Liannes Letters 1 jaar!

Afgelopen woensdag was er een mijlpaal in ondernemersland: precies een jaar eerder ging ik naar de KvK om Liannes Letters officieel te maken! Wauw, nu ben ik écht ZZP’er, dacht ik toen. Echt ondernemer. Echt een girlboss. Over een jaar heb ik vast al veel fantastische schrijfopdrachten, doe ik waar ik al zo lang van droom en hoef ik nooit meer in die zorg te werken! Haha nou, het ondernemen is helaas niet zo rooskleurig als het lijkt. Vandaag neem ik je mee in het afgelopen jaar van Liannes Letters.

Natuurlijk heb ik al wel een aantal mooie opdrachten mogen doen. Ik heb al een aantal boeken geredigeerd en échte facturen mogen maken. Ik heb een website met blog aangemaakt om bekendheid te creëren en echte visitekaartjes laten drukken. Ik ben een paar keer naar girlbossborrels en een keer op een ondernemersgala geweest, maar meer dan dat alles? Nee, daar houdt het helaas wel zo’n beetje op. Ik ben helaas nog niet ver genoeg gevorderd in mijn onderneming dat ik ervan kan leven. Dus ja, na één jaar werk ik nog steeds in die zorg, terwijl ik toen zo hoopte dat het niet meer hoefde. Hoe kan dat nou, vroeg ik me af. Waarom lijkt elke ondernemer het zo voor elkaar te hebben en ben ik dit nog maar een beetje naast mijn baan in loondienst erbij aan het doen?

Het antwoord is: andere ondernemers hebben het heus niet zo voor elkaar als het lijkt. Sterker nog: ik heb in de loop van de tijd geleerd dat elke ondernemer weleens onzeker is. Iedereen doet maar wat. Niemand weet van tevoren of de kaartjes voor haar business event goed verkocht worden. Niemand weet van tevoren met wat voor klanten ze te maken hebben en lijken ze achteraf toch niet zo leuk als het eerst lijkt. Niemand weet van tevoren of het over tien jaar nog zo goed gaat als nu.

Je kon er in mijn vorige blog over Esmeralda’s borrel al over lezen, maar ik heb nu definitief de keuze gemaakt om fulltime te gaan ondernemen. Niet van Liannes Letters helaas, daar krijg ik nu nog te weinig inkomsten van binnen. Binnenkort ga ik voor de tweede keer naar de KvK om me in te schrijven als ZZP’er in de zorg. Nog wel in de zorg, maar eindelijk weg uit loondienst. Daar word ik nu gewoon niet gelukkig meer van en ik wil meer uitdaging en voor mezelf kiezen. Het lijkt me heerlijk om gewoon fulltime met ondernemen bezig te kunnen zijn, zodat ik meer handigheid krijg in het netwerken en klanten werven, en het me gewoon veel makkelijker afgaat. Uiteindelijk wil ik natuurlijk dat Liannes Letters gaat groeien. Ik blijf gewoon reclame maken voor mijn workshop a.s. 23 februari, binnenkort wil ik plannen maken om een leuk event te organiseren, we blijven werken aan leuke ideeën voor het platform Get Inspired by Books… De aanhouder gaat ooit wel een keer winnen, zullen we maar zeggen 🙂

Als tip voor mensen die er ook over twijfelen om te gaan ondernemen: gewoon doen, echt! Elke dag dat je het niet doet, ben je een stap verder van het leven dat je eigenlijk wilt leiden. Ik ben er ook nog lang niet, maar wel al veel verder dan waar ik vorig jaar was. En vorig jaar was ik ook al een heel stuk verder dan waar ik het jaar dáárvoor was. Uiteindelijk kom ik en kom jij wel waar we moeten zijn. Het gaat met 100 keer vallen en 101 keer opstaan. Ik heb veel dingen geleerd, ook van de minder leuke dingen, en ik ben al met al toch blij dat die ervaringen me uiteindelijk sterker hebben gemaakt. Ik ga er met positieve moed voor om in 2019 nog meer te groeien en nóg meer dromen waar te maken. Op naar de 2 jaar Liannes Letters!

Oh, en heb je mijn winactie op social media al gezien ter ere van het 1-jarig bestaan? Nog tot a.s. woensdag kun je kans maken op een plekje in mijn schrijfworkshop 23 februari, samen met een persoonlijk geschreven boekenlegger-visitekaart! Wil je kans maken? Volg me dan op Instagram en de Facebookpagina van Liannes Letters, en laat in de reactie van de winactie-post weten waarom jij dit graag wil winnen! Supertof als je meedoet!

Ben jij ook al ondernemer of wil je gaan ondernemen?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

12 Comments

 1. 18 januari 2019 / 07:18

  Doen waar je gelukkig van wordt inderdaad! Ik heb je blog weer herontdekt en ben je meteen weer gaan volgen via bloglovin.
  Liefs

  • Lianne
   Auteur
   19 januari 2019 / 17:09

   Wat leuk om te horen! Leuk om je te leren kennen en dat je mijn blog zo leuk vindt 🙂

 2. 18 januari 2019 / 07:55

  Je hart volgen is zo belangrijk! Geweldig wat je allemaal al hebt bereikt! Heel veel succes!

  • Lianne
   Auteur
   19 januari 2019 / 17:09

   Dank je wel Darina, dat hoop ik uiteindelijk voor jou ook!

 3. 18 januari 2019 / 10:00

  Mooi geschreven! Het ondernemen gaat zeker niet altijd over rozen, haha. Ik vind het soms moeilijk om positief te blijven, maar inderdaad, wat je zegt: Je bent nu al dichterbij dan ooit, dus het kan alleen nog maar beter worden! Heel veel succes met je workshop!

  • Lianne
   Auteur
   19 januari 2019 / 17:10

   Ik herken het inderdaad, soms zakt de moed me in de schoenen en weet ik niet waar ik het eigenlijk allemaal nog voor doe. Maar negatief denken brengt je niet verder en met de juiste inzet kom je wel waar je moet zijn! Dank je wel, gaat hopelijk goed komen 🙂

 4. 18 januari 2019 / 10:03

  Prachtig wat je al hebt mogen bereiken het afgelopen jaar. Ik wens je heel veel succes het komende jaar en hoop dat je bedrijf verder uit mag breiden.
  Ik loop al een paar maanden met het idee om mezelf ook in te schrijven bij de KVK, maar ik heb qua administratie etc. nog wel wat vragen, maar binnenkort ga ik daar eens over doorpraten met een vriend van me die accountant is. Dus wie weet … worden we dit jaar wel collega ZZP’ers 😉

  • Lianne
   Auteur
   19 januari 2019 / 17:12

   Dank je wel lieve Mirjam! Dat gedoe met die administratie was ook het punt dat mij vooral tegenhield om het te gaan doen, maar gelukkig heeft mijn vriend er wat meer verstand van en kan me daarmee helpen, dus ik zou zeker met die vriend in gesprek gaan! 🙂 Supergaaf dat je er ook over na zit te denken!

 5. 18 januari 2019 / 10:26

  Volgens mij is er al hartstikke veel waar je trost op kan zijn, niet ten minste je doorzettingsvermogen. Ik vind het ook heel fijn dat je de moeilijke kanten van ondernemen belicht. Dat wordt denk ik vaak onder banken en stoelen geschoven, waardoor ondernemerschap veels te rooskleurig lijkt. Heel veel succes in het tweede jaar van je ondernemerschap!

  • Lianne
   Auteur
   19 januari 2019 / 17:14

   Ja dat klopt, het lijkt altijd zo goed te gaan als iemand een eigen bedrijf heeft, terwijl het niet altijd over rozen gaan en er ook moeilijke dingen en onzekerheden zijn, en het was inderdaad de bedoeling om die toch eens wat meer uit te lichten, omdat je altijd ziet wat wel goed gaat, terwijl dat niet altijd zo is. Dat wilde ik een beetje onder de aandacht brengen en als je maar doorzet en gaat voor je dromen, komt het uiteindelijk allemaal wel goed 🙂

 6. 19 januari 2019 / 18:25

  Wat heb je het mooi geschreven! Soms is het verleidelijk om jezelf te vergelijken met andere ondernemers en dan meestal ook nog ondernemers die het beter LIJKEN te doen. Maar uiteindelijk gaat het voor iedere ondernemer gepaard met vallen en opstaan en met de nodige onzekerheid. Je mag al zo trots zijn op waar je nu staat. Je bent al véél verder dan vorig jaar en hebt echt mooie dingen bereikt in je eerste jaar, dus dat belooft alleen maar nog meer goeds voor volgend jaar <3
  Superstoer dat je de stap naar fulltime ondernemen gaat zetten! Alleen al daar mag je ontzettend trots op zijn.

  • Lianne
   Auteur
   19 januari 2019 / 18:31

   Ja klopt, het is gaat eigenlijk vanzelf om je daarmee te vergelijken. Vooral omdat je meestal alleen ook de successen hoort. Dank je wel voor je lieve woorden! Dat motiveert echt enorm <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *