden die wél succes lijken te hebben. Want hoe kan het nou dat het event van alle anderen volle zalen lijkt te trekken, terwijl ik nog niet eens drie mensen voor mijn eigen workshop kan krijgen?

Wat wil ik nou echt?

Daar komt ook nog eens bij dat er de afgelopen maanden iets vervelends gebeurd is en Liannes Letters daardoor een klap heeft gehad, waardoor ik het zelfs bijna wilde opgeven. Het heeft me laten nadenken: wil ik dit eigenlijk nog wel? Wil ik de rest van mijn leven elke dag, de hele dag andermans manuscripten en teksten redigeren? Tot op een zekere hoogte vind ik dat leuk, maar niet voor elke dag de hele dag. Maar wat dan wel?

In Babe, you got this. Het werkboek stond een mooie opdracht, en toevallig had ik het er vorige week ook tijdens een fijn gesprek met mijn Get inspired by books-partner Anneke ook over: als alles mogelijk zou zijn, als geld geen rol zou spelen en je nu per direct zou kunnen doen wat je het allerliefste zou willen, wat zou je dan doen? Wat wil je echt?

Niet zo moeilijk, het allerliefst zou ik schrijven. Gewoon zelf schrijven. Boeken schrijven. De nieuwe Chantal van Gastel of Lisette Jonkman worden. Naar een warm land verhuizen en daar schrijven. Gaan zingen, zelf liedjes schrijven en een country-cd maken. Zingen en schrijven. Dingen die ik vroeger wilde als kind. Maar waar is dat kind in mij eigenlijk gebleven? Die moet ik weer even opnieuw zien te vinden. Al die lagen moeten eraf getrokken worden, totdat ik uiteindelijk weer ben bij de persoon die ik echt ben.

Daarnaast wil ik ook graag anderen inspireren. Het geeft me veel voldoening als iemand zoiets zegt als: ‘O Lianne, die tips die je laatst hebt gegeven, daar heb ik zoveel aan gehad! Ik volg jou echt met veel plezier!’ Dat bezorgt mij echt een warm gevoel vanbinnen. Komt nu helaas (nog) niet zo heel vaak voor, maar het gaat om het idee. Andere meiden en vrouwen herkenbaarheid geven en ze inspireren tot het volgen van hun hart, dat wil ik in mijn leven gaan doen. Naast zingen en schrijven, want dat zijn eigen verlangens. Dit is hetgeen wat ik wil betekenen voor de maatschappij.

Voor nu

Voor nu laat ik social media en Liannes Letters even voor wat het is. Ik ga er voor nu even geen moeite in steken als ik niet het gevoel heb dat ik er iets uithaal. De laatste paar weken heb ik me volledig gestort op het afmaken van mijn boek. Dat was het enige waar ik nog wél energie van kreeg en omdat dit is wat ik toch wel het liefste wil van alles, zorg ik eerst dat ik dat doel afgestreept heb voordat ik aan een ander doel begin. (Tip uit Babe, you got this.) Binnenkort ga ik me erop richten om het op te sturen naar een uitgever. Spannend, maar wel zin in!

Daarbij ga ik me richten op het fulltime ZZP’en en op zorgoprachten binnenhalen, zodat er eindelijk eens écht een dik brood op de plank komt in plaats van alleen maar kruimels, want dat is de reden dat ik maar aan blijf hobbelen. Eens een tijdje veel werken en eens echt lekker sparen zal me goed doen. En misschien kan ik dan over een halfjaar, als ik genoeg gespaard heb, eens een paar maanden ‘vrij’ nemen. Om me dan echt voor de volle honderd procent op mezelf te richten en te gaan nadenken over wie ik ben, wat ik wil gaan doen en welke kant ik op wil. Ik wil blijven ondernemen, blijven schrijven en blijven inspireren, en daar een mooie combinatie van maken. Misschien eindelijk eens wat gaan investeren in mezelf en in Liannes Letters! Ik zie het wel. Ooit kom ik wel terug naar de basis. De oorsprong. De kern. Kortom: naar mezelf!

Wat is iets dat jij het allerliefste zou willen als alles mogelijk was?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

16 Comments

 1. 18 februari 2019 / 10:57

  Mooi geschreven! Ik herken je frustratie heel erg. Social media is ook niet alles, het lijkt allemaal mooier dan dat het is. Niet ontmoedigd raken! Iedereen volgt zijn eigen pad en maakt de keuzes die voor hem/haar goed zijn. Ik hoop heel erg dat het je gaat lukken om meer opdrachten binnen te halen en dat je blij bent met wat je doet!

  • Lianne
   Auteur
   18 februari 2019 / 11:48

   Bedankt voor je lieve reactie! Ik weet ook wel dat het niet is bedoeld om ontmoedigd, maar juist geïnspireerd te raken, maar op dit moment voelt het voor mij niet zo fijn om er heel veel tijd in te steken. Dat wil ik over een tijdje weer oppakken, zodra ik echt weet welke kant ik op wil. Maar dat komt zeker goed! 🙂

 2. 18 februari 2019 / 11:31

  Ach, wat vervelend dat je de laatste tijd een beetje vast zit! Ik herken de social media vermoeidheid ook, hoor. Ik heb zelfs geen instagram account meer, omdat het voor mij gewoon geen positieve omgeving was. Hopelijk kun je door kleine stapjes te nemen uiteindelijk je dromen steeds meer realiseren! Ik vind je blog echter super leuk om te lezen (vooral ook omdat je zo open bent), dus ik kijk nu al uit naar je terugkeer. Voor nu heel veel liefs en sterkte gewenst <3

  • Lianne
   Auteur
   18 februari 2019 / 11:49

   Ja, gefrustreerd word je ervan hè? Ik wil het binnenkort wel weer oppakken als ik helder voor ogen heb welke kant ik op wil, dan kan ik daar vol voor gaan. Bedankt voor je onwijs lieve compliment over mijn blog en je lieve reactie! 🙂 Doet me echt goed <3

 3. 18 februari 2019 / 11:57

  Op social media zullen de dompers van anderen misschien niet zo snel voorbij komen. Het is dus vaak een oneerlijke vergelijking tussen jouw leven met hobbels en de hoogtepunten van anderen. Goed dat je daar even afstand van hebt genomen Ik worstel op dit moment ook met de vraag ‘wat wil ik echt?’. Ik heb mijn baan opgezegd en mijn huis verkocht om voor de liefde te verhuizen. Ik heb nog geen nieuwe baan. Ik heb ‘vroeger’ al eens gefreelancet, maar niet met extreem veel succes. Ik weet dus ook nog niet goed welke kant alles nu op zal gaan en heb geen idee hoe mijn leven er over een paar maanden uitziet.

  • Lianne
   Auteur
   18 februari 2019 / 12:12

   Dat is het hem, jouw leven lijkt dan niet zoveel voor te stellen in vergelijking met al die anderen en je kunt er best wel ontmoedigd door raken. Wat een grote stap om je baan op te zeggen en je huis te verkopen om de liefde achterna te gaan en nu in onzekerheid te leven! Hopelijk vind je binnenkort het werk dat echt bij je past! 🙂 Veel succes!

 4. 18 februari 2019 / 14:18

  Heel mooi geschreven! En heel herkenbaar ook. Ik herken vooral de frustraties omtrent social media en misschien moet ik daar ook meer afstand van gaan nemen. Ik vind het heel vervelend voor je dat je je niet zo goed voelt. Vind het wel heel leuk om te lezen dat je je gestort hebt op je boek en dat je het naar uitgevers wilt gaan sturen. Spannend! Ik dacht dit weekend ook: laat ik nou eens meer tijd gaan besteden aan dat boek! Want daar haal ik ook zoveel voldoening uit.
  Ik lees je blog erg graag, maar ik snap dat je even afstand wilt nemen. Ik wens je heel veel sterkte en liefs toe!

  • Lianne
   Auteur
   18 februari 2019 / 15:58

   Bedankt voor je lieve reactie! De frustraties die social media opwekt zijn helaas erg herkenbaar. Fijn dat jij ook meer tijd aan je boek aan het besteden bent! Ik ben er erg benieuwd naar 🙂 O maar maak je geen zorgen, ik blijf wel gewoon bloggen hoor 😉 Ik bedoelde Liannes Letters als in mijn onderneming. Het schrijven op mijn blog vind ik namelijk gewoon erg leuk om te doen en dat blijf ik ook doen, en op mijn blog dus ook. Het is alleen social media waar ik even afstand van neem. Dus je kunt mijn artikelen gewoon blijven lezen! Fijn dat je ze zo graag leest 🙂 Ik zal ze nog altijd met plezier blijven uploaden!

 5. 18 februari 2019 / 20:54

  Wat rot om te horen dat je hier al een paar weken mee in de knoop zit! Ik merkte het laatst al aan een reactie die je op mijn blog achterliet waarin je jezelf (geheel onterecht!) een beetje naar beneden haalde. Zo rot om dat te merken! 🙁 Juist daarom heel mooi dat je voor jezelf prioriteiten hebt gesteld en bent gestopt met dingen als social media die meer energie kosten dan dat het energie en plezier oplevert. Het belangrijkste is inderdaad altijd om je te focussen op waar jij plezier uit haalt. Als dat je boek en je blog is, is er toch niets mooier dan daar je aandacht op vestigen en alles op alles zetten om je mooie schrijversdoelen werkelijkheid te maken. Je hebt een prachtig manuscript liggen dat volgens mij de afgelopen maanden alleen maar nóg mooier is geworden. Ik duim dan ook hard met je mee dat de uitgeverij net zo enthousiast is. Het is je meer dan gegund na alle werk en passie die je erin hebt gestoken 🙂
  Heel mooi artikel trouwens en prachtig hoe die vraag van Anneke je vooruit heeft geholpen om hierin echt een keuze voor jezelf te maken.

  • Lianne
   Auteur
   18 februari 2019 / 21:05

   Bedankt voor je onwijs lieve reactie <3 Wat rot dat je dat een beetje gemerkt hebt, maar dat heb ik helemaal niet bewust gedaan of zo. Blijkbaar zat het dus al heel diep. Ik denk inderdaad dat wat jij zegt, dat ik veel meer energie krijg als ik gewoon tijd en energie steek in dingen die ik wél leuk vind en met plezier doe. Ik hoop ook zo dat er een uitgeverij enthousiast is! Ik heb er al zo'n twee jaar werk in gestoken dus nou mag het wel eens een keer beloond worden 🙂 Het is toch mijn allergrootste droom op dit moment en hopelijk wordt die dit jaar werkelijkheid! Ik ga er gewoon voor en ik stop er voor nu alle tijd en energie in die ik maar kan geven, en dan komt het hopelijk wel goed 🙂

   • 18 februari 2019 / 23:32

    Wat verwoord je dat mooi en wat blijkt er nu al veel passie en enthousiasme uit je reactie! Alleen al daarom is het je van harte gegund dat die ene grote droom dit jaar werkelijkheid wordt 🙂 Ik duim heel hard met je mee!

    • Lianne
     Auteur
     19 februari 2019 / 21:29

     Wat een ontzettend lieve reactie! Dankjewel <3

 6. 19 februari 2019 / 19:11

  Wat rot dat je zo hebt gepiekerd de afgelopen tijd over Liannes Letters en social media. Ik vond eigenlijk dat je al zo knap bezig was! Maar met social media kom je inderdaad wel heel veel succes verhalen tegen, waardoor het bijna lijkt alsof iedereen altijd maar gelijk zoveel succes heeft. Dat is wel moeilijk soms. 😉 In ieder geval ben jij nu keigoed bezig met je boek! En ik vind je blog ook altijd heel leuk om te lezen (ik lees vaker dan ik reageer, dus ik zeg het even ;)). En daarmee heb je dus echt wel het afgelopen jaar iets heel moois neergezet waar je absoluut trots op mag zijn! Ik vond het eigenlijk allemaal al heel dappere en mooie dingen die je hebt gedaan. 🙂 Heel veel succes met het afmaken van je boek!

  • Lianne
   Auteur
   19 februari 2019 / 21:32

   Bedankt voor je lieve woorden! 🙂 Haha, dat wel lezen maar niet reageren is herkenbaar overigens 😉 Ik dacht eerlijk gezegd een tijdje ook dat ik lekker bezig was en dat er schot in zat, maar de laatste maanden kreeg ik een soort van terugval waardoor ik dacht: nee, het gaat toch niet zoals ik wil dat het moet lopen. Dus maak ik voor nu even de keuze om het te laten rusten en me te storten op dingen waar ik nu wel voldoening en energie uithaal, zoals mijn boek. Fijn dat je mijn blog met veel plezier leest <3 Dat doet me erg goed, en nogmaals bedankt voor je lieve reactie!

 7. 25 februari 2019 / 12:04

  He lieve Lianne,

  wat ontzettend rot dat je met jezelf in de knoop zit. Ik herken het social media verhaal wel hoor! Het lijkt wel alsof iedereen succes heeft op het moment. Als het met jezelf dan even niet zo lekker loopt is dat heel confronterend. Goed dat je er even afstand van neemt. Richt je op je boek, ik vind het echt knap dat je zo’n goed verhaal hebt geschreven! En neem de tijd om uit te zoeken wat je echt wilt. Even weer terug naar de basis en vandaar weer opbouwen. Jij komt er wel! Mocht je willen praten of iets, laat het me weten 🙂

  Liefs

  • Lianne
   Auteur
   25 februari 2019 / 12:22

   Lieve Nayana, bedankt voor je superlieve reactie en je medeleven! Ja, ik heb er voor nu even afstand van genomen om even wat meer rust te creëren en op mezelf te focussen. Hopelijk kan ik er dan binnenkort weer met meer energie weer aan beginnen. Bedankt voor je lieve complimenten over het verhaal 🙂 Lief van je, doe ik zeker! Ik blijf gewoon voor je gastbloggen hoor, schrijven krijg ik wel energie van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *