Borrel Veritas advies en mijn ondernemersplannen!

Afgelopen zaterdag was ik op de superleuke ondernemersborrel van Esmeralda, de girlboss-jurist met haar mooie bedrijf Veritas Advies. Hoe heb ik het ervaren? En heb ik leuke tips gekregen en inspiratie opgedaan waarmee ik aan de slag kan? Lees er alles over in de blog van vandaag!

Toen Esmeralda me vertelde over haar eerste eigen ondernemersborrel, met een legal tintje, werd ik erg enthousiast en kocht meteen een kaartje. Het leek me leuk om te netwerken en gezellige te kletsen met collega-ondernemers en hun inspirerende verhalen te horen. Het was in café ANNO in Almere. Een stukje rijden, maar ik had het er graag voor over!

En dat kwam zeker aan de orde! Toevallig kende ik Veerle Wagenaar van Coaching Veerkracht, en verder een paar via Instagram, waaronder Marloes van Goals on heels, maar verder heb ik veel leuke en nieuwe ondernemers leren kennen op een hele originele manier. Esmeralda gaf iedereen bij binnenkomst een kaartje met een juridische tekst. Je moest daarbij op zoek gaan naar de ondernemer die hetzelfde kaartje had als jij, waar je dan samen mee kon praten. Heel origineel idee, en fijn dat je dus op een leuke manier ‘genoodzaakt’ bent om met iemand een gesprek aan te knopen en zo het ijs te breken. Daarna wisselden we de kaartjes nog twee keer weer heel random met iemand anders en kon je nog twee keer ‘speeddaten’ met een andere ondernemer.

Na het netwerken met de kaartjes konden we onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes gezellig met anderen kletsen (dit keer zonder legal kaartjes) tot 17:00. Daarna kregen we van Esmeralda nog een leuke goodiebag vol met haar favoriete producten en was het tijd om met een goed gevulde tas, maag, portemonnee met visitekaartjes en een hoop tips en ervaringen rijker weer naar huis te gaan. Een zeer geslaagde middag en voor herhaling vatbaar!

Het viel me op dat er heel veel coaches waren, om andere mensen te helpen, motiveren en te begeleiden. Ik heb een aantal leuke gesprekken gevoerd en dit zijn een aantal goede tips die ik heb meegenomen:

 • Geef iemand altijd twee visitekaartjes. Zorg dus dat je er genoeg bij je hebt! Als je namelijk met iemand een gesprek aanknoopt die iemand zoekt, en jij zegt: ‘Daar weet ik wel iemand voor’, heb je een extra visitekaartje om af te geven zodat je hem zelf niet kwijt bent. Heel slim!
 • Laat jezelf zien op Instagram. Hier heb ik nogal moeite mee. Ik vind het voor mijn gevoel niet zo fijn om er heel veel foto’s van mezelf op te zetten. Ik houd het liever afwisselend door ook te laten zien waar ik mee bezig ben, wat voor boeken ik nu lees etc. Toch weet ik dat een foto van jezelf veel meer likes krijgt en veel zichtbaarder wordt, dus hier mag ik toch nog iets meer mee aan de slag.
 • Stel jezelf een doel voor dit jaar met waar je jezelf aan het einde van dit jaar wilt zien. Ik ben nu al een jaar bezig, maar wat wil ik met mijn business bereiken over een jaar? Dat had ik tot nu toe nooit concreet, maar als ik dit werk zo snel mogelijk fulltime wil doen moet ik me daar toch eens op gaan focussen.

Ik kreeg er echt bewondering voor dat sommigen waarmee ik gesproken heb nog niet eens een halfjaar bezig waren en het nu al fulltime doen. Dat vind ik erg bewonderenswaardig, maar aan de andere kant ook erg frustrerend. Waarom lukt het hen nou wel en mij niet? Omdat ik zekerheid wil hebben elke maand, en om te kunnen leven toch maandelijks een bedrag moet hebben dat met zekerheid op mijn bankrekening verschijnt. Ik blijf maar extra diensten in de thuiszorg aannemen, tot ik deze week dacht: maar dat moet ik helemaal niet doen, want dat is niet wat ik wil. Ik moet er juist voor zorgen dat ik meer opdrachten voor Liannes Letters krijg!

Dus daarom had ik (per direct op de borrel zelf) mezelf als doel gesteld dat ik over een jaar mijn business verdubbeld wil hebben. Het dubbele aantal opdrachten van wat ik nu heb. Op zich een mooi streven, maar ik moet concreet hebben hoe ik het aan ga pakken. En dit is hoe ik het ga doen:

 • Workshops geven. 23 februari a.s. is mijn eerste (schrijf)workshop!
 • Events organiseren. Voor schrijvers, bloggers of girlbosses. Misschien in samenwerking met een collega-ondernemer. Het lijkt me allemaal erg leuk en uitdagend!
 • Zakelijke fotoshoot gaan plannen. Iets wat ik waarschijnlijk binnen een paar maanden wil plannen, zodat ik genoeg professionele businessfoto’s van mezelf heb om mezelf te promoten (zodat ik ze meteen ook op IG kan zetten om mezelf te laten zien)!
 • Netwerkevents bijwonen. Zoals deze van zaterdag. Mezelf blijven laten zien.
 • Curussen/workshops volgen. Meer gaan leren over ondernemen en gebruik maken van de beste tips en tricks!

Daarbij had ik nog een kwestie: na die borrel kwam het in me op om helemaal met die shitloondienstbaan te stoppen en echt 100% voor mezelf te gaan. Ik ben aan het overwegen om te gaan zzp’en in de zorg. Ook al is de zorg niet wat ik op lange termijn wil, ik ben dan wel helemaal uit loondienst weg en een stap dichter bij het helemaal ondernemen in wat ik écht wil. Misschien kan ik dan ook beter leren hoe ik op een snelle en makkelijke manier aan klanten en opdrachtgevers kom. In de zorg heb je namelijk honderd keer sneller werk dan als schrijver. Helaas, maar waar! Maar misschien kan het juist wel in mijn voordeel werken. Ik kan meer klanten werven, netwerken en me voor de volle 100% op het ondernemen richten. Plus dat ik per uur dan natuurlijk ook veel meer ga verdienen! Hoe denken jullie over dit eventuele idee en mogelijke optie? Ik hoor het graag van jullie!

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 14 januari 2019 / 11:03

  Wat interessant, zo’n netwerk borrel! Ik vind het soms best lastig om doelen te stellen als ondernemer, als ik het niet heb gehaald voelt het toch een beetje als falen. Ik denk dat het een hele goede stap is om als zzp’er in de zorg te gaan werken. Ik hoop dat je je doelen voor dit jaar kunt verwezenlijken!

  • Lianne
   Auteur
   14 januari 2019 / 11:51

   Ik herken het, ik vind dat ook lastig. Daarom wilde ik er nu toch aan werken en evengoed haalbare doelen gaan stellen. Dank je wel, ik hoop het ook! 🙂

 2. 14 januari 2019 / 12:23

  Zo’n netwerkborrel klinkt harstikke interessant. En wat tof dat je binnenkort je eerste workshop gaat geven! Die doelen zien er hartstikke spannend, maar ook zeker haalbaar uit. Veel succes in ieder geval. Xx

  • Lianne
   Auteur
   14 januari 2019 / 13:58

   Dankjewel! Ik hoop ook dat het me gaat lukken 🙂

 3. 14 januari 2019 / 16:45

  Klinkt heel interessant en goede tips! Je doelen zien er goed uit, heel veel succes met alles.
  Spannend die workshop!

  • Lianne
   Auteur
   15 januari 2019 / 00:39

   Dank je wel Darina!

 4. 14 januari 2019 / 21:16

  Wauw, wat mooi om te horen hoe deze borrel je in veel opzichten enorm heeft geïnspireerd en op een positieve manier aan het denken heeft gezet én goede tips heeft opgeleverd. Die tip van visitekaartjes zou ik bijvoorbeeld ook nooit aan hebben gedacht. Superslim! Je hebt heel toffe plannen voor dit jaar om volop met jouw onderneming aan de slag te gaan. En zeker met zo’n mooi concreet doel voor ogen voor jezelf weet ik zeker dat het je gaat lukken om dit jaar mooie stappen te zetten met je onderneming. Ik wens je een heel mooi en succesvol ondernemersjaar toe! Ik heb net op Instagram op je vraag over het werken als zzp’er in de zorg gereageerd, maar het klinkt zeker als een goede optie om te overwegen. Wat je ook doet, volg je hart. En daar ben je volgens mij al hart (ahum, hard! :)) mee bezig <3

  • Lianne
   Auteur
   15 januari 2019 / 00:41

   Ja hè, ik heb veel nieuwe inzichten opgedaan en dingen geleerd. Dank je wel voor je lieve woorden 🙂 Ik weet zeker dat het een top ondernemersjaar gaat worden! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *