januari: groei en hoogtepunten

De eerste maand van dit jaar is alweer voorbij, en hoe is het gegaan? Het lijkt me leuk om vanaf nu elke maand in 2019 met jullie te delen hoe het mij is vergaan elke maand. Wat waren mijn hoogtepunten, mooie momenten en ontwikkelingen van januari?

 • 3 januari was ik 7 jaar samen met Stefan. Dat hebben we heerlijk gevierd met een sushimaaltijd!
 • We konden eindelijk ons naambordje ophalen nadat we die half december al besteld hadden. Nu hangt hij mooi buiten naast onze voordeur te pronken!
 • Ik heb twee mooie bosjes bloemen gekocht voor de prijs van één. Huis weer mooi opgefleurd voor een prikkie!
 • Ook heb ik een bucketlistitem af kunnen strepen door me in te schrijven voor yogalessen! Inmiddels zit ik al zo’n vier weken op les en het bevalt me erg goed.
 • Het was heerlijk om laatst een relaxavondje voor mezelf creëren door te zonnebanken en mezelf heerlijk te verwennen onder de douche!
 • Ik heb laatst een mooie, roze zonsopgang gezien en die ook nog eens heel aardig op de foto gekregen met mijn armzalige telefooncamera.
 • Januari was de maand van een supergezellig vriendinnenavond bij mij thuis. Zeker voor herhaling vatbaar!
 • De 12e bezocht ik de leuke borrel van Esmeralda van Veritas Advies. Het was erg gezellig en inspirerend en ik heb leuke ondernemers leren kennen!
 • Een mooie nieuwe uitdaging: ik ben gevraagd om bij een cliënt particulier te komen werken, die van zorgbureau gaat switchen. Zij bieden ook mooie kansen voor ZZP’ers, dus vandaar dat ik besloten heb om fulltime te gaan ondernemen, zowel in de zorg als Liannes Letters. Vanaf vandaag begin ik officieel en ik heb er veel zin in!
 • Stefan en ik hebben een nieuwe serie ontdekt op Netflix: Sex Education. Echt een aanrader! (Geen zorgen, hij klinkt platter dan hij is!) En we waren ook blij dat er na een pauze van ruim een maand nieuwe afleveringen van Riverdale online kwamen.
 • Een vreemde mevrouw zei midden op straat dat ze mijn roze winterjas leuk vond en dat hij me goed stond. Toch nog iets positiefs als je ’s avonds door de kou van cliënt naar cliënt aan het fietsen bent!
 • Tijdens een dagje vrij heb ik meer dan 1000 woorden kunnen schrijven aan mijn feelgood, en in totaal deze maand ruim 3 hoofdstukken af kunnen krijgen! (Nog maar een paar, hij is bijna af!)
 • Op 16 januari bestond Liannes Letters 1 jaar! En dat heb ik gevierd met een leuke winactie voor mijn workshop a.s. 23 februari.
 • Met een vriendin ging ik heerlijk een middagje naar de wellness in Amsterdam, en ’s avonds hadden we ook nog eens een leuke food hotspot ontdekt: De vegan junkfood bar! Vleesloos en lekkere snacks? Ik ben fan!
 • Ik ben deze maand eindelijk begonnen in het inspirerende boek Babe, you got this. Heerlijk om daar een middagje intensief in te lezen en aantekeningen te maken!
 • Ik kreeg mooie complimenten op een foto van mezelf op Instagram, en überhaupt een aantal mooie reacties op een aantal persoonlijke blogs die ik deze maand schreef.
 • Vorige week had ik genoten van een sneeuwlandschap toen ik zelf de hele dag niet naar buiten hoefde. (Ja, dan vind ik sneeuw leuk, anders niet!)
 • De 23e gingen Stefan en ik naar het mooie concert van countryzangeres Ashley Monroe in de Melkweg. En er komt dit jaar nog meer leuks aan, want Stefan had als verrassing ook kaartjes gekocht voor Maren Morris en Ashley McBryde later dit jaar. Woehoew! Je kunt je wel een voorstelling maken van wat mijn reactie was 😉
 • Deze maand heb ik ook heerlijk kunnen genieten van mijn katten waarvan de een altijd spinnend bij me komt liggen en de ander gekke streken uithaalt nu ze ’s avonds buiten mogen spelen. Wat zijn katten toch schatten!
 • De laatste vrijdag van de maand is er altijd een pubquiz in een café in Alkmaar waar we altijd met de vriendinnengroep heengaan. Dit was de eerste keer dan we bijzonder hoog waren geëindigd, op de 6e plaats!
 • Ook kwam Romy langs voor een gezellige kletsmiddag!
 • Pas geleden kon ik ook behoorlijk trots op mezelf zijn, omdat ik een irritante verkoper aan de telefoon eens niet uit liet praten, maar meteen heel assertief had afgewimpeld en gezegd dat ik geen interesse had. Ha, er zit vooruitgang in!
 • Deze week had ik voor het eerst sinds een paar weken eindelijk weer eens gitaar gespeeld. Bewust de tijd ervoor vrijmaken helpt echt!
 • Deze afgelopen weken heb ik ook een aantal keer lekker gekookt. Zo fijn als je echt kunt genieten van het eten dat je zelf hebt klaargemaakt!
 • Afgelopen dinsdag had ik een schrijfochtend bij Eveline Broekhuizen, met een hele leuke en inspirerende schrijfopdracht!
 • Woensdag ging ik met mijn konijn naar de dierenarts, voor een controle omdat hij half december een zware operatie heeft gehad aan zijn gebit. Gelukkig was alles goed met hem. Ook was ik blij om te zien dat hij deze maand al een paar keer vrolijk buiten heeft gehuppeld alsof er nooit iets aan de hand is geweest!
 • Gisteren had ik even met mijn moeder gebeld, omdat het al best een tijdje geleden was dat ik haar had gesproken. Dat was toch wel even fijn!
 • Ik ben helemaal blij met de mooie vooruitgangen die ik maak, zoals elke avond 3 dingen op te schrijven die mij die dag blij hebben gemaakt, en waardoor ik dit lijstje kon opstellen!

Veel leuke dingen dus deze maand, maar natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten. Daar ben ik me veel bewuster van sinds ik de Purpuz Planner heb, waarbij je duidelijk reflecteert op de afgelopen maand en op het behalen van je doelen. Elke week en dag een doel opstellen vind ik nog wat moeilijk. Heel veel dagen heb ik gewoon leeg gelaten, meestal niet eens bewust. Ik merk wel dat als ik bewust tijd inplan voor leuke dingen (dus echt opschrijf dat ik dan gitaar ga spelen en dan een boek ga lezen) ik dat ook veel eerder ga doen. Net zoals dat je verplichte afspraken inplant hoort tijd voor ontspanning daar ook gewoon in. Al gaat dat ook nog niet altijd even vlekkeloos, ik ben er wel mee bezig. Dit was pas de eerste maand, dus ze kunnen niet meteen verwachten dat alles goed gaat, haha! Maar voor februari ga ik er zeker op letten.

Wat zijn jouw doelen voor de volgende maand?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

8 Comments

 1. 1 februari 2019 / 09:21

  Superleuk om te lezen wat je allemaal voor leuks hebt gedaan de afgelopen maand. Goed dat je het allemaal bijhoudt! Heel veel succes met schrijven aan je roman! Ik ben er erg benieuwd naar! Ik heb zelf erg veel zin in februari. Ik hoop weer veel schrijfkilometers te maken de komende maand en ik ben jarig, dus ik hoop op leuke cadeautjes 😛

  • Lianne
   Auteur
   1 februari 2019 / 11:15

   Dank je wel, leuk dat je benieuwd bent 🙂 Hopelijk kun jij ook veel schrijfkilometers maken in februari! Oh, wat leuk dat je jarig bent! Ik ben benieuwd wat voor leuke cadeautjes je allemaal krijgt 🙂

 2. 1 februari 2019 / 10:13

  Wat een leuke hoogtepunten, super goed dat je dat af en toe opschrijft voor jezelf! En wat goed dat je die verkoper afgewimpeld had :p Ik neem nummers die ik niet ken tegenwoordig niet meer op, ik typ het nummer in op Google en vervolgens kan ik zien of ze irritant zijn of niet. Meestal gaat het hierbij ook om opdringerige verkopers. Ik blokkeer ze daarna meteen. Haha, dat is nu mijn nieuwe tactiek :’). Ik werd er zo flauw van! Wat fijn trouwens dat het goed gaat met je konijntje, ik heb zelf twee cavia’s dus ik herken je gevoel en de opluchting!

  • Lianne
   Auteur
   1 februari 2019 / 11:17

   Dat is inderdaad ook een goeie! Maar helaas kan ik niet zomaar niet opnemen omdat ik ook wel eens door onbekende nummers van mijn werk word gebeld, dus ik moet eigenlijk wel opnemen, haha! Al ga ik die van jou ook in mijn gedachten houden nu ik helemaal ZZP’er ben! Ahh, cavia’s zijn ook zo leuk! Ik heb er vroeger ook een gehad en het lijkt me best leuk om er ooit weer eens een aan te schaffen 🙂

 3. 2 februari 2019 / 10:04

  Een heel mooi en fijn lijstje vol met mooie momentjes. En wat een mooie nieuwe uitdaging op werkgebied! Bewust tijd vrij maken is zo belangrijk, fijn dat je weer gitaar hebt gespeeld.

  • Lianne
   Auteur
   2 februari 2019 / 10:32

   Ja, bewust de tijd maken voor leuke dingen helpt echt, dan kom je er ook veel meer aan toe 🙂

 4. 2 februari 2019 / 10:04

  Wat een mooi lijstje vol met fijne momenten! En superleuk dat je onze middag gezellig bijkletsen ook noemt! Zo leuk en stoer dat je de stap naar fulltime ondernemen hebt gezet en wat fijn dat je al meteen bij deze cliënt aan de slag kon gaan als ondernemer. Wat lief ook, dat complimentje op straat! Je roze jas is ook wel echt heel erg mooi en staat je prachtig. Aan Sex Education ben ik ook net begonnen. Ik ben pas bij aflevering 2, maar vond de eerste aflevering al wel heel erg leuk.
  Op naar een fijne nieuwe maand! 😉

  • Lianne
   Auteur
   2 februari 2019 / 10:38

   Ja ik vond het erg gezellig die middag en ik zie ook erg uit naar het middagje foto’s maken 🙂 En jij ook bedankt voor je lieve compliment! Ik ben nog altijd erg blij met die jas. Omdat ik vaak als ik aan het werk ben alleen meer praktische kleding aan kan trekken, is het toch wel fijn om toch die mooie roze jas aan te kunnen trekken en daar complimentjes op krijgen 🙂 Leuk dat je nu ook Sex Education aan het kijken bent! Wij hadden de serie binnen twee dagen uitgekeken. Heerlijk om dat te doen in zo’n regenachtig weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *